Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

SJM
SJM Dobrý den páni. Mám první výročí, kdy jsem opustil fyzicky řízení servisu a 90% času trávím jiným jobem. Popravdě, když to čtu a slyším, není se velice na co těšit. Bohužel "pan profesor" měl a má vtom plnou pravdu, že EU je podivný spolek, který těm slabším přináší víc negativ než pozitiv. Je přeci holý nesmysl zavádět stejná opatření napříč EU, kde jedni dostávají za stejnou práci násobně vyšší mzdu než druzí. Zatím co německý, rakouský, anglický řidič bude mít náklad na monitoring tlaku v řádu několika paracovních hodin, český, slovenský , maďarský několik dnů i týdnů. Pak se nelze podivovat reakci kterou to vyvolá. Do toho další daň na PHM, bez ohledu jak se nazývá. Myslím, že je jen otázkou času, kdy MF přijde na to, že 3/4 prodejů nových vozidel jsou firemní, čili s odpočtem DPH, na které jsou dále uplatňovány výdaje na PHM, které dále snižují daňový základ. Pak si vytáhnou statistiku, že nefiremní park tvoří jen Dacia, Thalia a Fabia, kde výše DPH není to pravé ořechové a bude vymalováno. Jsem si téměř jist, že od 2015 to nastane, společně se snížením a zastropováním paušálů, další hřebíček živnostníkům. Bude se to ale tutlat do poslední chvíle se zřejmých důvodů. Stoupne logicky zájem o ojetiny, tak ten vyregulujeme vyššími poplatky za kde co.
středa, 26. března 2014

Michal
Michal Tak tu máme první vlaštovku jara, co se týká TPMS. Paní si koupila Hyundai IX20 v základní výbavě, jediné co chtěla, tak, že by si teď koupila alu disky. Tak když přijela, koukám, že je tam TPMS, tak paní říkám, že by to tedy chtělo druhou sadu TPMS, nebo vždycky budeme muset před přezutím z těch druhých kol ten ventil vyndat a dát ho do té aktuální sady. Paní naštvaná, nadávala, co jí to do auta namontovali a na adresu EU a výrobců ventilů bylo nejslušnější slovo kurvy. Nakonec, že na to kašle a bude jen přezouvat a alu disky si nekoupí. Volala do hyundaie a tam ji technik řekl, že ji chápe, že ho to taky štve a že to má na svém autě tak, že ventily má jen v letních a v zimních je nemá i za cenu toho, že mu to pak celou zimu svítí na přístrojovce...čímž šla paní do mdlob úplně.....no být dovozcem disků nebo firmou, co se zabývá primárně diskama, tak bych začal mít trochu obavy....
středa, 26. března 2014

Shambo
Shambo Pryži zdar, jsem ve vlasti. Zdravím všechny, je zase o čem psát. Těšte se!
středa, 26. března 2014

Radek
Radek No zhovadilost to je. Po nás zase chtějí lidi kupon na 400,-kč slevu na přezutí při koupi pneu conti https://www.bestdrive.cz/bestdrive/darky-k-letnim-pneu.html . Bobka se procházka zbavil už dávno, min před 4-5 roky. Podle OR je to jen procházků https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a260807&typ=actual&klic=8jl0c1
pondělí, 24. března 2014

Michal
Michal Radku to outletpneu je akce toho druhého z názvu ProBo, s. r. o...tedy pana Bobka a divím se, že si s tím Procházka dělám problém, odbyt má na VO dobrý a takhle si to u zákazníků kazit. Jinak Čendo. Ke mě se zatoulal kupon na přezutí, co dává Bestdrive nebo ipneu k zakoupeným pneumatikám na montáž v síti bestdrive. přezutí všech kol bez ohledu na ocel, alu do 17" včetně za 169 Kč/kolo, což je 676 Kč a zahrnuje to kompletní přezutí, vyvážení, nový ventil, závaží a mytí kola....řekněme si na rovinu přezout kompletně 17" za 676 Kč je teda zhovadilost...Ale abychom jim nekřivdili, tak pro oblast Praha je to 796 Kč...
pondělí, 24. března 2014

Radek
Radek Právě nám zákazník vysvětlil jak jsme drazí. Je to běžné, ani mně to nepřekvapuje. Ale přišel s odkazem na procházky shop http://outletpneu.cz/p/205-55-16-dunlop-sp-sport-bluresponse-akce-91-v-100528523 . Vždyť on to tam má levněji než na velkoobchodu. Ano pokud připočítám dopravné mám prostor 30,- kč na kolo. SUPER kšeft.
pondělí, 24. března 2014

BF
BF Míšo, jsem tady z malým který dostal lázně a tak s ním chodím na procedůry. To víš Třinec, problémy s dýcháním, astma, alergie apod. Až se zase bojím vrátit do toho někdy neskutečného smradu. co tam máme. Jinak chtěl bych vidět jaký názor má p. Pyšný po dnešku když je na vysočině sníh. http://www.motormix.cz/ostatni/42306-2014-03-21-08-14-56 Jaro je ještě daleko a kdo si počkáten se ho i dočká. jsem rád, že jsem mnohé ještě nervozní řidiče přesvědčil že mají čas.
pondělí, 24. března 2014

Michal
Michal Bořku, tak přeji moc pěkný pobyt a nabrání síly a odpočinku :-) taky bych nějaké lázně ocenil, ta huba by si to po těch všechn zubařských mengelů docela zasloužila:-/
pondělí, 24. března 2014

BIB
BIB Jóó Luhánky, dobrý výběr. Doporučuji Jurkovičův dům. Doporučuju navštívit pár servisů v okolí, jsou tam docela střelci :-)
neděle, 23. března 2014

BF
BF Krásný večer z Luhačovic přeji přátelé gum. Jak píše Tire je to dnešní problém doby. Jeté gumy jsou opět v trendu a kurzu a lidé hledají kde by ušetřili a jak by jen to šlo. Kolikrát však dovezou takové hrůzy že to ani nepřezuji. Taky pravidelně mají defekty a pokud to jde v klidu to opravíme za drahé peníze a snažíme se jim pak ukázat ten kolikrát skoro žádný rozdíl od nejlevnějších slušných pneumatik( např.Barum, Sava, Matador apod). Když si to někdo prodává a montuje na svém servise tak je mi to téměř u zadku, sám si za to ručí. Kto to však posílá přes internet a je to o hubu pak kolikrát namontovat tak to jsem rozladěn. Neříkám že všechny steré jete jsou o ničem, Kolikrát jsou skutečně krásné a za slušné peníze, ale byl bych radši kdyby sito pneuservisáci nechali u sebe a dělali si to na svém servise. Byl by pokoj a nebylo by zlosti jako se tu nedávno zmiňovalo se starými ztyřelými gumami\poslanými přes internet. Na druhou stranu v dnešní době když příjde zákazník do servisu kde mu nabídnou jetou, protektorovanou a novou pneu na výběr je pak takový spneuservis král a zákazník z 99% neodejde s prázdnou. U ostatních to je tak podle mne úspěšnost někde kolem 60-70%. To je taky jeden dnešní problém doby pánové a dámy.Nelíbí se mi to ale s tím nic nenaděláme. Doba je už taková. Já osobně jetinky respektuji pokud to má nějakou úroveň ale nelíbí se mi to ani za nic. Bohužel to můžu jen říct nic víc s tím nenadělám. Hezký večer z lázeňského města přeji všem rozumným lidem v oboru.
neděle, 23. března 2014

Hrouda
Hrouda Mě to bohužel nepřekvapuje . Už dva roky to tu mám každý týden nejméně 2krát a to bazar nedělám. Už i zákazníci co kupovaly nové se ptají po jetinách a to už dlohou dobu. „takže když to shrneme... tak je to lepší, než jsme se báli že by to mohlo bejt, když jsme mysleli, že by to mohlo bejt moc špatný... ovšem musí se to hlídat!“
neděle, 23. března 2014

Michal
Michal Jo, to je pravda, toho jsem si tento týden taky všimnul. Spíš mě překvapilo, že se na to chodí lidi hodně ptát, jestli nedělám bazar nebo o nějakém nevím, kde by se to dalo koupit. Lidi nemají prachy přátelé a pokud se bude ukrajinská krize prohlubovat, tak to bude ještě horší...
neděle, 23. března 2014

Tire
Tire První střípek z probíhající sezóny - zvedl se mi počet zákazníků,kteří si dovezli "letní pneumatiky" z pneubazarů. Člověk si může ukroutit hlavu (nebo se spíš hořce smát lidské hlouposti) za jaké sjeté,přestárlé a přítom předražené "pneumatiky" jsou lidé ochotni vyhodit nemalé peníze ve srovnání s cenou těch nových. A to nemlůvím o tom, že u dvou případů jsem musel ještě opravovat bazarovky hříbkem.
neděle, 23. března 2014

BF
BF Krásné sobotní pozdní odpoledne všem přeji. Tak nám to pomalu a jistě začalo. Někde to je doslova šílenství, někde to probíhá v klidu a někde to nejde ani za nic. Je zajímavé sledovat jaké rozdíly jsou. Je to samozřejmě i místem kde stojí servis. U mne jsou lidé ještě opatrní a je to v pohodě. Prodává se denně pár sad pneumatik a je čas i na geometrie a různé opravy a výměny dílu na podvozkové skupině. Tak to mám i rád. Počasí se má od zítřka o dost zhoršit a tak mi to vcelku i vyhovuje že náběh na skutečnou honičku kolem kol začne nejdřív kolem začátku dubna. Na servise jsem vcelku dobře připraven. Pneumatik je dostatek jak skladem tak u dodavatelů a tak se nebojím že bych nějak zklamal jak zákazníky tak i sám sebe. Reklamní kampaň kterou jsem včera spustil jak v kabelové televizi tady u nás, v rádiu i na svých stránkách jsem letos pojal ve větším měřítku a nebojím se že by odezva nebyla žádná. Už teď je akce Yokohama a její geometrie zdarma pro zákazníky u mne bezesporu velkým reklamním tahem. Jedu si na pár dní odpočinout za synem do lázní načerpat energii a sílu a moc se těším že pak přijde to pravé přezouvací bláznovství. Přeji Vám všem rozumným úspěšnou jarní sezonu a ať se vám kola na servisech a skladech jen točí. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
sobota, 22. března 2014

Radek
Radek Ono je to teoreticky jedno, protože demontáže, které jsem měl v ruce byli úplně netknuté.
čtvrtek, 20. března 2014

Michal
Michal no aby to nebylo DEMO
čtvrtek, 20. března 2014

Radek
Radek Pozor aby ta pneumatika byla nová.
čtvrtek, 20. března 2014

Beras
Beras a Hankook RH06 je třeba za 3460,- vč. DPH, taky docela smrtelná cena :-))
středa, 19. března 2014

Beras
Beras 275/45R20 Pirelli...asi je kouzlo v tom, že jeden velkoobchod mimo Německo ji má za necelých 5300 vč. DPH, přesně tento typ ;-) takže i netu se dá konkurovat...
středa, 19. března 2014

Michal
Michal To jsi na tom v Tirexu lépe jak já. Já mám standard u té gumy 6560, pokud to tedy neberu jako předobjednávku. No jo, protože Vivapneu je Onio, tedy pneumatiky.cz a ti jsou propojení s Pirelli na přímo, ne, že by to měli skladem, ale v Pirellce ta guma skladem je....což nechápu jaký to má smysl, protože 65% teda nemají...
středa, 19. března 2014

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz