Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Michal
Michal Chlapi podělím, nebojte, ale mám koudel u zadku, nestíhám, ale určo podělím.
pondělí, 27. srpna 2012

Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Hezký den pneuservisáci. Míšo budu rád když se podělíš s námi o tvé informace. Jinak chci napsat, že při krásných cestách po naši vlasti jsem sem tam zabrousil do nějakého pneuservisu na malém městečku, ale také ve vesničkách. Bylo jich celkem 8. Tentokrát jsem nešel po vybavení pneuservisu a kvalitě práce, ale hovořil jsem s majiteli o letošním letě v pneubranži. Překvapilo mne že se absolutně všichni shodli, že letošní jarní a letní sezona je historicky katastrofou. Podle nich český pneutrh totálně zdecimoval ceny pneu a s překvapením jsem poslouchal a někteří mi to i dokonce ukazovali, že každý z nich měl i jinou vyšší sazbu za přezutí na dovezené nové pneu. Měli to zaobalené ve službě a pro své věrné a nakupující zákazníky byli slevami zajímavými. Rozdíly byly od 25% až do 100%. Mile mne překvapilo, že i zde došlo k posunu myšlení a i když to mají kolikrát horší než ve větších městech přesto se nevzdávají a chápou že přezouvací práce je jen neuživí. K rozvoji a zkvalitňováni svých služeb potřebuji zisk s pneu, jinak nemají šanci přežít. Odbočím však na myšlenku kterou se ubírám pár týdnů. Co se stane asi příští rok s letní sezonou??? Vidím to asi takhle. Sklady zůstali a zůstanou u mnohých velkoobchodníku hodně plné, což znamená že jestli to letos ustáli s penězi a zaplatili jak měli nepůjdou do rizika v příštím roce. To znamená že nebudou brát na sklad protože budou vůbec rádi aby prodali co jim zůstalo letos. To se však nebude líbit výrobcům ale především VÝHRADNÍM kterým půjde taky především o žití a bytí a ti budou nelítostně tlačit na velkoobchod, aby si pneu vzal a naskladnil. Tohle však může a podle mne i bude sebevraždou pro takový velkoobchod. Sektor velkoobchod-výhradní prožije těžký vyjednávací boj o přežití, který bude mít ať to dopadne tak nebo tak samozřejmě dopady pak i na nás servisy. Zákon padajícího hovna je znám snad každému. Pokud však dobré české pneuvelkoobchody nepodlehnou tlaku zjistí výrobci a majitelé v zahraničí že vůbec zastoupení u Nás nepotřebují a zruší pro mne někdy nesmyslný systém řízení prodeje, byrokracii, povýšenost a nenažranost lidí kteří tam už dávno třeba nepatří. Můj názor je tedy jasný. Být velkoobchodníkem, mít sklady naplněné letními pneu tak neobjednávám ani pod prošením, sliby nebo pohrůžkami které budou jasně dominovat po ještě začátečním klidovém jednání. Myslím že příští rok zlomí páteř hodně části našeho sektoru a která to bude je otázkou pro ty kterých se to bude týkat a ty pravé třeba lumpy oboru. Jedno je jisté nic dobrého nemůžeme čekat, boj začal na všech frontách. Vidíme to na každém kroce, ať už v tom pneuservise na vesničce, nebo u výhradních tam někde nahoře. Můj názor. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
pondělí, 27. srpna 2012

Anonym
Anonym Ano na jednu stranu vlády dotují biopaliva a produkci masa, na druhou stranu polovina lidí trpí hladem. Roste produkce řepky a kukuřice, a klasá produkce všech tradičních potravin jako obilí, brambory atd. Trochu je to postavené na hlavu, musíme mít levné paliva abychom si dovezli rajčata z holandska, broskve z itálie, a banány a ananas z jižní ameriky.
neděle, 26. srpna 2012

Anonym
Anonym nejedná se gumy, ale i to gumařinou zahýbe http://zpravy.ihned.cz/c1-57145780-ekonom-svetu-hrozi-hladomor-cesku-drazsi-potraviny
sobota, 25. srpna 2012

Anonym
Anonym bude zle a hodně servisu padne.Dělaj to dílny,kurví ceny a není to jejich hlavní zdroj.
sobota, 25. srpna 2012

Poo
Poo Tak se s námi Michale poděl, ať nevstupujeme do podzimní sezony s přehnaným optimismem.
sobota, 25. srpna 2012

Michal
Michal Hroudo to víš, že je, ale dal jsi hřebíček do rakve tohoto týdne, který považuji za počátek rakve gumárenského byznisu v ČR, po tom, co všechno jsem se tento týden dozvěděl, jaký sviňárny se dějou...
pátek, 24. srpna 2012

Hrouda
Hrouda Netuším zda je to důležité, ale dnes jsem obouval pneu z OKAY Elektrospotřebiče a na pneu jsem našel štítek dodavatel Conti ......... atd. a odběratel TASY s.r.o Zákazník objednal u OKAY .
pátek, 24. srpna 2012

Anonym
Anonym Válku servisáků- odříznout od zdroje bojkotem )))
pátek, 24. srpna 2012

Anonym
Anonym to anonym: ty budeš asi hodně velký pako............Tebe nakopat do držky za tyhle keci.......Ty kdybys zažil válku, tak jsi jako první tuhej blbe....
pátek, 24. srpna 2012

