Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Michal
Michal No čendo, jestli myslíš u Tirexu, tak zase tak špatná není, to zase říct nelze....Nicméně u Procházky by ses tuším do zítra dostal po všech možných těch současných slevách o 140 Kč na kusu níž, ale je to dezén Rosso Asimmetrico. Sice Reifen Gudlach to má asi 4800 bez d + nějaké 200 kč za pár za dopravu a to už za ten vopruz taky nestojí....Na co to máš Čendo? Jestli na Q7 tak vem ty Rossa ty jsou AO. A
středa, 19. března 2014

Michal
Michal to jo, mě to taky leze na nervy, kdyby to na těch 7 nebo i 6,5 třeba zůstalo třeba 15-20 tis. km a pak to začalo ubývat, ale ono to ubývá snad ještě rychleji. Ale jednoznačně je pravda, že ten Michelin vydrží i tak nejdéle. Continental nevydrží vůbec ale vůbec, to si dovolím klidně říct, že takový Barum a Semperit vydrží na kilometry déle než continentalka. Mám s tím zkušenosti u několika firem, které je obouvají a je to fakt.
pondělí, 17. března 2014

Poo
Poo Taky mě tohle snižování hloubky dezénu štve , ale jedna věc je hloubka dezénu a úplně jiná nájezd km. Ač má michelin oproti uniroyalu o skoro 2 mm méně (což je velký rozdíl) tak stejně miška najede víc km.
pondělí, 17. března 2014

Tire
Tire Jak se ochladilo rázem je práce pomíň tak jsem se dal taky do měření: potvzuji Michalovo měření Barum od 13" po 16" co mám předobjednané 8mm +/- 1desetinka mm. Continental má rozpětí větší jak píše Michal od 7,2 po 7,8 mm. Uniroyal Rainxpert 8,5mm ve 14" a 15" ale např. nejnověší reinsport3 už jenom v 17" už "jenom" 8mm.
pondělí, 17. března 2014

Shambo
Shambo Michale a spol, dobrého dne přeji! DObrá práce! Zajímavá informace, zajímavý přístup. Je rok měření!
sobota, 15. března 2014

Michal
Michal kamarádi, tak jsem včera odpoledne prováděl měření výšky dezénu nových pneumatik na prostřední středové drážce. Obrázek si udělejte každý sám dle svého uvážení: Continental SportContact 5 245/40 R18 97Y XL na hlavní středové drážce 6,4 mm, Dunlop Sportmaxx RT 225/45 R17 91Y AO - 5,9 mm. Continental SportContact 5 225/45 R17 91W - 6,8 mm, Kleber Dynaxer HP3 195/65 R15 91H 7 mm, Continental PremiumContact 5 185/60 R14 82H - 7,6 mm, 195/65 R15 91V - 7,2 mm. Nokian Line 205/55 R16 91V - 8,1 mm, Nokian Line 225/45 R17 94W XL - 7,8 mm, Nokian zLine 235/45 R18 98W XL - 7,7 mm, Nokian zLine 245/40 R18 97Y XL 7,9 mm, Barum Brillantis 2 195/65 R15 91T - 8,1 mm - sám jsem nevěřil provedl jsem měření na 3 místech a všude 8,1 mm. Pirelli P7 Cinturato 205/55 R16 91V - 8 mm, Pirelli P1 Cinturato Verde 195/65 R15 91H - 8 mm, Michelin Primacy 3 225/55 R17 97W - 7,9 mm..ovšem sestřička Energy Saver + 205/55 R16 91V - 6,4 mm. Fulda Sportcontrol 225/45 R17 91Y - 8,2 mm, Continental PremiumContact 5 205/55 R16 91V 7,2 mm a poslední Barum Bravuris 3 205/55 R16 91V 8 mm.
sobota, 15. března 2014

Michal
Michal No, až včera mi to doktorka nějak dodělala a dneska už je to celkem dobrý. Ale na to, že to mělo být OK po zákroku min. týden, se to nějak protáhlo...
čtvrtek, 13. března 2014

Shambo
Shambo Chlapi zdar, gumám zdar, pryži zdar! Jaká sakwa dovolená? :) Jezdím po vlasti, setkávám se s lidmi, chystám se na cestu do zahraničí k dodavatelům, kalkuluji, přemýšlím, koulím gumy, měřím nájezdy a vůbec. Jak se mi zjeví něco nového a zajímavého, dám obratem vědět. Zachovejme si přízeň!! Odvahu a čest! Speciální pozdravení do Mlékojed! Michale zdar, jak budu v Praze, snad Tě najdu a můžeme trošku podebatovat. Třeba o přírodě, zemědělství a tak....
čtvrtek, 13. března 2014

Hrouda
Hrouda Čendo na tebe jsem zapoměl jak to jde u vás . Takže omluva a zdar Čendo :D Shambo tu opravdu dlouho nepsal :D Možná mnoho prráce možná dovolená .
středa, 12. března 2014

Michal
Michal Hroudo to je normální. Shambo už se dlouho neozval, od 28.2. naposledy...žiješ shambo?
středa, 12. března 2014

Hrouda
Hrouda HalÓÓÓ je někdo doma :D Míšo už to jede u nás tak na půl plynu ,ale dobrý. Zdarec pro ferdu. Obzvlášť zdravím přítele Bořka Ahoj pro SHAMBA :D A když tu nic nepíšete, tak než vypne termopres tak tu něco nasmolím. Dnes jsem byl tázám zákazníkem co u nás stojí přezutí a BLABLA to znáte a po dopovědi že tak a tolik jsem dostal povolení od pána přezout osa osa a td. z disku na disk , ale nechci vyvážení já jezdím jen za město na zahrádku a už to začalo moje argumenty proč vyvážit jeho argumenty proč ne a nakonec mě poslal k šípku že si to nechá udělat jinde. Jináč dobrý sluníčko a nefouká a mě se nechce domů tam jsou nachřapaný a mrzutý . tak si dám ještě nějakou tu sadu a pak si ustelu na nějakou duši . A dost jdu něco dělat . zdar přátelé černého zlata.
středa, 12. března 2014

Michal
Michal jaro je tady, už to vypuklo :-) Jupííí...akorát mě bolí zub jako kráva :-(
úterý, 11. března 2014

Anonym
Anonym Zdar bando líná!Slunko svítí,jaro je tady a vy zalezlí v ďuře.Letní gumošky se pomalu mrskají na auta a roboty je na servise do aleluja.Jsem nadržený jak blázen na to jaro.Tak nechrápejte v těch budkách a něco začněte dělat.Někteří mi tu jen lozíte a čučíte jak péro z gauče.takže nekecat,neležet a třeba robit.Interneťáci jako je třeba ten bonzák alias mrkáček z nej... jen prudí na internetu a píše kokotiny v pneurevue.Jsem se z něho malem posr.. co vyblil za kidy.Bonzák zůstane vždy jen bonzákem a zhnilotinou.Takové kopu zásadně do řiti.Zdar.
pondělí, 10. března 2014

BF
BF Hezké sobotní odpoledne přátelé gum. Tak jsem se vrátil dnes v noci po téměř tří denním maratonu návštěv u pneuservisů v naši vlasti. Bylo to hodně náročné ale na druhou stranu zase nesmírně obohacující v mých nápadech, myšlenkách a další práci do budoucna. Projel jsem téměř dvě desítky pneuservisů a viděl velké rozdíly v náladách a myšlení mnohých majitelů. Viděl jsem jak ty zlomené, nešťastné, ale i ty oplývající humorem, pohodou a pozitivním myšlením. Úplně jasně se ukázaly rozdíly v tom kdo něco v nedávné době zaspal, odfláknul, nedořešil a těmi kteří šli jiným chodníčkem a to tím že šli vpřed nastávající hrozbě a vyvarovali se mnohých chyb. Nebudu to nijak rozpitvávat, to není mým cílem ani smyslem avšak dva lidé mi utkvěli trošku více v paměti a o těch bych se v krátkosti zmínil. Když si vzpomenu na komedii z roku 1938 s Vlastou Buriánem v hlavní roli -Ducháček to zařídí- a když jsem uviděl P. Ducháče ze servisu p. Procházky myslel jsem že jsem se ocitl v ději tohoto filmu. Úsměv, pohoda a smysl pro řešení různých situací tohoto človíčka mne příjemně naladila na hezké dopoledne strávené v servisu v Praze Ruzyni. Více jak tři hodinky strávené s lidmi kolem nákladního servisu bylo více než příjemné. Druhým človíčkem který mi utkvěl v hlavě byl p. Černý s pěkného pneuservisu v Úvalech http://www.pneucerny.cz/ Ze začátku to vypadalo že nebude mít ani moc náladu, ale jakmile jsme se rozhovořili o možných investicích do servisu v blízké budoucnosti, procentech které máme u jednotlivých dodavatelů, podpoře jednotlivých výrobců a po krátkém rozebrání pneutrhu u nás jsme našli myslím společnou řeč. Hezké povídání s šikovným človíčkem z branže je zárukou že jsou mezi námi mnozí další šikulové kteří to s oborem myslí vážně. I když to bylo hodně náročné cestování, plné kontrastů pozitiv a negativ, přesto jsem dnes v noci usínal velmi dobře. Potvrdilo se mi také to co říkám delší dobu, že je potřeba to vyčistit od sklepa až po půdu a že je tady určitý počet těch kteří se už nevzpamatují a zaniknou. Naopak jsou tady i takoví kteří se přenesli přes překážky který náš trh nachystal a mají našláplo na dobrou a světlou budoucnost. Těmto přeji v tom postupu jen to nejlepší. Hezký zbytek víkendu. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
sobota, 8. března 2014

Michal
Michal Pokud čendo vybíráš z našich místních luhů a hájů, tak se mi nejvíce líbilo procházkovo a pak ta současná možnost u cháry, ale musíš vybírat od každého něco:-)
středa, 5. března 2014

Michal
Michal Mě by jen čendo zajímalo, z čeho vlastně nabízí firmám další 20% slevu, protože jak chceš udělat 20% z hovna?
středa, 5. března 2014

Michal
Michal A kluci jen pro zasmání: co mi dneska přistálo v mailu ve spamech. Nabídka jednoho pražského autopneuservisu odněkud z Prahy 5 - Košíř. Nějací http://www.automobiland.eu/cenik.htm kopíruji z mailu: AKCE VÝMĚNA OLEJE ZDARMA VÝMĚNA BRZD OD 170 kč a další až 50% SLEVY na servisní práce RUČNÍ MYTÍ KAROSERIE 190 kč KOMPLETNÍ PŘEZUTÍ CELÉHO VOZU ZA STÁLÝCH 550 kč vč. zaváži (!!!na rozměrech kol nezáleží!!!) Vyvážení v mezisezóně ZDARMA Pro firemní zákazníky další až 20% slevy! ------- teda řeknu Vám, 550 Kč přezutí bez ohledu na rozměr kola, to chce teda už odvahu. Tady vidíte, že i tady v naší matičce Praze jsou blázni...
úterý, 4. března 2014

Michal
Michal Hroudo, máš naprostou pravdu, to víš, že Ti rozumím a je to tak. Já jsem prostě po minulém létě řekl dost a prostě už neberu z předzásobení na sklad 13" a 14" pneu, protože pak kolem toho skoro celou sezonu chodím a jsem nasranej, že to nikdo nechce a stejně jsou to rozměry, do kterých se mi nevyplatí cpát peníze a držet je v tom. Stejně v tomto rozměru člověk nemá šanci na slušnou marži, přesně jak píšeš. Dáš tam 10% a máš 120 kč na gumě. Ale u velkých kol je v předzásobení běžně rozdíl 200 - 500 kč na gumě oproti běžnému nákupu v případě velkých rozměrů a tam je prostě ještě šance na nějaký ten slušný zisk. Ale jak píšeš musíš do toho více nasypat. Jenže já po loňsku zjistil, že když přesunu peníze, které jsem měl na 13,14 do velkých kol, tak mi to přinese větší zisk a tak jsem to udělal i na zimu, ale tam samozřejmě opatrněji, protože přece jen zima je něco jiného než léto, kdy má spousta lidí větší kola jak v zimě. a vyplatilo se mi to. A tak jsem to udělal i letos....a přiznejme si na rovinu u těch malých koleček, je rozdíl v předzásobení třeba 60 Kč a když 100 tak už je to svátek. A navíc ty kola mnohdy seženete u VO běžně bez problémů, takže tak. Já si třeba dělám po sezoně statistiku, jaké R se prodávali, aby se na tom mohl zpětně kouknout a už tak třetí sezonu pozoruju, že 13 a 14 v létě mám dohromady malinko méně, než třeba 17". Jasně 15 a 16 vedou, to tak bude pořád, ale jak se zvětšují kola na autech v posledních letech, tak je to prostě znát.
úterý, 4. března 2014

Hrouda
Hrouda Michale rozměry od 13tek do 16tek jsou u nás nejprodávanější. Velké rozměry jsou o dost slabší v našem regionu, ale je pravda že zisk je o dost příjemnější ( pokud se člověk podívá na opravdovou hodnotu toho co dostal do pokladny, ale vzhledem k nákladům na jednu pneu je to naopak. pokud rozumíš jak to myslím na něčem 10% je hodně a nic z toho a jinde 5-7% je málo a přesto je to víc. Samozřejmě to nic nemění na věci že z velkých pneu je více peněz, jen jich je potřeba i více investovat.
úterý, 4. března 2014

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz