Shambo SJM Pěkné popoledne ti přeji, správné postřehy. Ceny na pneu se zvyšují na úrovni dovozců - zástupců značek. Domácí matadoři ( v přímém smyslu ) tomu zvyšování neuniknou, vazba na eurové ceny je dána. Takže to vypadá spíše na další rok zákopové války, než odvážný klešťový manévr do hloubky nepřátelského území. Pryži zdar.
čtvrtek, 21. listopadu 2013
SJM zase ta klávesa šibalka-- Chtěl jen poznamenat jen tuším 3 roky starou zkušenost s trhem pneumatik v USA, když byla zavedena dovozní přirážka tuším 35% na čínské gumy v předpokladu zachování pracovních míst v tamních závodech. Výsledkem bylo toto: čínský import zůstal na stejné úrovni, americká produkce taktéž, pouze se zdražili pro zákazníka pneumatiky. V usa tuším neznají DPH, na rozdíl od nás. My vyšší cenu zatížíme automaticky i 21% a tak na DPH zase vybereme více, ale pouze za předpokladu, že lidé ještě nějaké peníze na víc mají. A v tomto punktu bych měl značné pochybnosti. Tak co barumáci, budete dobývat ztracené pozice na trhu, nebo dostanou přednost rychlý prachy ?
SJM "hezké " dopoledne přátelé. S podivem sleduji, že ačkoliv venkovní teploty atakují 10, tady to zamrzlo. Včeta jsem celý den služebně se coural kolem Litovle, Šternberku a okolí. Samo sebou při parkování mě hodit očko na čem se jezdí a když vidím šipečku Pneuservis, aby alespoň pomalu neprojel kolem. Zjištění asi koresponduje s normálem. 90% má nazuto zimu, z toho 35-40% je na hraně 4mm. Letní byly totálně zhulené a byly na 18" na 535 a 19" na A6. Evidentně chytří synci, kteří se přihrnou na servis s ranní nadílkou a protože jsou všemi mastmi mazaní, budou je chtít za cenu, kterou si na našli v e-shopu, jenž ale 3 roky spí a bodou je chtít nejpozději zítra. Zálohu samzřejmě odmítnou s poznámkou, co to jsou za komunistické maníry. Následně budou postupně přijíždět ti, co zjistí, že mít MS se3,5mm není na celou zimu to pravé ořechové. Bude ještě jedno vzedmutí, ale žádný festival to již nebude. Kladu si otázku, co udělá se sektorem slabá kačka. Chviličku jsem si myslel, že "domácí" výrobce by mohl něco vytežit, ale již si to nemyslím. Přesvědčila mě včerejší zpráva ze segmentu vozidel. Jako první ohlásila zdražení Škoda a to až o 10000. TCP zatím analyzuje, a Hyundai možná ani nezdraží, jelikož obsazuje trh. No a tak se dostavil efekt přesně opačný, než pánové v ČNB čekali.
Michal Jojo, dobré...musím říct, že tento týden je teda excelentní. čekal jse, že to po tom první a druhém týdnu hodně spadne, ale naopak. Hergot, tak dobrou zimu jsem nečekal.
Shambo Dobré ráno, přátelé pryže. Je to ďábelská sezona. Sílu, trpělivost a odvahu!
Shambo Když oni ti bankéři jsou někdy zbytečně upovídaní. Neřeknou to, co bys chtěl vědět, ale vyplkají, co bychom raději ani vědět neměli. Kdo má doma nějaké korunové úspory ( naši rodiče, babičky, dědové ... ), tak je po dnešku zase o něco obrán. Je to smutné. A k Čendově dotazu: Nejvyšším řídicím orgánem ČNB je bankovní rada, jejímiž členy jsou guvernér, dva viceguvernéři a čtyři další členové bankovní rady. Všechny členy bankovní rady jmenuje prezident republiky na nejvýše dvě šestiletá období. Pryži zdar, přátelé.
úterý, 19. listopadu 2013
Shambo Čendo, pěkný den tobě i všem. Handlopex je největší polská gumařská společnost, odkaz zde http://www.handlopex.pl/ V osobních pneu jsou velmi silní nejen v Matadoru, tam se už jedná spíše o pokrevní bratrství než prostý obchod kůže za korálky. A jak je pro polskou lehkou jízdu typické - jedná se o výbojnou firmu. Tak, jak se obrana Vídně před Turky v roce 1683 neobešla bez polských šavlí a kopí ( Turkové byli biti), tak i nyní předpokládám, že se Handlopex do roka a do dne do té Vídně s pneuškami zase dovalí. Jsou hodně aktivní i na jihu Čech, oficiální pobočka je i v Púchově. No a ta vazba na Tirex - o tom třeba někdy příště. Pryži zdar!
pondělí, 18. listopadu 2013
Shambo Přátelé pryže, sliby se mají plnit - omlouvám se, statistiku o stavu přezutí na zimní pneu odsouvám o týden, nestíhám. Stmívá se dříve, než jsem schopen někam s blokem zaplout. A běhat s čelovkou kolem zaparkovaných aut se mi nechce... :) Nicméně - údaje dodám! Howgh.
neděle, 17. listopadu 2013
BroukPytlik Zdravím všechny gumové nadšence. Moc pěkné paní Magdo, že se snažíte neignorovat internetový kanál, ale Best Drive - Conti Trade je leadrem na trhu a jste to Vy kteří udáváte směr v oblasti prodeje zákazníkům. Marketingová strategie je něco co ukazuje jakým směrem chce největší český obchodník s pneumatikami a největší sítí Best Drive jít. Nezlobte se na mě ale rozdíl 2% a výdělek 41,-Kč bez dph na vaší nejprodávanější premiové pneumatikce (195/65 t15 91t Conti TS850) je výsměch pneuservisním odběratelům. Porovnáno s mými nákupy u Best Drive (Conti trade servis) -46% a prodejem na ipneu.cz -44%. Vám (CTS)je to možná jedno, protože jako dceřiná společnost výrobce na tom máte pořád dobrý zisk, ale nezávislý pneuservisy v součtu prodají a namontují mnohem více vašich pneumatik než vy , ale přesto jim vrážíte kudlu do zad. Není na čase změnit směr? Pěkný večer
pátek, 15. listopadu 2013
Moris Děkuji paní Magdě za vysvětlení, panu Mensovi za zprostředkování, taky budu stručný. Nemůžu si pomoc, ipneu je pro mě skandál v chování dodavatele. Snad jen co můžu napsat, jsem velmi rád, že nejsem člen Bestdrive, asi bych u vás nevydržel ani den. Přeju Vám hodně prodaných pneumatik přes ipneu.cz.
Jake00 a ohledně continentalu barum nebo contitrade je to uplně jedno měli by najit způsob jak řešit ceny pneu. nechapu jak muže polský continental mít lepši cený než český continental. třeba výrobce vraník si to tak nějak udržuje taky to není žadná vyhra ale lidi peněz nemaju a pod cenou se to koupit na netu nedá. takže až všem velkoobchodům a pěšičkům zůstanou hromady černych koleček to budou teprve ceny :-DDDD
Jake00 no možna že kdyby pneuservisy přestaly přezouvat pneu koupené na internetu. Tak by si to lidé rozmysleli kupovat :-) ale dnes má málokdo odvahu odehnat zakazníka. když pneuservisu je jako hub po deští :-)
Magda Zdravím Michale, já Vás hned na začátku opravím. Nemluvím za společnost Continental Barum - ale ContiTrade Services s.r.o.. To, co píšete Vy, se týká naší mateřské společnosti a zároveň našeho dodavatele - právě zmiňované firmy Continental Barum. Samozřejmě, předám jim informaci i odkaz na tuto diskuzi. M.
Michal Paní Magdo je pochopitelné, že Vás to netěší, koho by to těšilo, ale zároveň nad tím také trochu zavíráte oči. Nikoho nebaví prodávat s nízkou marží, ale Vy narozdíl od spousty z nás to můžete změnit. Jednoduše tak, že prostě těm, kteří těm cenám davají tak strašně zabrat, jako je např. p Pešíček, který je schopen prodávat Polaris 3 na octavii 195/65/15 na začátku řijna za tuším 1050 Kč s DPH včetně dopravy nebo nyní Váš pilotní produkt TS850 195/65 R15 91T za 1369 včetně dopravy, ať se bavíme konkrétně, prostě nebudete prodávat, nebo jim prostě stanovíte, že pod určitou cenu nepůjdou, jinak jim zrušíte odběr. Je jasné, že ta TS830 je výprodejová cena. Však ji taky od nasazení TS850 prakticky nikdo nechce, takže akční cena je pochopitelná, že to potřebujete vystřílet. Ale ten problém je mnohem hlubší a Vy (myšleno jako firma CB) ty možnosti změny máte a měli byste je mít. Protože já od několika opravdu hodně významných odběratelů Barum continental, kteří se zabývají velkoobchodem vím, že je to samotné přestává bavit. Pokud od Vás objednají cca 10 tis. ks pneumatik, které si vezmou na sklad a i tak je kvůli takovým lidem, jako je například p. Pešíček jejich odběratelé prudí s cenou, protože i na ně je tlak ze strany zákazníka, tak je logicky přestane bavit vzít si na sklad pneumatiky za xx milionů Kč, pokud na tom nemohou vydělat. A není pravda, že by to bylo přitažený z ciziny, šlo to mimo Vás a Vy jste na to nemohli. Je přece spousta cest, jak tomuto dovozu a tím i ničení cenotvorby zamezit. Ale pokud to dál bude tak, že kdejaký odkundes si gumy přitáhne z ciziny s nějakou brutální slevou a z vesela si tady s tím obchoduje a Vy to necháte být a necháte si devalvovat své produkty, tak pak je veškerá lítost nad situací na trhu naprosto zbytečná. Je přece jasné, že úloha importéra je, aby se na daném trhu staral o prodejní kulturu svého produktu a poskytoval mu svojí podporu. Nezlobte se, že to tak řeknu, ale u nás je to o tom, že importéři (a tím nemyslím jen Vás, dělají to všichni) dodají napřímo komukoliv, kdo má "díru do zadku" a pak to tady vypadá, jak to vypadá....
Magda Zdravím Pavle, skladem poslední 2 ks = + doprava 132 Kč za 2 ks = final cena 873 Kč/ks. Podívejte se na Heureka.cz - při seřazení dle ceny, kde najdete prodejce prodávající tuto pneu za stejnou final cenu. Nicméně, tak bychom si tady mohli vyměňovat jednotlivé položky neustále... Shrnu to tak, že cenová politika na českém internetovém trhu s pneu nás také netěší. Snažíme se být co nejméně cenově agresívní, ale i prodávat přes tento prodejní kanál - plus/mínus reagujeme na tržní situaci na internetu.
Pavel Pro paní Magdu.Pneu Barum polaris3 165/70 R13---807Kč.včetně dopravy.To je jenom příklad,žádné staré pneu!
Magda Dobrý den všem, jak jsem slíbila panu Mensovi - stručné vysvětlení současné nabídky některých pneu na ipneu.cz. Jde o pneumatiky, které prodáváme ve "výprodejovém režimu". Jsou to pneu starší 3 le nebo "výběhové" dezény - vždy je to napsáno i u nabídky pneu. Výprodejový režim = doprava pneu není zdarma. Tzn. k sadě pneumatik je potřeba přičíst 264 Kč za dopravu každých 4 kusů. Budete-li mít zájem jako dealer i o pneumatiky z výprodeje (pneu starší 3 let) prosím, kontaktujte svého obchodního zástupce v naší společnosti. Určitě Vám dokážeme vyjít vstříc.
Magda Pančochová - ContiTrade Services s.r.o.
Pavel mensa mensa Dotaz jsem tlumočil, zástupkyně společnosti mě informovala, že diskuzi sleduje a chystá se odpovědět přímo zde. středa, 13. listopadu Zástupkyně společnosti- ipneu(ContiTrade Services)se zapoměla vyjádřit k podrazu na pneuservisy!!!
Shambo Ferdo, uvěřím, že jsi dnes přezul nad rámec obvyklého rekordního údernického tempa automobilový prapor na Tatratrách 815 a vyvážil dvě roty úloženek tanků T 54/55 se systémem Kladivo a to vše včetně generálky reaktoru jaderné ponorky třídy Ohio ( pouze s použitím dozimetru, kladiva, lahve kořalky s kostelíčkem bo radiace je sviňa a dvou kyslíkových lahví a blikající čelovky). Není však pravda to, že by Fake = Shambo nebo Shambo = Fake. .Tož fakt. Ani nahodou a to nahoda je taky sviňa.. Přeji tobě i všem ostatním odvahu, trpělivost, sílu a kus štěstí. A to bez ohledu na to, esli robi na Švermovi nabo na Stařiču nebo v kanclu nebo na předku nebo kaj. Ni? Čus.