Výbuch pneumatiky v servisu - dá se tomu předejít?
- Tire
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Radek
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Michal
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Anonym
-
- Anonym
-
Když jsme ještě u těch nákladních pneu, tak povím ještě další případ který se mi stal na servise v Třinci před léty. Přijel dopravce a na korbě auta dovezl defekt na pneumatice 235/75 R17,5. z podvalníku. Mechanik vzal pneu do bezpečnostního certifikovaného koše, klece který má mít každý nákladní pneuservis jako zákonnou povinnost, ale jednoznačně Vám tady budu tvrdit a mohu opět ukázat mnoho příkladů aspoň 70% pneuservisů, dopravců, apod. tento základní bezpečnostní prvek vůbec nemá!!!!!!!!! Už toto by mělo být bráno jako trestní čin majitele pneuservisu či dopravce majícího pneuservis vůči zaměstnancům. Protože potřeboval jen zjistit místo úniku nahustil pohodových 3,5 atm a vše vypadalo v pořádku, vytáhnul pneu z klece a protože viditelně nešlo najít místo úniku odkoulel pneu na nákladní dílnu, nasadil si ochraný bezpečnostní štít a ponořil ji do velké zkušební vany pro nákladní pneumatiky. Po chvíli v ponoření se ozvala rána. Většina obsahu vany byla okamžitě venku, ale horší bylo že mechanik byl odhozen dozadu a zátylkem se udeřil jak upadl o stroj na sezouvaní. Po prvotním šoku jsme zjístili, že je mechanik ohlušen, otřesen, ale naštěstí viditelně nezraněn, ale šlo také poznat že rána zezadu mu způsobila zmatenost a bolest hlavy. Převlékl se a odvezli jsme ho do nemocnici, kde si ho nechali na pozorování zda nemá otřes mozku. Naštěstí se to nepotvrdilo a druhý den byl propuštěn. Pár dní jsem mu dal ještě mimořádné volno a byl zase v klidu. Co říct k tomuto případu? Mechanik dodržel všechny bezpečnostní předpisy jaké jen mohl a přesto ještě u něho muselo stát štěstíčko, jinak by to mohlo dopadnout úplně jinak. takové příběhy mají mnohé další pneuservisy. Nikde se o nich nemluví a nikdo s nimi nejde ani na povrch. Každý to tají a to je podle mne špatně. Všechny tyto příklady by měly být příkladem k dalšímu zlepšení bezpečnosti na servisech. Až se pak stane neštěstí jako v Ostravě, tak pak už je pozdě, ale je potřeba si uvědomit, že to je jen setina z toho co se děje v našich servisech. Těch příkladů střeleb nákladních pneumatik bych mohl tady uvézt několik jak ze svých myslím bohatých zkušeností, tak i jiných servisů. Viděl jsem, zažil jsem a jsem někdy doslova zhnusen, když vidím kdo všechno dělá a hlavně jak dělá nákladní pneuservis. Vyčítám to legislativě, vyčítám to i některým prodejcům strojů pro nákladní sektor, kteří za honbou pro svůj zisk prodávají nákladní stroje jako by to byly nějaké hračky. Budu možná teď hodně tvrdý a sprostý, ale tvrdím že to je tady nehorázný bordel, který nemá obdoby. Pro dnešek už toho nechám, protože bych zabrousil tam kde nechci. Chci jen ať se začne více přemýšlet nad skutečnými hodnotami života. Zítra je potřeba se věnovat práci na servise. Bořek Filipec. www.pneucentrumprofi.cz/
- Anonym
-
- Anonym
-
připravujeme článek o nedávném výbuchu pneumatiky, při kterém utrpěl těžké zranění automechanik.
Byli jste někdy svědkem něčeho podobného? Dá se podobným neštěstím předejít?
Napište nám své zkušenosti! Nejzajímavější názory zveřejníme v našem časopise.
Více informací o celé události se dočtete na www.novinky.cz/krimi/289268-pneumatika-m...e-zraneni-hlavy.html