BF Je to přesně tak jak píšete p.Mensa. Pro mne osobně je to velmi smutné a hodně pravdivé.
neděle, 5. května 2013
mensa Příběh, který popisuje BroukPytlík, je otřesnou ukázkou degenerace tohoto státu a národa. Udavačstvíje regulérním institutem státu k pronásledování lidí. Jestliže stát je povinen řešit každé udání, udavači de facto určují náplň práce kontrolních orgánů. Pro mě bohužel smutná ukázka neživotaschopnosti tohoto národa.
neděle, 5. května 2013
Michal Bořku, přiznám se Ti zcela otevřeně, že jsi mě tím poštovným zaskočil. To slyším opravdu prvně a odpoledne jsem projel všechny možné vyhlášky o zákoně o odpadech, jestli tam něco není. Rozuměj, že já jsem taky ze všeho vůči státnímu aparátu totálně připosraný, takže já mám opravdu všechno co mohu nebo co vím v pořádku, ale v žádné vyhlášce jsem nic o tom poštovném nenašel. A přiznám se Ti, že to po mě nikdy nikdo ani nechtěl. Pamatuji si, že jeden zákazník to udělal tehdy proti novým gumám a dal to řidiči rovnou a já mám smlouvu s GLS tak výhodnou, že to jsem platil jen palivové příplatky a to byla tak směšná částka, že jsem to ani neřešil. Na jednu stranu to logiku má, na druhou je otázka jak by se takový zákon dal vyložit. Ono by to ale pak znamenalo, že by zákazníkovi museli být propláceny i veškeré náklady s tím spojené. Rozuměj třeba to, že když by k nám přijel na přezutí a staré gumy by přivezl za týden, tak já bych mu musel hradit náklady cesty z jeho domu k nám. Sběrné dvory by pak museli hradit dopravu zákazníkovi, který tam přiveze třeba ledničku. Nevím, já se o tom pokusím ještě něco zjistit, ale v tomto jsi mě opravdu zaskočil a fakt jsem o tom nic nenašel. Na druhou stranu zákon o odpadech je kočkopes jako prase. Teď Zeman vetoval tu novelu zákona o odpadech, že v něm jsou chyby. Ten zákon upravoval i zpětný odběr pneumatik, že každý dodavatel a výrobce musí určitou část prostě za ten rok likvidovat, přesnou formulaci neznám, ale teď je to třeba tak, že jeden výrobce nebo dovozce zlikviduje např. 15000 ks starých pneu za rok a druhý tam napíše klidně 0 a což je teď v pořádku a to se prý má změnit. ovšem v té novele jsou také odpady s fotovoltaiky, což je prý větší oříšek. Já nakupuji jen z českých zdrojů, fakticky od 2 ryze českých dodavatelů a u nich provádím veškerou likvidaci. Ročně zlikviduju okolo 1100 Ks pneu a prodám okolo 2000 ks, v tom jsou zamotané jak pneu tady, tak ty tři autoservisy a pneuservisy, těm to normálně svážím, jeden si to ke mně vozí sám, protože každou fakturu platí po měsíci po splatnosti, tak ať si trhne nohou a snaží se. Dostanu protokol o předání pneu k likvidaci a tím to pro mě končí.Já jsem malej prďola a většinu teď prodám stejně v Praze a SČ, protože to je pak maximální zisk a nulové náklady a navíc čím dál víc zákazníků díky servisu přijede za mnou a těch zásilkových mám čím dál méně...ono se to už taky moc nedá stíhat, máme mraky uloženek a to je opravdu velká výhoda, hlavně tady v Praze. Jinak je to tak jak píšeš, je to vidět na cenách, někteří jsou už ve velkém stresu. Já jsem taky samozřejmě ty loňské zásoby prodal se ztrátou, ale ono se jednalo asi o 20 ks pneu v 17" velikostech, a to jich 12 bylo čistě za nákup a 8 se ztrátou okolo 150 Kč na gumě oproti nákupu, takže nic z čeho by se člověk zbláznil a lepší mít 40 tis kč. doma zpět, než utopených v gumách, u běžných rozměrů, co jsem měl, tam jsem to nechal na standartní marži a v pohodě a pak už se u těch nově nakoupených jelo na velmi pěkný zisk. Je fakt, že jsem byl taky mnohokrát hovado. když si zákazník přijel pro 2 nové gumy, které třeba koupil loni a chtěl další dvě a ptal se, jestli to bude za stejnou cenu jako loni, tak jsem to samozřejmě dodržel, i když byla ta guma o 300 levnější než loňský nákup. Zákazník byl spokojený a já taky...kdo mi to může vyčítat. Letos jsem jel opravdu na zisk, žádné vymýšlení kravin a nesmyslů, kdo ví, co nás čeká, opravdu jsem prodával na jistotu a s rozmyslem....Jen mi teda štve, že nám městská část nepovolila tu stavební úpravu, tu geometrii bych chtěl strašně moc udělat, jak jsem tehdy psal.
neděle, 5. května 2013
BF Ještě mám, trochu času a vyjádřím se k Bibovi a jeho poznámce o předobjednávkách. Sám jsem byl stůjce toho že jsem říkal a také i provedl že lepší je čekat na poslední chvíli. Díky počasí se v tomto na nás konečně usmálo štěstíčko a ceny oproti lednu padaly jak hrušky ze stromu, protože všichni sklady plné a nikde nic v březnu na prodej. Rozdíly byly jednoznačné a ziskovost pneu byla po létech v letních pneu nadstandartní. Kdo nakoupil předtím na předobjednávjku tak se nachytal. Já to tady tak měl a mám a vidím že ceny které jsem nasadil jsou pro mne velmi dobré, pro některé servisy v okolí jsou a byly jejich předobjednávky k dnešním nákupům k pláči. Byla to moje strategie nákupu která se mi osobně vyplatila a i tím že březen byl mrtvý duben nastavil u mnohých výhradních a jiných dodyvatelů ještě lepší ceny. Léto ještě očekávám další doprodeje, výprodeje a slevy protože sklady jsou stále někde hodně plné a to bude znamenat snížení cen až na hranici ziskovosti. A o starších nákupech internetových prodejců se netřeba ani bavit . Ti jsou už teď v prodeji např. jak Michal psal v těžkém mínusu i když to asi nepřiznají. Víme sami dobře jaké ceny jsou ve velkých rozměrech oproti 1-2 letům zpět.Těm co zůstalo dnes prodělavají nemalé peníze a ještě prodělají. Takže zhrnuli to pozdější nákup se vyplatil mí dodavatelé kmitají jak mají a snaží se dodávat okamžitě a pružně snad z výjimkou Barumky, která trochu zaspala, ale tam je to už celkem zvykem. Zákaznici bez jakýkoliv problému u nezvyklých rozměrů čekají 1-2dny až se vybrané gumy dovezou a klasické mám skladem okamžitě v několika druzích tak že absolutní spokojenost. Dodávky jsem letos téměř neřešil na sklad a to se vyplatilo. Zásoba na skladě v tomto sektoru jsem tušil že bude zbytečná a zase si klidně 1-2 dny počkají. Hodnotím li celkové rozhodnutí a doporučení které jsem tady psal v ledu i začátkem března bylo podle mne víc než správné. Ferda i Michal jsou tomu jasným příkladem. a ziskovost pneumatik především taky.
neděle, 5. května 2013
BF Tak jsme dostli bonbonky a přívěšek. To bylo radosti. Ještě k těm ojetým gumám. Já osobně absolutně nemám problém zlikvidovat ojeté pneu. Ročně to jsou stovky a stovky gum a mi dodavatelé jsou v pohodě. Dokonce už začínají jezdit firmy které budou tyto pneu od nás pneuservisů vykupovat. Mají všechny potřebné povolení a certifikáty a myslím že je to lepší použít na různé výrobky které se z gum dělají než to vypálit komínem z cementátny. A také hlavně ušetři nemalé náklady výhradní za likvidaci. To už u mne někteří chtějí zohlednit v bonusech že nemusí likvidovat jejich odpad. Taky jedna z cest k lepším % u pneu v pneuservisech. Nedávno byl tady v Třinci velký mediální bum kdy jeden zastupitel kdysi jedné firmy si nechal navézt za těžké peníze desítky tisíc pneu na pozemek a pak po létech chtěl po výhradních v celé ČR ať mu je zdarma zlikvidují. Byly toho desítky kamionu!!! Nevím o tom, že by mu je někdo sám od sebe zadarmo v ČR z výhradních odvezl i když se oháněl zákony a paragrafy které vykopal někde v šuplíku a knížce. Nakonec to byli Poláci co ho zachránili a byl rád že ho někteří možná i výhradní nepostavili před soud. Jsem zvědav ještě na dohru, protože to vyvezl do EU a tam jsou jasná pravidla. To jsou ti chytráci kteří si mysleli že můžou vše a nakonec došlo i na ně. Takže co se týče pneu v kvalitních pneuservisech je to absolutně v pohodě, né tak v autobazarech, šopách, pneuboudách apod. a jestli si nějaký pro mne ubohý internet myslí že něco dokáže tak je na omylu. Maximálně podpoří svůj zánik , protože se jim to vrátí jako bumerang. Cesty jak se mu dostat na kobylku jsou ruznorodé a na každého jednou dojde. Jak se říká dočkéj času jako husa klasu. Věřte tomu přátelé pneumatik. Hezké nedělní odpoledne. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
neděle, 5. května 2013
BF Hezké nedělní skoro už poledne přátelé. K problému Brouka Pytlíka mohu jen napsat že udavačství na solidní pneuservisní firmy je dnes doslova národním sportem. Je to ubohost od nějaých pro mne pošuků kteří si nevidí na špičku nosu a myslí že tím něco více dosáhnou. Kdyby to bylo na nějakou díru, či boudu která nemá nic tak to beru, protože většina solidních pneuservisů má tyto věci částečně nebo úplně vyřešeny. Kontrolu z životka jsem měl už 3x včetně dost velké z Ostravy i na udání a vždy jsem obstál mohu li to říct se ctí a vyznamenáním. Přesně co jsi Brouku napsal hledají a chtějí něco najít, protože kasa státu je vysypaná a oni si musí na sebe vydělat. Mimo to chtěli po mne třeba i likvidaci baterek s čidel alarmu, žárovek, zářivek, záchytnou jímku na separovaný olej a hlavně kondenzát z kompresoru, Ne nadarmo jsem nakoupil různé kádě, sudy, jímky abych měl klid. Vyplatilo se to, ale tady je přesně rozdíl mezi tou šopou, pneuboudou a servisem na úrovni který musí investovat nemalé částky do sektoru bezpečnosti, ochrany životního prostředí a proto nemůže přezouvat za 300-400kč, protože to je nemyslitelné. Vždy to taky kontrole říkám-zaměřte se tam kde je potřeba, nutnost a né tam kde to máme částečně či úplně ošetřené. Bibe k tvé otázce likvidace pneu je potřeba říct že ano musíš likvidovat všechny pneumatiky které ti zákazník doveze na servis, ale pozor,pozor v zákoně o odpadech je dvojsmyslný význam a mají tam velké chyby, takže pak nemusíš. Při jedné kontrole se do mne opřela kontrolorka že musím brát vše a já ji řekl: vážená paní musíme v životě jen umřít a zákon je špatně napsán a postaven, protože např. já zítra vezmu 1000 gum jako FYZICKÁ osoba třeba že je mám ze dvorku u chlívku a odvezu je tobě na pneuservis to samé uděláš ty pozítří a odvezeš to Broukovi na servis a ten zase třeba mi. A tak jsem ji pověděl--VÍTE JAK BY TO DOPADLO??? --- Filipec se naštve naloží kamion gum a přiveze před KONTROLNÍ životko či ministerstvo a zavolá k tomu televizi. A bylo by hodně veselo tam vyklopit kamion gum. Zaplatím sice nějakou malou pokutu, ale VY SI BUĎTE 100% JISTA že budete na hodinu vyhozena za špatný výklad zákona a protože mám pravdu okamžitě ji kolega umravnil a řekl NECHÉJ TOHO PROTOŽE ON MÁ PRAVDU. Co se týče zákona je špatně postaven je potřeba se ale podívat spíše na internetové prodejce. Míšo, tebe jako prodejce se přímo zeptám. A teď dávej pozor!!! Třeba vyjímečně přezuji tvému zákaznikovi pneumatiky a on se prostě rozhodne je zlikvidovat u tebe jako svého dodavatele prodejce. Zabalí balík a pošle ti ho . Prý podle nějaké vyhlášky musíš zaplatit, či vrátit poštovné ty. Je to pravda??? Je to logické, protože jsi mu to prodal, ale zajímá mne zda to děláš a jsi s tím nějak seznámen. Díky. P.S. Jdu s malým ještě vedle do elektra vrátit 5 tužkových baterek. Učím ho ekologi a dostane aspoň omalovánky nebo pexeso. (-:
neděle, 5. května 2013
Michal Kluci, tak já Vám můžu říct, že mám dost. Ve dvě jsem přišel domů, něco pojedl, padnul, lehnul a spal jsem až do půl jedenáctý večer. Přiznám se, že jsem odpoledne měl problém unést už jednu gumu na octavii. Jak jsem psal někdy na začátku týdne, že to opadlo, tak čtvrtek a pátek a dnešek byl teda masakr. Nevím, jestli jsem po té zimě tak zlenivěl, nebo to dělá to náročné jarní počasí, kdy před měsícem touto dobou jsme odhazovali sníh a před týdnem bylo 28, nebo jsem debil, nevím. Ale prodejně a pracovně se prostě ty běžné půlky března, duben a nebojím se říct, že se to natěsnalo do těch 4 neděl, co tady vyšilujeme. A opravdu můžu s čistým svědomím říct, že jsem z toho teda vybruslil neuvěřitelně dobře a že jsem měl i z prdele kliku. Vidím kolem sebe opravdu moc pláče, někde i u kluků a firem, které mám strašně rád a jsou tu slušní lidé. Všichni říkají prakticky jedno a to samé: práce mraky, bylo toho snad víc než pomalu v řijnu ale už to skončilo a prodej nových gum mizerný a když už, tak hlavně větší osobáky, SUV a minimum dodávek. Já můžu říct, že jsem měl fakt asi kliku, ale prodejně to bylo snad i lepší než loni a to jsem si loňské léto pochvaloval. Myslím, že příštím pátkem mi to skončí, protože uloženek už je tam letních jen pár (pochopitelně ti, co mají jen gumy a ne celé sady:-). Rozhodně to šlo udělat bez předobjednávky. Já souhlasím s Ferdou, já jsem tentokrát fakt počkal a dokupoval prakticky průběžně. Nikdy mi nic nechybělo a vše jsem měl přesně akorát a za super prachy. A navíc jsem v klidu, prakticky nic mi nezbylo, protože staré zásoby jsem vystřílel jak to šlo a kdybyste viděli mé skladové zásoby, tak byste se dlouho smáli, co tu zůstalo, to je tak s bídou na 8-10 aut:-)) a díky bohu za to a ani v nejmenším jsem to nečekal. Jednoznačně se to odvíjelo v duchu. Osobní: 13 - čím dál více pomálu, toho bylo fakt maličko. 14: oproti loňsku teda méně, ale nebyl to vyloženě průser, 15: prakticky stejné, ale je vidět, že ty kola jsou čím dál větší a tak už i těch 15ek bylo méně, 16: o málo více než loni, 17: neuvěřitelný nárůst, hlavně v méně běžných rozměrech a SUV, 18: taky nárust poměrně značný, hlavně v SUV, 19-21: to mě teda až překvapilo, kolik jich bylo. Co do značek, tak to byla jasné. Kleber, Michelin, Nokian ten teda strašně moc, ve velkých SUV Pirelli a takový mišmaš nových Dunlopů a hlavně Fuld, barumky s matadory jen v malých a pár ve větších. Neusněme ale na chvilkovém opojení. Uvidíme co bude dál, sezona se nám vtěsnala do menšího časového okna, je třeba se koukat i dál a jak píše Ferda, to horší teprve přijde. Prodej nových aut to jednoznačně ukazuje, kam to směřuje....tak zase dobrou noc přeji.
Anonym Tak tady máme zmetky bonzácké kteří neprodávají a tak se snaží dělat prásky na druhé.To jsou mi pěkní sráči a zmetci.Krysy internetové ať zhynou jako kvikající prasata.BIBE všechny likvidovat nemusíš to je pohoda.A nikdo tady neradil ať se nedělá předobjednávka. Jen se dobře psalo ať se to posune na později až výhradní magoři upraví ceny.A mimoto Já jsem kupoval většinu až na poslední chvíli a vydělal jsem oproti předobjednávky ranec.Tomu věř.Tobě nic ti zmetci nedobropisovali a já mám nákupy o 10-15% lepší než mi mazali hubu že to lepší než v předobjednávce nebude. A bylo a je to mnohem lepší!.S létem to půjde ještě více švihem pádem do prkvančic.Takže kdo neobjednal v předobjednávce a počkal udělal dobře.Jsem toho příkladem.Gum je všude velké mraky a nikdo mi neutekl kdo chtěl ty černé kulaté nesmysly každého jsem pořešil.A že jsem jich prodal to je na beton už jisté.Zdar!
sobota, 4. května 2013
BIB broukupytliku tim chces rict ze pneuservisy musi zadarmo likvidovat všechny pneu, i když si zákazník třeba koupí na internetu a nechá mě tu jeho staré? Jinak duben byl velmi dobrý, určitě nad očekávání, předobjednávku jsme udělali o 40% nižší a pak jsme museli mohutně doobjednávat.. nedovedu si představit že by se nedělala žádná předobjednávka jak tady mnozí radily :-)
sobota, 4. května 2013
BroukPytlik Pěkný den přátelé, tedy takovouto intenzivní gumařskou sezónu si nepamatuju. Prodeje byly lepší než jsem čekal a internetu hodně ubylo. Asi se zákazníci naučili počítat a zjistili, že cena nižší o 50,- Kč na pneumatice opravdu není žádná úspora.. Dobrých řemeslníků ubývá, a tak vydržet v kvalitní práci bude podle mě nejlepší investice. Co mě nemile překvapilo, byla kontrola z inspekce životního prostředí, která šla zkontrolovat , jak nakládáme z odpady. Nejen že přišli v polovině května a nechtěli si nechat vysvětlit, že máme sezónu a nemám čas jim dohledávat bezpočet smluv a dokumentů, ale už mezi dveřmi říkali, že jdou na udání, pokuta nás jistě nemine a jde o to jak bude vysoká. Takže prošli všechny odpadkové koše, popelnice a pokud netřídíte odpad a například na použité ventilky, závaží, strečové fólie dokonce i štítky z pneumatik nemáte systém likvidace, tak máte problém. Naštestí se snažíme třídit co se dá s smlouvu se sběrným dvorem máme, nejak jsme z toho vybruslili. Z čeho jsme však nevybruslili bylo označení sběrného místa použitých pneumatik "ZDARMA". Největší pokuta ale hrozí za neposílání ročních reportů na ministerstvo životního prostředí o počtu dovezených pneumatik a způsobu likvidace tohoto množství. Vysvětlit inspekci, že koupíme v zahraničí řádově desítky pneumatik za sezónu, což je pro nás zanedbatelný množství je moc nezajímalo. A protože šli na UDÁNÍ měli dokonce seznam z celního úřadu s počtem pneumatik které jsme v zahraničí odebrali. Nic naplat neměl jsem sílu se s nimi hádat a domluvili jsme se , že seženu potvrzení od dodavatelů o likvidaci pneumatik, které do 2 týdnů dodám na inspektorát. Protože nebyl čas , dostal jsem se na úřad až v pátek odpoledne, kdy už tam většina inspektorů nebyla, pouze asistent inspektorů souhlasil, že to se mnou projde. Při otázce na původce udání ,řekl že to není veřejná věc, ale ukázal mi stížnost od právníka s několika stránkovým seznamem pneuservisů a prodejců pneu na které bylo stejnou firmou podáno udání. Podle úředníka to je několik stovek subjektů, které na základě udání budou muset zkontrolovat, takže mají práci na 1-2 roky!! Údajně si jedna velká firma stěžuje, že nemá stejné podmínky k podnikání a oni musí draze likvodivat pneumatiky, zatímco ostatní, uvedeni v seznamu, je nelikvidují. Když si úředník kopíroval dokumenty dohléhl jsem na stůl a přečetl název firmy. Byla to firma se sídlem v Praze na Václavském náměstí , která podle mě nelikviduje ani 5% toho co na internetu prodá!!! Každopádně, předtím, než vám pozdrav od této firmy inspektoři přinesou doporučuji: 1. označit místo bezplatného zpětného odběru pneumatik; 2. mít smlouvu s místním sběrným dvorem a faktury o likvidaci odpadů; 3. mít smlouvy s dodavateli o odběru použitých pneu; 4. pokud nakupujete v zahraničí byť pouze několik pneu, potom jste dovozce a musíte posílat každý rok výkaz na ministerstvo živ. prostř. o počtu dovezených, a zlikvidovaných pneu. - za toto hrozí největší pokuta, která začíná na 10.000,- a její výše je na ispektorech. 5. doporučuji třídit odpad a mít nádoby označené. 6. Přestože bych je nejraději vyhodil hned mezi dvežma , doporučuji s inspektory vyjít bezkonfliktně, dělají jen svoji práci i když se řídí heslem: "kdo nedává pokuty, ten okrádá stát".... Kam jsme se to dostali. Přeji pevné nervy, hodně zákazníků a servisům zdar.
sobota, 4. května 2013
Hrouda Já se zaměřil na zemědělce a tak se to možná dá dělat taky něco svařit opravit a podobně. Měnit olej a čepy dovezené z autokelly to dělat nebudu . Každý týden se tu někdo objeví s pixlou oleje z kely no hnus. Ale já neživořím je mě fajn jsem ve svém a tak snad jednou budu zase prodávat i osobní pneu jen vydžať. Jinak sluníčko už je dost venku dneska bude krásně. Všem přeju krásný den.
sobota, 4. května 2013
Hrouda Bořku ahoj . S rošiřováním máš pravdu . Ale kam se rozšiřovat ? Geošku tu dělá každý a za 500Kč tak to investovat 500tisíc nebudu je to nenávratné a kšun z autokelly za 150 000. to to udělám přesněji s tyčí.
sobota, 4. května 2013
Hrouda Asi žiju na špatném konci světa. Práce opravdu hodně , ale popravdě 70% pouze OSAOSA a to je naprd časově nic moc a finančně ..... To všechno disky Alcar nebo nehomologované sráče. Prodej to je další kapitola naskladnil jsem o cca 40% méně a mám problém to udat (a to nemluvím o tom že tu někdo už si nepamatuju kdo říkal že ta akce kterou jsem udělal na letní je moc levná ) Pořád se setkávám s internetem a za 400kč to nepřezouvám. Neustále mě někdo tlačí do toho že na netu je to za …..? proč já to mám drahý. Mohl bych tu brečet ještě dlouho , ale sluníčko leze na oblohu a bude krásný den . Jen jsem neodolal reagovat na vaše příspěvky (nic ve zlém mohu vám závidět ).Gumám zdar. Hlavně vydržať
sobota, 4. května 2013
BF Dobrý den přátelé. I když je dnes tady zrovna zataženo, chladno a deštivo, tak na srdíčku mne to tedy hezky hřeje. Nedalo mi to se nekouknout na čísla za měsíc duben a jen to povylezlo už jsem tušil něco zajímavého. Ano byl to měsíc, no měsíc u mne od 12.4. kdy nastoupilo přezouvání ve velkém až obrovském množství. Nikdy jsme za svou činnost nedělali tak dlouho jako letos. 11-13 hodin intenzivního přezouvání den co den byl zápřah pro všechny a jestliže březen byl pro mne osobně černou můrou tak duben byl excelentní, impozantní a bezkonkurenčně jeden z nejlepších v historii. Servis dokázal stáhnout ztrátu za březen a v součtu běžně přezouvaných 2 měsíců nakonec výsledek servisu dopadl v plusu oproti minulým 3 jarním sezonám. To je pro mne osobně velkým překvapením, protože ztráta z března byla jasná a hluboce propastná. Prodej letních pneu letos velmi mile překvapil. Tam je nárůst oproti minulému roku jednoznačný. Jestliže dodávky jsou podle školního známkování v hodnocení na 3- až 4, tak osobní pneu a RFT hodnotím na 1 a vozy SUV na 1*****. Do tohoto celku zisku ještě nejsou zahrnuty mimořádné odměny od mých některých solidních dodavatelů kteří si umí vážit kvalitních servisů a skvělých dlouho dobo vzájemných obchodních vztahů. a o to mne ještě více těší, že je to něco co teprve přijde a bude dalším plusem pro firmu. Jen pro zajímavost pro některé kteří pořád váhají a někdy až mylně a tvrdošině píšou o rozšiřováním servisních prací mohu napsat že za měsíc duben jsme dělali téměř stovku geometrii, což je velmi slušné číslo a bezesporu velkým přínosem pro pneuservis. A to nemluvím o těch které nešly udělat a budou se dělat po naši opravě, výměně čepů, táhel, ložisk apod. Nevím jaké to bylo přesně jinde. Přece mne jen práce tolik pohltila že jsem toho měl kolikrát už taky dost, ale z doslechu jsem slyšel o dost hlubokém propadu internetu a bohužel i u některých solidních pneuservisů se moc nenakupovalo tak jako bylo běžně zvykem. Práce bylo nadstandard, ale prodej zaplakal. Trh je nevyspitatelný a je potřeba se obrnit proti výkyvům které nejenom v pneusektoru nastávají a které ještě bezesporu přijdou a to i v ještě horší podobě. Třeba i tím že rozšíříte někteří kvalitní pneuservisáci své služby. Přemýšlejte. Vím o čem píši. Hezký víkend přátelé.
sobota, 4. května 2013
Moris Souhlasím s ferdou práce skutečně dvojnásob nad očekávání a s prodejem jsem taky spokojen....hlavně to nezakřiknout....jen at jezdí, už ted vím, že na tuto krásnou letní sezonu budu v době "ticha" rád vzpomínat..... Další pro mě dobrá zpráva je, že internetu snad asi opravdu přijíždí méně než tomu bylo, nebo se uchýlili do garáží kde to přehodí za čtyři stovky, nevím....ale rád jim takové zákazníky přenechám......Nejraději od nich mám otázku po debatě o pneumatikách zda jim dám přezutí zdarma??? To by jste přece mohl ne? když si u vás koupím pneumatiky.....Ještě, že je pořád víc těch rozumných co jsou schopný ocenit dobrou práci a kvalitní servis, a že to nedělám za nějakou "lidovku", a můžu přemýšlet, co po sezoně zmodernizuji....všem pořádným přeji hodně práce...
pátek, 3. května 2013
Shambo Gumám zdar, přátelé. Dáme si drobnou informační přestávku! A jak naberu sílu - jsem zpět. :)
pátek, 3. května 2013
Anonym Tak je to už konečně první den trochu volnější a je potřeba říct,že to byl teda fičák jak dlouho nepamatuji.Abych kvůli gumám nestíhal pořádně servis aut to jsem asi ještě nezažil.Duben 2013 byl prostě brutálně dobrý.Internetové skunky jsem na servise nezažil a kravaťácivůbec neotravovali.Byl čas na pořádnou makačku a aspoň se vydělaly nějaké hrachy.Tak zdar a makéjte.
čtvrtek, 2. května 2013
Tire Přidám pár postřehů: Práce stále ještě nad hlavu za ten měsíc máme 2/3 "stálých" zákazníků přezutých z té zbylé třetiny polovina dojede během května pak pár lidí během prázdnin až je upozorní příslušníci nebo ti co pojedou na zahraniční dovolenou a zbytek bude dojíždět léto na zimních což by odpovídalo mému předpokladu že cca. 2 z 10 aut přezouvat na zimní nebude. Prodejnost nových pneu: určitě jsem zaregistroval ubytek dovezených kol z netu - Jestli je to tím že jsem odradil některé zákazníky zvýšenou cenou při montáži nebo je net na ústupu si netroufám odhadovat. 13" a 14" se prodalo méně, 15" a 16" setrvalý stav, velký nárůst off-roadů a velký pokles dodávek, nákladní pneu úplný propad, zemědělské pneu stagnace. Lité disky po loňském téměř nulové prodeji mírný nárůst ale celkových tržbách mizivé procento. Díky rozbitým silnicím nárůst práce v autoservisu: geometrie, čepy atd... teď se pomalu a jistě rozjíždí klimatizace. Jinak štítky na pneu řešil z těch několika stovek zákazníků jeden :-D Jinak akce přezuj s chutí se myslím u zákazníků i přes některé škarohlídy celkem chytla sice to není tak jak si její tvůrci představovali tedy že si zákazníky pěkně posadím a obsloužím na to prostě není čas a za druhé drtivá zákazníků prostě "vyžaduje" dohlížet na práci na jejich voze a prohodit během práce pár slov, ale při účtování když pak jako bonus dostanou nějakou tu sladkost do ruky jsou spokojeni to jde nejde přehlédnout.
úterý, 30. dubna 2013
Poo Díval jsem se, ale z mojich zdrojů to nikdo nemá....