Shambo Z domova: SKarta, IZIP, Opencard. Miliardy v háji. Nikdo nice neví, nikdo se nepamatuje, nikdo nikoho nechytil. Asi jsme země netušených možností. A Dr. Hušák - veleúspěšný kormidelník Sazky - se stane zmrzlinářem. Možná bude stánek i před Sazka arenou.
pátek, 29. března 2013
mensa To Hohen: není zač se omlouvat. Jsem rád za Vaše příspěvky.
čtvrtek, 28. března 2013
Shambo Hohencenda: ahoj, to na Kypru v únoru dopadli hůř - loni tři náklaďáky, letos jenom dva. Snad se chlapi pochlapí. No a u nás - bude to velmi těžké, ale nebudu to vzdávat. Banzai, pánové!
čtvrtek, 28. března 2013
Michal BroukPytlík: To jo, je to u obou vždy jen o konkrétních rozměrech. Ale já to myslel tak, že to u nich dříve ani u jednoho rozměru nebylo...a už vůbec ne takové slevy. Já to kupovat nebudu, ale jen mě to překvapilo, jak se mezi sebou začínají masírovat.
čtvrtek, 28. března 2013
Shambo A ještě něco ze světa: máme tady čerstvé údaje o registraci nákladních vozidel v Evropě za únor 2013 v plné kráse. Nejsou to hezká čísla. Celkově si trh pohoršil ve srovnání s únorem 2012 o 13%. Naše republika je na tom celkově mikroskopicky lépe - ztráta pouze 11%. Slovensko hlásí propad 32%. Na stejných -32% si hráblo ke dnu Finsko i Itálie. Německo - mínus 14%. Ale máme i rekordmany - úderníky: v kategorii vozidel nad 16 tun si Řecko polepšilo o neuvěřitelných +300% - místo dvou náklaďáků z loňska se prodalo v okolí Athén během letošního února už náklaďáků osm. Blahopřejeme!! Není to však bohužel nic veselého. Takže - pro milovníky hororových statistik a vražedných čísel: http://www.acea.be/images/uploads/files/20130327_PRCV-1302-FINAL.pdf
čtvrtek, 28. března 2013
mensa Pan Hohen žádal o zrušení registrace, stěžoval si, že mu to nejde, tak jsem požádal správce stránce, aby to provedl manuálně v systému. O ničem jiném nevím.
čtvrtek, 28. března 2013
Hrouda Nazdar chlapci. Ozval se mě na telefon Čenda Hohen prý mu je odepřen přístup do diskuze. Mám Vás všechny pozdravovat .
O zákazu přístupu nevím, ale pokud je to pravda co provedl tak hrozného ???
Auto kšunt to pere do ulice i z té jejich promo akce, která je prý jen pro velkoodběratelé . Letáky se jim válej na pultu a zákazníci se dožadujou, tak to dostávají . Už mě jeden zákazník sprudil co jsem to za zloděje že si to prý koupí tam u žlutejch 225/45R17 91W za 1966 kč s DPH a já to mám drahý tak si to mám nabouchat do řiti. No nic do řiti si to nenabouchám tam už mám ten samej rozměr ale zimní nevejde se letní :D
čtvrtek, 28. března 2013
BroukPytlik u tirexu? pár rozměrů je zajímavých ale zbytek je absolutně mimo.
čtvrtek, 28. března 2013
Michal BroukPytlík: koukni na Tirex a jejich akce na DU, GY nebo u Cháry na Bridgestone, to jsou ceny, o kterých se dřív u těchto VO ani nezdálo.....
čtvrtek, 28. března 2013
BroukPytlik zajímavý, mě žádný nabídky nechodí. O konsignaci se kdysi pokoušelo Ihle a myslim, že zaplakalo. Vemte si českou náturu očurat co se dá. Prodám gumy od kelly a dokoupim kde to mají nejlevněji. Kelly má ceny docela vysoký, tak bych se tomu nedivil.
čtvrtek, 28. března 2013
Michal ....to bude mrtvých. To je jedna akční výprodejová nabídka cen gum za druhou. Plný mail....tady už někteří zavřeli rovnou před sezonou....což moc nechápu. Ale buďme rádi, že děláme jen gumy. Známý mi říkal, že asi tři menší prodejny motorek zavírají, protože nejsou schopní konkurovat cenám Auta Jarov, který prodává motorky za ceny, za které to ti menší ani nekoupí...Auto Kelly udělalo akci, že dají jakékoliv množství gum a měsíčně se ozvou co se prodalo a to vyfakturují a zbytek klidně vezmou zpět....začíná tu být veselo.
čtvrtek, 28. března 2013
Anonym Ahoj Shambo muzu se te zeptat odkud cerpas tyto novinky.Rad bych si take pocetl dik
čtvrtek, 28. března 2013
Shambo Ze světa: Po 53 letech činnosti Michelin uzavírá svoje zastoupení v Řecku. O řecké zákazníky se v rámci reorganizace bude starat filiálka v Rumunsku. Což překvapení není. Nokian zahájil vyšetřování zneužití podnikových dat a znalostí skupinou bývalých klíčových zaměstnanců, kteří si vytvořili svou vlastní vývojovou a konstrukční kancelář. Průmyslová špionáž proti vlastní firmě v solidním Finsku? To překvapení je. A možná také není.
čtvrtek, 28. března 2013
Shambo Ze světa: Michelin podepsal s francouzskými odbory pakt o neútočení - oficiálně pakt o zvýšení konkurenceschopnosti. Podobná opatření zavedli před několika roky v Německu. A důvod? Podle údajů z otevřených zdrojů je vytížení kapacit pro výrobu osobních pneumatik ve Francii na úrovni 75% a nákladních ve výši 60%.
čtvrtek, 28. března 2013
Michal Aha, tak to já jsem zase nevěděl, protože já se na káčka moc nekoukám, tak to jde mimo mě, ale máte jednoznačně pravdu, že s běžnými rozměry se s Pirellkou absolutně nechytám. Já je vlastně prodávám jen v těch velkých kolech, protože tam je pořád cenově výhodná oproti jiným premiovkám, ale je fakt, že takovou 195/65 R15 jsem neprodal asi rok:-))
středa, 27. března 2013
BF Berasi rozdíly v nákupu jsou dnes skutečně kolikrát minimální. Já si na to ani nehraju, ale jde o to že raději vezmu od cizího kdekoliv jinde než od lidí kteří se mi snaží mazat med kolem pusy pak jdou jak napsal Ferda za internetovým prodejcem a zprasí co se jen na tom našem trhu dá. Raději stokrát jinde než tady u někoho kdo si nevidí na špičku nosu a který myslí krátkodobě jen na teď ne na zítra a už vůbec na pozítří. Říká se hamty hamty ať mám víc než tamty a pak to dopadá kdo chce moc nemá nic, anebo vyčuraný dva razy tratí. Nevím jak dopadne např. Michelin u nás, ale zemětřesení se blíží a bude nesmírně silné a jestli nelehne popelem bude to docela malý zázrak. Je však potřeba změny a čištění prostoru na všech úrovních a to je nutné zdůraznit a přát si aby bylo aspoň podle mne jako pneuservisáka tělem i duší dobře a cíleně mířeno.
středa, 27. března 2013
Anonym To víš že to ropou a kaučukem nebylo!Rozežranost a nenažranost to byla!A o Pirelce mi ani raději nemluv!Osobně jsem viděl letos v únoru jak u KK v Šenově Rybín a další Pirellák lezli Karasům do řiti.Ještě jim je sory za ten výraz snad i mazali nejmodernejšími lubrigely.A co se nestalo.Karas nadupal sklady po střechu a rozesral prasácky ceny opět hezky česky.Pirelka neprodejná na servisy,Brička je to samé jak se lísala taky u karasovců a teď to vidíte jak to tam nadupali co jem šlo.Je mi z nich na blití.Kur... ať už všichni takoví paznechti padnou na hubu a bude klid.Michelin teplá parta si to teď vyžere až do dna.Ještě neví která bije,ale ti jsou už v odpisu,ti jsou přežitek a jdou první od válu tady u nás.Díky bohu za to!
středa, 27. března 2013
Michal Já jsem tam nebral ani za starých, ale je fakt, že jsem si v poslední době, protože tento měsíc byl prakticky jen o velkých kolech, říkal, že jsem moc rád, že mi nezbyly z loňska žádné velké gumy, protože to by byl průšvih. Viz včera připravoval jsem zákazníkovi kola, dával jsem 245/40 R18 Pirelli a oproti loňsku mu je budu dávat o 890 Kč na kusu levněji než ty stejné min. rok touto dobou a to tam mám o trošku vyšší marži než loni. Před týdnem jsem připravoval paní Run flaty v tom stejném rozměru a na maloobchodce byla ta continentala levnější o 1100 Kč na kusu než loni. Upřímně moc nechápu proč to imporťáci před 2 lety tak začali šponovat nahoru...jsem si celkem jistý, že ropou ani kaučukem to moc nebylo.
středa, 27. března 2013
Beras Vážení kolegové, docela by mě zajímalo, zda za nových podmínek importerů jste ještě někdo schopni nakupovat velká kola v zahraničí o tolik levněji jako dříve? Prodáme několik tisíc ks pneu ročně, ale ty rozdíly jsou v současnosti opravud minimální...
středa, 27. března 2013
BF Míšo 4eská Pirelka je pro mne osobně zatím totálně mrtvá a zcela nepoužitelná.