Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

BIB
BIB Zdravím kolegové, po delší době jsem si našel čas se s Vámi podělit o aktuální situaci na našem písečku. Po slabém lednu, únoru a březnu (-20% obratu oproti lonsku) přišel velmi dobrý duben a nad očekávání vychází i květen ( bude zdaleka nejlepší za posledních pět let) jsem tedy zvedavý jaké bude po rovnání leden - květen tohoto a minulého krásného roku. Stále děláme jen pneu bez rychloservisu a věřím v to i do budoucna. Ted v květnu se věnujeme naplno zejména zemědělcům, nákladní a stavební jedou taky na tu bídu v jejich oboru slušně a osobní servis jako doplněk v tomto období po vlně přezouvání nemá o práci nouzi, já to vidím pozitivně a čekám co přinese červen, měsíc který před žněma nebývá bůh ví co :-)
sobota, 25. května 2013

Michal
Michal SJM: 1800??? Šmarjá...nestraš...i když někdy když jedu autem a vidím, kde všude je pneuservis, tak absolutně nechápu, že k nám vůbec někdo přijede. Vždyť jen v okruhu 5 km je nás dohromady asi 9. Pravdou je, že tady je velké množství aut na jednom místě jak říkala, kdysi ještě v práci má kolegyně, když koukala z okna na zacpanou magistrálu, že se všichni do té Prahy nemohou vejít a proto takové zácpy...možná na tom něco bude. Můj odhad je, že tady v Praze je něco kolem 1000 servisů, kteří jsou schopní přezout auto, smíchané auto, pneu, i boudaři. Jinak i Gumař má pravdu. To jaro je ovlivněno i prodejem zásob na skladě. Já zatím jaro hodnotím dobře, ale pořád jsem obezřetný a je třeba být obezřetný a jednoznačně se tímto nenechat ukolébat, že je to dobré a jak optimismus, tak i pesimismus je na místě a nenechat se ovlivnit. Je třeba koukat se dopředu, hlídat si ziskovost a prodávat každou gumu tak, že také zítra nemusím žádnou prodat, zkrátka neprodávat nic blbě. Hlavu vzhuru, ale dívat se i pod nohy přátelé:-)
sobota, 25. května 2013

BF
BF Gumar1 máš pravdu. Já třeba pokles v prodeji nemám žádný. Díky lednu, únoru a především super dubnu to bylo skvělé. Květen je zatím velmi slušný. Samozřejmě že ten pokles bude především u výrobců. Zima bude možná ještě více horší díky plným skladům mnohých. Je to číslo částečně zavadějící ale nepodceňujme ho. S boudami taky souhlasím a i když stále rostou nové a nové a myslí si že je to super kšeft dochází u těch starších které si to taky nedávno ještě mysleli že je to vše tak jednoduché jako facka k jejich zániku.
sobota, 25. května 2013

Gumar1
Gumar1 Dobrý den, vidím že tu panuje černá nálada,ale reaguji na Bořka,který napsal,že letošní prodej pneu je -19%. Ano může to být pravda,ale jsou to čísla výrobců pneu,ne objektivní čísla nás prodejců pneu.Ve statistice nejsou zahrnuty prodeje ze skladu,co nám zbyly z minulých let.Takže realný pokles je někde u 10%.A myslím,že jsme všichni zaznamenali slušnou a ziskouvou jarní sezonu ! Veký posun k velkým kolům,větší marže a příliv zákazníku s "plechových boud" kteří si s velkýma kolama neví rady... Tak že dost pesimismu,ale to jsem Vás už nabádal před sezonou !! Pěkný den
sobota, 25. května 2013

BF
BF SJM díky za tvůj vstup a příspěvek. Hlavně to v té nové práci nepřežeň a šetři se. Nejsi už žádný mladík. Jinak s tebou souhlasím se vším co jsi napsal. Situace není a nebude ještě dlouho dobrá. Výkyvy které jsou mi připominají maniodepresivní psychozu. Je to jak na houpačce. Radostná šťastná mánie se střídá s depresí. Více je te škaredé ohavné deprese, to světélko štěstí na konci tunelu je často hodně vzdálené a jakmile se k němu trochu přiblížíme (více práce,lepší prodej pneu, hezká pneusezona) tak se za chvíli zase vzdálí k té ponuré náladě která panuje v naši společnosti. Evropská únie nás nutí nešetřit a více utrácet. Div že to nepřikážou zákonem.Já si jen říkám kam by to vedlo? Oni nám nepomohou a sami padnou na pusu tak co nám tady doporučují a přikazují za nesmysly. Sami za to mohou a teď kdy neví kudy kam jsou chytří jak rádio. Neřešme to při sobotě. Sice je tady škaredě, ale až to ve 12 hod. zavřu budu i rád. Jsem jaksi po tom hektickém týdnu rozlamaný. Japonci mne nějak zmohli. Když naši někteří poblaznění a zakomplexovaní dodavatelé nejsou schopni přijít za servisy včas a s kvalitním produktem, tak se pak nemůžou divit že jim prodaná kola jiných výrobců utíkají pod rukami. A jestli si někdo dnes chce namlouvat že je to jedno tak se mu směju do očí a přímo řikám že je mimo realitu tohoto sektoru. Jen pro zajímavost. Vždyť už 52% všech prodaných pneu v ČR za minulý rok prošlo přes servisní sítě! Toto číslo se bude zvětšovat a kdepak asi naši neschopní dodavatelé chtějí v budoucnu dodávat, když to jde ze zahraničí tak jednoduše? Nějaké hlášenky na životko je to nejmenší. Nikde nebudou dodávat když se neproberou, protože pořád dokola vidíme co dělají za nesmyslné manažerské a business kroky, přešlapy a chyby. Koláč prodeje v ČR se brzy už rozdělí do skoro definitivní podoby a nikdo nikdy víc moc už neurve. Snad jen když nějaká síť vypadne, nebo výrobce zruší podporu. Nic víc nic míň se jinak nebude dít. Výrobce který bude respektovat trh, potřeby servisů a nabídne možnost rozvoje bude částečně vítězem v budoucnosti. Jsem rád že to Japonci z Yokohamy + celé evropské vedení pochopilo a nabídlo skutečně perfektní pomocnou ruku. Jestli podají tu ruku i pro zimu 2013 tak jako se teď děje na jaře a jak jsme se teď o tom radili a řešili, tak se nebojím o podporu prodejců a majitelů na pneuservisech. Všichni ať chceme nebo né to děláme pro zisk a v dnešní době obzvlášť a jestli nabízejí něco co je nadstandart jak pro servis tak hlavně zákaznika, tak je škoda a hlavně hřích ho nevyužít. Pokud peníze leží na zemi je potřeba a nutnost se ohnout a hlavně je také rychle zvednout. A že ty rezervy mají všichni to mne nikdo nemusí houpat kecami a mazáním medu kolem pusy. Tady rozhodují činy ne plky. Hezký víkend přátelé gum.
sobota, 25. května 2013

SJM
SJM Dobré i propršené ráno přátelé, tak to má ale být, v máji nemá sedlákovi oschnout hůl. Dík Bořku, že jsi si na mě vzpomněl, že jsem před časem se snažil přispět svou troškou do mlýna. Jak jsem předeslal začátkem roku, vrhnul jsem se do strojařiny a gumy jsem nechal mladším. Tak mám dilema, zda mám právo zde něco sdělovat, když jsem vlastně ten " dezertýr" a po 14- 16 h.šichtě dva měsíce v kuse ( jeden volný víkend) na to ani není sil. Gumám jsem vděčný za to, že mě na takový zápřah připravily. Takový vrchol sezony zažívám při svém třetím rozjezdu den co den a včera jsem se jen v práci motal a dělal chyby. Manželka se mnou již ani nemluví ze dvou důvodů: že jsem se na stará kolena zbláznil a pak nemá příležitost. Odcházím před sedmou a vracím se až po půlnoci, tento týden 3x po 3 hod. ranní. Vím, že se to nedá takto dlouho dělat, ale od samého počátku jsem si řek, že v padesáti nemůžu experimentovat a vezmu jen lidi, kde mám 99% záruku jejich profesionality pracovní i lidské. To se mě zatím daří vrchovatě, za což jsem neskonale rád a tak trávím čas s posádkou i odpolední směny, která se pravidelně mění i v noční. Druhý úkol který jsem si dal, je řádně lidi zaplatit, abych se jim mohl podívat kdykoliv do očí. Začínáme na 250/h. Je to více jak dvojnásobek běžný pro příbuzné obory v okolí, ale musím říci, že prozatím toho nelituji. Neřeším žádné normy, úkoly, přemlouvání, jedinou normou je termín dokončení zakázky, který je modlou. Samozřejmě je to začátek a to počáteční nadšení, které nutně vysřídá realizační vysřízlivění a tak se snažím stát nohama pevně na zemi, šetřit na investice i horší časy, které mnohým srojírenským firmám již zaklepaly na dveře. Kde se ale plně rozvinuly, jsou právě služby a obchod. Samo sebou, že i češi po vzoru západu a USA se naučili řikat, že je to fajn, i když jsou v pr.... . Známý, manager jednoho nejmenovaného řetězce, když se picnul, tak se rozpovídal, jak lidi neutrácí, mění stravovací návyky, nedají tak snadno obalamutit a je třeba stále znova a znova vymýšlet sofistikovanější triky, jak jim vytáhnout poslední korunu z kapsy a ti kupující si musí myslet, jak nad obchodem vyzrály, ale to se jim ještě nikdy nepodařilo, dodal. Památná věta, řekl jsem si, tu si budu pamatovat. Když přišla řeč na gumy a auta, kasal se, že on uznává jedině germány a v gumách dělá vyjímku a vezme i Frantíka. Jestli tady není problém české mentality. Na jedné straně český člověk mající prachy vyžaduje špičkovou kvalitu a ten samý člověk se živí a vytrubuje, že jeho příjem je založen na prodávání šuntu a straček lidem. A takových tu je ! Na konci něco k gumám. Jak jsem letmo zaregistroval, ve skladě se dá volněji pohybovat, hitparáda to ale rozhodně není. Jak psal Michal, je třeba si uvědomit, že na sezonu jsem bral cca 30% co loni, loni 60% co předloni atd. Pozn. docela mě pobavilo, jak si Škoda pochvaluje, že propad produkce se podařilo zpomalit z 20% na 7%. Je vidět, že záleží, jaký úhel pohledu si zvolíte. Já si nechci nic nalhávat a tak musím srovnávat s nejlepšími léty, a tam to prostě je neveselé. Také nám tu letos přibyly 3 nebo 4 pneuservisy. Před 10ti léty zde nás bylo 6, dnes 27. Na tisíc stále chudších obyvatel 1 pneuservis. Michale, zde se vždy rozpomenu na tvou Prahu. Při tomto poměru by mělo bít u Tebe 1300 servisů, ale máme zde ještě velký rozdíl v počtu automobilů i kupní sílu na obyvatele proti nám, cca 30-40%. Tak mě vychází, že na Prahu to dělá bratru 1800 servisů kde přezouvají. To myslím nemáte ani omylem. Tady navíc na malém městě se dá mnohde dojí po svých, nebo na kole. Město je do 14 hod. v podstatě liduprázné, pak se zaplní, ale po 17 h. je totální mrtvo. Obchody zavírají již i vietnamci, což je na pováženou.- nemají tržby. Já to holt vidím takto černě, pokud je to jinde lepší, važte si toho. Asi se zase na čas odmlčím, ale pokud mám 2 minuty děnně, vždy si tu rád něco přečtu. Hodně zdraví a práce, přátelé.
sobota, 25. května 2013

Michal
Michal Kluci po pár dnech Vás také zdravím. Nějak nebylo co psát. Pracovní dny jsou velmi pozvolné. Na druhou stranu tento týden byl o dost lepší než minulý a každý den jsem odcházel z úsměvem, že nějaké ty gumy se prodali, ale pořád je to jen v duchu velkých kol..střední vrstva se nám stále rychleji vytrácí přátelé....Co mě ale překvapilo, že se mi podařilo udat i 14 zimních pneumatik, pravda dvoje byly dost neběžné rozměry a ti zákazníci to evidentně ví, tak to řeší s předstihem. Jinak jsem se ale zabýval, pro mě relaxační činností a tou je hloubkové čištění kol a laková oprava opravdu dobrým zákazníkům, což obnáší ruční mytí a čištění od nalepeného asfaltu a toho žlutého sajrajtu z brzd a nástřik sedřených ráfků. To dělám opravdu jako bonus zákazníkům, kterých si vážím a jsou pro mě opravdu důležití, těm to dávám jako bonus. 1. mě to baví, 2. oni mají radost a udělá to hodně radosti 3. u těch ostatních si na tom docela slušně vydělám....ale co mě tak napadlo, když jsem sháněl ty zimní gumy, protože to byly dost rozměrově exotické SUV nokiany, jak se bude asi vyvíjet zima? Neťukejte si na čelo, co to řeším teď v době, kdy astronomické jaro je kdesi, kde by být nemělo, ale i už teď u těchto gum jsem si ověřil, že cenově to bude u VO asi stejný masakr jako léto, protože ač jsem si myslel, že nákupní cena je dobrá, tak jsem objevil u jiného VO ty stejné pneu o 380 Kč na kusu levnější a to byly prosím 16ky a žádný ležák, druhá pol. roku 2012. Což ve mě pomalu probudilo myšlenky, jak to asi udělám s předzásobením. Pravdou je, že léto vyšlo na výbornou a šlo to i s malinkatou předobjednávkou a relativně sranda množstvím na skladě. Ale zima je úplně něco jiného, tam vyhrává, kdo okamžitě má a všichni víme, jaký stres to je, a pokud se to bude odehrávat v duchu jako toto jaro, kdy ještě před týdnem v pátek toho bylo jako hrom a v pondělí skoro nic, tak to bude velmi zajímavé sledovat. Velmi rád si počkám, co nám zima nabídne a určitě se budu snažit to směrovat do stejné filozofie jako toto jaro, které klaplo na výbornou. Jojo, kde jsou ty časy, kdy jsem nervozně už v únoru čekal, kdy přijede několik set letních pneu a koncem srpna už jsem musel mít zimáky pěkně v teple. Teď se na jejich místech pokojně rozvalují uloženky kol, což je v této době jistota přijmu od každého zákazníka každou sezonu.....zajímavě se nám ten trh odvíjí. P. S. Jinak Bořku s tou fakturací máš naprostou pravdu. Firmy, kterým dávám na fakturu bych na prstech dvou ruk spočítal a rozhodně to nehodlám dál rozšiřovat, takových nervů, co jsem si v minulosti užil při vymáhání užil. Faktem je, že ti, kterým dávám na fakturu, tak ty už jsem si opravdu vycvičil, tam se těch 14 dní dodržuje bez výhrad. Ale byl to několikaletý boj, který mě stál asi i nějaký ten rok života.
sobota, 25. května 2013

BF
BF Hezký páteční večer přátelé gum. Shambo jsem zvědav na čísla v dubnu u nás. Jak jsem již přal první čtvrletí dopadlo velmi špatně. -19% oproti minulému roku je až děsivé číslo a svědčí to o něčem co se tady u nás děje. Prodeje nových vozidel je jasnou indicií a šetření na všech frontách jde poznat všude a to nejsme ještě nijak daleko s poklesem. Na chviku přijde oživení ale jen na chvilku. Nákladní pneupropad za minulý rok byl ještě větší a nelze očekávat nějaké příliš velké zlepšení. Když jsem teď během pár dní hovořil s několika servisáky a pověděli mi kolik mají v nezaplacených fakturách od prosince v kamionových dopravách, tak jsem je jen mohl politovat. Většinu už ani neuvidí a to je skutečnost. Tohle není dobrý byznys tohle je sponzorství firem které jsou kolikrát před krachem. Je smutné a je to i tak že si z pneuservisů udělali mnozí banku a půjčovnu. Před léty jsem se rozhodoval zda to vytřídit a vyhodit anebo se pořád bát, prosit, psát upomínky, volat, mít zkažené vánoce. Nakonec jsem zvolil většinou je vyhodit a nelituji vůbec toho dodnes. I když jsem ztratil přes 8mil. obratu mám klidné spaní, nestresuji se tolik a kdo chce stéjně přijede, zaplatí hotově max. kartou a jsem v klidu. Faktury dávám jen vyjimečně a to firmám které dobře znám a které neustále sleduji jak dělají a jak fungují celkově. A mimochodem skoro všechny co jsem vyhodil dnes už nefungují-zkrachovali. Soustředím se na jiné věci které přinášejí částečně potřebnou pohodu v rámci dnešních skromných možností. Servis jede dobře, pneu se prodává už o něco pomaleji, ale jde to. Hezký večer přátelé gum a Michale, SJM a další připište pár řádků s činnosti dnešních dní.
pátek, 24. května 2013

