mame Hoši vy jste dobrá banda. Zaměření jen na sebe. S Wormem naprosto soulasím. Ty gumy neležely 10 let ve skladu, ale byly v provozu.A otázka, kdo z vás viděl zimní gumu, která byla v provozu a je starší jak 10 let a není tvrdá jako plast?? To myslím že nikdo. To si může dovolit prodat akorát tak garážista který tomu nerozumí a které pořád haníte. Nejste tím pádem o nic lepší. Nebo si máte stát za svým a tak starou a nefunkční pneu neprodat. Opakuji se, tímto nejsi Hruško nic víc než ten poslední garážista... A taky se pořád bavíte, jak nechcete obouvat pneu z internetu , ale obout nefunkční gumu, to je v pořádku, jen proto, že to udělal někdo z vás....
profipneubouda A) (byť nesouhlasím s osočováním Hrušky kvůli prodeji použitých, to je podle mě každého věc, tak kdybych měl na výběr,zcela upřímně, obul bych zákazníkovi A)
pátek, 8. listopadu 2013
Michal Worm: Já to vzdávám. Tak tomuhle už se nedá ani ze soucitu zasmát, to se na mě fakt nezlob..........Co myslíš, že Ti kdo odpoví, vždyť už Ti na to několikrát v tomto týdnu odpověděli.....Jestli jsi si totiž nevšimnul, tak nás sem pravidelně píše asi 7 a všichni Ti na to prakticky odpověděli, tak nevím, co tady zase rozvíjíš diskuzi a položíš otázku, na kterou prostě odpovědět jasně nelze, protože to prostě záleží na dané situaci. Ale za sebe Ti odpovím. Pneumatiku bych zhodnotil, zkontroloval a řekl bych mu k tomu své námitky, ať se rozhodne, pokud by řekl, že ji tam i přesto chce, tak mu ji tam dám. Ale rozhodně bych mu bez ohledu na situaci neprodal pneumatiku Meteor, to opravdu ne, to už je opravdu o té zodpovědnosti, protože ty mu cíleně něco prodáváš. A je krásně vidět, jak si tím i sám odporuješ. Hrušku osočíš za jeho podnikání, ale sám mu tam flákneš tuhle mrchu, která z mého pohledu je stejně nebezpečná, jak pro Tebe ta firestonka od Hrušky...To je prostě o pohledu a náhledu každého....Ale to už opravdu na závěr...Kde není poptávka není nabídka. Kdyby lidé ojeté pneu nechtěli, tak by je nikdo neprodával. Kdyby lidé nekupovali ty tvé meteory, tak by fabrika a značka zkrachovala....takže asi tak...
Worm Michale vís co necháme hlasovat,pánové co to tady čtete položím otázku a požádám vás o odpověď prosím odpovidejte bud A nebo B. Otázka zní Co by jste ve svém pneuservisu nazuli na auto pokud by jste měli jen dvě možnosti podotknu ze se jedna o zimní pneu rozměru 185 55 14 možnost A - nova pneu značky Meteor Winter IS21 cena 675 Kč/kus bez DPH nákupní cena pro pneuservis. Možnost B - 12 Let stará DOT 4201 Firestone FW 590 výška dezenu 4-5mm cena 599 Kč/kus bez DPH cena pro koncového zákazníka. Děkuji za odpovědi.
čtvrtek, 7. listopadu 2013
Michal Worm: Já to s Tebou rozpytvávat dál nebudu, protože to nemá cenu, Ty si meleš svojí, tak si u toho klidně zůstaň. Ale je vrchol pokrytectví osočovat Hrušku za to, že prodal zákazníkovi 12 let starou použitou pneumatiku a ty jsi schopen mu tam klidně případně namontovat nějakou indickou sračku, která na tom vlastnostmi bude úplně stejně ne li hůř než ten semperit a ještě máš čisté svědomí a pod to se klidně podepíšeš, tak pod to není co dodat. To moc o zdravém úsudku nesvědčí...
Michal Kluci máte recht s těmi mm. já souhlasím, ale k zamyšlení to rozhodně je. Před třemi lety se totiž stala mému známému bouračka. V červenci, jak byly vedra, tak tady jezdili kropící vozy a chladili silnici, dlouho nepršelo, takže z toho v kombinaci s prachem byla krásná klouzačka. On na to vlítnul s feldu na zimních gumách, měli tak 3,5 mm, protože je čerstvě dojížděl. Ulítlo mu to a vlítnul do lampy a popelnice. Škoda nevelká, ale i tak zvládnul auto zničit, o sloupu a popelnici nemluvě. Policajti uvedli jako příčinu nehody, nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky a sjeté zimní pneumatiky, tak to bylo v protokolu, který mi i ukazoval, takže pojišťovna se na tom točila, dokonce to bylo i u soudního stání, kde soud dal pravdu pojišťovně (nešlo o auto, ale o náklady s tou lampou, atd.) ono to bylo docela složité. Z tohoto důvodu mě to napadlo, ale souhlasím s Vámi. Vím, že zákon to nevymezuje, ale tohle byl velmi zajímavý případ.
BroukPytlik Naprostý souhlas Shambo, pročistit ekonomické prostředí jasnými pravidly v celé Evropě je ideální stav. Pokud ale sousedi útočí v převaze, je potřeba podpořit obranu. Pohybujeme se ale na velmi tenkém ledě. Centrální rozhodování by mohlo fungovat , kdyby neexistovali určité zájmové prefernece států, nebo skupin. V opačném případě se EU tváří jednotně , ale stejně se všichni přetahují o svoje výhody. V tomto směru toho sami moc nezměníme. Můžeme být rádi , že nám počasí nahrálo krásnou sezónu ve které si poctivou prací vyděláme na živobytí. Pěkný večer všem.
