Anonym Švej řekl-vojna musí být......vše k tomu spěje.Nenažranost ,všechno mít hned a klidně na dluh. Amen s náma...
středa, 1. srpna 2012
Anonym Bořek-Třinec--Je to tak Míšo i SJM. A jak píšu už něco přes rok a stále sem o tom přesvědčen. Bude to co příjde a bohužel i co musí přijít devastace všeho špatného, ale bohužel i někdy toho mála dobrého.
Michal SJM přesně. Ono ty nadnárodní řetězce hypermarketů, supermarketů byl velký hřebíček do rakve našeho potravinářského průmyslu v 90. letech. Vzpomeňte si, na snad jeden z největších podvodů na lidi a to tzv. malá privatizace, když se prodávali jednoty a obchůdky soukromým vlastníkům. Já jsem ve svém okolí a příbuzných z moravy měl, kteří do toho šli, dali do toho své veškeré životní úspory, aby sem pak stát pozval za symbolickou 1 kč řetezce typu Tesco a tehdy myslím, že to byl ještě Carefour a ty živnostníky to totálně položilo, zkrachovali přišli o uspory všechno a tím byl zaseknutý hřebíček tam kde je teď, nejsme potravinově soběstační, necháme si sem vozit sračky z evropy a jsme bráni jako odpad evropy, protože k nám jde druhořadé zboží. Zemědělci to houfně zabalili, protože jejich maso a mléko nikdo nechtěl, protože přece rakouský interspar musí přece vozit mléko a maso z rakouska a německa. a co z toho stát měl? ....no hovno. protože daně a prachy jdou stejně do mateřinek do ciziny, rozlezlo se to tady jako houby po dešti. Do dnešního dne ti, kteří tohle zavinili sedí na svých teplých místečkách v parlamentu, na hradě a dozorčích radách, místo toho, aby seděli v base. Kolik potravinářských podniků zařvalo. Jen já mám kousek bývalý cukrovar v modřanech, s velkou pompou a plány to prodali nějakým francouzům, kteří to hned zavřeli a začali sem vozit svůj cukr, který nesladí. z čokoládoven ORION je o kousek vedle administrativní centrum NESTLE a o průmyslových podnicích se snad ani zmiňovat nemusím. Nechci tady rozhodně vyvolávat komanče, ale co zbylo ze strojírenského průmyslu? V podstatě další hovno. A zemědělství? Pozemky si rozdělili developeři, kteří tam nalifrovali satelitní městečka, postavili nové byty, které teď nikdo nechce. Včera říkali v tv, že by i developeři slevili nové byty, ale nemůžou, protože mají nastavené financování z banky, která jim to nedovolí...no jistě všechno pěkně na dluh, ono to přece šlo dřív samo vydělávat miliardy. V irsku nebo kde to bylo, už to dokonce rovnou zaváží buldozerama, protože se to prostě neprodá. A co zbrojní průmysl? Loni, když umřel Havel, při vší úctě k němu, ho všichni div nechtěli prohlásit za svatého, ale kdo "prostřelil hlavu zbrojnímu průmyslu" tehdy svým bájným projevem v parlamentu v "JůEsEj" se už nepřipomělo. A jak všichni víme, zbrojní průmysl je slepice, která snáší zlaté vejce. Omlouvám se všem, že to tak píšu, vím, že to sem nepatří, ale i tady všude pánové jsme i my "ztratili peníze", protože ty živnostníci, firmy, zemědělci, kteří už nejsou by museli jezdit autama, traktorama a sjíždět pneumatiky. Lidi by měli víc práce, víc peněz. Ale jelikož jsme se bohužel dostali do globálního světa postaveného z karet, kde když jedna kartička spadne, tak se posere celý svět, tak můžeme jen čekat jak to dopadne. Hlavně, že máme mraky "CONSULTING" firem....Ještě jednou se omlouvám, ale jak to napsal SJM, tak jsem si na ty sviňárny hned vzpoměl...
úterý, 31. července 2012
Anonym Hezky napsané.
úterý, 31. července 2012
Anonym To je spíš otázka na výrobce. Vyrobit méně a prodad dráž. Ať je přebytek, nebo nízká cena, ekonomiku to stejně nezachrání. Tady není rechlé cesty ven. Budeme si muset zvyknout , že smetanu už jsme slízli a teď nás čeká chleba s máslem. Ale za dobrou práci pěknej krajíc a třeba i tvaroh...
úterý, 31. července 2012
Anonym Co navrhuješ SJM aby to nešlo jen tak podříznout?
úterý, 31. července 2012
Anonym SJM-postřeh Jirky i Šichtařové je bohužel asi správný. Pokud většině národa rodinný rozpočet stačí na nájem,energie,jídlo, případně studia a dopravu, je holý nesmysl prodávat věci zbytné z 3% marží, protože se jich stejně neprodá více a koupí pouze ten, kdo je momentálně potřebuje. Myslím, že ani pneumatiky, když jsou levnější se nebudou prodávat více. A jestli si ten pitomec myslí, že na 200ks to nažene obratem, to je jeho věc. Již i tomket pochopil, že žádný strom neroste do nebe. Vezměme se pro příklad jídlo, hlavně pochutiny a pamlsky. Ty již spousta lidí vyškrtla z nákupů, prodávají se tudíž o hodně méně, ale jsou o 50% dražší než před 4 roky a často jsou to téměř prázdé obaly nafouknuté vzduchem. Markety ovšem od nás hlupců vědí, že si je koupí pouze ti, co na to mají a díky marži 150% bude kompenzován 50% pokles objemu. Pneuservis asi stagflaci neodvrátí, ale za to si pod sebou podřezává větev.
