Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Anonym
Anonym 12345.....Letos nastane takovej bordel,že se z toto hodně lidí posere.Začalo ta DPH,dědkem z Hradu a dále ani nepomýšlet....Lid je hladovej,exekutoři nenažraní soudy zkorumpovaný..
pondělí, 7. ledna 2013

Anonym
Anonym SJM--jo,jo Michale, přesně to mě napadlo, když jsem viděl tu frašku se strukturou daňových příjmů. Naprosto souhlasím s úvahou, co "naše" poslance k tomu vedlo, no a potom se na to nabali všichni, co to shledali výhodné a že jich je. S těma živnostníkama ve stavebnictví to vidím lehce jinak. Co si budem povídat, spousta jsou šikovní řemeslníci, ale ekonomika je pro ně mírně vzdálená a znám i nemálo, kteří jsou docela jednodušší. Mluvím z vlastní zkušenosti: na zdící práce jsem nechtěl firmu a oslovil jednotlivé živnostníky. Bez znalosti věci a mrknutí oka pálili ceny od 180 do 200 Kč/h. Na otázku, že mě nezajímá jejich sazba, ale kolik mě to bude stát, odpovídali asi tak, že až to bude, tak to bude. Firma počítala kubíky, lešení dopravy atd. 3x slevila, ale výpočty se mě nepozdávali. Nakonec to postavil živnostík, ale stavitel, ovšem bez lidí a najal si zrovna takové zedníky-živnostníky co jsem osloval já, ale dal jim 120 Kč/h. Pohlidal si je, dozoroval stavbu a vyšlo mě to nejvýhodněji a relativně s nejméně starostmi. U velkých firem to jde ještě dál. Zedník dostaně ještě míň, protože mu třeba dávají práci pravidelně, ale v kalkulacích si započtou náklady, jako by to byli vlastní zaměstnanci. U nás na naše poměry velké st.firmy mají pouze rozpočtáře, mistry, zásobovače a nějakou dopravu + mobilní buňky. Pracovní síla je z 90% právě ti živnostníci, no a ten trouba si myslí, že když fakturuje měsíčně 25000, že má pro sebe 25000. Pak se mě jednou stalo, že u vedlejšího stolu v restauraci seděla lepší společnost i s jedním místním "velkostavitelem", který se tak při 1,5 promile kasal, že když nemá na zakázce vývar 100% je nasratý ( je to asi 2 roky). Tím jsem chtěl říci, že se spousta živnostníků schová raději pod firmu a je bez starostí za 120, než by převzali odpovědost za svou práci a řekli si víc. Kdyby ale platily daně i z příjmu, rychle by přišli na to, že 120 nestačí a musí chtít 200, za to ale musí odvést práci kvalitně a rychle a to je potom ta skutečná produktivata práce o které tady léta planě tlacháme. Pak se léta divíme, jak je možné, že v Německu barák, který staví Němci s 3x vyšším platem, kde materiál stojí stejně, je barák za stejné prachy jako tady. Moc se toho za 23 roků nezměnilo, lidi stále předstírají že pracují a firmy předstírají, že je za to platí.
pondělí, 7. ledna 2013

Michal
Michal http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/209853-kalousek-zivnostnici-by-meli-odvadet-stejne-dane-jako-zamestnanci/ to je totiž to, o čem psal SJM a měl pravdu. tady totiž stát dojel na ty svoje výdajový paušály, tam je totiž tak velký prostor pro šmelení s dokladem, že se nedivím, že to valná většina OSVČ tak dělá. Co jim tak vadilo na klasické daňové evidenci, kde je jasný výdaj a jasný příjem? Já Vám řeknu co. Tohle si totiž zavedli páni poslanci v první řadě sami,když tehdy každý z nich nebo respektive jejich manželka si udělali živnost na poradenství v oblasti dotací z EU, nebo když měli manželku jako asistentku v jejich poslanecké kanceláři, protože tam měli brutálně vysoké přijmy a výdaje nula....no co taky je za výdaj, když ke své práci potřebovali tak maximálně tužku a papír. A teď je to dohnalo, je jasný, že spousta živnostníků na to přešla, protože je to pro ně výhodný. A teď by chtěl Kalousek dorovnávat daňě podnikatelům na úroveň zaměstnanců...čímž pošle na UP spoustu řemeslníků, co mají firmy na výměnu oken, zedníků, pokrývačů střech, branařů, ti co dělají zahradnické práce a spoustu jiných, kteří mě teď nenapadají a nemají práci každý den jistou. Výsledný efekt p. kalouska bude takový, že mu tam nepoteče víc peněz, protože ti, kteří v tom umí chodit to stejně platit nebudou a ti, kteří to dělají poctivě, tak je to položí....ale hlavně, že máme amnestované zástupce Union Banky, H systému, Berky a "jiné fajnové lidi, kteří se starají o peníze jak mají"...
pondělí, 7. ledna 2013

Anonym
Anonym FX.Je to poprvé od Bělohorských konfiskací, kdy nakradený majetek zůstane pachatelům, zlodějům, zatímco ti, kteří byli poškozeni, kterým byl majetek odcizen, se už nikdy nebudou moci domoci jeho navrácení nebo alespoň nějakého odškodnění," řekl Hulík.
neděle, 6. ledna 2013

Anonym
Anonym DDD: a co tím chtěl básník říci???
neděle, 6. ledna 2013

Anonym
Anonym FX: Počet zemí v EU, nemající zákonem definovanou lichvu - 1. ( ČR )
neděle, 6. ledna 2013

Anonym
Anonym FX: počet nebankovních institucí půjčující peníze v ČR-34000. Počet nebankovních institucí které nemají ve smlouvě skryté, nevýhodné až zničující dodatky-7 tj. 0,02%.
neděle, 6. ledna 2013

Anonym
Anonym Soryy POD loňský nákup. 12345......
sobota, 5. ledna 2013

Anonym
Anonym Mírná ztráta? Totální prodělek.Co se vydělá na servisu,tím se pokreje prodělek na pneu,jelikož se bude letos prodávat p
sobota, 5. ledna 2013

Anonym
Anonym SJM--a jsme u jádra problému Poo co jsem psal 3.1. Michal v tom nevidí problém, na rozdíl od nás. Mít na skladě více méně vše za loňské ceny, když letošní mohou být v sezoně ještě nižší než nyní, je kuwa problém, odborně se tomu říká deflace cen a jak jsi poznamenal, zůstalo všem. A aby toho nebylo málo, zimy alespoň mě zůstalo taká dost a vše se v zimě bude opakovat. Do toho přijde nějaký blbec v TV a bude apelovat "dejte si dobrý pozor na dotky, prodejci vám vnucují staré zboží co neprodali". Co se asi stane? Je letošní guma levnější něž loňská? Pokud ano, musím jít s tou loňskou pod cenu letošní i za cenu mírné ztráty, protože příští rok prodělám 1/2 a přespříští ji budu muset dávat zadarmo. Všichni víme, že rok i dva stará dotka nepředstavuje žádnou újmu, ale vysvětlujte to zblbnutým lidem, kteří mají stále hlouběji ke korytu. Pro velkou část lidí nebudou gumy spotřební zboží, ale investice a takto k nákupu i přistupují. Nevydělat na letních je blbé, ale valná většina to asi ustojí, ale stejná zima by asi již prořídla naše řady. Co mě včera také nasr... ? OSVČ odvedly na daních z přímu 3 mld. zaměstnaci 116 mld. Docela nepoměr, že? Já být osvč se servisem, odebírám gumy na bratra, babyčku, kohokoliv, kdo není registrovaný, cenový rozdíl stejně je minimální či žádný, pak mohu i práci dělat bez dokladu že, žádné gumy=žádná práce, žádná práce=žádné daně. O dph se šábnem s klientem a všichni jsou spokojeni. No a výsledek se dostaví. Dph zase jde nahoru a kdo to zase odnese? Ti poctiví, že?
sobota, 5. ledna 2013

Poo
Poo No 57% tam má, ale ze starý ceníkovky. Ta letošní je o 209,- nižší. To zlevnění letních pneumatik je pro ty co jim to zůstalo na skladě masakr, jako že loňský léto zůstalo všem. Mě to dělá třeba na sadě dodávkovejch Michelinek i 2300 ztrátu. Když si vemu kolik mi z prodaný sady zbyde tak sám sebe nechápu proč jim to ještě takhle dělám.
sobota, 5. ledna 2013

Michal
Michal Petře on myslí asi Pešíčka, ten dostal už HP3 195/65/15H a dává to za 57%
pátek, 4. ledna 2013

Anonym
Anonym Petr D. výborně, mám s michelinem stejný problém, nevezmu od nej nic, nejaky kontakt na toho prekupnika?
pátek, 4. ledna 2013

Anonym
Anonym PD. už je to tady,nabídka z Michelinu s bonusama za 300ks 53,35% a od překupníka bez poviného počtu za 55%. Něco je shnilýho ve státě vyhradních !!
pátek, 4. ledna 2013

Anonym
Anonym F.Nauč se psát trošku česky ty analfabete a podpiš se!
pátek, 4. ledna 2013

Anonym
Anonym Te seš chetré te skonku internetové
pátek, 4. ledna 2013

Michal
Michal SJM: to nemáš zase tak velké množství, to v létě prodáš bez problémů, akorát ty 13ky Ti moc nezávidím, ty se prodávají čím dál v létě míň, ale ten zbytek to dáš bez problémů, já bych to zatím nehrotil a nesnažil se to za každou cenu prodat..
pátek, 4. ledna 2013

Anonym
Anonym Léto
pátek, 4. ledna 2013

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318