Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Poo
Poo Jen nechápu jak někdo může napsat, natož uvažovat že to dá za nákup? A pak čekat na nějaký bonus. Vezmu nákupní cenu z faktury + svojí marži a vychází mi to kolem 1800. A tak nějak to prostě je..... Ten bonus co pak příjde sotva pokreje náklady na sklad a administraci.
pátek, 10. ledna 2014

Radek
Radek Ještě k bonusům - nám se tedy ještě nikdy nestalo že by Michelin nedodržel výplatu slíbených bonusů. A pravdu má BIB, kdo chce Michelin tak si ho koupí. Že těch lidí ale bude méně o tom jsem přesvědčen.
pátek, 10. ledna 2014

BIB
BIB Zdravím přátelé, pár dní jsem tady nebyl a vidím že se to tady pěkně rozjelo. Takže k michelinu, vždy měl základní slevu + obratový bpnus + bonus za splatnost - v tom se nic prakticky nemění jen snížili ceníkové ceny a tomu úměrně i slevy. Ceny jsou + - u Michelinu, BFG, Kleberu a Kormoranu stejné jako vloni, obecně menší kola zdražila(jen michelin), 16" a 17" stejně a větší šla spíše dolů (obecně). U té konkrétní 195/65-15 Saver je cena oproti lonsku vyšší o 44.- bez DPH, conti stojí ted o 30.- méně, což mě nepřijde že je Michelin až zas tak mimo ikdyž samožřejmě každé zdražení je nepříjemné. Já jsem předobjednávky taky výrazně snížil a budu si doplnovat sklad průběžně. Nechci se Michelinu zastávat, mám s nima taky určité dílčí problémy ale nakonec to funguje, mám šikovného obchodáka a je s ním dobrá spolupráce. Takže tak no, ale vidím že jsem asi černá ovce z nás co sem chodí :-) ale když jsou lidi na Michelin zvyklý, chtějí ho a já sám vím že jsou to kvalitní pneu které můžu doporučit tak v tom problém nevidím. Spíš se bojím toho s jakou akcí přijdou na jaro, palivové kupony byli u nás troufnu si říct fenomenální.
pátek, 10. ledna 2014

Michal
Michal Takže si to shrňme, Michelin je pro normálního člověka absolutně neprodejnou značkou a prodávat ji bude ten, který je v okolí známý, že ji hodně dělá, nebo opravdový micheliňácký srdcař, jako je BIB. Pro normální prodej je to absolutně zabité. nedovedu si představit, že bych dokázal ve velkem narvat někomu na octavii Energy saver+ za 1700 Kč, když už bych se hodně urval a věřil, že michelin dodrží vše, co slibuje na papíře. Ano, systém je jednodušší, přehlednější a ten vopruz s podílem odpadá....ale jinak je to jen na oko kosmetická změna.....ale věřím, že jak napsal Radek to pro spoustu firem bude úplně jedno, protože s nějakým placením za gumy ani nepočítají.
pátek, 10. ledna 2014

Radek
Radek Že ta cena je mimo mísu o tom žádná.
pátek, 10. ledna 2014

BF
BF Hezké ráno. Máš pravdu gumaři1, ty 3% jsem v tom chaosu přehlédl. Ale i těch 1525,- na fa je katastrofou. Kvalitní značky jsou běžně kolem 1100-1200,-kč včetně dph tak pak není moc šance uspět. I kdyby jsi to prodal za nákup a dostal možná za 4 měsíce max. 5,5% tak to není ani na chleba z máslem. Nezlobte se na mne ale prodávat v dnešní době kdy je 600tisíc nezaměstnaných a lide mají hluboko do kapsy značkovou pneumatiku téměř za nákupku je malá sebevražda.
pátek, 10. ledna 2014

Radek
Radek Také si myslím že to je průhlednější než to bylo. Ale pravdu má i BF s Michalem že se to bude vypouštět téměř za nákup a čekat na bonusy. Nicméně to někteří tak dělaly i dosud, takže k žádné zásadní změně nedojde. Jestli všichni mají stejné podmínky, čemuž se mi stále nechce věřit, tak na podrážení ceny zbává už jen prostor na tom bonusu. A pak jsou tací co je marže a bonusy moc nezajímají když za ty nakoupená kola nemusejí platit.
pátek, 10. ledna 2014

Gumar1
Gumar1 Bořku,je to sice slovičkaření,ale oktavku v Saveru máš ted na fakture za 1525,- vč.DPH (3% boost) a dále bonusy od 2.5% po5,5%. System ma michelin ted mnohem jednodussi(nejsou tam "podíl HP pneu nebo "bonus za navýšené množství aj.pico...)je to jasné,prehledné.Ale co to michelinu prinese? Jejich polske vedeni urcite do zahuby,jen ja za sebe letosni pokles objednavek jejich koncernových produktu min o 40%.
pátek, 10. ledna 2014

Michal
Michal pokud bys Bořku prodal 4 ks za nákup, tak je to finančáku úplně jedno, koneckonců každý jsme se někdy potřebovali nějaké té sady zbavit, nebo to bylo záhodno vůči tomu zákazníkovi, ale pokud jich za nákup bude 100, tak to už by finančák mohlo zajímat...těžko budou věřit, že zrovna čekáš na konec dubna, že Ti michelin něco vydobropisuje....
čtvrtek, 9. ledna 2014

BF
BF Nakoupit všechny lepší servisy na faktůře 195/65 R15 91H Energy Saver za 1593,-vč. dph ani koruna nikdo na faktůře nebude navíc je pořádná bomba! Za kolik je prodejná???-----Není skoro vůbec prodejná!!! A když splníš dostaneš 1,2,3 a možná 4% +1,5ˇ% za včasnou platbu. To jsou mi ale počty ježišmarijá velebnosti. Snad mi to jen připadá tak zvláštně že kdo bude prodávat pod 1593,- může očekávat kontrolu finančáku. Možná je to tak i myšleno.
čtvrtek, 9. ledna 2014

Michal
Michal Ještě akorát pro nezasvěcené je potřeba zohlednit, že jak koukám, tak se změnila politika katalogových cen, To jest, že loni byla katalogovka 195/65 R15 91H Energy Saver+ 2469 a letos 1881, takže je to opět klasická kosmetická změna ve stylu Barum Conti před pár lety, kdy ve výsleku nula od nuly pojde, ale tady navíc pošel i zdravý rozum, protože na to snad nelze při normálním uvážování, co všechno už byli schopni spáchat v min. letech přistoupit.
čtvrtek, 9. ledna 2014

Michal
Michal Přiznám se, že kdyby mi to Bořek neposlal, tak neuvěřím, co jsou schopní vymyslet. Zajímalo by mě, kdo jim na to půjde....30% + nějaký ohlodaný kosti v průběhu měsíců k tomu, to je jednoznačně výsměch. Obzvlášť, když už několikrát Michelin ukázal, že slovo držet neumí. Není to tak dávno co ho tady někteří chtěli dávat k soudu za nevyplacené bonusy. Tohle je hotová sebepoprava. Chápu, že to jsou podmínky pro maloobchodního prodejce, jak jsem z titulku pochopil. Ale nabízí se otázka, jak moc se to liší pro velkoobchodníky (?), protože ani Procházka ani Chára nejsou takoví blázni, aby na tohle přistoupili a nechce se mi věřit, že by michelin opravdu spáchal takovou sebepopravu....A nedovedu si představit, že bych na tohle přistoupil. I v dobách největšího cpaní michelinu každému zákazníkovi, kdy jsem byl ještě blbej a věřil jsem jim, bych se podle těchto podmínek motal v přídavném rabatu 2-3% ke "krásným" 30% a pak bych musel věřit, že dodrží dobropisování...čemuž tedy za mák nevěřím...A jen abych dosáhl na něco lepšího, tak bych prodával opravdu top premiovou pneumatiku se směšnou marží nebo žádnou, jen abych michelinu udělal radost a oni mi něco málo šoupli a to ještě možná...a jdu blejt velebnosti....
čtvrtek, 9. ledna 2014

BF
BF Jsem rád gumaři že jsi se ozval. Neumím si však představit když běžně najdeš na internetu 27-28%. Ty máš 30% a jestli splníš jednou za 4měsíce tak nějaké skutečně drobné dostaneš zpátky. Hrůza dělat zisk na super premiové gumě pár korun! Kde se to dostali? Ceny o ničem, stačí se kouknout na octsavii a je ti špatně! Podpora prodeje vůbec nikde. Mi to připadá jako by si řekli když my tu už brzo nebudeme tak potopme i ty ostatní co s námi dělali roky rokoucí!! Tak to vidím. Zajímavá obchodní politika.
čtvrtek, 9. ledna 2014

BF
BF Ještě snad napíšu že bych to vyjádřil takto: Snad mi to nebude mít nikdo zazlé. Příkladem může být např. p. Chára který má po kroku výhradního dodavatele kolem krku omotanou strunu a dusí se. XXX let dělá slušně především Michelin a teď je hozen na loď typu Taxi. Opravdu mu absolutně nezávidím a bůh mne osvítil když jsem se této značky jako jedné z hlavních na servise dávno před léty zřekl. Skutečně nelituji. Já osobně jsem dnes něco docela získal, ale ti co to dělali roky poctivě těžce ponesou balvan Michelinu který mu právě teď nadělili. A že bude hodně těžký s minimálnim ziskem je jisté jako že slunce výjde každý den.
čtvrtek, 9. ledna 2014

Gumar1
Gumar1 Dobrý večer,řeknu za sebe-se změnou podmínek nemám problém,základ stejný a podle odběru další procenta,.Velcí odběratelé mají individální nastavení,budiš,ale co má Michelin problém,to je nekonkurence schopné ceny a totální vynechaní podpory prodeje! Jeden člověk z české republiky bude VYLOSOVÁN a dostane auto! Výsměch. Marketing jim zřejmě dělají Poláci nebo Rumuni! Nevím,jak budou reagovat moji zákazníci,zvyklí na palivové kupony..haha
čtvrtek, 9. ledna 2014

Gumar1
Gumar1 Dobrý večer,řeknu za sebe-se změnou podmínek nemám problém,základ stejný a podle odběru další
čtvrtek, 9. ledna 2014

BF
BF Míši, poslal jsem ti to na email, tak buď blízko WC kdyby to na tebe přišlo (-:
čtvrtek, 9. ledna 2014

BF
BF Míšo až se to dozvíš tak se podle mne normálně vyvrátíš. Nevím jestli radostí nebo smutkem. U tebe to vidím na ten smích. Neskutečnou věc vyplodili. Takové perpetum mobile v gumách. Silné kafe pro dlouholeté prodejce michelinu. Chceš můj názor? V této současné formě co vytvořili - všichni téměř stéjně - je to sebevražedný čin. Tohle podle mne nemůže dopadnout vůbec dobře. Raději ať se k tomu vyjádří zdéjši kluci z Michelinu, BIB, Moris aj.
čtvrtek, 9. ledna 2014

Michal
Michal Teď jsem trošku mimo Bořku, já ještě nic nemám. Co tam prosím Tě vymysleli?
čtvrtek, 9. ledna 2014

BF
BF Tak pánové a dámy pneubranže je tady revoluční projekt obchodu koncernu Michelin! Všichni stéjně!!! Ou Ou Ou to bude tedy pořádný vítr v českých vodách pneuservisu. Copak to udělá s trhem? Jsem teda moc opravdu moc zvědavý. Zajímal by mě osobně postoj p. CHáry, Procházky apod. Ti podle mne musejí mít pořádného bolehlava po takovémto zářezu na velkoobchodníky. Poprvé v životě se konečně asi přihlásím na server Michelinu ať vidím co mají na skladě protože to bude hodně vzrušující jízda to naše léto 2014!
čtvrtek, 9. ledna 2014

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz