Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Gumar1
Gumar1 Lassa neboli turecký Bridgeston opravdu žadná sláva.Prodávat ji,tak asi umřu hlady. Totálně ji chybí marketing,lidé neznají,nedůvěřujou.A to,že není "zkurv...ná na internetu? to znamená,že po ní není poptáka !
sobota, 19. října 2013

Moris
Moris Lassu tady v okolí trochu dělá jeden pneuservis. Posundavali jsme jich docela dost, takže i něco prodá. Často se ptám zákazníků na spokojenost s pneumatikami, odezva na Lassu spíš horší, nic moc převratnýho. Osobně, ani nevím kam se tahle značka řadí jestli prémiový segment střed nebo bugget. Nebýt zdejšího konkurenčního servisu tak se sní nesetkám. Abych si tahal na sklad něco co mám v jiných značkách, pro mě určitě ne. Na 16" je to nic moc zisk, který se přibližuje Barumu.
sobota, 19. října 2013

SJM
SJM Krásné dopoledne přátelé ( fakticky svítí slunce a je příjemných 10°C) a zdarvím správné "blázny" kteří slouží gumám a i zde vytrvali. Já to z několika důvodů nedal, nicméně stále mám jisté vazby i na servis. Neuplyne týden, abych 3-4x nenavštívil tyto stránky a mrknul co a jak. Shambo - moc dobré, trefné a ještě vtipné. Od dyby Tvých příspěvků již nemusím chodit na top 10 aktuell, s komentářem jsou excelentní. Bořku, měl jsem rozepsáno několik příspěvků, ale vždy jsem je smáznul. Důvod zřejmě ten, že již přímo se nepohybuji na servise a hlavně nemám ještě potřebný odstup. To perfektně sleduji na sobě, jak ten posun v chápání kolem servisu se v čase mění, je to až neuvěřitelné. Po létech jsem si takto vzpomněl na Pitharta ( straší si možná vzpomenou o koho jde), jak tuším po prvním opuštění vlády či parlamentu a nastoupení jako VŠ pedagog v TV si sypal popel na hlavu, jak byl v politice odtržen od reality, jak viděl věci jinou optikou, že akcentoval jiné priority něž občané atd. Tak jsem si říkal, chlapče, bla, bla, bla. Chápu, že politika a gumařina jsou dva naprosto rozdílné světy, ale to jádro podstaty, co chci sdělit je tomu hodně podobné, možná mě někteří rozumíte. A tak než abych se vyjadřoval k kde čemu, když stojím kdesi na půli cesty, raději tomu nechávám čas na vytříbení názoru. Máme týden do "svobodných" voleb, Takovou lidskou bídu, co se tam je dnes, nepamatuji. Ale pozor, vždyť jsou to stále jedni a titíž co jsou tam i dvě dekády. Jak to, že nám dříve nevadili a dnes je nemůžeme ani cítit ? Důvod je nasnadě, máme jiná měřítka a to vidím jako jistou naději. Ne v těchto volbách, to bude pořád stejný humus, ale třeba již v těch přištích. Traduje se, že národ má takovou vládu, jakou si zaslouží a já s tím souhlasím. Pročtěte si laskavě zde starší příspěvky o pneuoboru a srovnejte s naší politickou scénou. Po odmyslení dětailů z podobnosti až mrazí. Jsme prostě takoví a děláme si to jen a jen sami. Až budu přesvědčen, že mám zde co sdělit, rád se s vámi o to podělím. Hezký den přátelé a Tobě Bořku zvlášť.
sobota, 19. října 2013

BIB
BIB Ještě bych se rád podělil o jeden email který v uplynulém týdnu přišel určitě i mnohým z Vás. Poslal ho p. Jakšík z AM PNEU, nabízí pneu lassa v rozměru 205/55-16 a vyzdvyhuje že na sadě techto pneu může servis vydělat i více než 1000kč, sám pak uvádí kalkulaci za jakou se pneu dají prodat a vychází to na 206kč zisku z jedné 16" lassy, no já nevim jak máte nastavenou rabatovou politiku vy ale 206.- zisku z jedné pneu mám na 13" zimním kleberu.. 1000kč čistého zisku je ze sady 14" kleberu, zisk z 16" kleberu je zase o kus výš, prodáváte někdo Lassy? Dají se prodat bez problému?
pátek, 18. října 2013

BF
BF Krásný večer přátelé gum. Dnes se jen na chvilku pozastavím ještě k mému včerejšímu příspěvku ohledně slevy prodejce p. Horáka na Continentál přes 48% do ulice. Chtěl bych jenom napsat že tohle je přesně ta ukázka velké neprofesionality servisáka který osobně odsuzuji. Nevím co ho k tomu vedlo a vede že dělá takovéto hlouposti, ale myslím že to bude určitá křeč a také i nějaké osobní zoufalství. Nic velkého v zisku mu to nepřinese a nic pořádného to nevynese do budoucna. Nevěřím ani že když tam přijde zákazník na jeho servis tak že cenu pneu dá stejnou jako na internetu a to je právě i to co tu často píšu že je tady doslova devastace prodejního prostředí. Válka prodejců pneu se zvrhla v nekontrolovatelnou bombu která dříve či později vybuchne. Přinese to jen zlo a nebude to mít nic pozitivního za přínos. Sám bych mohl dát ty procenta co jsou zcela nesmyslná a dělat jen za práci kterou mám podstatně dražší než mnozí a tím pádem bych vůbec nic neprodělal, ale to není má myšlenka a filozofie pneu prodeje a pneuservisní činnosti. Je smutné a je až z podivem kam se to vše ubralo za pár let. Je to skutečný obchod? Je to ještě solidní podnikání? Ne přátelé tohle už je něco jiného. Co? Na to si odpovězte už sami. Jsem rád že na mém servise to fičí a práce je dostatek. Zvládá se to dobře a má to vzestupnou tendenci. Pneumatiky se prodávají velmi slušně a jde to celkově zatím velmi solidně. Kéž to vydrží co nejdéle. Jen jako příklad te mé dražší práce o které jsem pár řádků zpět psal uvedu, že jsem dnes např. pánovi který si dovezl 6 ks nových pneu Conti 205/55-16 + 2 starší pneu přezul jeho jeho dva vozy najednou za 2630,-kč. Kdyby ty pneu koupil u mne měl to po slevě za práci celkem za 1400,-kč. Ještě poděkovali a objednali se na opravu a oba na geometrii. Někdo by je možná přezul oba dohromady za 600-800kč, ale to je právě také částečně ukázkou i toho zoufalství na kterém nikdy a nikdo nic rozumného nemůže a ani nelze postavit jen vše kolem a sám sebe zcela zboří. Hezký víkend všem rozumným lidem v oboru. SJM prosím ozvi se nám tady. Chybíš tu. Bořek.
pátek, 18. října 2013

Shambo
Shambo Přátelé pryže, dnes se mi bude výrazně lépe usínat. Práce je hodně, prodeje jsou nadějné, dokonce i dva dlužníci se rozpomněli, že by taky měli něco poplatit. Snad prý do jara to zvládnou, hned jak se vrátí z lyží. Ale to není všechno. Už i Evropská asociace výrobců pneumatik a kaučuku ETRMA si všimla, jak se tady všichni činíme. Třetí čtvrtletí tohoto roku potvrzují páni statistici celoevropský nárůst prodejů nákladních pneu – celkem 6,48 milionu, což je plus 7% proti minulému roku. Výrazně se také vylepšuje bilance prodeje v osobních pneu. Po průšvihu na začátku roku jsme my všichni už prodali skoro 149 milionů kusů. A to ještě není našim snahám konec!! Doma nás sice nikdo nikdy nepochválí, ale aspoň ti evropští odborníci jsou tak úžasně všímaví. A všem, kdo se o tyto globální úspěchy v dobách nelehkých přičinil a aspoň jednu šlupku prodal, posílám tento úderný song Jirky Schelingera ,, Já jsem vrchol skromnosti´´. http://www.youtube.com/watch?v=m4Nw3spMSqI&list=PL330E950C6C015C20
pátek, 18. října 2013

Shambo
Shambo Dobré ráno všem, odvahu a ke strojům :)
pátek, 18. října 2013

BF
BF Holá holá, naše stroje volají. Tak se na ně hezky vrhněme přátelé gum a ukažme jim co proto. Ať se vám vše daří lépe než těm co dělají psí kusy a lumpárny.
pátek, 18. října 2013

Michal
Michal a to se ještě u něj koukněte na WR D3 195/55 R15.
čtvrtek, 17. října 2013

Anonym
Anonym Jo Horák z Brna https://maps.google.cz/maps?q=H%C3%A1jeck%C3%A1+17,+61800+-+Brno&ie=UTF-8&ei=_D1gUrHHHsrUsgb_zIH4Cg&ved=0CAgQ_AUoAg to je asi taky nějaký vymazanec a šibnutý na hlavu.48% dávat do ulice kaj jakému votravovi je fakt byznys jako prase.Ten si dělá asi vývar z otrub a zbytku vosku na gumy aby byl dobře zhulený.http://www.autohorak.cz/ Jinak roboty je dost,gumy se prodavají a IGI u sebe nezavádím,nepotřebuji to.Lopaty internetu peru sviňským krokem z dílny a na garažfušeristy zvysoka seru.Zdar.
čtvrtek, 17. října 2013

BF
BF Kléber zatím klid a pohoda. Conti si hraje na co nemá a pak jsou tu promiňte mi to slovo skuteční dementi. 205/55-16 TS850 prodávat do ulice za více jak 48% je neskutečné zvěrstvo! Podporovat prodej těchto pneu je do budoucná částečná sebevražda! http://www.ibarum.cz/ibarum/eshop/2-1-OSOBNI-ZIMNI/0/5/197-Continental-205-55-R16-91T-ContiWinterContact-TS850
čtvrtek, 17. října 2013

Michal
Michal Jako BIB, vzhledem k tomu, že Kleber prodávám asi z toho cenového středu nejvíc asi tak 4 roky každou sezonu a ani jedna stížnost, všechny úplně v pohodě. Conti TS850 jsem také omezil, kvůli těm vypadaným dezénovým kostkám ve středu dezénu, takže z nich mám trochu strach. Ale jednoznačně mohu říct, že na klebery si nikdy nikdy nestěžoval...
čtvrtek, 17. října 2013

BIB
BIB u nás je Kleber po michelinu druhá nejprodávanější značka v zimě a zatím vše v pořádku, kdo zkusil tak zase bere ty stejné nebo něco prémiového když mu to finance dovolí, už jsme dělali pár aut co jezdí klebery celoročně a před každou zimou montují nové a tedy měli i ty lonské a nikdo si nestěžoval, stěžovali si ted jen na Conti TS850, velmi nízká životnost, měkká v bocích (hrne se v zatáčce) a pár se jim vyštipovaly dezénové figury, tento rok jsem je omezil a moc nenabízím
čtvrtek, 17. října 2013

Moris
Moris jaký máte ohlas od zákazníku na zimní Klebry od 14" výše z minulý zimy?? Mě už mi přišlo asi 5 zákazníků, který si na ně těžce stěžovali, že už je nechtějí vidět. Všechny byly minulou zimu montovaný nový. Vždy to bylo kolo který skoro každý chválil, ale tenhle ohlas od zákazníků mě letos dost překvapil.
čtvrtek, 17. října 2013

Michal
Michal Co mě dorazilo, že místní Firstop dělá akci 40% sleva na kompletní přezutí. Vzhledem k tomu, že mají základní cenu kolem 1100 kč, tak je 40% podle mě zbytečná hovadina....obzvlášť tady.
čtvrtek, 17. října 2013

Shambo
Shambo IGI GO, IGI GO, IGI GO!!! Rytmicky se u toho tlučeš sevřenými pěstmi do hrudníku. V okamžicích deprese a stresu opakovat do zblbnutí, které tímto pokoříš! Ke strojům!
čtvrtek, 17. října 2013

BF
BF IGI igi igi jsem si z toho až smíchem cvrnknul do slip. Jdu se sprchnout a hodit do galamonterkos. Tohle mi Shambo často nedléj jinak mi dojde zdroj na pracovní oděvy a spodní prádlo.
čtvrtek, 17. října 2013

Shambo
Shambo Akce IGI, pánové. Můj psychoanalitik mi každé úterý a čtvrtek mezi 18,30 až 19,00 hypnotickým hlasem našeptává IGI, IGI, IGI, IGI... Ignoruj Garážisty a Internet. Zabírá to!
čtvrtek, 17. října 2013

Moris
Moris U mě zatím jde sezona pozvolna, žádný stres, zatím bez dlouhých čekacích lhůt, na začátek příštího týdne hlásí až 17stupnu, vcelku se prodává, ceny internetu taky neřeším....opět jako každý rok mi přišel leták na nový pneuservis ve městě se zaváděcí cenou přezutí do 390.-. Další garažisti....
čtvrtek, 17. října 2013

Michal
Michal Já jsem úplně hotový. Je fakt, že tady to taky začalo pozdějc, protože koudel u zadku mám od pondělí, ale zaplať pánbuh za to. Já se přiznám, že letos se s tím moc neseru, je mi celkem jedno, kdo prodává kde za co, chcete gumu nebo ne, tady je cena, berte nebo ne. Dotkaři mě teda vytáčí dost, ale je fakt, že rozumní lidé si to nechají vysvětlit a ti nerozumní mě nezajímají, ono to bohužel opravdu jinak nejde, jinak by se člověk uštval a ustresoval. Zase je to o velkých kolech jako na jaře, za což jsem rád a dobře jsem udělal, že jsem těch 13 a 14 vzal hodně pomálu. Práce dost a díky za to, tak snad to vydrží delší dobu než na to jaře, kdy to bylo snad o měsíci.
středa, 16. října 2013

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz