Michal No, přiznám se, že jsem teď rád, že je diskuze "anonymní", protože ač pražák, tak já včera fandil taky Třinci:-):-):-) Ale jinak fandím kladnu:-)
sobota, 9. března 2013
FAKE tak aspoň na něčem se všichni shodneme a to že Sahmbo píše opravdu výborné příspěvky ;-)
sobota, 9. března 2013
Radek Jo SJM je skoda, ale verim ze se sem zase vrati.
sobota, 9. března 2013
Anonym Hroudo dnes mě navštívilo několik frajerů autoservisáku a nevěřil bys co mají za nervy že to nejde po tom novém roce rozběhnout.Čuměli na mne jak péro z gauče když viděli servis plný roboty.Do toho 8 kousků gumiček a byli mimo mísu.Říkal jsem jim,kdyby jste kdysi nedělali kraviny tak jste v pohodě.Prachy jste valili do ku..,barů,chlastu,různých debilovin a houby do dílny,lidí a teď tu fńukáte jak střelené prase. Dobře Vám tak.Těch mi není líto.Jsou však i ti poctiví,dobří,féroví kterých se tenhle posmolený stát snaží zlikvidovat a těch je moc škoda.Když vidím ten bordel kolem nás tak jsem někdy fakt vytočený.To co se tu děje nemá obdoby a jak Michal napsal bude to tu horší jak v posraném zhnilém Řecku kde si váli koule v tavernách a robota jim smrdí.Důchody mají jako nejlepší vypasené prase a ti naši důchodci nemají pomalu co do huby a z čeho ještě brát a nekrást?Bořku hezké video a ještě hezčí je že jste tu Spartu dnes rozmázli jak mouchu plácačkou.Jen tak dál.Shambo píše fakt dobře.Hodně mi připomíná SJM ale ten tu moc chybí.Snad se nějak přihlásí a napíše.Toho mám rád,to je u mne borec!
Shambo Ahoj Hroudo, zdroj informací - vše z tiskových zpráv a internetového zpravodajství. Ale byl bych opravdu nerad, kdyby z toho mělo mrazit. Spíše je to o tom, co se děje nejen u nás, ale i kolem nás. A co budeme muset všichni překonat, abychom neztratili zákazníky, trhy a fortel.
pátek, 8. března 2013
Hrouda super Bořku , já už jdu taky domů. Mám rýmu jako trám a dost se tu ochladilo. Shambo dost dobrý články. Kam na to chodíš je to zajímavé to číst. Občas mě z toho zamrazí.
pátek, 8. března 2013
BF Hroudo, čas ukáže co v tom je. Já jdu za chvilku ze synem na hokej. I když nejsem nějaký velký fanda, ale nasát tu atmosféru a odreagovat se od práce není někdy špatné. Máme tady totiž nového Jamese Bonda tak uvidíme jak mu to bude dnes a i příště střílet. http://www.hcocelari.cz/
pátek, 8. března 2013
Hrouda Proč to tu umřelo? není co psát nebo vás štve cenzura?
pátek, 8. března 2013
Michal Já se vsadím, že tam stejně propustí jen 600 dělníků a na kravaťáky se nesáhne. Mě by jen zajímalo, co jako pak bude Kalousek dělat. Ono to není jen o spořitelně, ale i o jiných firmách. O2 chce během jednoho roku propustit na 1200 lidí. T-Mobile 400 lidí a Vodafone 200 lidí. Jenže to jsou firmy, které zaměstnávají velkou část zaměstnaných lidí a pokud je pošle na ÚP, tak jsem zvědavý, co s tím jako budou dělat....my skončíme hůř než řecko uvidíte. Ta vlna nezaměstnaných je strašně velká...
čtvrtek, 7. března 2013
Anonym Já mám taky hezkou předtuchu.V Čechách i na Moravě téměř vyhynou zvířata jménem špatní,falešní,podrazačtí výhradní dealeři a internetoví poskoci a skunci.Tato směska lidských paznechtů bude zahubena svým nenažranstvím a hamižnictvím.Napřed půjdou ti dole,co jsou jen pohunky a pak vyletí na mars ti co si ještě dnes myslí že jsou nedotknutelní.Budou vláčeni ulicemi hanby a budou kvikat jak postřelené prasátko.Krásná je to předtucha,krásný to je sen.A ten se mi jednou v blízké době na beton vyplní.To se totiž stane to bude den s velkým D.Pak bude klid na pořádný obchod a práci.Zduř všem servisákům,ať se Vám dílo daří i když ta naše ekonomika jde tzv. odborně a spisovně do řiti.Naštěstí práce na servise vždy zůstane.Kazit fára se budou pořád a ty gumy si pořídime kdekoliv jinde a za lepší prachy než tady u některých zlodějů.Hoši je to jinak celkem v suchu když výhradní nemají ani předtuchu co se tady bude dít za invaze mimozemských civilizací.Nebo že by to bylo ze země?Uvidíme.Spěte sladce.
čtvrtek, 7. března 2013
Anonym SHAMBO,BRILANTNÍ ČLÁNEČEK.Já tu jen vsunu teplou perličku z našeho nenažraného českého všehotrhu. Mají rekordní zisk,mají strach z krize a nelíbí se jim že Skarty nejsou tak jak oni chtěli, tak vyprdnou na chodníkovou pastvu jen tak 600ks lidského dobytku.Sorry ale musím to napsat-HOVADA NENAŽRANÉÉÉÉ. http://www.novinky.cz/ekonomika/295400-ceska-sporitelna-v-predtuse-zlych-casu-propusti-600-lidi.html
čtvrtek, 7. března 2013
Shambo Zatímco nám hrozí příští týden citelné ochlazení, na kaučukových trzích přihořívá. Kdyby se v roce 1844 jistému panu Charlesi Goodyearovi nepodařilo přírodní kaučuk vulkanizovat, asi by nebylo o čem psát. Leč stalo se. V srpnu minulého roku byly světové ceny na tříletém minimu, na což zareagovali hlavní producenti - Thajsko, Indonézie a Malaysie - vysekáním části starších plantáží a omezením sklizně. Světové zásoby se totiž dostaly v prosinci 2012 na své maximum za posledních 7 chudých let. A co udělala cena? Roste! Podle agentury Bloomberg se kaučuk dostane na burze v Tokiu na cenu okolo 3,83 USD za kilo. Což je ve srovnání s létem minulého roku o nějakých 50% a více. Rekordní zásoby hlásí zatím i burza v Šangaji - Čína odebere okolo 35% světové produkce jen pro svou potřebu. A protože světová výroba automobilů ( pozor - světová, ne evropská - máme na mysli nárůst hlavně v zemích třetího světa !!! ) se může dostat na nějakých 83 milionů kusů ročně, zásoby přijdou určitě vhod. Není se tedy čeho bát. Kolik z toho bude pro zajímavost určeno pro čínský trh? Počítejme bratru s více než 20 milony . Hloubavý čtenář si okamžitě položí otázku - jak se cena kaučuku projeví v ceně hotového výrobku? Tedy v mé ceně?? Podle odhadu CLSA Asia Pacific Markets se počítá s výrobní spotřebou přírodního kaučuku 1 kg v osobní pneu, 18-20 kg u nákladní pneu. Při použití kalkulačky obratem ruky zjistíme, že v jedné průměrné osobní pneu evropského výrobce bude kaučuku za 3,00 euro. Je to hodně? Málo? Přidáme další cifru - několik dnů starý ( mladý ) údaj analytika z Deutsche bank hovoří o tom, že průměrná výrobní cena osobní pneu v západní Evropě je 8 euro. Což je - cituji - ,, výše než v jiných regionech .,, Pozor - nevolejte zítra svým dodavatelům a nežádejte další brutální slevu na základě tohoto údaje. Další výrazné náklady jsou pochopitelně spojeny s výzkumem, vývojem, náklady na distribuci a logistiku, marketing, reklamu... Nezapomínejme, že třeba na průměrný hollywoodský trhák je výrobní náklad na úrovni nákladu na jeho reklamu. Závěr? Za všechno může Goodyear!!! Tedy ne Goodyear jako Goodyear, mám na mysli velkého vulkanizátora a badatele pana Charlese Goodyeara. A můžeme jen litovat, že se do hrátek s pryží a gumou nepustil náš veliký rodák Jára Cimrman. I když - moment. Jára. Gud Jára. Gudjír. Gudyjár. Goudjár. Búhví, jak to s Cimrmanem a kaučuky vlastně tehdy bylo a co nám Amerika dodnes tají. Pěkný den všem českým gumařům!
čtvrtek, 7. března 2013
Michal Shambo já to taky přečetl a musím říct, že místy jsem zůstal číst s otevřenou pusou...
středa, 6. března 2013
Shambo Ještě jedna drobnost k testům osobních pneu v Evropě. Pokud libovolný odborný časopis vyhodnotí např. 12 různých značek několika výrobců, mohlo by nás zajímat, kolik že se těch šlupek za rok prodá. Orientační čísla jsou tato: celkový tevropský trh osobními pneu je ročně kolem 275 milionů kusů, z toho 65 milionů pohltí prvovýroba a 210 milionů vstřebá obec nadšených spotřebitelů. Dovoz z Číny a Asie tvoří v tomto balíku kolem 50 milionů kusů, které nahradily pokles evropských výrobců. Ten tvoří za několik posledních let asi o 38 milionů kusů. Takže denně se v Evropě během řádného pracovního dne prodá a nakompletuje asi milion osobních kol. Pokud sledujeme jakýkoliv test, uvidíme pouze zlomek zlomku skutečně nabízeného sortimentu. Pěkný den všem!
středa, 6. března 2013
BIB Jinak teplo přineslo i oživení na servisu a celkové zlepšení nálady :-) Dokonce jsme přezuli i pár lidí na léto (blázni :-) No a odstřihli jsme nejmenovanou protektorovnu ze Slušovic, za těchto nehorázných podmínek už od nich ani kolo! Doufám že za to jak vyšachovali nás servisy které je drželi zkraje a nastartovali je jim ted dáme vedet jak se veci maji a jeste prilezou po kolenou.. At si vsechny zakazniky obsluhuji pres svuj e-shop..
středa, 6. března 2013
BIB Michale i u mě asi bude Dynaxer HP3 společně s Primacy nejprodávanější léto, G-gripy si u mě berou v drtivé většině mladí řidiči s požadavkem na atraktivní vzhled a sportovnější vlastnosti. Lidi co jezdi klebery tak je po sjetí berou zase, já je dal na auto které jezdí méně a z vlastní zkušenosti ty pneu jsou velmi dobré a bezpečné. Testy od ted považuji za snůšku německého hnoje a jak jsem podival na vysledky testu co tu daval Beras tak k tomu neni co rict..
středa, 6. března 2013
Michal BIB: přesně tak, na to, že Kleber Dynaxer HP3 je jednoznačně u mě nejprodávanější dezén ze všech letních pneumatik, i když se snažím těm lidem nutit taky BF Goodrich G-Grip, tak jsem se nikdy nesetkal s nikým, kdo by mi vyčítal jejich nefunkčnost na mokru, naopak, v drtivých případech tam jdou znova.
středa, 6. března 2013
Beras Autozeitung- 1.Dunlop, 2.Michelin,3.Fulda,4.Nokian.5Vredestein.,6.Yokohama,7.Pirelli, 8.Kumho,9.Bridgestone,10.Hankook,11.Continental12.Uniroyal Autotip - 1.Dunlop,2.Conti,3.GY, 4.Vredestein, 5.Bridgestone,6.Hankook,7.Nokian, 8.Semperit,9.Fulda,10.Apollo,11.Michelin,12.Pirelli13.Falken,14.Firestone atd. zalezi, na jaka kriteria se da vaha a hned se zmeni poradi...