Poo Bořku ty ale musíš ...... hodně lidí :-) Ale jen tak dál, držím ti palce !
čtvrtek, 13. února 2014
BF Dobrý den přátelé gum. Tak po včerejším sněhovém návalu tady na severu to dnes vše rychle taje a po snížku nebude za chvilku ani památka. Sluníčko svítí, jasno ani mráček jen duše některých pneuservisáku je jaksi zachmuřená. Ranní telefon mě hezky nakopl, kdy se omluvili za omyl (-: s dodanými pneumatikami a dohodli jsme se na výměně. Vše jak má být a je to pro tentokrát uzavřená kapitola. Myslím že to neuškodilo nikomu a musí mít na paměti že na těch servisech nesedí vždy jen nějací hlupáci kteří si vezmou první gumu co přijde. Shambo ty jízdenky nezlevní to je utopie a sám to víš. Berme to tak že je pán v base a má se stejně docela dobře. Míšo 4D a UG8 není třeba rozebírat. Kvalita nikde.Ty sklady musí praskat ve švech! Jen by mne zajímalo jestli to byli kluci od nás co mu to dali na internetový prodej. Pokud ano tak je to pro mne osobně podraz a PREMIACI by si to měli řešit.
čtvrtek, 13. února 2014
Michal Jo takhle Čendo, no tak to samozřejmě souhlasím, to máš recht :-)
čtvrtek, 13. února 2014
Shambo Možná budou po dnešku v Praze levnější jízdenky.
čtvrtek, 13. února 2014
Michal O to nejde jestli je stejně dobrá nebo ne Čendo, ty rozdíly jsou tam minimální na běžnou jízdu pro běžného řidiče nerozeznatelné. Ale jde o to, že do předobjednávky a na první závozy se to prostě nedělá, nebo aspoň je to absolutně nezkousnutelné u běžných rozměrů, neřekl bych, kdyby to bylo něco, co je člověk rád, že vůbec sežene, ale když Bořkovi závaží první objednávku, tak má naopak dostat to nejlepší zboží. Tohle ať si nechají na nějaký výprodej nebo na ty, co objednají 4 gumy za sezonu....
čtvrtek, 13. února 2014
Michal Bořku to mohl být kdokoliv a nemusel to být přímo Du+Gu. Dunlop 4D a UG8 na octavii jak v 15 tak 16, je už druhý rok totální totální propadák a těch pneumatik bude všude mraky, ty seženeš, kam se podíváš. Vždyť na ty gumy by vsadil každý, když si vezmeme, jak se prodávalo 3D a UG7+, ale tyhle dezény zůstali za očekáváním a jsou úplně na nic...
středa, 12. února 2014
BF Dobrý večer přátelé gum. Pozitivních zpráv není moc a těch špatných ažaž. Hroudo podrážení cen, podbízení je dnes kolikrát národním sportem. Sám tady mám přes náklaďáky poblázněnce kteří jsou schopni přezout kamion i za menší peníze než jsi psal. Pak zjistil že to není ono a tak začal navíc dělat internet s oblečením a teď zase s nějakým dřevem, peletami a nevím z čím vším. Toto jsou paraziti oboru stejně jako ti kteří dostanou dotaci a pak dělají kraviny jako psal např. SJM. Co se týče p.Grilla tak tam se nemáme po jeho článku a následné reakci v inter. prodeji o čem bavit. Je to zcela zbytečné. Pije víno káže a píše hloupé kraviny. Spíše je potřeba zjistit kdo mu dal ty gumy. Jestli český Go+Du je potřeba je tvrdě ztrestat! Chlapi v Prémiu by se měli o tohle postarat. Ještě snad za zmínku také stojí se přátelé kouknout jak dopadl náš slavný taxikář. Zajímavě převedená firma. Jak prodat SJM gumy? Bude to opět letos malá loterie. Půjde to ale bude to zase o něco těžší, zase složitější, zase bolestnější. Do toho dnes pak přijde perlička dne která tomu dává jen punc jedinečnosti, stopku a je ukázkou jak si umí vážit výhradní zákazníku jako jsme my pneuservisy. Objednal jsem si v předobjednávce gumy a protože někdy vozí gumy jak kočka koťata a to opravdu nechápu tak si přátelé z Otrokovic řekli že něco na asi pro ně hloupé servisy zkusí. Poslali 8ks pneu, hezky složili a co nevidím? Špinavé, DOT 1411. Tak možná na výprodej ze slevou odpovídající stavu by to ještě ušlo ne na naskladnění roku 2014. Koukám na to jestli mám halucinace, vidiny, zdá se mi to, nezdá, jestli nevidím špatně a opravdu všechny byly naprosto stejně vyrobené. Tentokrát jsem si je schválně nechal, dodák mám, fakturu absolutně neřeším ani ji vůbec nepřijmu a fotodokumentaci kterou jsem pořídil naladím směr na západ. To nebudou mít němečtí bratři radost s fotografiemi které jim pošlu. A věřte že z toho mají tady u nás velký vítr. To je výhoda že je nad nimi ještě někdo a protože to máme v síti odzkoušené víme že to velmi dobře funguje. Volám kamarádovi a ten říká , ti lumpi mi dnes taky dovezli gumy 2011 a 2012.Co zkoušejí? Na co si hrají? Hrají si jak mají super logistiku, sklady, evidenci apod. a najednou nejenom mi pošlou staré gumy které vykopali někde v rohu chléva. Pánové a dámy toto je vrchol chování lidí kteří nemají ani potuchu co my na servisech den co den máme za starosti jen např. díky pitomým DOT které tak zhnusili všem. Jejich následné články typu že 10let ....... přišli pozdě. Před sezonou se vždy naskladňuje čerstvé zboží a nikdy si u mne nikdo nedovolil to co dnes tento můj dost neoblíbený výrobce který v ČR dělá politiku monopolu a věřím že nikdy nedosáhne toho co pořád chce udělat s naším trhem. Takže jen pro dnešní závěr chci říct že nejsme hloupé ovce a nenecháme si na hlavu a do rukou ......... Hezký večer.
středa, 12. února 2014
Hrouda Dobrý večer pánové a dámy. SJM opět krásně napsáno. Ale jdu k věci Před malou chvilkou jsem dodělal tahač, který přijel s prasklým diskem . Závadu na disku našli v pneuservisu v Lounech u paní Melánie B. A tímto paní zdravím a chci upozornit že necítím žádnou zášť a ani nechci kecat jako nějaký hloupý konkurent , ale viděl jsem daňový doklad - není vám líto té dřiny a toho úsilí které vynakládáte v tak těžkém oboru jako je pneuservis ??? Vy jste sundali z osy a nandali na osu, našli jste závadu ( to se musí pracovat aby se našla dirka) a to vše za 100kč včetně DPH. Můžeme tu brečet jak chcem ,ale ten obor si ničíme sami děláme ze sebe nádeníky za sto korun . Další věc a teď cituji řidiče Prý přezujete celý návěs za 1500kč kompetní přezutí. Chci říct že to tomu řidiči nevěřím, tak hloupí tam na lounsku nejste . Za jakou cenu by jste museli dělat osobák ? Paní Melánie tato firma kterou jste obsloužila téměř zadarmo tu za to samé zaplatí jenou tolik a rádi. Nebojte se přitlačit . Jednak jsou to chroničti neplatiči a není důvod je šetřit oni za rohlík s máslem nejezdí . Zakoupili si u nás disk zaplatili hotově a s poklonou pokračovali v cestě za nemalým ziskem. Jste odemne daleko a proto když mě někdo zavolá že stojí v lounech a má defek jestli nemohu nějak poradit tak ho rád pošlu k vám, ale až si za práci necháte zaplatit takhle to nepůjde. Přeji krásný večer :D
středa, 12. února 2014
SJM To co vidí dnes a denně každý umazaný servisák, je pro vrchnost strašné překvapení. Nadpisy "Lidé šetří" mě vytáčí k nepříčetnosti. Šetření znamená, že si nějakou formou ukládám volné finanční prostředky. V tomto případě jde o úplně něco jiného. Tady již velká část lidu nemůže vyjít s příjmem, čili neutrácí z důvodů šetření, ale z důvodu nedostatku financí. Tady se záměrně míchají koše s baňama. Inflace/ deflace je nadbytek/nedostaket likvidity na trhu. Růst cen nebo pokles je pouze toho důsledkem. Vzorovým příkladem může být skokové zvýšení DPH u potravin, ale výnos ani zdaleka nenaplnil očekávání. Ti bysřejší ekonomové, kterých asi nemáme nadbytek, by dlouze diskutovali nad Lafferovou křivkou, já použiji plebejskou teorii: "Kde nic není, ani smrt nebere". A teď mě prosím poraďte, jak prodávat gumy, když lidi pomalu (ne všichni), nebudou mít na žrádlo.
středa, 12. února 2014
pepazdepa Pánové,lid je hladovej,šetří se kde se dá.Budeme rádi za to suché z nosu-alespoň něco.Jsem rád,že došlo na nějakého lojzu co šmelil s pneumatikama a s DPH.Jen hlouběji a více .
středa, 12. února 2014
Radek Trochu nechápu z čeho to počítají. Já si nestoupajících cen nevšiml. Ale je pravdou že poptávka po zboží a službách klesá. Alespoň v mém okolí.
Radek Řekl bych že by to nebyla "první dobrá zpráva tohoto týdne" ale ROKU !!! Ale velké naděje si nedělám.
úterý, 11. února 2014
BF Zisk a tržby francouzského výrobce pneumatik Michelin loni prudce klesly. Podepsal se na tom tlak na ceny, silný kurz eura proti oslabujícím měnám rozvíjejících se ekonomik a náklady na restrukturalizaci, sdělila v úterý společnost.
Čistý zisk Michelinu klesl proti roku 2012 o 28 % na 1,1 miliardy eur. Analytici podle agentury Reuters čekali zisk kolem 1,4 miliardy eur. Michelin musel z provozního zisku, který klesl o deset procent, odečíst 260 milionů eur na restrukturalizační náklady.
Tržby společnosti se snížily o šest procent na 20,2 miliardy eur. V letošním roce Michelin čeká zvýšení množstevního odbytu o tři procenta, letošní výhled zisku ale firma neposkytla.
úterý, 11. února 2014
Michal Že by se usmálo štěstí i v našich luzích a hájích a oboru, kde si myslím, že už je možné opravdu cokoliv? To je Bořku první dobrá zpráva tohoto týdne. A pokud to bude jen možné, tak nás informuj, dobré zprávy jsou potřeba.
úterý, 11. února 2014
BF Přátelé, servisáci, slušní prodejci gum, obchodníci, mám zatím neprověřenou novinku. Přesto se podělím. Právě před chvíli volal kolega že vidí zásahovou jednotku u jednoho nejmenovaného pneuservisu a především prodejce gum přes internet tady na moravě. Všichni zeširoka rozkročení a opřeni o plot a budovu. Soumrak podvodníku s dph se asi konečně blíží i v naší branži. Stát chce peníze a ty dostane za každou cenu. Pokud se nespletli a potvrdí se to, pak děkujme bohu za tyto dary!!! Jen víc a jen houšť. Krásný den přeji.
úterý, 11. února 2014
Shambo Pánové, všechny zdravím, pokud bych si Michala mohl dovolit doplnit - zásadní jsou dvě teze: 1/ cena není klíčová a 2/ čím větší atyp, tím lépe se prodává. Pro mne osobně cena klíčová je, a tak nezbývá, než se utěšit tezí č. 3/ kolik višní, tolik třešní. Pryži zdar, přátelé. Chystám si pro vás drobnou cenovou úvahu na téma nákladní pláště - jaro 2014. Doufám, že se pobavíme :)
pondělí, 10. února 2014
Michal Bořku, spíš mají staženou prdel a mají tam toho hodně a teď vidí, že v tom jsou prachy až do podzimu, tak to vystřelují...zajímavá cenová politika a přiznejme si, že trochu popírá sebechválu pana Grilla v článku na titulce...
BF Zvláštní ceny u nej.. pneu. Odkud to asi je ??? Myslím že od nás to nebude: To český Goodyear nebude mít asi radost. Pro zajímavost---
GoodYear Ultra Grip 8 195/65 R15 91T 1175,- Kč vč. DPH
Dunlop Winter Sport 4D 195/65 R15 91T 1175,- Kč vč. DPH
Dunlop Winter Sport 3 205/55 R16 91T 1969,- Kč vč. DPH
GoodYear Ultra Grip UG8 205/55 R16 91T 1969,- Kč vč. DPH