Anonym
Anonym chce to válku a pár jich podřezat
pátek, 24. srpna 2012

Michal
Michal To nemá logiku. Proč vůbec někdo účtuje při osobním odběru poplatek? To je přece podvod? Když si něco odeberu osobně, tak žádné náklady na dopravu a manipulaci nevznikají, neměl by tam tak být žádný poplatek a už vůbec ne manipulační. Tak na co pak ty zákony o ochraně spotřebitele jsou? Na hovno....
pátek, 24. srpna 2012

Anonym
Anonym SJM-dobrý večer páni. Tak sleduji po návratu, že pan taxi je stále vděčným tématem. No jak vidím jeho ceny a úžasné obchodní podmínky (dopravné 100, pokud si přijde osobně, 60Kč manipulační poplatek= klasické klamání spotřebitele, pro ČOIku lahůdka), vidím v podnikatelské záměru klasické "letadlo". Je to sice smutné, ale daleko více mě vadí, že naprosto stejně koná naše skvělá vláda. Pár dnů jsem strávil na cestách po státech Evropy a po překročení hranice na spáteční cestě jsem se až leknul, jak nevábně, ušmudlaně a ponuře na mě naše slavná vlast dýchla. To, že máme silniční síť v zuboželém stavu není nic nového, nicméně dnes budu tvrdit že patří suveréně k nejhorším v civilizované evropě, stejně jako vozový park ( těch pár ticícovech Audi a BMW to nespasí). Pouhým okem je vidět, že rozdíl v životní úrovni běžných lidí tady a venku se nesmazává, ale naopak zvětšuje o samotné kupní síle ani nemluvě. Můžeme se tu bavit do nekončna, zda ten či onen dostal o procento více nebo méně a zda mám na kole 100 nebo 200 kč, ale problém je ten, že zločinecké vládnoucí i nevládní strany v poslední dekádě dostaly polovinu obyvatel, měřeno západními parametry, pod hranici chudoby (smernice EU uvádí příjem na hranici chudoby 500€ na osobu) a stále se situace zhoršuje. No a když jsem viděl na dálnici ty ceny po návratu, přemýšlím, kdo se asi pohrne za měsíc přezouvat na zimu. Odjel jsem si vyčistit hlavu, ale dnes mám ještě větší depku než před odjezdem a nejsem sto to překonat. Dnes tu byl spíše menší soukromý zemědělec. Sklizená úroda mu údajně pokryje i přes vysoké výkupní ceny jen osyvo, hnojiva a postřiky (- 30 až 35% nižší úroda). Když jsme spolu zapředli rozhovor o potravinách, povídá "počkejte kolem Vánoc jak budou lidé ještě vzpomínat, jak nízké ceny byli v létě. Bojím se, že bude mít pravdu. Tam
čtvrtek, 23. srpna 2012

Michal
Michal Vím Jirko, bohužel ale těm, kterým dluží mu ty gumy dali zase, to je začarovaný kruh.
čtvrtek, 23. srpna 2012

Anonym
Anonym ta vyvažovačka má malou odkládací plochu to je slabost dost velká.....
čtvrtek, 23. srpna 2012

Anonym
Anonym Jirka - Michal . Víš určitě, že dluží ? To je dobrá zpráva :-))
čtvrtek, 23. srpna 2012

Anonym
Anonym Karel-máte někdo zkušenost s vyvažovačkou M&B WB 670 nebo M&B WB 640 N.Díky
čtvrtek, 23. srpna 2012

Michal
Michal Problém je, že ač pan taxikář dluží šílený prachy snad každýmu, že mu ty gumy budou stejně dávat dál, za prvé proto, aby měli odběr a mohli se vytahovat, kolik toho udali a za druhé, že by se na ně pak vykašlal úplně a nezaplatil jim už vůbec nic, protože co se mu v našem státě stane, když nezaplatí? nic...to je na tom to nejhorší..
čtvrtek, 23. srpna 2012

Anonym
Anonym Podle právní analýzy advokátů blízkých Transparency International v čele s Václavem Láskou jste v letech 2007 až 2010 inkasovali částku 160 milionů za právní služby pro pražský dopravní podnik. Souhlasí ty peníze? Nevím přesně z hlavy částku, kterou nám DPP za naše služby uhradil. Pravdou nicméně je, že naše advokátní kancelář působila v DPP v letech 2007 – 2011 v plném pracovním nasazení pěti až osmi advokátů. Všechna naše plnění jsou do poslední hodiny rozúčtována a dokladována, přičemž průměrná hodinová sazba se pohybovala pod hranicí dvou tisíc korun za hodinu.
středa, 22. srpna 2012

Anonym
Anonym Benzin v Česku je nejdražší v historii, stojí i přes 40 korun 22. srpna 2012 17:01 Benzin a nafta jsou v Česku rekordně drahé. V minulých dnech navíc nejprodávanější benzin Natural 95 pokořil hranici 40 korun za litr a na některých benzinkách se ceny přiblížily i k 41 korunám. Čtyřicítka svítí z totemů zejména na některých dálničních pumpách. Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/benzin-se-prodava-za-40-korun-dpt-/eko-doprava.aspx?c=A120822_170142_eko-doprava_fih
středa, 22. srpna 2012

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz