O všem, co hýbe gumařinou
- Hrouda
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- SJM
-
- BF
-
- BF
-
- Pneunm
-
- roman
-
- gp50
-
- BF
-
- roman
-
- Pneunm
-

- PM
-
- Hrouda
-
- Tire
-
- BF
-
- mensa
-
- BF
-
- BF
-
- BF
-
Vraťme se však k pneumatikám kde podle velmi důvěrných informací je propad na Heurece za leden až březen přes 40%. Já takový pokles nemám, ale kolem 25% se to i u mne pohybuje. Lidé šetří, lidé vymýšlejí, lidé spekulují co se jen dá. Nedivím se však některým v dnešní situaci, když se podíváme kdekoliv kolem sebe s náklady na jídlo, bydlení, energiemi, apod. Problém je však, že se někteří lidé doslova urvali z řetězu a chovají se opravdu ze stressu kolem sebe velmi arogantně, hrubě a někdy i sprostě. Nedivím se mnohým kolegům, že jsou velmi znechuceni celospolečenskými věcmi a jsou doslova zdeptání tím co zažívají na servisech. Nemají lidi kteří by chtěli pracovat, nebo je pak finančně vydírají a když nic, tak si vezmou pak jednoznačně falešnou nemocenskou, nebo prostě vymýšlejí jen, aby sezonu na servise byli co nejméně, apod. A na druhou stranu zase i příjdou někteří prudiči z řad zákazníků a dělají doslova hovadiny, které naštvou jak ty kluky na dílně, tak i majitelé servisů. Ano pneuservis dnes netáhne nikoho, kromě těch majitelů, kteří však mají však jen jedny záda, a jedny nervy. Tenhle týden mi psal kolega, že už toho má plné zuby. Síly ubývají, lidi jsou u něho prý hrozní a tak na zimu zdraží služby co to půjde ať udělá třeba jen polovinu, ale nebude dobitý fyzicky i psychicky jako zvíře. Taky sleduji, že práce je opravdu až nad hlavu a i když si myslím že letošní jarní sezona nebude trvat tak dlouho jako minulý rok, přesto už teď po 3 týdnech velmi intenzivní práce je poznat, že jsme opravdu dost unavení. Jsem proto rád, že příští i další týden je jen po 4 dnech, bez sobot, protože všeho moc škodí a zdraví máme jen jedno. Sam to na servisech nedá ve vysokém tempu nikdo moc dlouho a pokud jsou už lidi, je třeba si toho vážit a nechat je taky žít a ne jen dřít. Peníze to kolikrát pak nenahradí, protože kde není totiž zdravá mysl, není pak už skoro nic pozitivního. Sezona nějak proběhne to je jisté, bude určitě na prodej slabší, to je jisté, ale žádná hrůza se neděje. Problém mají někteří čeští dodavatelé gum, protože na skladech zůstalo mnoho a mnoho pneu z min. roku za solidní peníze a ty nové nikdo moc nechce, protože zdražení které někteří provedli meziročně byl, je a bude ještě dlouho ekonomický nesmysl. A že si lidi místo prémiovek kupují střední či nižší třídu je po mnohé na zamyšlení. Jaro to jasně ukazuje, kdy mnozí už teď brečí a zima je teprve vytrestá za promiňte mi to slovo nenažranost a teprve je pořádně doběhne. Předobjednávky na zimu jsou u mnohých a můžou si říkat co chtějí na bodu mrazu, protože mám dost přehled a tak se nikdo nemůže divit, že střed a budget bude drtit prémiovky jak na běžícím pásu. To co předvedli mnozí na letošní rok bylo pro mne plivnutím do tváře a obhajovat to elektřinou, válkou a dalšími věcmi jde, ale jen a pouze do určitého meziročního % navýšení, ne to co předvedli mnozí výhradní. Teď jim zůstane dost skladem a půjdou s cenou dolu, což již vidíme teď. Přeji hezký zbytek víkendu a všem solidním servisům pokud možno úspěšnou pohodovou jarní sezonu. "
- Tire
-
- Meza74
-