Anonym TAK JAK PÁNOVÉ KDO JSTE USPĚL VE VÝPRODEJI MIŠULÍNŮ, OBJEDNÁVAL SI TU NĚKDO NĚCO A HLAVNĚ DOSTAL NĚCO ? JÁ OBJEDNÁVAL JAŠTĚ TÝŽ DEN ALE UŽ NIC NEBYLO
čtvrtek, 15. listopadu 2012
Anonym Jirka - pochopili o co jde
Anonym Podle mých posledních informací i Barumka sonduje jaké ceny nastavit na jaro 2013.A budeme se všichni divit.To bude masakr cen!Nebrat nic na sklad!
Anonym Tak alespon leto se mi povedlo ohadnout narozdil od zimy a v letni nemam skoro nic. Takze neco objednat budu muset, ale to je druha otazka co stim. Uz jste videli nabidku Michelinu na Kormoran, je to utok cenove na cinske pneu. co tomu rikate?
Anonym Jirka - všechny kanály jsou plné letních pneu. Eshopy, Velkoobchody, Maloobchody, Zahraniční dodavatelé, prostě všude jsou sklady plné léta. Tihle všichni budou chtít za jakoukoli cenu vyprodat. Umím si představit co se bude dít. Zejména internet bude prodávat pod cenou. Do nákupu léta nejdu ani náhodou. Jistá sebevražda. Pěkně dokupovat a klídek a pohoda.
Anonym Vyhlašuji soutěž, kdo udělá objednávku jako první na letní pneu stává se ocasem roku 2013
Anonym Ano panove je to presne takhle. Jenze ono se musi hlavne jednat a ne jenom mluvit. Je videt ze servisaci jsou porad jedte orezavatka ktera prodavaji 2/3 pneumatik. Nakupuji za nejhorsich podminek a vetsinou vse poctive zaplati. Takze idelani ocaskove pro dodavatele a impotrery. A pak jsou tu nový dodavatele pres net, ktere porad vidi jako neco noveho, jednoducheho a neco co je potreba podporit a dat tomu nejlepsi podminky aby to jakoze fungovalo samo. Ano je tady nekolik vyjimek kteri chapou tuto chimeru, ktera pouze toci obrat a negeneruje zisk ale jenom zlou krev. Doufam ze poradne servisy tuto zimu a cely pristi rok ustoji a naopak to zlomi vaz vsem co pouze hrnou mnozstvi nekoukaji napravo nalevo a jenom hrnou gumy kazdemu. A nekoukaji co se dal co se deje s jejich zbozim. Nechaji si kurvit znacku nevedi jestli se jim zaplati atd... Je potreba podporit ty kteri se snazi starat o vice nez je jen objednavka...
Anonym Jarda.Tak jak nastavil cenu Nokian,to samé Goodyear.Mysleli si chlapci jak zbohatnou a ono ouha.Všechno vrátit,vždyť je to jejich zboží.Oba výrobci se cenou zařadili na premiovou pozici,ale to že tam nepatří jim došlo na základě prodeje a zpětného odběru zimních pneu.
Michal Hruško přesně. Jak jsem psal, já jsem nasranej na Pirelli, že to snad ani není možný. Já jen čekám jestli tomu zmrdovi drožkařovi dají znova léto, jestli ano, tak jdu na Šafránka, že si to za obrázek nedá. Přece není možný, aby celý léto prudil a pak když je po sezoně a ani za 1400 není schopný P7 205/55/16 prodat, tak to prostě vrátí, jako by se nechumelilo a my to odserem. V takovém případě je to vyloženě neschopný prodejce, kterému pneumatika patří tak maximálně kolem krku, protože prostě neumí prodávat gumy a ani cenou, což zase žádného fištrona nepotřebuje, ale i tak mu to nejde...To stejný Nokian, vracet, vracet, vracet...ani ta jejich kompenzace tu sviňárnu nesrovná. A já moc prosím redakci, aby Nokianu položila otázku, aby se k tomu vyjádřili, proč to prostě s těma polákama udělali a co je k tomu vedlo? Víte, odvěky platilo, že oficiální zastoupení značky, produktu, aut se má v dané zemi starat o prodejní kulturu, zázemí a vůbec o danou značku starat, aby nebylo poškozováno její jméno, hodnota, atd....A Nokian ČR sám sobě poškodil svůj vlastní produkt, značku na celé čáře...to je v civilizovaných zemích na kriminál pro celé místní zastoupení, protože tím poškodili firmu a připravili ji obrovskou finanční ztrátu...prakticky by se to dalo přirovnat ke zpronevěře a nabízí se otázka, jestli oni sami v tom s polákama nejedou a nevzali za to nějaké úplatky, já bych se v naší republice vůbec nedivil.
Anonym Petr - Hruško Nokian vrací většina prodejců. Myslím, že přijde na vracení i jiných značek. Tím, že to do nás importéři narvou, tak tím pro ně nemůže práce končit. Musí nést část zodpovědnosti do konce. Jinak k tomu budou přistupovat tak jak dosud. Nastavili špatné ceny, nepodpořili prodej svého produktu, nereagují na konkurenci atd. za to musí nést odpovědnost. Vrátit , odložit splatnost atd. Teď nastává ta doba, kdy se budou počítat účty . Jak k tomu kdo přistoupí, tak bude prodávat v příštím roce. Teď je to na nás hoši, jak si necháme či nenecháme to vše líbit. Ve vší slušnosti, ale tvrdě si budu prosazovat své zájmy !!! Ber neber.
Anonym Pro někoho možná zajímavá informace: Jednatelem společnosti B2B europe, provozující "velkoobchodní" platbormu www.PneuB2B.cz je pan Ing. Patrik Václavík, stejný jednatel jako ve společnosti Modacar provozující nový eshop www.pneumatikator.cz (zabiják cen) . pneu B2B tedy vesele dodává do ulice.
Anonym zdravím panove, tak sezona nebo snad polosezona nam probehla a vyzkouseli jsem su vsichni jake to je kdyz se spoji 1. listopad s prvnim zavanem snehu. Bylo to velmi narocne, a vitezem je ten kdo obednal mene zbozi a prodal. Protoze na sklade je toho zatim dost a ja napriklad az tak nesdilim Borkum optimismus o dalsich prodejich ale pral bych si aby to tak bylo. Jinak podel vseho tak na skladech velkoobchodu zustalo lezet 50-60 % zimnich objednavek coz je opravdu vysoke cislo. Tak nevim zda-li to to nebude jiz prvni facka pred rokem 2013. JInak mam pocit ze vsichni se spolehali na zimu za vydelaji a nevim jestli to nebude naopak. Jinak mam dve temata k diskuzi. 1. NOKIAN CR pro me absolutni zverstvo co sleduji tuto zimu. Nejprve zde probrana vec s preprodejem pred Polsko a sem do internetovych obchodu. Myslel jsem ze neco takoveho se muze stat pri ruznych zastoupenich, ale vzdyt oni sedi v patrech nad sebou na Chodove jak polaci tak cesi. To je neuveritelne. A pak to co jsem se dozvedel vcera a to je co Nokian nasypal Pesickovi. Jeden servisak videl faktury a to jsou neuveritelne nakupy a tomu odpovidaji i prodejni jeho ceny. Tak mi jako PointS vezmeme cca 5000 pneu a nakoupime o 15% hure nez Pesicek co veme 2000 gum. Pirelli dostala rozum tak radeji veme 1000 kol zpet a neda mu ani kolo na zimu tak se najdou jini kteri mu to nasypou, Hlavne kdyz je vyplata za ctvrtleti a potom uz me to nezajima. Ja vracim vsechem zimni Nokian do pneumatiky!!! A uz jenom par kusu pristi rok zvenku. o tomto prubehu Vas budu informovat. Druhe tema pozdeji preci jen je jeste prace
Hrouda Práce dostatek . Prodej osobních na hov.... Ale protože jsem to předpokládal tak jsem naskladnil podstatně méně a proto to tak nebolí. Ale v celku jde prodej nákladních tento týden.
středa, 14. listopadu 2012
Anonym Prostý lid mzdu dostal a je to drobátko znát. Sem tam si někdo i 2 zimní kola na předek koupí....
Anonym Bořek-Třinec--Přesně tak Míšo.
Michal Počítejte s tím, že pokud nenapadne sníh do Vánoc a ani v lednu, což se v nižších polohách zatím moc neočekává, že ty lidi si řeknou, že už ty dva měsíce na tom zůstanou. Ale ti, co jsou v podhůří nebo tam, kde sníh je brzy a vydrží je v pohodě....Já jel včera v zácpě a koukal jsem po straně na zaparkovaná auta, na čem jsou, tak z 10 aut, 6 na letních.
Anonym Bořek-Třinec---Hoši jsem spokojen. Větší část gum je již prodana a ten zbytek je v pohodě. Dneska zatím tři sady a jde to. V klidku v pohodě. Nemám skutečně strach že se ve většině nevyprodám. Při prvním sněhu se to hezky rozjede. Těch co jezdí na sjetých zimácích je mraky!!! Jsem zatím v poho.
Michal Je to tak, já vzal letos o jednou tolik méně zimáků než loni a vyšlo to přesně na den...ve výprodeji jsem nakoupil jen pár sad letních nokianů ve velkých rozměrech a u normálních gum počkám na jaro, jak to bude.
Anonym A o tom to je.V žádném případě se tolik naskladňovat.Jsou pak jen problémy.Zisk mizernej ve skladu plno,letních i zimních.Nejhůře investované peníze.Nové ceny letních 5-10 procent zlevnění.Znehodnoceny skladové zásoby.Pěkné vyhlídky.
Anonym Bořek-Třinec--Mám na skladě ještě skoro tisíc kol. Děnně se prodává pár sadiček. Není to žádná divočina, ale děkuji v dnešní době i za to. Rozjeli se ve velkém geometrie a mechanické opravy. A to je teď v tůhle chvíli jen dobře.