Shambo Brouk P, souhlasím s tebou, že export je gut a zlepší se prostředí pro investice ze zahraničí. Na druhou stranu - mám obrovskou nedůvěru k rozhodnutí a rozhodování centrálních orgánů. A ďábel se skrývá v detailech. Zlevnit korunu umí - bankéři prominou - každý blbec. Ale pročistit ekonomické prostředí u nás doma skutečně stimulujícími podmínkami pro rozvoj podnikání nelze jen s pomocí kursu euro za 27 kaček. http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/krimi/bis-sili-organizovane-vysavani-penez-z-verejnych-zakazek_288146.html#.UnvBYeKcvZ4 Takže abychom neskončili s oslabenou korunou a podlomenými koleny. Gumám zdar!
BroukPytlik To co udělala CNB je logický krok udržet českou ekonomiku v chodu. Poláci i Maďaři už to dávno udělali , proto sem proudí stále hafo polskýho zboží, místo toho aby se prodávalo domácí. Navíc náš průmysl je postavený na exportu, proto to vidím jako dobrý krok. Otázkou je jak dlouho mohou vydržet slovní intervence. Z širšího pohledu je momentální hodnota koruny naprosto imaginární založená pouze na důvěře.
Shambo Čendo, jaké opasky? Konopný provázek mi přidržuje kaťata nad pánevní kostí.
Radek Michale myslím že platnost zákona je vymezena obdobím.
Shambo Čendo a odhadneš, na jakém vozidle řidič dojel? :) Jinak dobré ráno všem!!!
radim Dobrý den Michale, co se týče zákona o zimních pneu tak ten zní jasne je to: § 40 -- z toho je zřejmé, že zákon nikterak neupravuje stav letní pneu a co není psáno tak to není dáno. To co povídáte že nikde není psáno, že je musí splňovat pouze v zimním období je špatně. Vyhláška jasně upravuje termín a podmínky. V létě můžete dle zákona sjíždět zimní pneu. Ještě jednou opakuji, co není psáno to není dáno.
Worm Michal, zamyslel jsem se nad sebou a zjistil jsem ze jsem naprosto normální ,v čem jsem psal blbosti? Ja proste 12 lété kusy něčeho kulatého obouvat nebudu jelikoz se pod to nepodepíšu ,chápeš to? To abych se honil pres pneuservis za kazdou cenu pro peníze mam uz dávno za sebou a na druhou stranu vím ze zdraví je nevycislitelna hodnota toť vse co jsem chtel říct,prosimte nez zase neco napíšeš přečti si tu diskusi od zacatku. Přeju dobrou noc.
středa, 6. listopadu 2013
Michal To já vím, to jsem také viděl, ale nabízí se otázka jestli to platí ve všech krajích. Je také možné, že v těch krajích kolem alp, kde jsou zhoršené klimatické podmínky, je to trochu jinak...a je taky fakt, že tam nejvíc ta firma od nás jezdí...Ale co mě zajímá spíš je jiná věc, rakušáky pusťme z hlavy. A to je to, co už jsem řešil s jedním zákazníkem. A velmi by mě zajímali Vaše názory. A teď opusťme kraj mozartových gulí a vraťme se k nám. Když je ve vyhlášce výška dezénu zimních pneumatik 4 mm, tak nikde není napsáno, že je musí splňovat pouze v zimním období, ale také nikde není napsáno, že je nemusí splňovat při dojíždění zimních pneumatik v létě. Takže z toho bych pochopil, že ani u nás vozidlo nesplňuje legislativu, pokud má v červenci na autě zimní pneumatiky s označením M+S a vločkou (goodridy z toho vynechme) výšku dezénu třeba 3 mm. Dle mého názoru, už ta pneumatika prostě nesplňuje vyhlášku, protože nikde není napsáno, že ty 4 mm musí mít jen v zimě a v létě může mít zimní klidně 1,6. Prostě pořád je to zimní pneumatika, bez ohledu na roční období. A teď by mě zajímal Váš názor, protože tím mě zákazník docela zaskočil a musím uznat, že měl celkem pravdu, protože k zamyšlení to je....
Shambo Chaloupka strýčka Profiho: nakoukl jsem, solidní a vypointovaný odkaz = Der ÖAMTC rät dazu, immer vier gleiche Reifen mit einer Profiltiefe von mindestens 4 mm zu verwenden, die nicht länger als 4 Jahre in Gebrauch sind. Takže co nám to Císařský a královský automotoklub Franze Josefa II. doporučuje? Používat stejné pneu se shodnou hloubkou dezénu ( nejméně 4 mm ) a používané ne déle než 4 roky. Sommerreifen mindestens 1,6 mm und Winterreifen mit Radialbauart mindestens 4 mm, což je jasné všem. Ovšem doporučují i spoustu drobností, bez kterých se správný zálesák neobejde - od správně nastavené geometrie a tlumičů až po vhodné skladovací podmínky pro pneu nebo správný tlak. Inu Rakousko, co bychom si bez něj počali. Asi začnu lýžovvat :)
profipneubouda Míšo nechci se hádat, do Rakouska nic nedodávám a jedu tam maximálně na lyže, ale jestli dobře čtu na jejich automotoklubu tak v létě mají 1,6mm http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1002001%2C%2C (jak říkám, nehádám se, ale koukal jsem i na další zdroje, a všechny hovoří o 1,6mm v létě)