Anonym Když už doslova ser.. pro zhodnocení článků na jednoduchou otázku ohledně i vašeho časopisu tak tady mnozí z vás máte příspěvek na a pro vaši další budoucnost.Mnozí máte kolikrát řečí tři prdele o časopise,redaktorům apod a teď držíte hubu.Brzy někteří budete bečet jak ovce jen to po hezké sezoně ještě netušíte a o tom ani nic nevíte.Však si vzpomenete a rát to připomenu mnohým i tady frajerům co na hubě jen kidají hnůj.Zdar. http://www.novinky.cz/ekonomika/321436-globalni-ekonomice-hrozi-pristi-rok-recese-kvuli-vysokym-deficitum-usa-a-eu.html
neděle, 8. prosince 2013
Shambo John B. Dunlop si nechal svou pneumatiku patentovat 7. prosince 1888. Zdar průkopníkovi!
sobota, 7. prosince 2013
Anonym Zdar všichni.Dostalo se mi do ruk nové číslo pneurevue a musím říct že je fakt dobrý.Poučné články.Škoda je že to nečtou i ty lopaty co někde v budě od chlíva dělají pneuservis.Ty by to potřebovali číst jako prase troky.Co Vy na články gumoři napíšete?
pátek, 6. prosince 2013
Shambo Čendo, tyto kreativce mám uvedeny pod bodem č. 4 - odvahu, to překonáme pílí, umem, důvtipem a dřinou.
pátek, 6. prosince 2013
Shambo Přátelé pryže, k vámi nastřelené otázce ,, Co budeme dělat v roce 2014 a jak se z těch úspěchů nezbláznit? ,, se přidávám po několika dnech přemýšlení. Situace vypadá podle mého omylného názoru následovně: 1/ ceny - minimálně první čtvrtletí musíme vydržet chaos v dodavatelských cenách a podmínkách, výrobci vyjdou s pravdou ven až od dubna a pak se stane naší hymnou heroická skladba ,, Přes spáleniště, přes krvavé řeky, gumaři jdou neochvějně dál... ,, 2/ předzásobení - vzhledem k chaosu v dodavatelských cenách a podmínkách bude větší riziko se vázat k pevným objemům čehokoliv, doporučuji nakupovat menší než nejmenší množství a vsadit na okamžité nákupy dle potřeby a dodatečné slevy v průběhu chaotické sezony jara, května a léta - dá se na tom třeba nevydělat, ale nedá se na tom prodělat 3/ jednoznačně poroste podíl nízkorozpočtových, leč stabilních značek a netradičních dodavatelů evropského původu - věřte, že ještě jsou 4/ zvýší se podíl všelijakých podivných slizských seskupení, které budou nabízet cokoliv za neuvěřitelné ceny - rozbijí nadlouho část trhu a vraťme se proto zpět k bodu 3 .... 5/ na velké dodávky čínského zboží jsme malý trh a navíc české firmy jsou jak konzervativní , tak i bojácné ve výběru nového dodavatele - toto může změnit někdo, kdo vsadí na masivní dovoz a distribuci čínského produktu jako hlavní značky 6/ servisní práce - v rodinných rozpočtech bude pro nákup pneu a kompletaci vyděleno v r. 2014 méně, než v roce předchozím - proto bude cena práce opět nižší, v maržích už padnout není kam 7/ častěji než dnes budeme sledovat kursy, úročení, splatnosti a limity pro úvěrování odběratelů a 8/ velký vliv bude mít na naše konání nový občanský zákoník - doporučuji si pořídit pár vstupních doučovacích hodin a pak si brát zákoník i na toaletu - je to dobrá projímací soda 9/ pokud jsem na něco zapomněl nebo jsem mimo mísu - těším se na vaše připomínky 10/ přežijeme? vůbec o tom nepochybuji - budeme manévrovat a nacházet nové cesty a řešení, od toho jsme tady, že :)
BroukPytlik na toto téma zajímavé vzdělávací video.
středa, 4. prosince 2013
BF Hezký den přátelé a tobě SJM obzvlášť. Jak jsi trefně poznamenal--- Budu se opakovat, ale není dlouhodobě udržitelné,aby polovina lidí byla v důchodu a druhá ve státní správě a službách. Pokud ano, jednou se ty mašiny na tištění nekrytých peněz zavaří a pak se z toho všichni pos.... .----Věřte že ta doba se nezadržitelně blíží a ty stroje se možná ani nezaseknou a nezavaří, jen to prostě už nebude stačit vůbec na nic. Příjde rychlá nekompromyslní smrt a o tom jsem bezmezně přesvědčen. Nikdo neví jestli to bude za 2měsíce nebo za 5 let, ale bude to to jsem si až moc jistý. SJM je to neudržitelný stav a ty to cítíš stéjně jako já.
středa, 4. prosince 2013
Michal SJM přesně tak....A víte co je největší prdel. Že spousta takových jak popisuje SJM, bude při tom mimo cenu přezutí držkovat, že chtějí co nejnovější DOTku, ale pak si do tý gumy klidně nechají narvat při defektu špagát a ještě budou spokojení, jak ušetřili...
středa, 4. prosince 2013
SJM Dobré poledne přátelé. Když pročítám vaše příspěvky, netuším proč, ale hlavou mě probleskla stará socialstická anekdoda: Víte, kdy vybudujeme kominismus? Až budou mít všichni všeho dost.....)). Byl to vtip, ale zamyslete se,jak hluboce pravdivý. A nyní ta paralera: Kdy se zmátoří pneuobor? Až všichni budou dělat všechno? Vidíme sami, že působí poněkud komicky, když mezi ledničkami a pomeranči leží pneumatiky, neznám autosalon a autoservis, který neprodává a nepřezouvá. Co jim to přináší? V zásadě asi nic moc, ale na druhé straně lepší než nic. Je to zkrátka přirozené uvažování. Je nutné jen počítat, aby náklady nepřevyšovaly výnosy. Výrobci to čtou zase jinak, ze svého pohledu. Objem trhu např. v ČR je jaký je. Je asi faktem,že 5-10% zdražení nesníží spotřebu ani o 20%, ani o 10%. Auto je dnes nutné pro udržení práce a gumy se budou točit dál. Problém se přenese na prodejce, který je jako v kleštích. Ne právě solventní zákazník a konkurence na každém rohu. Tak se mnozí domnívají, že si zase koncoví prodejci ukrojí v cenové válce ze svých již tak býdných marží, nebo dražší zboží budou sanovat nižší cenou práce. Již letos jsem zaznamenal od 30%zákazníků poznámky, že přezouvat auto na 15" za 720,-Kč vč.DPH je příliš drahé. Na otázku, kolik by si tak představovali, vážně odpovídali že tak 100 na kolo, že to určitě viděli kolem cest a že si příště na to dají větší pozor. V minulých letech se takoví našli tak 1,2 za týden, letos nebyl den, aby se 2,3,4 nepodivolai ceně. Budu se opakovat, ale není dlouhodobě udržitelné,aby polovina lidí byla v důchodu a druhá ve státní správě a službách. Pokud ano, jednou se ty mašiny na tištění nekrytých peněz zavaří a pak se z toho všichni pos.... .
středa, 4. prosince 2013
Michal Já vůbec nevím Bořku. Tam bude taky hodně záležet na tom, jak se vůbec bude vyvíjet to zdražování, protože kvůli tomu euru se zvedne všechno. Už tuhle zimu bylo vidět, že se lidé uchylují k neuvěřitelnému šetření. To bylo vidět třeba na tom, že se mě kolikrát ptali na ojeté gumy lidé, do kterých bych to neřekl a kluk co dělá ojeté, tak ten měl super sezonu, takže já opravdu nevím. Souhlasím s Tebou. Bude to asi velká divočina co se týče jara. Fakt netuším. Ono bude podstatné jak se to opravdu projeví na jaře a co uvidíme reálně. Teď je to zdražení, ale co bude až budou chtít ptáčky lapat, to je ve hvězdách.
úterý, 3. prosince 2013
BF Shambo není zač a taky děkuji za info. Zajímalo by mne osobně jak to kolegové vidíte do blízké budoucnosti s cenami a celkovým prodejem i servisem. Tedy upřesním li to blížící se jaro 2014? Osobně co já čekám? Částečné zoufalství především v prodeji nových letních pneu, jště větší tlaky dodavatelů na servisy a hlavně zákazníků o možnosti nákupu kvalitních pneu za co nejlevnější cenu. Vlastní pneuservis nebude mít moc prostoru na nějaké zvýšení práce. Rozhodnou podle mne už brzo doplňkové služby jinak totiž leden až březen probere mnohé z letargie a vzbudí i ty nejklidnější tvrďáky. Nebude to podle mne vůbec hezké jaro i když naděje zůstává a je někdy i s námi. Hezký večer.
úterý, 3. prosince 2013
Shambo Bořek - díky moc. Komentář najdeš v emailu.
úterý, 3. prosince 2013
BF Tohle od nokianu já osobně beru jako nůž do zad. Conti mne právě ujistilo že do 1.1 2014 bude v osobních pneumatikách držet cenu která je ještě stále platná podle vydaných ceníku. Nákladní už bohužel taky zdražili. Čeká nás po novém roce jen a jen zdražování přátelé. Dolu ceny pneu delší dobu určitě nepůjdou.
úterý, 3. prosince 2013
Michal přesně Ferdo. pokud tam už ty gumy jsou, tak není důvod zdražovat. To je v této době čisté vychcanství, nic víc.
úterý, 3. prosince 2013
Anonym Taky nechápu tÿ šméjdy že se probudili a 5 zdražují.Na skladě toho mají mraky a hned vše zdraží.Říkám pořád,nenažranci,vypasenci.Staré léto práskat za nové ceny dělá jen velkoobchodník hovadko.Kdyby dali šanci si naskladnit do konce roku takto beru jako fér hru,ale tak v úterý to říct že ve čtvrtek je jiná cena to jen svědčí jací to jsou ubožáci a nenažranci.Je mi z nich na blitíZdar.
úterý, 3. prosince 2013
Michal ...takže to posrali stejně jako všichni ostatní. Koukám, že výrobci zahajují boj o to, kdo toho prodá míň....
úterý, 3. prosince 2013
BF Shambo, teplé info. Tady máš první informace z Ruska. Nokian k 5.12.(zajímavý datum změny) zdražuje o 5% letní, zimmní. nákladní. Hezký den přátelé.