Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Hrouda
Hrouda Nazdar hoši nám se Listopad povedl , ale říjen byl o kousíček lepší . co přinese prosinec to se zjistí za okamžik. Pracovat pro lidi z ulice budem už jen do 19.12 a pak dovolená do 6.1,2014 ve formě oprav dílny po náporu a td. Stroje a nákladní jedem dál na dohodu. Popeláři nepočkaj až se vrátím 6teho do práce tam to musí frčet nonstop. Krásný večer přátelé.
pondělí, 2. prosince 2013

Michal
Michal ...to jednoznačně. Letos se to šouplo do listopadu. Je vidět, že si lidé přestali z povinnosti dělat vrásky a vrátilo se to do normálu, protože ještě před tím zavedením povinnosti byly hlavní žně v listopadu a prosinci.

Shambo
Shambo U nás listopad je výsledkově nejlepším měsícem od r. 2012. Nečekal jsem to.

Anonym
Anonym Jinak u nás listopad brutálně dobrýýýý.Škvára je naškrabana.Pijem!!

Anonym
Anonym Říkejte si co chcete.Já věřím a jsem na zlato a jdu do něho.Ať si klidně teď klesá však ono to půjde nahoru co by dup.Chatičku si pak koupím na Floridě a k tomu jachtu a nebudu už muset robit na mnohé nejen kravatové magory v ČR.Zdar!

Shambo
Shambo Přátelé, pochopitelně počítám s tím, že na svém claimu s lovištěm, srubem a pytlem soli budu sem tam ve volné chvíli rýžovat písek v řece. Nečekám od toho nějaké zisky, ale třeba by se mi podařilo ženám a dívkám ze sousedního loviště nabídnout pár zrnek za nůši hustých kožešin. Zatím gumám zdar, ale kdo ví.... :)

BroukPytlik
BroukPytlik Pokud investovat vidim to jako Shambo. Voda , les a orná půda. I zlato je pouze spekulativní komodita. Nijak drasticky ho neubývá. Ceny mi pripomínají multilevel systém letadla. Dokud je entuziasmus a vysoká důvěra ve zlato bude stoupat jako v poslesních letech, jakmile nebudou kupci nebude ani vysoká cena. K čemu bude zlato ve strožoku , když nebude kupec který by ho potřeboval? Ceny zlata a stříbra můžou reálně růst s novými objevy , ať v technologiích nebo , ve zdravotnictví. Pokud ale někde v africe najdou novou zlatou žílu, pád cen bude hluboký. Nevěřím ve snadný výdělek. Může se to stát , ale já věřím v dobrou a poctivou práci, která bude potřeba v jakékoliv ekonomické situaci.

BF
BF Krásné a slunné dopoledne z Třince přeji přátelé pneumatik. Tak jsem hodil očko na výsledky listopad 2013 a jsem docela mile překvapen. Oproti minulému roku jednoznačný nárust. V součtu října a listopadu je v práci zvýšení o 11% a to po propadu vletošního října oproti minulému roku je pozitivní zjíštění. Jde vidět že se to letos posunulo na listopad a protože počasí přálo tak to šlo hezky od ruky. V prodeji pneu v kusech to bylo taky o něco lepší avšak zisk zůstal na +- stéjné výšce. Tak hlavně že ta práce se zvýšila a to jsem nesnižoval oproti mnohým servisům okolo mne ani o haléř. Teď začnou ty chudší měsíce a po novém roce ani nemluvím tak je potřeba se s tím poprat a něco vymyslet. Tak ať se vám všem tak daří.

Shambo
Shambo Zdravím všechny, Bořku - nečekají nás lehké časy. Ale už teď se těším na dialog s Vámi všemi. Věřím, že vše se v dobré obrátí.
neděle, 1. prosince 2013

BF
BF Každý ať si zváží sám co a jak bude dělat a kde investovat. Hlavní je aby nám šlo to naše gumařské řemeslo. Jsem zvědav jak dopadl na servise listopad. Schválně jsem to vůbec průběžně nesledoval tak co s toho počítače vypadne mne docela zajímá. Byl to měsíc podle mne docela slušný, kdy prodej pneumatik ale hlavně práce bylo myslím dostatek. Tak snad ty čísla aspoň mile překvapí. Čekají nás horší měsíce kdy prodej pneu není už takový jaký bychom si určitě přáli a právě proto zde pak naskakují další nutné části oboru do budoucnost které je potřeba dělat. To je potřeba podle mne si rychle uvědomit, pokud chce pneuservis v budoucnosti přežít. Hezký podvečer přátelé gum.
neděle, 1. prosince 2013

Shambo
Shambo Přátelé, s tím zlatem bych tak nespěchal... Větší cenu bude mít vždy zdroj pitné vody, dříví na podpal a kus srnčího v udírně. http://byznys.ihned.cz/trhy-a-investice/c1-61352380-bitcoin-smele-dohani-zlato-to-zazilo-nejhorsi-listopad-za-poslednich-35-let
neděle, 1. prosince 2013

BF
BF Míšo znám lidi co jsou na drahokamy, znám lidi co jsou na stříbro, já zase věřím dlouhodobě zlatu. Pokles v roce 2014 bude možná až na 1050 dolarů za unci. Teď je to asi 1250. Nedávno jsem však četl velmi rozumné články a v případě problému které se čekají tak to vystřelí na 5 až 7 tisíc dolarů za unci. Pak nebudeš řešit jestli jsi např. koupil 100gr cihličku za 70 či 85 tisíc korun. A dyž jsem se bavil asi před rokem tady na servise s bankéři poodkryli mi velmi zajímavé čísla. Není potřeba je tu zveřejňovat, ale jedno si všichni buďte jistí, že to co je v televizi je jen samá lež a proto pokud můžete investujte kde se budete cítit pro sebe jisti. Hlavně to nikdy nenechávejte v bance v penězích. Jeden můj zákazník z Kypru mi ukázal jak přišel za jednu noc o 80% vkladu a nikdy je už neuvidí. Smířil se a nikdy se tam už nevrátí a nebude tam podnikat. Asi tak pro informaci.
neděle, 1. prosince 2013

Michal
Michal Bořku to jsi přesně vystihnul. Jenže, nabízí se otázka, do čeho v tomto globálním pokřiveném světě investovat. Zlato prý už podle odobrníků taky takový trhák není, umění je také velmi pomíjivé a do cizí měny, tak to je snad ještě více o hubu, než dříve. Možná japonský jen, nebo švajcarský frank mi přijde zajímavý, ale já se v tom nevyznám....je to doba naprd.
neděle, 1. prosince 2013

BF
BF Dobré nedělní dopoledne přátelé gum. Po včerejším shlédnutí pro mne velice zajímavého filmu Ve stínu o kapitánovi kriminálky Haklovi z dob Zápotocckého který provedl rituální vraždu na národě a kdy byla měnová reforma československé koruny provedená 1. června 1953, kterou se tehdejší komunistická vláda snažila dosáhnout znehodnocení měny, vypořádat se s přídělovým systémem, zastavit černý trh a také snížit poměr poptávky vůči chudé poválečné nabídce. Tehdejší mocí byla reforma prezentována jako vítězství pracujícího lidu a úder buržoazii, důsledkem však bylo znehodnocení úspor, propadnutí vázaných vkladů všeho obyvatelstva a prudký pokles jeho životní úrovně s poměrem přepočtu až 1:50. Tak si docela i říkám jestli ten film nás má možná upozornit a připravit na další ne třeba měnovou reformu, ale podobný důsledek ekonomické krize blízké budoucnosti. Jsem však přesvěděen že to pak dopadne ještě mnohem hůře než jen jak to dopadlo u nás. Chytrost a prozíravost ženy Hakla byla v tom že chtěla investovat peníze do umění, konkrétně obrazu. I proto je dnes potřeba vložit své možné úspory do nějakých výhodných budoucích prostředků a komodit. Je jedno jestli je to umění, drahokamy, nebo zlato které sice teď neustále ještě klesá což je dobré pro nákupy, ale v dlouhodobém horizontu přinese podle mne velké zůročení. Než abych nechal ležet peníze v bance a dopadl jak na Kypru tak to je raději někde investuji A to radím všem rozumným lidem. Film mi jasně ukázal zradu všech kolem nás a doporuím se na něho kouknout. Nelze věřit už vůbec bankéřům kteří nám lžou jak tiskne a co řeknou je jen prych. Připomeňme si jen nedávno Ameriku, Španělsko, či nebohý Kypr. Hezký den.
neděle, 1. prosince 2013

Shambo
Shambo U Nokianu nepůjde jen o kulturní a gentlemansky nastavené cenové prostředí. Rubl ( měna země výrobce ) klesá vůči euru ( měna prodeje a inkasa do zahraničí a také měna, ve které se nakupují komponenty, hradí technologie atd. ), koruna klesla vůči rublu i euru. A pak tady máme další nové a nepominutelné faktory, které dovozce pocítí po 1. lednu 2014 v souvislosti se vstupem Ruska do WTO v tomto roce.
sobota, 30. listopadu 2013

Radek
Radek Nokian a cenova kultura to nejak nejde do hromady. Nebo si od nich musel dostat extra super podminky.

Michal
Michal Jo, Nokian mě taky moc zajímá, protože mi udělal jak léto tak zimu, sice jsou to taky pitomci, ale aspoň to má nějakou cenovou kulturu.

Shambo
Shambo Dobré ráno, přátelé gum. Mám na tyto situace osvědčený recept - pokud je krize, kochám se u filmu Periskop nahoru a dolů. Ne, nečekejte oscarový šlágr nebo hluboké poselství. Je to lehčí komedie o tom, jak to dýchavičná ponorka ( učiněné muzeum koroze ) vedená netuctovým kapitánem s tetováním na choulostivé části těla natře flotile Spojených států. Malý odbojný dýzl proti nadutému tříhvězdičkovému admirálovi. Klid, odvahu a nějak se z té šlamastiky zase dostaneme.

Anonym
Anonym To všechno kolem zdražení je smradlavé,zatuchající,shnilé!Nokian mě taky zajímá.Ruský rublík je něco jiného než Euro.Tož ať nám to nacení ať se pomějeme.Zdar.

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz