Michal Hroudo, máš pravdu, ale jak by jsi to chtěl dělat? Co máš říct zákazníkovi, který chce celou sadu? Sorry já Vám to neprodám, protože už bych Vás pak neviděl?..já to pozuruju už dlouho, lidem, kteří jezdí málo a neoddělají gumy za sezonu jako třeba některé firmy, tak si spočítají, že se jim druhá sada vyplatí, než by sezoně za například 800 přezouvali, že to mají za dva roky zpátky. Je to blbý, ale s tím nic nenaděláš. Já se jim snažím co nejvíc sad uskladnit, klidně dám za 500 uložení sady na sezonu, protože si tím pojišťuju práci na další sezonu a zůstane mi zákazník, to je pro mě podstatný, ale je fakt, že to mi tady jde dobře hlavně kvůli tomu, protože v Praze spousta lidí nemá kola kam dát, tak je to pro ně jednodušší, ale pokud mají domek a je to menší město, tak je to v pytli to moc dobře vím.
neděle, 4. listopadu 2012
Hrouda A je to tu. né internet ale druhá sada disků. další problém. Zisk skoro horší jak na pneumatice a potom si to nahoděj před garáží bez vyvažování. nebo u garážisty za děkuji a zase na jaře. Prodej všeho je strašně krátkozrakej . Jinak prodej 1. barum 2. Conti 3. Michelin ( za pusu ) 4.LASSA . a GOODYEAR Hankook Bridg .Pir ani kolo Dunlop 3X SJ6
neděle, 4. listopadu 2012
Anonym 17 hodin večer a končím v práci.Dílna vydrhlá novým strojem s kartáči.Myčka na kola vyčištěná ,za týden se nadřela až až cca 1100 umytejch kol.Makačka do 12 potom nějaké geometrie a brzdy co se zjistilo při přezouvání.Na mrtvou sezonu je asi 80 letních kol na rovnání.Kola ve skladu jsou umyté a vyvážené-přeci nebudu v zimě větrat )).Zítra faktury a papíry..klasika.
sobota, 3. listopadu 2012
Anonym Petr D. dnes to bylo krasne, prace do 16 hod., 6 prodaných sad a plno různých defektů, od stredy uz konec šrumce
Anonym Jirka - bylo to rychle a kol se prodalo nad ocekavani. Par kol se proda se snehem, zejmena cecka. Jako vzdy. Vitez zimy je barum.
Michal Nene, teď to padne, další vlnka by mohla být před vánoci co pojedou na hory a poslední před jarními prázdninami. tady už je hotovo taky tak ze 70-80 procent. Ten boom ocelových disků je teda velký, je fakt, že hlavně škodovka, protože ty ceny disků z alcaru je opravdu hřích to nekoupit a těm lidem se to vyplatí, to je bohužel fakt.
FAKE souhlas se SJM, máme hotovo kolem 70%, otázkou je, jestli ten zbytek dorazí v dohledné době, nebo bude čekat na sníh
Anonym SJM-- tak já to tipuji hokejovou terminologií, skončina nám tady druhá třetina. Včera naprosto pohodové přezouvání, dnes nic. Venku 16°C, svítí slunce, pohoda. Včera jsem zkontroloval konkurenty, všude klid, před markety zimní 2/3 a ztoho je min.60% Barum-věc nevídaná. Konkurence nám dokonce poslala ML s Pol.3, nedokázali to nastřelit na nové hliníky. Také lidi letos vozili mnohem, mnohem více starých ráfků, které pozháněli Bůh ví kde. Doma je natřeli a diví se, jak to že hází, když jsou tak pěkné. Jako poslední poznatek uvádím dvojnásobné prodeje ráfků na servise. Mám obavu, že jaro bude ve znamení přehozů před garáží nebo na ulici, v lepším případě u garážisty, který převáží a přehodí kola komplet za 125Kč !!!
Tire U mě jako franchisanta bestdrivu je to celkem jasné ale tak pro pořádek: 33% conti, 33% barum, po 10% uniroyal, semperit a matador a zbylá 4% nokian. Jinak co se týče toho co si donesli lidé z netu tak nejčastěji Bridgestone, Nokian, Barum, Matador, nějaká ta čína a protektory (od káždé nanejvýš tak 3 sady) zbytek byl o jedné sadě takže si to ani moc nepamatuju ale goodyear nebo hankook jsem letos pod rukama neměl vůbec (a přítom to v předcházejcích sezónách byli nejčastěji donášené pneu z netu) a dunlopy jsem namontoval 2ks teprav včera co si je pán donesl. Jinak práce prozatím nepolevuje teď mě čeká už čtvrtá pracovní sobota až do odpoledních hodin a v pondělí a úterý je naobjednané téměř plně takže úleva přijde až tak ve středu...
Michal Pánové, já jsem zvědavý, co budou dělat v GY dělat, protože tohle je pád na hubu. Večer jsem mluvil ještě pro zajímavost s dvěma klukama s poměrně hodně velkých servisů, o kterých vím, že GY, DU hodně dělali a říkali, že propadák na celé čáře. Nemyslím, že by to vyloženě bylo kvůli zmrveným cenám, protože i ten trotl je má pořád v několikastech ks skladem, ale prostě to nikdo najednou nechce. Je fakt, že se teď hodně dívám po autech, co mají nový gumy obutý, co tam mají a Goodyeary jsem viděl snad 2x. přátelé čím to je?
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Petr D. 1. Michelin 2. Kleber 3. Kormoran 4. BFG 5. Nokian 6. Conti. Zcela mě zaskočil zájem o micheliny, vštšina rozměrů se musela x krát doobjednávat...
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Bořek-Třinec--1-Nokian, Kléber 2-Lassa, 3-Bridgestone, Dayton 4 Sava,Continentál, 5-Barum,Michelin a pak další jako Hankook, Firestone atp.
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Odkud berete Yokohamu? Z Rakouska nebo Německa.
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Jirka - 1. Conti s barumem 2. Michelin a Kleber 3. Yokohama
pátek, 2. listopadu 2012
Michal Tak já to mám takto: Jednoznačně Continental tam mám nárust snad 300%, pak semperit, Barum, Matador, hodně dobře Michelin ve velkých rozměrech, Pirelli šla oproti loňsku prodejně nahoru, Kleber, propad trošku Nokian. Dunlop Goodyear, Fulda, Sava totální propadák, ty letos sezonu prohráli na celé čáře. Bridgestone, Firestone nedělám.
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym A pirelli úplně umřeli, pár dodávek a velkých SUv jinak nic.
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Co se vám letos prodávalo? U nás jednoznačně barum a conti, celkem dobře i Michelin, kleber a nokian. úplný propadák goodyear, dunlop, a bridgestone.
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Tak už začíná být volnějc.....ještě chvíli a výhradní si budo moct nedodané pneumatiky nechat....vypnuté rozměry v COC je taky fajn věc...
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Bořek-Třinec--Ták jsem se teď hodně zasmál. Přijeli tu nějací slovenští stavebníci ani nevím od kud a že chtějí hned půjčit zvedák na zvednutí dodávky, že mají v městě defekt a že to nemůžou svým zvedákem zvednout. Říkám jim že ten mne stál 7 tisíc a že když dají plnou zálohu tak jim ho půjčím, nebo udělám výjezd s mechanikem a ten mi zaplatí. Se na mne podíval jestli jsem asi normální a začal se smát. Říká já ho chci jen půjčit? A já na to, že chci jen zálohu aby náhodou pak můj zvedák nebloudil na slovensku. A tak jsem se začal taky chlamat, že pak odešel. Neskutečné co jsou lidi schopni vyplodit z hlavy. Nejlépe zadarmo a ještě zaplatit by chtěli oni.
pátek, 2. listopadu 2012
Anonym Ryba smrdí od hlavy. Co to změnit? www.pozitivnievoluce.cz