Michal Aha Bořku, tak to se omlouvám, to jsem blbě pochopil, tak to samozřejmě souhlasím a máš naprostou pravdu. Ono mě od celé předobjednávky prostě odrazuje to, že já se upíšu, vezmu několik set pneu, oni to krásně navezou, já mám radost, že mám gumy za čupr ceny a 14 dní na to začnou chodit výprodeje a speciální akce, nejlepe od 4 ks...no a pak je člověk nasraný, že má gumy na prd. Já bych si to prostě předstatoval tak, že přijdou, položí na stůl nabídku, kde budou fakt super ceny s tím, že takové ceny už prostě za týden nezmění a budou jenom horší, že prostě budu mít utopený prachy v něčem, co má smysl a ne, že výhradním pomůžu k lepším premiím a pochvale, že tak pěkně uvolnili sklady a oni to dají za dva týdny do běžného prodeje a možná ještě něco přihodí. Pokud budu vědět, že ty gumy, do kterých jsem vrazil značné peníze, přinesou pěkný a slušný zisk, pak s tím nemám problém a rád si jich objednám, co hrdlo ráčí, finance na to jsou a pokud mají ležet v něčem smyslupném, nemám s tím problém. Ale abych si nabral mraky gum a pak vydělal na sadě 200 Kč v lepším případě, protože se toho prostě budu potřebovat zbavit, tak ať si takovou předobjednávku výhradní strčí do zádele....Doby, kdy jsem jim dělal ze sebe debila, jsou dávno pryč. Přitom by stačilo, aby si uědomili jednoduchou věc, co vlastně slovo PŘEDOBJEDNAVKA znamená.
sobota, 1. června 2013
BF Míšo, možná jsme se nepochopili jak jsi napsal- Vím, že to trochu popírá, co Bořku říkáš, že by bylo nejlepší urvat co nejvíce dobrého v předobjednávce. Já to myslel vyloženě na výhradní k předobjednávce -myšlenka pro všechny dodavatele je -co neurvete hned v kvalitní a motyvující předobjednávce, pak už ničím nenahoníte pokud však neuděláte zase jen podraz na servisy které vám to stejně vrátí. A když se v předobjednávce nesejdou čísla, chybu hledejte většinou u sebe. Nic víc, nic míň.--- Samozřejmě Míšo teď jsme v situaci kdy počkat neuškodí a díky plným ostatním skladům nemám obavy že nebudou muset reagovat a rádi v případě Barumu ještě příjdou s upravenou cenovou nabídkou. Víš já jsem zastánce motivace a rychlosti. Zažil jsem a vím o pár příkladech i v jiných produktech že to funguje velmi dobře. Má představa je že v předobjednávce vyloženě pro servisy příjdou se špičkovou, jedinečnou cenou která nepůjde pak NIKDE během sezony už řešit a bude limitována krátkým časem. Říkám tomu rychlá smrt. Prostě osloví servis, ne však blbým mailem, ale telefonicky majitele, pak až pošlou nabídku kde mu dají bombastickou cenu a dají krátký časový úsek na možnost super nákupu před sezonou. Hotovost je samozřejmě dalším bonusem. Co se stane? Každý dobrý a odborně rozumný majitel ví na co má, ví co prodá a kolik si může dovolit vzít. Bude ho to motivovat, protože ví že cena v sezoně ho neohrozí a může vydělat. A pokud se najdou nějací spekulanti z řad servisů kteří by to chtěli poslat na internet a zkazit cenu pak je možnost je odstřihnout pro příště velmi rychle. V tomhle jsou SHAMBO, Čendo právě skvělí ti kluci opálení z Turecka. Klobouk před nimi dolů a AM pneu taky. Co se týče LASSY je to vzorný příklad rozumu, citu a nechamtivého přístupu. A jak dokazují rostou a to velmi zajímavě. V době kdy Michelin, Bridgestone a další řeší problém odbytu a života některých závodů, řeší Turci rozvoj, rozšíření výroby a zvětšení výroby i prodeje. Trošku zvláštní ne? Bude to i tím že v těžkých dobách internetového prodeje nepodlehli tomuto líbidlu a dělali to tak že dnes jim to přináší ovoce. A že ano o tom se z nikým nebudu přít. To vidím na vlastní oči. Conti musí najít jinou cestu než je. Vždyť příkladem je náš všude oblíbený TAXI služebník. Jestliže teď na léto má přes 40% tak co máme čekat na zimu? I když posílá kolo s 99 kč a sníží se tak cena pro lidi z ulice , přesto má pořád přes 40%!!!!! Nám dají na předobjednávku 38-39???? Trošku mimo realitu dnešních dní. Pokud se na tom rychle někdo nezamyslí, nevymyslí rozumný tah, tak nemá šanci na trhu uspět. Právě jsem v Doksech na víkend a cestou z Třince jsem se včera stavil do 3 větších servisů se kterými jsme probírali vše možné. Nebylo to však pro Conti i některé další výhradní nijak povzbudivé. Máme velmi podobné názory a věřím že i opodstatněné. Zima je téměř v předobjednávkách před dveřmi a je na nich co nabídnou v této době. Moc času ale na to aby nabídli nadstandard už nemají. Pak si to koupíme kdekoliv a za lepších podmínek než nám zatím nabídli.
sobota, 1. června 2013
Michal Tak jsem to Bořku trochu detailněji prošel a ono je to v hodně podobném duchu jako jaro. To jest do 15" velikostí je tam zdražení, viz ta Barumka, Conti TS850 v T 195/65/15 loni 2013, letos 2053, Semperit (ten jsem měl rád a udělal mi dobrých 30% zisku) 195/65 R15 loni 1775, letos 1811...avšak 205/55 R16 91T TS850 loni 3400, letos 3366, barum také letos o cca 40 Kč na malo levnější v tomto rozměru..Ovšem ve velkých pneumatikách je to ale značnější slevnění...Continental TS830P 225/45 R17 91H loni 5650, letos 5432...jinými slovy, velké pneu zase padli dolů a malé trochu zdražili....ovšem v létě bych to viděl jako větší problém, protože hodně...no spíš většina jezdí na léto na větších kolech, ale v zimě jezdí na menších a hlavně spousta malých autíček to provozuje už jen na zimních...bude to holt zajímavé a jak vidno, člověk nemůže mít klid žádnou sezonu....či li já pořád trochu těm předobjednávkám nevěřím a budu určitě čekat. Vím, že to trochu popírá, co Bořku říkáš, že by bylo nejlepší urvat co nejvíce dobrého v předobjednávce, ale já bych prostě vyčkal, protože mám opravdu tušení, že se to ponese ve stejném duchu jako jaro, kdy se vyplatilo počkat a byl to doslova zisk s nízkým rizikem....Myslím, že to nechám uležete a budu sledovat vývoj :-) Protože tohle zase nemá žádnou prodejní kulturu..P.S. Púchovští vypustili do světa MP92 Sibir Snow i pro osobní auta, loni jsem ještě četl, že to je nová pneu pro SUV, tak ale proč ne...vypadá pěkně, ale kdo v tom vidí WR G2, vyhrává korbačík:-):-)
BF Pokud Míšo zdražili tak to je hodně špatné a pro Barum nedobré. Já ceníky zatím nestudoval a ani moc pokud to tak je nebudu. Pokud jsou ale dražší tak raději nenakupovat! Protože gum z minulého roku je na skladech všude možně absolutně přebytek a jestli se pohyboval prodej kolem 40% tak nás letos pak totálně převálcují a předobjednávka ztrácí význam za nějakých 38-39%. Tyto pneu se stanou těžce výdělečné a hlavně co je podstatné i prodejné. Zaplaceno oni budou mít a my na skladech ležáky. Takže ti co jim zůstalo z min. roku vydělají na rozdíl od nás čerstvých předobjednavkářů peníze, my budeme živořit a jen skladovat? Raději obětuji předobjednávku a v sezoně je koupím od kdejakého strejdy příhody lépe a bez jakéhokoliv stresu že v tom leží zase jen peníze a někdo se směje na můj úkor jak hezky zase servisu prodal. Neprodá moc pokud předobjednávka nebude na lepší ceně než minulý rok. Na zdražení není čas, prostor a hlavně vůbec žádný nárok. Jít cestou snižování výroby, zdražováním a zvyšováni zisku jen pro sebe není to co mi osobně voní. Jde to chvíli, ale pak se to zasekne a pohoří tento směr obchodu. A jsem rád že to např. Lassa konečně letos po minulém roce pochopila a slevila % kolem 13% na rozměr. Vždyť jen 195/65-15 koupím za lepší peníze než Barum s 41%, který mi naši přátelé s Conti ani nedají. Raději si pak vemu tuto značku ve velkém, protože vydělám krásné peníze a nikdo mi nepokazí cenovou politiku na rozdíl od zkažené BA CO. A na obsazenost trhu v ČR si může hrát jak jsem i včera zažil zástupce Conti jak chce. Mi osobně i většina zákazníkům je to jedno kolik koláče % mají v ČR. A každý malý díl procenta ukradený monopolům je jen přínos pro jakýkoliv trh. Dominance, nekonkurence a suverenita není a nebude nikdy nijakým přínosem pro obchod jako takový. Zdravá konkurence je potřebná a nutná. proto zopakuji co ve čtvrtek-co neurvete hned v kvalitní a motyvující předobjednávce, pak už ničím nenahoníte pokud však neuděláte zase jen podraz na servisy které vám to stejně vrátí. A když se v předobjednávce nesejdou čísla, chybu hledéjte většinou u sebe. Nic víc, nic míň.
pátek, 31. května 2013
Shambo Kurs eura vůči koruně se zvýšil za rok o cca 3%. Zdá se, jako by koncové ceny Barum Conti přepočítal v souvislosti s kursem. 1375 x 1,03 = 1416 Barum moc neprodáváme, nejsem v této oblasti tak zběhlý jako vy všichni, ale snad by to tak mohlo být. Ovšem - mohu se zcela trapně mýlit :)
pátek, 31. května 2013
Michal No, on ten barum conti zdražil prakticky všechno, třeba loni měla malo barumka 195/65 R15 91T pol 3 1375 a teď je tam 1403
pátek, 31. května 2013
BF Já mám v nabídce Barumku stéjně a Conti trochu méně. Nabídka to není nijak závratná a okouzlující, ale dnes se hraje i už o desetiny %. Je pravda že díky kurzům se dá pracovat s maržemi a Poláci jsou něco jiného než naše slavná EU. Je někdy velký rozdíl přepočítavat koruny na eura a pak z koruny na zloté. S tím se mnoho lidí ještě nedokáže ani v Continentálu ani jinde vypořádat. To samé se někdy děje se Sloveskem. Kurzy jsou jak na houpačce a když se zadaří rozdíl je pak markantní. Znám pár lidí kteří v tom umí chodit a plavat jako štika a taky vydělávají na tomto typu obchodu. Takže těsně přes 41% je reálná cena za které to jde podle mne koupit. Taky je pravda že pokud se objeví 35% a 43% i více na internetu ztrácí obchod s BA COs poměrem 38-47 na servisech smysl a proto je pak každá desetina % někdy vícemeně dobrá. Barum je v situaci která není nijak výhodná. Je však zde možnost řešit několika způsoby některé % body a sám jsem zvědav co se z toho ještě teď kdy je možnost a hlavně šance i díky třeba snaze výrobce něco při naskladnění prodat vyvrbí. Pak to totiž bude už nemožné, protože ostatní značky vykryjí předobjednavky a ty dokupy to většinou už nijak moc nepolepší a hlavně i nezachrání. A v dnešní těžké době je to skoro víc než jisté. Moje myšlenka pro všechny dodavatele je -co neurvete hned v kvalitní a motyvující předobjednávce, pak už ničím nenahoníte pokud však neuděláte zase jen podraz na servisy které vám to stéjně vrátí. A když se v předobjednávce nesejdou čísla, chybu hledéjte většinou u sebe. Nic víc, nic míň.
čtvrtek, 30. května 2013
Anonym Ještě nevíte někteří co je to zku... ceny.Přezutí za 250 kulí běžně na servisech po celém Polsku.Gumy levnější do ulice i v nákupu a tady si někdo bude hrát na mistry světa a zdraží gumy.Upadli na hlavu!Ceníky pohnojí,nákupy pose...,servisy chtějí podělat?Kurnik ja jim dám kapky.Řetězem po vajcích a valit od rána až do noci pořád dokola!Manažeři posr...!Potřebují okusovat kůru a pít hnojůvku aby se probrali.Takhle to vedou oni do háje touhle posra... politikou obchodu.Vyhodit z 30 patra není nejmenší tres,to je odměna za práci,za to co předvádějí.Fujtajbl hymlhergot s těma skunkama kravatovými.Jdu si raději ladit díly tam je kšeft ně ty srákoty z gum kde na co šáhnou pohunci výhradních dojde k prasárně.Zdar.
středa, 29. května 2013
Anonym Zdar.Tak jsem se zase pěkně vytočil.Mnozí z vás už určitě dostali nabídku od našich strejdu z Conti.Dát na zimu 38 na Barum a na Conti 48% je tedy pěkně o ničem.Dokonce si dovolili zdražit malé rozměry.Upadli na hlavu a ještě z pořádné výšky.Chci vidět kolik se jim sejde objednávek.Sklady všude nabité jak prase,všude plno až po střechu a oni si dovolí zdražit?Skočím si do Polska mám 40-42% v klidu na Barumku a bez nervu.Značka tady zprasená díky ipneu a oni si dovolí dát takové sračkulky %.na servis.Nakopat do řiti!Nebrat,vyhodit,roztrhat!Přilezou po kolenou v září až jim bude tlačit mozek na močový měchýř a pak budou v prd..,protože to každý už bude mít za jiné prachy.Zdar pohunci Continentáloví.Ještě si počkám na další Michuliny,Good teplé bratry a Bričpikolíky co vymyslí za koniny.Nokian si nechám jako vychytávku na konec,ten je mrtvý pokud zkusí to co minulý rok vytvořil za prasárnu.Už by tam měli některé vyhodit.Ješťě že je kde brát.Zdrojů a těch lepších je pořád dost.Zdar všem co tvoří u nás v tomto bordelu ceník,ceny na servisy a místo kravin to dělejte tím co máte na krku.(Tu velkou vyrážku zvanou hlava začněte používat tak jak se má!).3x Zduř.
středa, 29. května 2013
Shambo Gumám zdar, přátelé. Dnes byla zveřejněna nová data o registraci nákladních a užitkových vozidel na evropských trzích za duben 2013. Výsledky jsou velmi rozporuplné. Nedopadli jsme nejhůře, pokud se porovnáváme s repetenty a průšviháři. A dopadli jsme špatně, pokud se porovnáme s těmi lepšími ve třídě. Celkově sice za duben celoevropsky ve všech kategoriích vozidel proti loňskému roku zaznamenáváme růst 3,6%, ale my jsme si pohoršili celkově o -2,5%. Nárůst je u nás pouze v kategorii vozidel nad 16 tun, růst o 5,4%, český trh jistě potěší. Z těch zajímavějších evropských destinací uvádím tyto země: na hrdých britských ostrovech jsou v porovnání s minulým rokem hrdí na výtečných+29.5%, Německo poskočilo na +3.7%. Francie však o -3.8% a Italové o -20.2%. Za první čtyři měsíce 2013 je premiantem opět Velká Británie s růstem +11.3%, ovšem padá Francie o -9.0%, Německo o -11.2%, Španělsko o -12.9% a Italové o -23.9%. A pokud jste milovníci čísel, faktů a statistik, výsledky máte zde: http://www.acea.be/images/uploads/files/20130529_PRCV-1304-FINAL.pdf Gumám zdar, přátelé.
Shambo Gumám zdar, přátelé. Rakousko nepatřilo nikdy k zemím zaslíbeným pro extremální sportovce. Ještě tak valčíky, opereta, frivolní Vídeň , kavárna Sacher a hromadné návštěvy rakouských chasníků ve znojemských zábavních podnicích. Časy se však mění. Obrovským zjevením dneška je zaslouženě stratosférický skokan Felix Baumgartner. Ovšem 1. srpna se jej pokusí překonat pod patronací CONTINETAL čtveřice odvážných rakouských bicyklistů. Hoši se chtějí vydat na galuskách Conti a velocipédech neznámé nám značky na průjezd Ruskem. Start je na Rudém náměstí a pokud sportovcům neukradnou kola, měli by se objevit už po 14 dnech ve Vladivostoku. Prakticky kopírují trasu našich pradědečků z Československých legií. Ti ovšem s puškami v ruce putovali ve vagonech i pěšmo po Transsibiřské magistrále skoro dva roky. Jak organizátoři upozorňují, Rakušany čekají ,, nejen silnice, ale i extremální klimatické podmínky a ne ideální infrastruktura.,, O miliardách komárů se zatím nikdo nezmínil. Obávám se, že ani ty nejlepší galusky Conti Cyclocross nebo Conti Race King si neporadí s tím, co se na hochy v červenobílých dresech chystá v sibiřských dálavách. Plánovaný výkon pochopitelně aspiruje na zápis do knihy rekordů Mr. Guinnesse. V přiloženém videu uvidíte, co si prožila americká výprava tamtéž :) http://www.youtube.com/watch?v=jjz96EmVF04 Gumám a sportu zdar, přátelé.
úterý, 28. května 2013
Shambo Není vše ztraceno. Ještě něco dokážeme. I sobě i světu.
úterý, 28. května 2013
Shambo Čendo dobré ráno, teta má pravdu. Jsou šikovní ti kluci opálení... obchodní duch a vynalézavost a energii jim nikdo neupře!
úterý, 28. května 2013
Shambo Gumám zdar, přátelé. Zatímco náš statečný premiér létá z Prahy do Moskvy, z Moskvy do Soči, ze Soči do Jekatěringurgu a z Jekatěrinburgu do Prahy ( za vším hledej ženu - tedy madam Sklodowska - Curie a její atomové jádro ), my se s vámi podíváme do Turecka. Na nenápadném, leč významném sedmém místě mezi evropskými výrobci pneumatik se zdatně rozvíjí mladý a dravý turecký koncern BRISA. A to je mu teprve rovných 25 let. V roce 1974 byl založen pod značkou LASSA. A proč je dnes BRISA? V roce 1988 se spojil BRIdgestone se zakladatelem Lassa - společností SAbaner Group z Istanbulu. Aktuální výkon výroby je na úrovni 10 milionů kusů ročně jak pod značkou jak Bridge, tak i Lassa. Není se tedy co divit, že LASSA si hledá další skulinky pro možnost dodávek na celoevropský trh i v zimních osobních pláštích. Na boloňském veletrhu firma předvedla svou horkou novinku pro mrazivá rána - LASSA SNOWAYS 3. Testy se údajně úspěšně prováděly ve Švédsku při holomrazech -40 stupňů celsia, testovací jezdci naštěstí přežili a o život snad nepřišlo žádné místní zvíře. Turecké technologické centrum je velice úzce propojeno s vývojáři Bridgestone v Římě i v Tokio. Turci se musí snažit, ambiciózní plán jim ukládá do roku 2015 dosáhnout obratu ve výši miliardy Obamových dolarů. A tak se připravme na to, že náš život kromě turecké kávy, tureckého medu, tureckých lázní a tureckého hospodářství obohatí i turecká guma. Zdar, přátelé. Ať se nám daří.
pondělí, 27. května 2013
Michal Ahoj Hroudo. Co se týče předzásobení na zimu, tak já se jednoznačně budu chovat v duchu jara. Tedy, jednoznačně čekat. Je to poměrně daleko, nějaké 4 měsíce a to je dlouhá doba, já bych jednoznačně počkal. 1. proto, že dražší pak ty gumy určitě nebudou. 2. zimních gum je z loňska dostatek a je pořád z čeho vybírat myslím, že i v zimě bude. Opravdu bych počkal, teď bych být Tebou určitě nic neobjednával.
neděle, 26. května 2013
Anonym Zdar gumoví štramáci a internetové nestvůry zhyňte.Hroudo interneťáci zalezli do ďur a zahrabali se.Skunk Fake je zakopán v hnoji tabulek,analýz obchocního rejstříku a soudu.Je klid od těchto skunku.Nemám se do koho trefovat až mi to někdy chybí.Oni si to jen tady čtou a mají ocas staženy mezi půlkami.Ať si to čtou,jiní už pomalu krachují.Jeden velký internetový šméjdský obchod tam někde v dáli čech je pěkně ve spisovně a lékařsky řečeno řití řiťoucí.Dávám mu tak půl roku a lehne popelem.Jen víc a houšť.Věnuji se teď robotě.Letí mechanická a je to pohodička.Gumy se prodávají méně,to zas pojedou více v červenci a srpnu než pojedou na dovolenou.Co se týče faktur tak jsem jasně proti.Kamionové dopravy dneška jsou většinou prasata a dnes bych jim nedal nic.Chceš?Nasol prachy jinak vyjeď z kavárny!Velké dopravy mají dnes svoje pneuservisy nebo je obsluhují pojízdné servisy např od výrobců protektoru.Jen malé dopravy to dneska nemají a ti nejvíc pneuservisy ojebavají,okradají,dělají si z nich banku na prachy a neplatí.Vyhodit nebo ať platí hotově.Stéjně lehnou popelem.Butlery má Hroudo kámoš a je spokojeny.Jsou to taliani a jedou dobře.A Shambo mi nevadí.Ty jeho magořiny mám rád.Jen ať píše třeba o Sudánu či Hondurasu,mi je to jedno.Raději něco než když jen tolik lidí čumí,tlemí a nic nenapišou.Zdar.
neděle, 26. května 2013
Hrouda Nazdar chlapáci gumáci. Tak tu je dlouho očekávaná doba nahánění servisů na předzásobení. Jak se rozhodnete už a nebo ještě neéééé. Přijdou lepší nabídky? . Conti už mám podklady a Mišulín také. Nejsem si jist jestli to je konečná podoba nebo budou změny. Bořku a Míšo dobré články s těma fakturamá je to přesné Momentálně řeším dost těžký případ. Shambo jsi borec , ale domácí trh a jeho situace tam děláš dost velké mezery a nám pouhým červům čtenářům je putna co je s …………….. daleko od nás. Nezlob se na mě. Čendo jak to jde? U nás moře práce, prodej pořád stejný možná tento týden se to kus zlepšilo , jinak jako tradičně zdravím TOMKET a autokelly snad se dočkám vašeho konce. SJM tady je to bez komentáře přeju mnoho úspěchů . A Dál můžu se zeptat chtěl jsem si pořídit noví stroj a kde se pátrat po referencích jinde než u odborníků jedná se o Butler HP643Q,26 Quick Zdá se jako dobrá mašina . Závěrem kde je SkutečnýFerda také nějak zahálíš s tí psaním tady. :D
Jinak počasí tady v Litoměřicích stojí za houpihou