Shambo Dobrý den, přátelé. Všem statečným dělným lidem této země přeji hodně sil a odvahu překonat vše těžké. A gumové listy začnu zveřejňovat, až voda opadne. Nejsou na to myšlenky ani nálada. Gumám zdar.
úterý, 4. června 2013
Anonym Hroudo zdar a drž se chlapisko gumařské!Od té hrůzy mírně odskočím co se děje kolem nás a chci jen napsat že teď předobjednávat gumy nebude nikdo.Teď se budou řešit jiné důležitější věci než blbosti a hamounění výhradních.Teď není čas na tlačení objednávky a do hlavy valení klínů že musíme a jedině teď výhodně nakoupime.Teď je čas na to aby jste zalezli do dir a neotravovali aspoň dva měsíce.Pak vylezte ven a nasolte servisům perfekt cenu jinak tam zůstaňte.Jak to však dáte jen interneťákům pak raději .....
pondělí, 3. června 2013
Radek O to to bude mít bohužel těžší. Přesto věřím že to půjde.
pondělí, 3. června 2013
BF Radku, bojím se, ale opravdu nevím že asi už ani pojistku nemá, protože už to tam měl a teď po 11 letech dřiny kdy to vše opravoval, budoval, podařilo se mu to dostat do vlastnictví a ne platit jen nájem někomu najde ještě síly, chuť a motivaci. Sám víš jaké jsou pojišťovny při placení. A hned v momentě to může položit i tu nejsilnější osobnost. Je pravda že život je cenější, ale i tak ztratit téměř vše, přijít o práci a hlavně domov ve zlomku je hrozná věc a ne každý na to má vůli to rozchodit. Držme mu pěsti pro štěsti. Zaslouží si to. Věřím, pokud ho to poskytne v katastrofické podobě že mu nějak pomůžeme.
pondělí, 3. června 2013
Radek Je to neštěstí, ale podstatné bude jestli má pojištění. Vše se musí však nějak přežít. Mám osobní zkušenost z 2002 kdy jsme měli pod vodou práci i domov. Bude potřebovat hodně sil ale vím že se to dá. Tehdy v našem případě i bez pojistky, jednoduše se muselo začít od znovu. Držím palce.
Shambo Jako vždy v těchto těžkých chvílích to stojí a padá s nasazením a dřinou těch ,, obyčejných ,, lidí - hasičů, vojáků, zdravotníků, technických služeb, policistů, dobrovolníků a samotných postižených.
pondělí, 3. června 2013
Michal Kalousek včera říkal, že má z těch 5 miliard, co vybral na povodňové dani asi 400 milionů. Já spíš nechápu jednu věc. Včera ty záběry, jak to ty hasiči šroubují na Kampě do země a má ruku pod vodou. Já už od středy na německém meteopressu viděl, že to je nějaký divný, když k nám přes alpy se stáčela ta velká oblačnost, která hrozila až 260 mm srážek....Jenže v Praze byly páni radní zakousnutí do žabomyších sporů o korýtka a pak to takhle dopadá...Hlavně, že celých 11 let jsou všude kolem Vltavy omezení, protože se dělají nové bariery a opatření a voda je tam stejně...nechci držkovat, nebo být po bitvě generálem, ale tady v Praze zaspali činné orgány teda fest.
pondělí, 3. června 2013
Shambo Je to tragédie. Soucítím s postiženými a najdu cestu, jak přispět a pomoci. Zároveň mne trápí jedna věc - záplavy byly v roce 2002 a 2006. Předtím postihly Moravu v roce 1997. Máme rok 2013. Kam se poděly miliardy z našich daní na ochranu a prevenci? Na regulaci řek, protipovodňové hráze a stěny? Kam zmizela povodňová daň? Je to smutné.
pondělí, 3. června 2013
Michal Bořku, držím a moc!!! To je strašné, snad se prognozy vodohospodářů nevyplní.:-((
pondělí, 3. června 2013
BF KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!! Celé vybavení ze servisu má odvezené pryč. Pokud výjde předpověď kterou řekli vodohospodaři tak večer má v domě 2-2,5m vody a na servise o půl metru více. Pokud to bude výš příjde o vše.Dum spadne. Je zdrcen, pocit strachu a zoufalství jde cítit a i když se snaží tak lze vyčíst z telefonu že je hodně unaven. Internet nemá takže není s námi v kontaktu. Moc děkuje za podporu všem kteří v jeho těžké životní zkoužce stojí o boku aspoň takovouto formou. Zásoby nechává všechny tam a čeká trochu na zázrak, protože už na Litoměřicku není ani náklaďák možné sehnat. Vše co jezdí je v terénu. Přátelé tohle je pak tragedie, tohle jsou problémy a ne řešit žabomyší války. Držme mu pěstičky ať nepříjde o firmu i střechu nad hlavou. Tohle se nesmí skutečně nesmí stát.
pondělí, 3. června 2013
Michal Bořku moc Ti děkuju! Máš naprostou pravdu. To jsem čekal, že ty ceny teda budou rozdílné a ono se to prakticky neliší....Víš co mě Bořku, nejvíce štve, že by člověk, kdyby byla vůle ze strany výrobců, rád celou sezonu postavil na jedné nebo dvou, max. třech kvalitních značkách v celé rozměrové škále, ale musí to mít nějakou štábní kulturu.....Bořku, nevíš něco o Hroudovi? Já se byl dnes podívat v práci, ale policajti řekli, že musíme vypadnout. Respektive my jsme na vysokém kopci, ale silnice dole už je nyní zaplavená, takže bychom se neměli jak dostat pryč.
pondělí, 3. června 2013
BF Míšo tak ceník zimních nokianu máš na mailu. Žádná hitparáda v cenách to však není. Nejvíce mne však pobavil dovětek kolegy ke kterému jsem ještě něco připsal --- Vzhledem k neprofesionální obchodní politice Nokianu v loňském roce se obávejme podobné situace i letos (nabídka internetových prodejců a nabídky ze zahraničí včetně dalších ruznorodých podivných nabídek ) --Osobně si taky myslím, že tady je možné už předem očekávat neprofesionální přístup. Podle % které teď dali si myslím že se tomu ani nemůžeme pak divit.
pondělí, 3. června 2013
Michal Hroudo, já taky na dálku přeju hlavně hodně štěstí, ať se Ti živel vyhne a vše dobře dopadne!!!!! Já už jsem si na Tebe dnes odpoledne vzpoměl, když začínali mluvit o Labi.....Já jsem se byl dnes podívat v práci, já jsem sice kousek od Vltavy, ale v hodně vysokém kopci, takže sem se voda nedostane, ale i tak je to hrozný pocit....tady je vidět, jaký je voda a příroda živel a člověk se všema jeho vymoženostma je proti tomu úplný bezmocný.
neděle, 2. června 2013
Shambo Hroudo na dálku ti přeji sílu, odvahu a zvládni to!
neděle, 2. června 2013
BF Právě jsem se vrátil do Třince a cestou z čech jsem projel úplným deštivým peklem ale i krásným počasím. Rozdíl v teplotě byl 10 stupňů. Také jsem se teď dozvěděl, že Hrouda provádí evakuaci jeho servisu v Litoměřicích. Labe nebezpečně stoupá a je ohrožen jeho servis a zároveň i vedle stojící dům kde žije s rodinou. Nesmírně ho obdivuji, protože to už zažil a z celého srdce mu přeji aby to k němu vůbec nedošlo.Věřím že všichni přítomní servisáci a dodavatelé v jeho těžké chvíli jsou s ním a držme mu prosím pěsti pro štěstí ať ho to nezasáhne. Teď když konečně je servis jeho, kdy se zbavil dluhů, kdy začal krásnou rekonstrukci ho chce přírodní živel připravit o vše co má. Ať se to prosím nestane. Drž se chlape, jsme s tebou.
neděle, 2. června 2013
Michal A to je přesně to Bořku, co jsem říkal také, to je přesně ten případ...takže už teď je jasné, že letošní jaro=zima 2013/14....a teď jen půjde o to, kterého z výrobců se to dotkne více, podle toho, jak budou čarovat s malooobchodkama. A velmi se těším na Nokian. U michelinu, resp. Kleberu žádnou velkou revoluci na zimu nečekám, protože ten je celkem čitelný už teď, ale ten Nokian by mě zajímal. Kdybyste někdo měl už ceník zimních pneu Nokian, tak schválně, pokud byste chtěli, porovnejte malo ceny u těch nejběžnějších rozměrů s loňskem, jako jsem to udělal já s tím barum conti. Já totiž ceník nokianu ještě nemám.
sobota, 1. června 2013
BF Jen pro zajímavost. Zrovna se kolega podíval na 195/65R 15 91T Barum Polaris 3 do Polska při dnešním kurzu 6,008 výjde tato pneu s slevou 39,53%. Já mám předobjednávat do 39%???? Byl bych blázen! A mimochodem je to na 4ks s dovozem na servis. Při větší objednávce a dovozu svépomocí nad 200ks se cena pohybuje úplně někde jinde. A to ještě nezačalo žádné naskladňovací šílenství. Tak a co mi na to chcete odpovědět přátelé výhradní? Raději nic jak už teď dobře vím. Proto nenaskladňovat za současné situace je můj názor a vím dobře proč. Takže teď už ostatní výhradní než vyjdete s cenami a slevami dobře, dobře a ještě jednou dobře přemýšlejte. Servisy už nejsou ty tupé hlavy za které jste nás dlouho měli. A chcete-li prodat tak nabídněte pořádnou kvalitní cenovou předobjednávku nejenom chudou nabídku kterou pak 3x ještě podrazíte jak je často u Vás zvykem. Letos na to totiž pak ani nebudete mít moc času a příležitosti. Sklady jsou plné a ekonomika nedobrá. Nezapomeňte a přemýšlejte.
BF Příští týden bude dost hektický. Jednání bude s některými dodavateli velmi zajímavé a docela se na to těším. Do toho už vím přijdou nové ceníky na zimu 2013 od některých výhradních dodavatelů a tam čekám určité perličky na trhu pneu. Ať už pozitivní tak ty negativní. Začíná silný boj o trh a je zajímavé sledovat co se u koho vyvrbí. Podle mne tuto zimu bude rozum jednoznačně převládat před ziskem. Ti rozumní snad pochopí co je potřeba a částečně vyhrají, ti ostatní budou zase jen střílet do prázdna formou internetu, zaregistrovaných poukázek apod. Musí si však uvědomit kolik toho zůstalo z minulého roku, nastavit ceny a slevy a pokud ne tak pak je zbytečné cokoliv řešit. Uvidíme s čím se naši dodavatelé pochlapí. Sám jsem na to hodně zvědavý.