Shambo
Shambo Gumám zdar, přátelé. Jedna zajímavá a snad i příjemná zpráva. Po 17 měsících neustálého snižování prodejů pneumatik na evropských trzích náhle a nečekaně došlo v dubnu k obratu. Alespoň to tvrdí analytici z Morgan Stanley. Snad se potvrdí prognózy o mírném růstu prodejů, kterých se drží někteří výrobci bez ohledu na slabší první kvartál. V dubnu 2013 se prodeje osobních pneu proti předchozímu roku zvedly v Evropě o celých 8% ( s výjimkou prodejů v Rusku). Přitom první čtvrtletí tohoto roku skončilo snížením prodejů o 7% proti minulému roku. Morgan Stanley to komentují jako ,, dlouho očekávaný průlom ,,. Kéž by měli hoši pravdu. Příznivá tendence provází i prodeje a poptávku po nákladních pláštích - růst prodeje se vyšplhal na celá 4%. Celkově nás podle analytiků čeká mírné oživení - do konce roku by prodeje osobních pneu měly zaznamenat zvýšení o 2%, u nákladních pneu se čeká růst prodeje o 4%. Není to údernické tempo, ale stále lepší než nic. Jak by řekl Jaroslav Hašek - takový mírný pokrok v mezích zákona. Kdo má zájem se blíže podívat, co že to je to ,, Morgan Stanley ,, zač - zde máte možnost: http://www.morganstanley.com/ Gumám zdar, přátelé.
pátek, 24. května 2013

Moris
Moris Za upozornění na foto není zač......., hlod jsou to skuteční internetový profesionálové, kteří prodávají černé zlato jak se nechal slyšet v rozhovoru pro pneurevue, jeden z internetových prodejců.....je veřejným tajemstvím kdo za ipneu.cz je, čím se vlastně ani netají......portál ipneu.cz beru jako facku všem pneuservisům, kterým tady o něco jde.....Pachut je pro mě stejná jako po Klausově amnestii.....
čtvrtek, 23. května 2013

Shambo
Shambo Gumám zdar, přátelé a Bořku zvlášť. Omlouvám se za včerejší výpadek, ale cesty gumaře i samuraje jsou občas nevyzpytatelné. Polepším se! Dnes potěším zaryté fans cyklistiky, jednoho z nejčistších sportů lidstva - skoro absolutně nedotčeného hrozbou dopingu. Jak jsem se zmínil naposledy, když nevíš kudy kam - změň třeba logo, převaž si tkaničky na tenisce, prodej zbytek firmy nebo kup los Sazky. Japonské TOYO se rozhodlo svou bombastickou reklamou osvěžit přenosy hned ze tří největších evropských cyklistických závodů - Tour de France, Giro d'Italia a la Vuelta a España. Ušetřím vám všem čas, nemusíte vysedávat u Eurosportu a zírat na hochy v růžových, kropenatých a žlutých elastických trikotech při stoupání na další horskou prémii. Reklamku si můžete prohlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=lg9ov6HDsB8 Pokud tak učiníte, máte šanci být v mezi prvními, kdo to uvidí na vlastní oči v rámci celé naší planety. U TOYO je velmi fascinující to, že firma byla založena v srpnu 1945 v Japonsku prozíravým panem Rikimatsu Tomihisa. Mám takový pocit, že ostatní obyvatelé Země vycházejícího slunce mysleli v té době na cokoliv jiného, jen ne na zakládání firem. Ale stalo se. http://toyotires.com/about-us/timeline A aby té cyklistiky nebylo málo - až z dalekého ostrova Taiwan se značka KENDA rozhodla sponzorovat veloteam Cannondale Pro Cycling, dříve známý jako Liquigas. Několik let za tuto stáj závodil i náš Roman Kreuziger, aktuálně dresy s Kendou oblékají třeba Slovák Peter Sagan nebo Ital Ivan Basso. A pokud rodinu vyvezete na výlet na veletrh do Boloně, na stánku KENDA si můžete s Ivanem Basso splknout třeba o převodech nebo bobulích. Dnes by to snad stačilo, přátelé. A pokud nevíte, čím si zpříjemnit cestu ráno do práce - vřele doporučuji šesté album The Beatles ,, Rubber soul ,, - Gumová duše. Zdar, přátelé.
čtvrtek, 23. května 2013

BF
BF Shambo kde jsi? Za včeréjšek ti píšu velkou bulku. Po přátelské schůzce a bezesporu užitečném posezení s Japonskými mecenáši se kterými jsme probrali některé další potřebné kroky na našem malém českém rynku a to prosím bez saké abych měl pořád jasnou hlavu jsem se včera mimo jiné dozvěděl a jestli jsem dobře i slyšel a hlavně viděl od našich zdrojů tak celkový prodej osobních pneumatik v ČR minulý rok klesl o 13%. Letošní 3 měsíce jsou pak už i pohromou. Dalších -19%. No jak se na to celkově koukám nebude to vůbec veselé přátelé gum. Sklady skoro všude nabité. Ty čísla už nikdo letos nedohoní s výhradních prodejců ani internetu. Slevy se na nás valí ze všech stran a to nestíhám koukat co jsou schopni dodavatelé najednou dát za ceny. Koukám na to a říkám si kam to ještě může a hlavně půjde dál. Není to však tím že dostávají teď akce od výrobců, ale zatím především rozdávají obrovské rezervy které měli u sebe. Místo aby udělali fantastickou akci v lednu či únoru tak příjdou na trh s tím až teď. Je pozdě přátelé z řad prodejců. To si neumím asi ani představit jak vylezou z gumama internetoví a kteří je mají dávno na skladech za drahé peníze a budou muset jit pod nákup. A že budou muset je dnes víc než jisté.
čtvrtek, 23. května 2013

Anonym
Anonym Dobrý den panové, tak nejlevnejsi pneu se do toho opřeli, nejen ze se tu na ne objevilo pred casem podezrení z "upozornení" na zivotním prostredí at se podivají na servisy. Tak pred casem prisel mail ze vykoupi skladove zasoby tedy pekny pokus jak nekdo kdo nema nervy pockat do dalsi zima tak jak dostat ze skladu penize a NP se dostanou k levnym gumam. Tak dnes prisel mail ze vykoupí neu s 1-2 mm za 10-20 Kč. Coz nam jasne signalizuje ze od zimy vstupuje NP na pole protektoru!!! Jsem jenom zvedav s jakou znackou. Jasne se nabízí pneu Vraník, který má novou fabriku a po ne uplne povedene zime jiste uvita nove vyuzití svych kapacit. Takze pozor panove jestlize se nepletu tak protektory prestanou byt super lukrativnim zbozim s peknym vydelkem. Doufejme ze kdyz budou delat protektory tak s Vranikem ktery snad bude drzet trochu cenovou politiku, kdyz s nekym jinym muze byt cena protektoru nekde jinde. A pozor chcete li vedet s kym mame v pneubranzi tu cest podivejte se na www.toplist.cz a vpiste slovo pneu. Vyjedou vam navstevnosti a u NP je to uctyhodne cislo a spousta lidi kteri se zde cenově zorientují. Napvtevnosti NP se nikdo ani nepriblizuje. A jeli pomer navstevy a nakupu na e shopech 1-4% jak se uvadi tak pri jejich prumerne navstevnosti 15000 krat 2% nakupujicich krat pocet pneu x 365dní tak cilso ze udelají 500 000 pneu za rok nebude daleko od pravdy. Hezky den
středa, 22. května 2013

Poo
Poo Morisi, Team z ipneu děkuje za upozornění na ne zrovna vhodou fotografii skladování pneumatik pod širákem a již byla nahrazena lepší. K tomuto by mě ještě zasímalo jak je to tedy s tou akcí údajně jen pro členy Bestdrive, to se zákazník kupující na ipneu rovnou stane členem Bestdrivu ?
středa, 22. května 2013

Shambo
Shambo Gumám zdar, přátelé. Když si pánové v cylindrech a fracích ze společnosti CONTINENTAL zvolili už v roce 1882 vzpínajícího se koníka jako svůj symbol, nemohli tušit, že právě v těchto dnech bude logo koníka modernizováno a spíše než Šemíkovi nebo Hátatitlovi se bude podobat figurce z vystřihovánky. Šéf CONTI, vážený pan Elmar Degenhart, vidí v faceliftovaném koníkovi ,, modernější, svěží tvář ,, která lépe odpovídá nové vizi společnosti. Kopytnatec je totiž doprovázen i novým sloganem - "The Future in Motion" - budoucnost je v pohybu. Pokud si světový koncern v době depresí, recesí a tržní mlhy začne hrát s letitým logem, tvarem hřívy a kopýtek a bojovnými slogany, buď se jedná o velmi silné sebevědomí nebo naopak už neví, kudy kam. Věřme tomu prvnímu. Ovšem to není všechno! Jak vyplývá z tiskové zprávy ADIDAS, určité směsi vyvinuté v Hannoveru byly použity ve sportovní obuvi, mimo jiné v běžeckých botách Adidas adizero Adios. A výsledek se dostavil - hned v několika maratonech vítězové v této obuvi prolétli cílem v rekordních časech a byli zcela neudržitelní. Nevím jak vy, ale světového rekordmana Patricka Makau z Keni bych s bídou stíhal i na kole. A jeho čas? 2:03:38. Nevíme ovšem, co by na Adidas adizero Adios s podešví ze směsi CONTI řekl legendární maratonský šampion Abebe Bikila. Ten běžel zcela bos na OH v Římě v roce 1960 pro zlato za neuvěřitelných 2:15:16.2. A to není všechno, přátelé. CONTI bude v USA podporovat fotbalovou reprezentaci včetně ženského a juniorského týmu. Kdo někdy viděl v akci americkou fotbalovou brankářku Hope Solo, ani se tomu nediví. A kdo Hope nezná - máte ji zde: http://www.ussoccer.com/teams/wnt/s/hope-solo.aspx
úterý, 21. května 2013

Shambo
Shambo Gumám zdar, přátelé. Květen bude obratově i ziskově slabší než duben. Také máte takový pocit? Pokud ovšem dáme na doporučení amerických finančníků z Morgan Stanley, nabízí se nám garantovaný zisk z výnosů akcí tchay-wanského gumárenského tygra - společnosti Cheng SHin Rubber! Asi ji znáte lépe ve spojitosti se značkou MAXXIS. Finanční rádcové očekávají nárůst výroby i zisku do roku 2015 na úrovni 26%. No nekupte si pár akcií... Zpět do JAPONSKA. Japonští patrioti v počtu 1000 mužů i žen vybíralo nejprestižnější firmu podle těchto kritérií: obrat nad 2,5 miliardy USD a počet zaměstnanců nad 500. Mezi 200 společnostmi ze Země vycházejícího slunce byli vybráni tito vítězové: 1. TOYOTA - 58% respondentů jsou na značku hrdí , 2. SONY - 43% a 3. HONDA - 40%. Z gumařů se velmi vysoko umístila BRIDGESTONE - na krásném 8. stupínku. Značkou BRIDGESTONE se pyšní 28% respondentů. Nezbývá než pozvednout pohárek horkého saké a připít zakladateli firmy, panu Šojiro Išibašimu (石橋正二郎 - Ishibashi Shōjirō ), který to celé v roce 1931 započal. Příjmení ,, išibaši se totiž překládá jako ,, stone bridge ,, - kámen, ze kterého stavíme most,,. Snad nebudeme nuceni s bílou páskou kamikaze na čele vrhnout se na konci sezony střemhlav na střechu vlastního skladu. Banzai, přátelé.
pondělí, 20. května 2013

Shambo
Shambo Čenda: těm sondičkám pracovně říkám US-čípky... :)
pondělí, 20. května 2013

Shambo
Shambo Čendo, sondičky vypadají takto: ukáže to nejen problém s opotřebením, ale třeba i špatné vyvážení nebo dlouhodobě nesprávné huštění. http://www.tireperformanceindicators.com/Examples.htm
neděle, 19. května 2013

Anonym
Anonym Shambo ty jsi ale magor!Myslím to ale v tom dobrém.Jinak situace na trhu pneu je celkem příznivá.Gum je tři prdele.Podbízení a lezení do řiti na každém kroce.Brička dává za offffff 16kol 5litrů na dřevo.Lassa jen 600 bubíků za sadu.Poblázněni předražení Pireláci zkur...ceny na Tomketu a nasrali si tedy hezky do hnízda a Michelin zalez do ďury ani vidu ani slechu.Asi se už balí do Romského centra v Temešváru.Interneťáci a šméjdi kravatoví jsou v depce a ve velkém stresu,prodávají velké kulové a mají trenky na půl žerdi.Na servise je celkem živo.Klímy jedou že se mi od dvou plniček kouří a nestíhám objednávat bomby na doplnění.Gumy zvolnily ale jede se pořád což je dobře a oprav jsou velké mraky takže supr.Ještě snad žeTemešvár,ten rumunsky je město v západním Rumunsku,v regionu Banát,v župě Timiş.Je to průmyslové město s rozvinutými službami a tak třeba se jim tam těm našim Michulinům bude líbit.Zdar.
pátek, 17. května 2013

Shambo
Shambo Gumám zdar, přátelé. Hjůůůůůůůůůůstne, máme proubléééém! Tato legendární věta pilota Apollo 13 zazněla vesmírem skoro přesně před 43 lety. Kdo však problém určitě nemá, je indická gumařská jednička APOLLO. Za poslední rok se jejich zisk zvedl o neuvěřitelných 48,8%. Několikrát jsem si tu cifru ověřil. Sedí. APOLLO si totiž užívá výrazného růstu nákladní dopravy v Indii. Tady vidíte, co to je nemít v Indii Kalouska. Indové neřežou rozpočet, Indové budují a stavějí. SUMITOMO se pochlubilo na autosalónu v Šanghaji novinkami pro čínský trh, ovšem pod značkou DUNLOP. A jak zní skromný plán SUMITOMO? Rádi by ukrojili z čínského trhu pěkných 10%. Držme jim palce, klukům opáleným. Ředitel legendární stáje F1 LOTUS pan Eric Boullier okomentoval připravované změny pneumatik PIRELLI. ,, Je to jakoby ve fodbale uprostřed sezony změnily velikost branky.,, Po rekordních 82 pitstopech během posledního klání formulí se naštvaní a uražení Italové ( myslím tím opět hochy z PIRELLI ) rozhodli své ORANGE a WHITE zázraky přeonačit. Uvidíme, co na to řekne Vettel. A na závěr - co je nového v Americe? US brand ICON vyrukuje na trh se svým vlastním zlepšovákem, nazvaným ,,Visual Tire Performance Indicator (VTPI),,. Osobní pneumatiky jsou vybavené třemi barevnými sondičkami - černou, žlutou a červenou. Pokud uvidí řidička - blondýna ( rsp. řidič - blondýn ) na své pneumatice červené tečky v běhounu, znamená to jediné - měl by se rychle poohlédnout po novém obutí. Novinka se zatím testovala v Kanadě. Otec projektu - vynálezce Pat O’Brien - označil výsledky testování za ,, neuvěřitelné ,,. Zajímavé je, že americká lokální značka ICON velmi aktivně spolupracuje např. s distributorskou sítí LINGLONG. Pokrok se zastavit nedá, přátelé. Nežijeme ve století páry, naše století je epochou globalizace. Gumám zdar!
pátek, 17. května 2013

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz