Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Anonym
Anonym Hruska Worme klidne piš, ale v první rade jestli chces soudit druhe, kazat o moralce atd. Udelej si novou registraci na svuj servis a se svym jmenem, potom to bude ferove a i my budem vedet ze ten kdo je bez viny a hazí kamenem má k tomu opravnení.. Já nevim kde je hranice stari.,(ted kdyz to pisu prisel zakaznik co po mne chtel 165/65/13 2 mesice, nemel jsem, tak ted prinesl z Aukra Semperit Top grip dot 133a sipka takze vyroba 1993.cena 1900 Mam ho vyhodit? A koukal jsem na uskladnenky po tvoji dnesni akvizici a mam dost pneu se starim vetsim nez 8 let. Nemam to tedy montovat a lidem prodavat nove a kdyz nebudou chtit tak je poslat jinam?. Matne si vzpominam na komunikaci s tvojim zakaznikem ale nebudu ji tady psat nema to smysl. Borek to psal dobre. Je jasne ze tyto pneu nebudou prilis fungovat ale lide na to neslysi.Kdyz je ty posilas jinam dobre.Je to tvuj zpusob prace. I u nas se snazime delat co nejmladsi gumy ale jestlize rozmer není a neda se sehnat klesají naroky na stari a kvalitu pneu. A to je i pripad 185/55/14 co se dostali k tobe, jestlize je to podle tebe za hranou, res to ve prospech zakaznika. Bohuzel nepropadam dotkove hysterii. Michelin kaze 5 let o 4 rocich stari a najednou obrat- 5 letech do provozu neni problem a 10 let v provozu není problém, aby pneu neztracely sve nejlepsí vlastnosti. Rad si prectu vysvetlení co nejvíce lidí..Udelej si registraci na svuj servis ukaz kdo jsi at vime co mas za sebou a jakou delas praci. Jinak kazat tady a osocovat umim taky. Udelat si falesnou registraci a kazat, moralizovat, poucovat, osocovat, psat kdo kolik kde dluzi za pneumatiky, kteremu velkobchodu atd. Kazdy ma jiny styl. Uz jednou zde byla snaha nepsat anonymne a jak to dopadlo. Nepsal skoro nikdo.
úterý, 5. listopadu 2013

Worm
Worm dopisu to pozdeji,neni ted cas.
úterý, 5. listopadu 2013

Worm
Worm Hruska namam nic proti jetinam ale musim k nim znat historii a musi splnovat urcite parametry,to cos poslal za 2900 vcetne dopravy bych uz nenabidl ani nepriteli! pripada me ze u tebe 12 let stari neni vlastne vubec problem.
úterý, 5. listopadu 2013

BF
BF Tak Hruška mne předběhl a víme jak to je. Nemám proč závidět člověku který jetiny nakupuje např. v Německu a prodává je tady. Nemusíme mít stéjný názor v tomhle bodě, ale v něčem jiném se zase naprosto shodneme. Ještě jednou, pokud jsou lidi informováni jak píše na internetu, je to pak věc jen a jen toho šetřílka co to kupuje. Můj názor.
úterý, 5. listopadu 2013

BF
BF Dobrý den přátelé gum. Worme co se týče starších pneu mám k nim již od pradávna svůj tvrdý názor. Je však pravda, že dnes lidé šetří na všem jak můžou a hledají alternativy i za co nejlevněji přezout. Pokud je podle mne zákazník informován že si kupuje takovéto zboží je to jen jeho věc a jeho hloupost když to vezme za jakékoliv peníze. Nevyčítám to pneuservisům, vyčíst je to potřeba legislativě v našem státě. Nevím o koho se jedná, ale dnes tuhle činnost dělá mnoho a mnoho pneuservisů. Psal jsem to i letos v létě při cestách po servisech v ČR. Lidé prostě hledají od jetin, přes protektory až po nové levné pneu cestu kde ušetřit. Je to smutné ale je to tak a s tím se je potřeba prostě smířit. Až bude dobře, až se to jednou tady kolem nás probere tak jetiny nikdo nebude řešit a bude se prodávat nové zboží.
úterý, 5. listopadu 2013

Anonym
Anonym Dobry den panove, dekuji Worm za prispevek, a jelikoz se nepodepsal, nebudu prozrazovat jeho totoznost. Pneu ktere popisujes sly z meho servisu. A jestlize mas problem, muzes zakaznikovi vysvetlit sve argumenty a pneu poslat zpet. Neni problem!! Ale bohuzel vsichni lide nemaji na nove pneu. Obchod s pouzityma pneu delame 15 let. Podle tebe to muze byt spatne. Podle nas ne.Stale se prodavají pneu se starim 10 let a vzorkem okolo 4 mm. Nasi zakaznici jsou upozorneni na to ze je pouze vyhodna cena, jinak je nova pneu vzdy lepsí. Kdyz ti prijedou a reknou ze novou nechtej a najedou za zimu 100 km tak si je klidne vyhod kdyz na to mas. Stejne na nasem shopu maji uvedene mm a pneu vyfocene, maji moznost volby. Klidne se da vest debata. Pouzita pneu ne! Protektor ne! Cina Ne. atd. Kazdy ma jiny nazor. Spise nechapu pros se nepodepises a nestojis si za svym nazorem a podle meho zavist ze druhy neco co ja ne a mozna na tom vydelava balik te dozene az k tomu ze zalozim meilovou adresu tady inkognito registraci a nedokazes se podepsat.
úterý, 5. listopadu 2013

Shambo
Shambo Přátelé gum dobré a krásné ráno, naplněné výpary pryže a cinkotem drobných mincí v pokladně a šustěním masívních sestav s pohladávkami. Worm - věřím, že se to tak dělá. Bohužel.
úterý, 5. listopadu 2013

Worm
Worm Zdravím Vás pánové,dodnes jsem byl pouze čtenář vašich příspěvku ale dnes se musim podělit o zážitek ve svém servisu jelikoz jsem zůstal hodně zaskočen tim kam az jsou někteří z nas schopni zajít při honbě za penězi,takze asi takhle přijel pan cca 30 let s Fordem fiesta v kanceláři nechal klíče ze pneu jsou v kufru at mu to obujeme ze si skočí do města a za 2hod si pro to přijde,po najetí na dílnu a vyložení 4 ojetých pneu na 5 mm značky firestone fw590 jsem tušil ze se bude jednat o pěkné veterány ale DOT 4201 me opravdu rozesmál a poté i celou dílnu ale to jeste neni vse,pneu byly prebalene klasickou hnědou páskou a u nich obálka s fakturou a pánové podržte se ale opravdu,2900 včetně dopravy!! Takze 12 let stary kus něčeho kulatého za tyhle prachy je podle mne uz snad skoro podvod a je me moc líto kam az se muže pneuservis dostat! No ale to jeste porad neni všechno,po návratu do kanceláře otevřu mail vidim ze píse Mosa o odstoupení dvou členu a přistoupení nového člena a světe div se,tenhle novy člen je stejný pán pneuservisak co poslal memu zákazníkovi tyhle 4klumprty,vážený pane co vám říká slovo BEZPEČNOST ! Pánové rad bych si přečetl Vás názor na tuhle prasárnu a myslim si ze takový clen by v point-s nemel co delat. Jo a pane kdyz budete nakupovat pres point-s nové pneu tak na 14 kach zisk 2900 na sadě těžko docílíte takze radeji zůstaňte u vašich jetin a budete v balíku ! Fotodumentaci mam v práci takze kdyz tak zitra poslu.
úterý, 5. listopadu 2013

Shambo
Shambo Dnešek je opravdu ve znamení samých skvělých zpráv: http://byznys.ihned.cz/c1-61145400-ceske-firmy-plati-faktury-nejpozdeji-v-evrope No aspoň v něčem jsme první!
pondělí, 4. listopadu 2013

Shambo
Shambo Přátelé pryže, někdy je výnosnější si otevřít odbornou a psychologickou poradnu, než cokoliv jiného. Dnes telefony drnčely a dotazy svištěly. Netušil jsem, kolik občanů stíhá sledovat vše, co se v TV šustne. A tak se o tu radost podělím s vámi... http://siander.blog.idnes.cz/c/374306/Povinnost-mit-zimni-pneumatiky-na-aute-Zase-je-vsechno-jinak.html Obzvláště bod číslo 2 je vypečený: .... nebo lze předpokládat, že se vzhledem k povětrnostním podmínkách na pozemní komunikaci během jízdy autem vytvoří souvislá vrstva sněhu, ledu, či námraza. A kde to lze předpokládat? Na území ČR? Na jaké komunikaci? Během jízdy odkud kam? Námrazu lze předpokládat v listopadu při určité vlhosti a teplotě po ránu takřka vždy... Já bych ty zákonodárce hnal po ránu na komunikace jako sněhové hlídky. Gumám zdar!

BF
BF Hezké odpoledne přátelé gum. Hroudo tobě, manželce a dětem zvlášť. Mám radost že ti to jede a pěkně ti to odsýpá. Potřebuješ po té potopě co tě tak postihla trochu štěstíčka ať se ti vydaří sezona a máš nějakou hezkou finanční rezervu. Snad ti už nevypnou proud a pojede to jak má. Dnes u mne na servise je klidněji, ale pořád ještě je nějaká práce, prodej a dělají se objednávky na další dny což je jen dobře. Tak ať se vám to taky pěkně točí pánové a dámy pracujícimi za montažnimi stroji.

Hrouda
Hrouda Nazdar chlapáci. Koukám jak vám to jde. U nás je to také dobré, práce jde krásně až na pár problémů technických, ČEZ mě uprostřed sezony udělal odstávku na celý den , no to jsem nezažil tu nervozní chátru. Všichni mě nadávali proč nedělám:D Prodej dobrý 70% skladu jsem vypráskal a teď jen doobjednávám tak aby to vyšlo snad se trefím.Uloženky jsou z 60% přehozené a získali jsme nějaké nové , ale převážně firemní. Lidi z ulice nechtějí zaplatit za uložení pneu tak si to mohou dát na balkon v paneláku :D Počasí je tu hrozný dééééééšť a hnus. Holky mě tu šťouchaj do židle a ptají se na Bořka (Mám ho pozdravovat ) Tak velké AHOJJJJ Bořkovi od Veroniky a Světly. Tak zatím a ať se daří
neděle, 3. listopadu 2013

Shambo
Shambo Bořek, Hruška - zdravím vás oba měřáky, viděl bych to na velké parkoviště Olympie a IKEA Brno. Když už chodit s blokem a dělat si čárky a křížky, tak ať je to a/ vzorek uživatelů nad rámec pouze jednoho regionu a b/ bude to pěkná procházka, prostor je to velký. Opravdu jsem na to zvědav, rád bych si to rozdělil i na kategorii vozidel 1/ starší škodovečky 2/ vozidla do 6-7 let provozu 3/ typiše podnikatelské vozy Audi, BMW x5 atd. - protože tam i pod svícnem bývá tma. Uvidíme jak to půjde, v neděli ráno 10. listopadu to vyvěsím. Pokud by se k akci v jakékoliv formě chtěl kdokoliv připojit, bude to jen dobře. I když chápu, že času je málo a práce hodně. Ale se vzorkem z okolí Hradce králové, Ostravy a Brna to bude dost průkazné. Pryži zdar!

BF
BF Krásné nedělní dopoledne. Hruško zdravím tě a musím s tebou jen souhlasit ohledně vyprodejů. Prodávat už teď ve výprodeji je promiňte mi to ubohost některých neschopných výhradních prodejců kteří mají plné sklady a tím pádem i plné gatě, protože se jim to neprodává a netočí ze skladu. Pokud dají výprodeje dobře ale ať bleskem a okamžitě všem servisům s předobjednávky dájí dobropis a doplatí taky např. 300.-kč. Chtějí předobjednávky na kterých si nahrabají základní prémiové peníze a pak si dovolí během sezony dělat lumpárny. Pak se nemůžou divit že servisy neberou a nebudou brát na sklad tolik, protože moc dobře ví že to v sezoně koupí levněji a to je dnešní skutečnost. Nejsme v roce 2011 kdy nebyly gumy, dnes je přebytek a jestli chybí jeden výrobce druhý a dalších 5 ho okamžitě nahradí. Protože tady mám nějakou práci vydal jsem na servis. A protože malý chtěl jít kolem Tesca nedalo mi to jen tak volně bez bločku a tužky hodit očko na gumy v jedné řadě. Pánové 38 aut na zimních a 26 na letních. Z těch 38 jsem tam viděl nějaké protektory po smrti a nějaké zimní pod normou. Procházel jsem to jen tak ledabyle žádné velké kontroly. Příští týden to ale už tedy ve třech rozjedeme a uděláme takový malý průzkum přezutí řidičů na zimu v ČR. Já na severu Moravy, Hruška kousek od Hradce Králové a SHAMBO ???. To už bude 9 - 10.11. a to je termín který se blíží mým osobním představám k povinému uzákonění zimních pneu do 15.11. Myslím že k tomu dojde v průběhu pár let. Kéž by to nebylo k 1.11. to by nepřineslo nic pozitivního kolikrát pro řidiče, ale především pak pro servisy. Letošní zima je pro solidní profesionální pneuservisy skutečným rájem na práci. Prodej pneu je aspoň u mne taktéž velmi slušný a podle informací ze servisů i ostatní profi kolegové si vůbec nestěžují. Spíše tady za mnou jezdí a volají ti kteří zrovna patří k těm začinajícím, nevybaveným, amatérským dílnám s problémy typu zalomených bezpečáku, zničených závitu, nemožnosti nafoukat gumy stažené páskou apod. Prodeje u nich pokulhávají až stojí a nechápou proč to jde tam a u nich ne. vysvětlovat jim to nebudu ani nemíním, jsou někdy zcela mimo mísu. No nic přátelé jdu něco dělat. Příští týden toho bude ještě ažaž tak ať se vám taky daří a věřte že jsme ještě někde kolem slabých 60%. Můj dnešní odflákle lehký průzkum mi dává za pravdu. Hezkou neděli přeji všem opravdovým pneuservisákům.

Anonym
Anonym Zdravím všechny, připojuji se k zjištení situace ohledne prezutí přistí nedeli. Merení provedu u Tesca Penny a Billy ve Vysokém Mýtě, tedy na Vychode Cech. Také jsem na to zvedav, u nas mají firmy prezuto tak ze 70 procent a zbytek ma pneu nachystane. Ale obcane zatim zdatne pokulhavají za coz jsem velmi rad. A hlavne mam pocit ze stale jezdí ridici co maji v lete letní gumy. Zatim me chybí ridici co jezdí celorocne na zimakach. A jestlize dorazi s opravdovou zimou az jim gumy na snehu se 3 mm nebudou fungovat bude prace az do vanoc. Jinak jeste zamyslení nad zaslanyma vyprodejema behem poslednich dnu. Vyprodavat pneu 31.10. se mi zda opravdu trochu predcasne, hlavne v porovnaní k tomu ze vsichni tlaci servisy k objednavaní pneu pred sezonou a najednou napriklad Bridgestone prijde s nabidkou po ktere napriklad jako Point S volame cele leto a nic se nedeje a najednou to jde!!!! Najednou maji 300 Kč ke kazde sadě. Navic ja mam zkusenost kterou pozoruji delsi dobu a touto sezonou ji mam potvrzenou, ze lide jsou hlavne diky internetu naucení veci objednavat a pocitaji s tim ze si vyberou zbozi, ktere se objedna a prijde do jednoho dvou dnu. Tak jak chtejí treba na leto udelat importeri a velkoobchody odjednavku kdyz po mesici prezouvaní to koupite lacineji nez pred sezonou a zakaznici jsou ochotni si pockat. Samozrejme zaklad musi poradny servis mit, ale rok od roku je ten zaklad mensi a mensi. Tak at je co nejdele teple pocasi a vsechny poradne servisy maji plno. Idealne at nasnezi mezi 15-20 listopadem. Nebudme neskromni a porucime vetru, desti.:-)
sobota, 2. listopadu 2013

Shambo
Shambo Bořek - ahoj, mám v kalendáři i hlavě! Příští víkend měříme u Tesco :) Též mne to zajímá, vezmu i foťák.

BF
BF Hezký sobotní den. V Třinci zachmuřeno, vítr fouká až moc a práce je dnes za námi. Bylo to dnes hezké jako celý týden. Od 7 hod až do dvanácté to jezdilo a přezouvalo jak na běžícím pásu. Gumy se taky nějaké prodali a tak to má být. Podle toho co mám a jezdí na servis to taky vidím na 60 procentech přezutých vozidel. U dodávek to vidím s bídou tak na 45-50%. Shambo příští neděli nezapomeň tužku papír a u Tesca dělat odborný průzkum. Už se na to i docela těším. Jsem zvědav jaké výsledky zaznamenáme. Heký víkend přeji všem rozumným v oboru.

Shambo
Shambo Dobrého dne přeji všem přátelům pryže, během tradiční sezonní smršti a gumařské sklizně je čas na novinky. + NEXEN a NOŠOVICE: pochopitelně nic podepsáno není, ale prosakují první informace. Investice ze strany Korejců by mohla být ve výši 10 miliard korun, první čísla o počtu pracovních míst – 900, v konečné fázi do 3000. Výstavba by mohla začít v roce 2015, uvedení do provozu – 2017 nebo 2018. Komplex by mohl být na 35 hektarech mošnovské zóny, cena za čtvereční metr – odhadem 150 korun místo běžné ceny na úrovni 360 korun. Jednalo by se o první závod NEXEN v Evropě, pneu stejné značky se kompletují jak na část segmentu nošovického Hyundai, tak i žilinského KIA. + CONTINENTAL hrozí, že jeho speciální edice pneumatik u příležitosti brazilského fodbalového mundialu 2014 pro městské autobusy 295/80R22,5 ContiGol z nových směsí zvýší nájezd pneu o 30% a zabezpečí až trojnásobnou protektoraci. Po zveřejnění mj. předpokládaných nájezdů u nového produktu Goodyear KMAX ( taktéž zvýšení nájezdu o 30-35% ) si kladu otázku, kolik ještě rezerv koncerny v životnosti pneumatik mají k dispozici. Na druhé straně je jisté, že tyto pneumatiky mne přežijí. Obrázek ContiGol pro fajnšmekry je hier: http://www.transportepress.com/site/wp-content/uploads/2013/10/contigol-500x499.jpg Guma zdobená, vymašlená a skoro vyšívaná. + GT RADIAL také potvrzuje světový trend ve vývoji a výrobě mnohofunkcionální pneumatiky nové generace, která je způsobilá pro užití jak v regionální, tak i dálkové dopravě. Novinka se jmenuje zcela příznačně – COMBI ROAD. + A na závěr ještě jednou hypotetický NEXEN a reálný CONTINENTAL - v ruském městě Kaluga ( nachází se v něm mj. montovna VW a Škoda ) byl slavnostně zahájen provoz nového závodu na výrobu osobních plášťů značek Conti, Gislaved a Matador. Kapacita - zatím 4 miliony kusů, počet zaměstnanců - 800 lidí. Což by mohla být i kapacita závodu NEXEN v Mošnově. Pro dnešek to stačilo, gumám zdar! 

Anonym
Anonym U mne je to maximálně na 60%.Roboty je jako vody v přehradě.Internetem to nesmrdí,letos je zatím neškodný.Tak ať letos vytuhnou a lehnou a bude klid.Zdar.
pátek, 1. listopadu 2013

Michal
Michal Jinak bych neřekl, že je sezona v poslední třetině. Já jsem s přezouváním tak z hruba v polovině s uloženkama, takže bych to neviděl tak tragicky.
pátek, 1. listopadu 2013

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz