BF Hezké slunné sobotní dopoledne přátelé gum přeji z Třince. Taky mne docela překvapilo zemětřesení ve společnosti Rema Tip Top. P. Prokop skutečná kapacita v sektoru oprav pneumatik na našem trhu a odešel z takovéto společnosti? Koukám na to s podivem a trochu s úžasem. Jaký byl důvod neznám, ale je to víc než zvláštní. Možná AD Technik nabídnul opravdu skvělou nabídku která ho přesvědčila. Je to však nesmírná škoda protože odborník na opravy pneu byl a to bez jakýkoliv diskuzí. Další týden je téměř u konce. Počasí pořád moc nepřeje k prodeji zimních pneu a tak se na servise věnujeme ve větším opravám vozidel. Ještě díky bohu za to je těch oprav docela dost a tak na náklady firmy lze vydělat i v tomto hluchém pneu období. Je však někdy hodně smutné pozorovat kdy na pneu máme dnes směšné zůstatkové marže a s přezutím to taky není o nic slavnější opravy aut a ceny náhradních dílů jsou ve velkém nepoměru mnohem ziskovější. Ta doba se sice taky podle mne trochu změní ale nikdy nedosáhne dna tak jako u pneumatik. To totiž není už ani dno, je tam díra, je tam propast která zahnala tenhle náš pneu trh na spodek něčeho čemu se říká prázdnota. Stále však věřím že se to doškrábe na to dno a pak se konečně odrazí vzhůru. Prostor na to po určitých změnách v sektoru pneu a ekonomiky bezesporu bude. Čas jen ukáže za jak dlouho to příjde. Užívejte přátelé víkend a naberte sílu na ten další týden v lednu.
sobota, 18. ledna 2014
Anonym Zdar bando,zdar i někteří šméjdi!Tak jsem zase zpátky s teplých částí naši zeměkoule.Bylo hodně teplo až horůco.Krokouši byli a byli to nenažrané hovada jako někteří prodejci a interneťáci u nás.Tak rád bych je z té lodi tam vykopal.Příště je asi pozvu.Za ty prachy to bude stát a možná se mi na to ostatní poskládate.Nevím ani jestli mám vůbec vylézt ven jak sem čorný jak cigibigi.Jsem nadržený jak do práce ale taky na vás některé zmetky se těším jako kosatka na lachtana!Tak jsem to tady pročettl,hodil pár telefonu,nekolik schůzek a co nevidím že se tady děje?Moc jste se tu nepochlapili,píšete jak by jste ani neuměli psát.Co máte stres?Nejdou gumy?To je už klasický normál a zvykněte si.Český posmolený pneuobor začíná žít novým životem.Jen pneuservis je totiž na vymřetí.Nová doba?Michelin je rozdavačný po 30% skoro všem+nějaké drobné procentíčka na pivko taky dá.Taky se dostanu na 3,5% a na chleba ze salámem to bude.Ceny pneu však tzv. na hov...To jsem konečně zvědav na některé frajery i od sud co jste bez poukázek.Bez nich si někteří totiž ani neprdnete.Teď ukážete co umíte prodat když nemáte palivo za řití.Ujujuj to jsou mi tedy věci.Conti s Barumem nejsou na tom letos zatím nijak špatně.Zase to ale bude rozmrskané na trhu potvor internetu takže kšeft o ničem.Avšak dejme pozor na toho tygra trhu,tedy vlastně koně.Nokouši s ceníkama nic moc a Goodyear zatím stále ladí frekvenci.A teď tu máme horkou novinku z Tiptopu.Dozvěděl jsem se že p.Prokop,inventář firmy a jeden z nejlepších školitelů na opravy pneumatik u nás přešel k AD Techniku a bude prodávat Huntry.To fakt jako nechápu že se mohlo něco takového stát a že ho nechali jen tak udělat papa.A je tu jedna super bomba na dnešní závěr.Taky jsem se dozvěděl že na beton P. Findejs velitel potopené lodi Motortec gate,který se zrovna nezachoval pro hodně servisů farplay nastoupil k tiptopu.To je maras!To musím nazvat-Ty vole to je kalba jak blázen!Čeho se tu ještě dočkáme?Budu ve střehu.Shambo ty to monitoruj ze zahraničí,já to tady pohlídám zevnitř.Dneska zatím zdar bando.
Shambo Přátelé pryže, je na čase se zase porozhlédnout po světě. Cena na přírodní kaučuk je na nejnižší možné úrovni - což je cena začátku roku 2009. A světové zásoby rostou. Nevšiml jsem si však, že by nějaký výrobce snižoval ceny zboží z důvodu snížení ceny základní suroviny. Naopak, zisky koncernů rostou. Třeba akcie Goodyear zatím dosahují nečekaných hodnot, osobně i drobným akcionářům této společnosti gratuluji. Sám nemám ani jednu, ale úspěch mého dodavatele je snad i mým úspěchem, nebo ne? Přičinil jsem se o něj sice mikroskopicky, ale přičinil. A Continental končí rok 2013 se ziskem 3,7 miliardy euro před zdaněním, což je úroveň ziskovosti nějakých 11,2 %. A to při minimálním růstu tržeb v roce 2013. Neříkám , že jsem jim také nepomohl. Absolutně netuším, co s takovým paklem budou dělat. Pánové, kdo to z nás má, že? Nene, nezávidím, ale víte jak se nadřou, než to přepočítají?? Jsem rád, že se koncernům daří, vypadají finančně zdravě a připravili nám na rok 2014 nepřebernou řadu neuvěřitelně motivujících programů. Třeba takový , který nabízí pro předzásobení zrovna ta značka, která si na Wall street pumpuje akcie, než to zase někde praskne. Já když vidím v textu marketingové podpory slovní spojení ,, ... Cíle - vygenerovat spontánní PR pro projekt/ společnost a projevit místní angažovanost,, tak si připadám jako na školení mužstva v mém milovaném motosřeleckém praporu. I tam jsme projevovali spontánní PR a místní angažovanost. Hlavně když byl na večeři po střelbách na Doupově kádéčkový guláš a bigošské kakao. Netuším, proč mne dodavatel straší v případě umístnění v TOP 10 odběratelů v předzásobení jarním lyžováním v Alpách. Proboha, jen to ne. Hannibal sice Alpy překonal, ale přežili to jen dva jeho sloni. Raději budu doma studovat ,, komunikaci/ prezentaci produktového portfolia v médiích ,,. To je maso. Gumám zdar, přátelé. Za sebe vám všem slibuji svoji celoroční PR podporu na základě POS materiálů a produktových brožur.
pátek, 17. ledna 2014
Jake00 no po treadtel pneu budou nasledovat dalši neni přece možne aby přežilo tolik velkoobchodu :-)
Shambo Pánové, těsně vedle. Deprese nikoliv... ale žíly pumpovaly. Pořád si musím připomínat postavu legáta Maxima, který ve filmu Gladiátor před bitvou vzal prsť do dlaní a rozmělnil ji mezi prsty, aby jilec meče neklouzal a rána byla zasazena přesně...
čtvrtek, 16. ledna 2014
Michal Shambo tak podle popisu bych to viděl na micheliňáka :-) ty s těma auditama vysírají :-)
čtvrtek, 16. ledna 2014
BF Shambo ty a nervy? Ty a deprese z obch. zástupce? Tak tě neznáme? Taky se na některé současné nabídky dívám jako nevěřící Tomáš. Čendo, Ferda je v hodně teplých krajinách někde na konci světa. Už by se měl ale teď někdy vracet pokud ho nesežral třeba krokodýl.
čtvrtek, 16. ledna 2014
Shambo Pánové, sílu všem a pevné nervy. Já se k psaní dostanu až v sobotu večer. Zabředl jsem co cen, operativy a plánů. Nechci být hrubý, ale ani absolutní nadhled nad věcí mne včera nezachránil před tím, že jsem byl velmi blízko k prokletí a inzultaci konkrétního místního zástupce celosvětové pneumatikářské firmy, která si tolik v tomto roce slibuje od zvýšení prestiže svého dobrého jména. Byl bych rád, kdyby byl zaveden systém hodnocení obchodních zástupců importérů. Pokud chtějí hodnotit mne a mou firmu, tak to bude fungovat i obráceně. Howgh.
čtvrtek, 16. ledna 2014
BF Hezký večer přátelé gum. Mám ještě chvilku času než ulehnu a tak protože vidím že nikdo nepíše aspoň já pár řádků přidám. Dnes byl náročný den a stihl jsem toho dost. Ráno jsem navštívil zase po dvou letech Ostravskou výstavu Infotherma, která se zabývá vším kolem topení. Nebudu se vůbec divit když za řadu let budeme topit ne uhlím, plynem, elektřinou ani sluncem ale snad možná i vodou. Musel jsem pak na zápis syna do první třídy a když jsem si procházel školu vzpomněl jsem si na své začátky až jsem se zděsil při pohledu na dnešní třídy plné elektroniky, počítačů a nejmodernejších technologií. Pak se nedivím že ty děti nemají mít v hlavě elektronické nesmysly a počitačovou nemoc. Pak jsem se konečně přemístil na servis kde jsem se napřed pořádně rozčílil nad nešikovností řidiče stavební firmy který neuměl couvat s dodávkou a naboural mi trochu servis. I když je to jen pár kachliček a zateplení a nestojí to moc přesto je to zbytečná práce navíc. Ještě že mají zedníky a snad nebude ještě pár dní mrznout ať se to může vše dát do pořádku. Pak jsem se konečně začal věnovat práci kolem servisu. Prodeji pneu se teď v tomto počasí moc nedaří ale na servise naštěstí je pořád co dělat. Je to náročné období a sleduji jak pomalu nabíhají nové ceníky a podmínky na jaro 2014 od našich dodavatelů. Je a bude to ještě zajímavé čtení. Psal jsem zde koncem prosince případ sensorů Tpms značky Valor které se bohužel nepřihlasili na vozidlo Porsche a tak milý servisák musel senzory zase vymontovat. Místo toho pak přišli programovatelné senzory které fungují a servis prodejci doplatil rozdíl ceny senzorů. O nějakém finančním vyrovnání ztráty servisu za chybu prodejce nebyla ani čárka. Takže poučení pro mne osobně momentálně zní-raději dražší, kvalitnější než nějaké asi zatím napodobeniny kde to funguje dle názoru kolegy který se takto spálil jako hokus pokus nebo také výjde to, nevýjde to? Další věc kterou jsem vám slíbil řešit byla otázka na Remu Tip Top a jejich částečnou propagaci Valoru na jejich stránkách. Bylo mi vysvětleno že tento krok neznamená odklon od kvality a je to pouze a jenom levnou alterntivou k programovatelným sensorům sens.it které oni berou ve firmě jako prvořadou věc v oblasti tpms. Přesto tuto problematiku chci obšírněji probrat a hlavně rozebrat na školení pro své lidi které jsem si u společnosti Rema Tip Top objednal. Uvidím jak to vše probereme a rád se vám svěřím. Dnes už to však stačí. Dobrou noc přátelé.
Radek Že lidé jezdí méně se dá pozorovat už tak dva roky. Jsou i tací co auta odstavili, protože na jejich provoz jednoduše nemají a vzhledem k ekodani nejsou ani prodejná.
úterý, 14. ledna 2014
SJM Tak to jsem potěšen, že i ČNB se chová tak lidově, když již má ty lidové vozy. Něco mě ale říká, že tyto auta budou spíše pro čerty druhé či třetí kategorie. Ve výsledku je to ale úpně jedno. Mě zaujala tato dnešní nenápadná zprávička, mající nepatrně větší dopad na pneuobor: Spotřeba benzinu dál padá, lidi šetří a přestavují motory
Velikost textu:
.
.
.
13. 1. 2014 19:46, autor: obr
Praha – Česko zaznamenalo další výrazný propad ve spotřebě benzinu. Tuzemští řidiči ho loni natankovali o sedm procent méně než v roce 2012. Za posledních pět let spotřeba benzinu klesla dokonce o čtvrtinu, tedy o půl miliardy litrů. Může za to jeho stále vyšší cena. "Lidé šetří a méně jezdí. Češi platí za tankování v průměru 500 korun. Zatímco před pěti lety si za tuto částku v nádrži odvezli více než 21 litrů benzinu, dnes je to necelých 14 litrů". Pánové, tak absolutní číslo počtu automobilú stále roste a spotřeba takto rapidně klesá. Co s tím dělat ? Co to řešit jako s vodou ? Snížils spotřebu, zdražíme ti ji, abychom si dorovnali zisk. Zase jsi ušetřil, zdražíme zase, atd. atd., atd.. Dnešní vodné je 100 násobek proti r. 89 !!!! Funguje to, zdaňme to. Stále to funguje, regulujme to. Nefunguje to, dotujme to.
Shambo Pánové, geniální obchod - sám sobě si nastavím podmínky a nestačím počítat zisky. V našem gumařském životě by to vypadalo takto: na parkovišti banky XY si měřáčkem 15. listopadu překontroluji zbytkový dezén u služebních vozidel, nevyhovující šídlem eh... znehodnotím a obratem bance nabídnu své skvělé služby, mobilní servis, nové pneu s přirážkou za rychlost a doplatkem za inkaso v hotovosti. A tady to máte v reálu: http://www.novinky.cz/ekonomika/324391-cnb-loni-vydelala-pres-73-miliard-pomohla-oslabena-koruna.html
pepazdepa Treadtelpneu neboli bývalej Pneu Top končí pánové.
pondělí, 13. ledna 2014
Shambo Michale, obávám se, že velcí bratři napříč světovým spektrem si nás už načipovali. Jde jen o to, kde je práh naší manipulovatelnosti.
pondělí, 13. ledna 2014
Michal Shambo, takže můžeme očekávat, že pneumatiky goodyear budou mít vestavěné sledovací a odposlouchávací zařízení a velký bratr v jůesej nás bude sledovat, jak nadáváme na stav našich silnic?