O všem, co hýbe gumařinou

• Meza74
Více
29. dub 2023 07:29 od Meza74
Zdravím gumaře,mohu se zeptat jak se vám jeví letošní jarní sezona:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• XP
Více
18. dub 2023 21:21 od XP
Zdravím všechny dříče tady na diskuzi! Dlouho jsem zde nic nepřidala... Víceméně je to pořád boj, buď o zákazníka nebo o zaměstnance. Chtěla bych se vyjádřit k nápadu Fast Passu. Je to právě rok a půl, co jsem v sezóně oznámila zákazníkům, že všichni zaplatí za objednávku na čas 400 kč. Důvodem byla pětihodinová čekací doba ve frontě! Chtěla jsem ulevit jak nám, tak zákazníkům. Hodně lidí mě odsoudilo, že je to náš konec, ale naštěstí tomu tak není. Ti rozumní to pochopili, ostatní zkusili štěstí jinde. Mnozí z nich se v další sezóně stejně vrátili. Co chci říct je, že zkusit se má všechno. Pokud máte na to vyhrazené stání a budete se mu věnovat tak proč ne. Teď už objednávku na čas zpoplatněnou nemáme, zato jsem navýšila cenu přezutí, takže se nemusíme tolik ztrhat a tím, že objednáváme přesně víme co nás čeká. Jinak v prosinci nás opustil mechanik... po více než čtyřech letech... No co nadělám. Kdo náš servis zná, tak ví, že jsem před rokem a půl pořídila revolůšna... Důvodem byl přesně tento mechanik, který se přeřekl, že časem bude mít jinou práci. Na stroj je hodně názorů... vesměs slýchám, že je to zbytečná investice. Taky jsem měla letos v únoru tendenci ho poslat k šípku! Jsem ráda, že jsem to nakonec neudělala. Nastala nám totiž situace, že druhý zaměstanec skončil na nemocenské a třetí v pondělí po víkendu prostě nepřišel do práce... Takže jsem na servise zůstala sama se dvěmi pomocníky... A když máte zakázky na dva zvedáky a jste jen tři tak si dokážete představit, jak to u nás vypadalo. S mašinou jsem všechno přezula levou zadní a ještě s úsměvem, i když mám 1,5 cm dlouhé nehty. Chlapi, co ten stroj na dílně mají jsou většinou jiného názoru, ano, je pomalý, často dělá chyby, ale po roce a půl co jsem s ním v kontaktu zjišťuji, že zas tak špatný není! Důležité je se s ním zžít, číst co píše a využívat ho. Na dílně vypadá jako ozdoba... stejně jako jáááááá hahahahahaha... Mějte se a vydržte to! Radka

• SAB
Více
16. dub 2023 23:17 od SAB
"Díky za vaše názory. Kupón Fast pass beru výhradně jako výchovný prostředek pro klienty, kteří se neumí chovat a jsou arogantní. Tak jak píše Hrouda je to prostředek pro zavření jejich arogantních a sprostých úst. Věřím, že pár zákazníků tuto službu využije pro své pohodlí, ale nepředpokládám, že jich bude hodně. Chceš přezout hned bez čekání,chceš předbíhat zákazníky, kteří jsou před tebou kup si kupón Fast pass
zaplať 1000,- a jdeme na to.Sám jsem zvědavý jak budou na to ti arogantní zákazníci reagovat a po sezóně to vyhodnotím a budu vás informovat. "

• BF
Více
16. dub 2023 11:38 od BF
"a na Anketu - aká odpověď nejlépe vystihuje váš vztah k franšízovým konceptům?
Mohu jen napsat, že jsem v síti a jsem spokojen a podle mne budoucnost je pro servisy v nějaké síti, protože jinak zůstane pneuservis jen o tom že bude dělat špinavou, těžkou práci a velmi omezený, nebo žádný prodej pneumatik, což mu nevydělá na kvalitní nové vybavení servisu. Protože jak víme sami většina pneuservisů v ČR si bohužel neváží své práce a tak to vypadá jak vypadá. Bojují mezi sebou s cenami, pak nejsou schopni jedni zaplatit lidi na servise kteří si to zaslouží, další nejsou schopni koupit kvalitní stroje a mají nízkou cenu jen aby přežili a tak se to mele pořád roky dokola. Nejsou kvalifikováni lidi, není ani odpoíidající cena za přezutí. Tak je to začarovaný kruh a do toho internetový prodej pneumatik který rozoral celý sektor do hloubky. Jaká je cesta z tohoto marastu? Jedná z nich je právě ta síť a podpora. Není to spása z nebe, ale lepší než nic nedělat a jen na něco čekat. Hezký zbytek neděle přeji přátelé gum."

• BF
Více
16. dub 2023 11:22 od BF
Mají v KK vždy na svých servisech jedno stání spec. na tyto účely. Ten kdo má možnost to prostě udělá a 600,- je solidní cena za přednostní přezutí. Další mají v sezoně prostě jinou o něco vyšší cenu jako u hotelů v době prázdnin, Vánoc, Slvestra, apod. Placené rychlé stání však zatím více převažuje. Ale pořád je to nic proti těm kteří dělají za naprosto stejnou částku bez rozdílu na čas trávený na servise, což je podle mne špatně. Tráví čas na servise kdy tam už nemají absolutně správně co dělat, dřou se jen aby měli práci a nechají se vlastně vydírat zákazníkem, že můžou být rádi, že mají vůbec práci. Za mne špatný přístup. Pak jsou jen už otroci práce i lidí z ulice. Chce li zákazník nadstandard a to je přednostní přezutí, nebo mimo pracovní dobu, tak si holt musí podle mne za tuto službu připlatit. Jakou formou zvolí je už na servise.

• BF
Více
16. dub 2023 11:09 od BF
"Jednoduché to má roky KKpneu a funguje jim to dobře. www.rajpneu.cz/rezervace-pneu?mesic=4&am...p;rok=2023&act=1 "

• roman
Více
15. dub 2023 13:15 od roman
Nad tím jsem už také přemýšlel a jelikož přezouvám v sezóně téměř výhradně objednané lidi tak by to fungovalo tak, že spěchající zaplatí 2,5x tolik a ten, který by tím pádem počkal o termín déle by to měl se slevou 50%. Zkoušel jsem to pokusně předloni a zájem byl nulový a hmyzáci raději odlétli prudit jinam.

• Hrouda
Více
15. dub 2023 11:47 od Hrouda
Souhla a děkuji za super řešení. Nepředpokládám že si to u mě zakoupí i když budou mít tu možnost, ale na zavření jejich úst to bude stačit. Super

• PM
Více
15. dub 2023 01:41 od PM
Za mě celkem dobrý nápad, tvuj servis, tvoje pravidla. Celkem se mě i líbili dřívější návrhy, co tu zazníznavali...např. cena dle datumu jak je to v hotelech.... Někdy jsou atraktivní datumy třeba na 4 násobku ceny základní...Za mě ale musím říct, že počet zákazníků, který by byl ochotný si připlatit je minimální....

• SAB
Více
14. dub 2023 23:51 od SAB
"Zdravím všechny kolegy, měl bych na vás dotaz. Začíná nám sezóna a opět a zas budeme pod tlakem naších zákazníků. Jsou zákazníci rozumní, kteří chápou, že je třeba si zarezervovat termín aby nemuseli čekat půl dne v řadě,ale pak jsou zákazníci, kteří by nechtěli čekat půl dne v řadě a ani si nechtějí počkat na rezervaci nejbližšího volného termínu a chtějí to hned na počkání ,protože se např. zrovna rozhodli jít přezouvat. A s těmito zákazníky už mi došla trpělivost a proto jsem se rozhodl, že těmto zákazníkům nabídnu k zakoupení kupón tzv. Fast pass (zrychlený vztup do servisu za příplatek). Co je to FAST PASS?
Jde o produkt pro zrychlený vztup do servisu. S Fast Passem můžete díky vyhrazenému stání zapomenout na čekání v řadách. To znamená, že už Vás nikdo nepředběhne a čekání v řadě je pro Vás minulostí. Už mě opravdu tito zákazníci štvou natolik, že pokud chcou prudit a předbíhat tak jsem se rozhodl, že jím to umožním s Fast passem v ceně 1000,-Kč Zajímal by mě váš názor co na říkáte? "

• Hrouda
Více
08. dub 2023 10:47 od Hrouda
Pneunm. Normální zákazník takovou srágoru českého výrobce :D :D nikdy chtít nebude a těm ostatním to klidně nadělím. Každému dle jeho přání. Stejně se brzo vrátí pro jinou značku a budu rád že to příště bude dle mého doporučení , ale už se nevnucuji mají spoustu informací z internetu a všechny jsou založené na pravdě :D :D

• Pneunm
Více
08. dub 2023 08:37 od Pneunm
"Hroudo Tomket mi přišel loni do ruky třikrát dvakrát s obří prasklinou na bočnici a jednou s ještě větší boulí. Navíc mi vadí ten podvod s "Českou značkou". Já teda tuhle značku a dodavatele vynechám. Myslím že budgetovych značek ve slušné kvalitě je hromada. A těch pár korun navíc zákazníkovi umím vysvětlit."

• Hrouda
Více
06. dub 2023 12:54 od Hrouda
Dlouhé roky jsem montoval a prodával Ruskou KAMU a žil jsem si jako pán. Rusko je zlé No fuj. Tak prodávám co mě přidej pod ruku a je to o dost horší žití. Continental / Goodyear/ Pirelli: příliš drahé na chudé dopravce Čína? Vietnam? Furt to je na lodi No tak cooo tedy prodávat. A v osobních to tedy už fuck neřeším hlavně ať je to moje pneu a třeba od pravého Českeho výrobce:D :D :D

• Hrouda
Více
06. dub 2023 12:45 od Hrouda
No co dodat opravdová kvalita opravdového Českého výrobce. Pokud to zákazníci chtějí, tak proč jim to nedat. Zato že to odmítnete objednat dle přání zákazníka,tak vám Continental ani Goodyear nepřidá procento nebo dvě. Ani vás nepochválí ani si toho nevšimnou . A pokud bude pneumatika dodána a namontovaná v některém pneuservisu , tak super. Lepší než Goodyear z netu v kufru a na vašem/našem zvedáku . A jméno a původ? No je mě to jedno. Já jezdím Continental CSC7 a tak to zůstane .

• Pneunm
Více
06. dub 2023 09:40 od Pneunm

• roman
Více
04. dub 2023 21:23 od roman

• SJM
Více
03. dub 2023 10:09 od SJM
Velkou náhodou jsme nedávno po létech potkal jednoho bývalého polského kolegu. Dělal dříve hlavně velkoobchod, posléze se hodně zaměřil na Čínu, ale také na servisní služby. Covid a vše dění kolem mu prý změnil priority, soustředí se hlavně na servis. Dnes má 2, poměrně velké servisy ( celkem 16 stání + velké skladovací prostory) ve velkých městech a Čínu vozí již jen pro svou potřebu a něco málo na následný prodej. Na jaro se těší, protože prý nakoupil Goodride velmi levně, např. 205/55R16 za 115 zł, což je cca 560 Kč, a to včetně dopravy, která je údajně na předcovidové ceně. Bude to dozajista zajímavé.

• Pneunm
Více
31. bře 2023 09:55 od Pneunm
Ahoj Romane, myslím že tady ho čeká pěknejch pár telefonů. Nevím o nikom v okolí kdo by měl o tohle zájem.

• roman
Více
30. bře 2023 21:32 od roman
"Pneunm: Stálý zákazník si to asi ani nedovolí říci a "obvolávač" pneuservisů to zkouší, který (doplň si sám) mu to udělá... A nejlépe zadarmo i s kávou zdarma. Nejdříve si musí skočit na nákup, pak obdělat zahrádku, pak se navečeřet a pak najít toho blbce, který mu mu to v tuto hodinu udělá."

• Pneunm
Více
30. bře 2023 09:36 od Pneunm
Hezký den všem. Tady v podhůří lidi ještě čekají. Včera mě ale jeden pobavil, jestli prej mu přezuju auto v sedm večer...