úterý, 31. července 2012
Michal Jsme do té EU neměli vůbec vstupovat. Ale člověk je holt blbej. S odstupem času je to celé nesmysl, jak si kdo mohl myslet, že společná měna ve všech státech by vedla k blahobytu, nebo, že se budou mít všichni stejně dobře, když je jiná úroveň, ve středu, jiná na jihu a jiná na východě....jsme holt pitomí, že jsme tohle nedomysleli dřív.
úterý, 31. července 2012
Anonym bude vojna řekl Švejk.Na Brusééllll ))) a už vzali lidé vidle a pelášili ...
úterý, 31. července 2012
Anonym Připravme se že to letos bude náročné po všech stránkách.Evropa jde do kytek a až se to rozjede tak se to požene jako lavina.
úterý, 31. července 2012
Anonym To Jirka -- příspěvek na blogu idnes Merkéty Šichtařové------Evropa má jeden problém. A my ho máme s ní. Ne, nemám na mysli její předlužení (ne že by to problém nebyl). Nemám na mysli ani to, že nedodržuje svá vlastní pravidla (ne že by německý soud nerozhodoval o tom, zda záchranné fondy jsou v souladu s evropským právem.) Vážení, ten aktuální problém, který není jen nějakou hříčkou pro akademiky, ale který se dotýká všech, se jmenuje zdražování. Nebo přesněji inflace. Nebo ještě přesněji stagflace.
Ekonomové se dlouhá léta tvářili, že už zapomněli, co to kdysi v 70. letech ta stagflace vlastně byla. A že už nám nehrozí. A aktuální statistiky to, zdá se, potvrzují. Ale na statistiky zapomeňte. Vězte, že už brzy by nás „dávno zapomenutý problém“ mohl znovu pálit. Zákeřnost stagflace - či zdražování, chcete-li - spočívá v tom, že se neprojeví hned. Ona přijde až měsíce poté, co její semínko bylo zaseto.
Výraz stagflace znamená kombinaci stagnace (či dokonce poklesu) ekonomiky a inflace. A to je právě ten problém. Standardní hospodářská politika, o které vlády a centrální banky předstírají, že ji umí dělat, je totiž za normálních okolností zaměřena buď na podporu hospodářského růstu anebo na potlačení inflace. Když se snaží podporovat hospodářský růst, bývá jejím vedlejším produktem zvýšená inflace. Když se snaží potlačit inflaci, bývá jejím vedlejším produktem zpomalení růstu. Ani jedno – tedy ani podpora růstu, ani potlačení inflace – se tvůrcům hospodářské politiky obyčejně moc nedaří, zato přichází ony vedlejší účinky. Natož když mají být současně splněny oba cíle, které se vlastně vylučují. S tím si moc dobře neumí poradit ani teorie, natož praxe.
úterý, 31. července 2012
Anonym Tak a teď vám to dovezou na servis a vy to blbci pokorně a rádi přezujete.Jste magoři.Internet zimu nepřezouvat!!!
úterý, 31. července 2012
Anonym oktávka 1025,- no to je hnus velebnosti...
úterý, 31. července 2012
Anonym Jirka - buďte všichni v klidu. Zásadní věc je ta, že lidi prostě nic nekupujou, takže můžeš mít akci super akci prostě cokoli a nic se neděje. Trošku lepší to bude v zimě, ale žádná bomba to nebude !!! Když vidím co do sebe někteří prodejci nechají narvat pneumatik, tak je mi jich líto. Kupní síla prostě není . Jsem ve velkém městě a přezouváme velké firmy. A víte co dělají ? Měsíc od měsíce zvedají ceny zboží a přeceňují. Neprodává se a tak si chtějí zachovat marži a zdražují. To logiku má, že ? Už se těším na prosinec, to nás bude o dost míň :-)))
úterý, 31. července 2012
Anonym I já přezouvám zcela zdarma a to včetně závaží. Pouze si účtuji poplatek za hrbení u zvedáku 200Kč/ks.
pondělí, 30. července 2012
Anonym
Barum Polaris 3 195/65 R15 1025,-Kč
Akce-výprodej!
Tento produkt je zařazen jako super akce – proto jsme nucení účtovat dopravné 100kč/ks s DPH
Pokud si vyzvednete zboží osobně na prodejně budeme účtovat 60kč/ks s DPH manipulační poplatek.
Moris Opět zdravím a zase mi to nedá abych nereagovál na politické dění kolem mě. Včera jsem četl že jedný z Italských provincií došli úplně peníze na veškeré opravy a budování silnic proto se chystá předložit plán na silnice prašný" no tohle tak číst v roce 2004 asi by tady nikdo z nás určitě tomu nevěřil kam nás až sloučení do evropský unie zažene. A proto se čim dál víc skeptickej co se týká vstupu do kterýkoli ze sítí.Opět posílání slušnýho balíku peněz mimo náš stát jako už to dělá kaufland tesco a dálší.Nemyslím že by někomu úplně cizímu záleželo na tím, aby se já měl zítra lepší - je to jen obchod....
Anonym ug7+ stejně nebudou. Prej je to akce která je i v německu a bude to jak loni. super cena a nic nedodaj.