SJM KK-již dlouho mě něco tak nepobavilo, jako to jedno 1%. To jedno procento ve mě evokuje nezapomenutelnou hlášku pana Kodeta z kultovních Pelíšků, je bych na místo "proletáři" dosadil "servisáci" a bude to dokonalé.
pátek, 30. května 2014
Hrouda Bořku nebojím se jen nevěřím ve změnu k lepšímu. Vy většina tady i já máme problém s nákupem osobních pneu někdo vám to kazí a prodává pneu na ulici za stejných podmínek jako servisu ? Vraník KK, atd , ale problém je i v nátuře zákazníků , nesčetně krát jsem byl schopen prodat pneumatiky za tu podělanou cenu netu a přesto si ty pneumatiky dovezou mají pocit že si musí urvat od huby proto, abych si já později pořídil něco ….. dovolenou nový stroj atd. TO JE SERE. Ale já jsem ještě v práci a makám na tom aby oni byly spokojený a musím si urvat volný čas proto že si zákazník přeje aby ty jeho šlupky byli ráno nazutý. Mám pocit že je to záměr vyhladit malé servisy a dost zredukovat ty střední a nakonec tu zůstanou je ty velký molochy zaštítěný Michelinem, Brigestonem , Barumkou a další. A zrovna tak se už nikdy nevrátí dopravce do servisu pokud bude velkoobchod napsáno na každé dodávce s telefoním číslem na zadních dveřích Měl jsem dojem že velkoobchod je o kusech které najednou odebere zákazník a né prodej po jednom nebo dvou kolech za půl roku někdy i za delší dobu. Páni dodavatelé napadlo vás to že toho taky tolik nevezmu a kecám tady o kusech , ano máte pravdu třeba z jopeka jsem vzal 1kolo za půl roku, ale nazul jsem těch vašich kulatounkejch gumiček tolik že by se mě to nevešlo do skladu .
čtvrtek, 29. května 2014
BF BIBe, souhlasím z názorem-oddělme zrno od plevele. Tohle je až příliš. Včera Vraník, dnes KK, zítra? Do toho http://www.autohorak.cz/ Vám pošle Barum za 42% a další lumpárny jsou na obzoru. A o zimě si napíšeme něco příště. Blíží se na nás další cenová válka.
čtvrtek, 29. května 2014
BIB Díky za info, od KK celkem často bereme, tedy brali jsme. Od ted to bude jen v případě krajní nouze pokud zboží nikde jinde nebude... Oddělme zrno od plev :-)
čtvrtek, 29. května 2014
Michal To jedno procento navíc Bořku, dají navíc každému kdo se zaregistruje a je jedno, jestli je to servis, nebo honza vopičků z horní dolní....
čtvrtek, 29. května 2014
BF Takže přátelé. Další malá dnešní perlička a změna v chování jednoho velikána a prodejce přes internet. KK PNEU Vám hodným servisům dá laskavě už pár dní 1 upozorňuji 1% navíc. Změna politiky je jasná. Servisy papa a šup to do ulice. Tak kdo bude další?
čtvrtek, 29. května 2014
BF Robo, prosím tě proč nenapsat přímo že to byl obchoďák z Jopeca. Nemáš se čeho bát, nesmíš se jich zaleknout. Tohle mi říct obchoďák do očí tak letí jak špinavé prádlo do koše. Kde jsme aby si tady vyskakoval nějaký pomocník který nemá ani páru o tom co ty musíš pro to aby jsi vůbec fungoval dělat. On maximálně zprasí cenu, doveze to balamutovi s jedním autem na plac a řekne tam máš hloupého Šandu, tam jeď, nebo v horším případě mu sežene mont páky ať si to udělá na tom place sám. A pak to dopadá jako nedávno kdy řidiči jedné firmy si přezouvali gumu a při foukání jim vybuchla a vyletěla do velké výšky. Naštěstí se nikomu nestalo, naštěstí ten otec rodiny chudák řidič přežil, protože pan majitel šetří jak jen může a bezpečnost práce je mu u zadku! Dobře si také pamatuji 2-3 roky zpátky, kdy mi jeden pán z michelinu něco nabízel formou že musím, že pneuservisy musí. Já mu řekl, že musí se jen umřít a oni budou brzy poslouchat pneuservisy a ne my je. A on na to že ještě neviděl aby Michelin poslouchal nějaké dílny. Dnešní jejich obrat je jasný. Nemusíš dělat žádné předobjednávky, nemusíš brát kvanta gum na sklad apod. Jejich pozice na českém trhu není žádná sláva a troufnu si říct že je to tragedie. Sice všude jezdí a někteří se chválí jaký mají prodej, jaký je letos úspěšný rok, ale skutečnost je zcela, zcela a úplně jiná. Lež, lež a zase jen lež. No to probereme snad až příště. Ještě se chci pozastavit na chvilku nad letošní zimou. Jak se tak koukám přátele tak to vidím s otevřenými očima na pořádný problém. Pneuservisům zůstalo z minulé zimy docela dost na skladě, internetoví jsou také díky specifické minulé zimě někteří velmi přehnaně zaskladněni a teď výhradní budou chtít nové zboží. Kam ale s ním? To je otázka. Internetu, servisům, kde? Do toho jdou zcela už i ověřené zprávy že někteří výrobci mají z minulého roku velké tisíce gum na svých skladech. přátelé tady zraje problém a to velký. Ceny gum budou podle mne v zimě padat jako hrušky na podzim ze stromu. Příkladem toho že se to stane je třeba teď v letních toto: http://www.ibarum.cz/ibarum/eshop/1-1-OSOBNI-LETNI/0/5/27-Barum-195-65-R15-91T-TL-Brillantis-2 téměř 42% do ulice je podle mne neskutečná prasárna a že je tam celkově doprava 316,- to fakt nezachrání. Pánové a dámy zodpovědni za Barum ať se rychle kouknou co to mají v rajonu za škodnou. Tohle není vůbec hezké a je třeba klepnout minimálně někoho pořádně přes prsty!
čtvrtek, 29. května 2014
Hrouda Bořku podle mě celá gumařina spěje k tomu že každý kdo vyrábí ať protektor nebo orgi. Pneu tak chce prodávat a kdo to namontuje je jim ůůůůůplně jedno cena prodeje je jen jedna a hotovo. Nekoupí servis tak koncového zákazníka doženeme třeba v marketu hned vedle párků dole pod rohlíkama tam to položíme a zákazník se ohne.
Prodejci nákladních pneu kam patří i ta avie tipu KALT, Jopeco, a další to co popisuješ dělají běžně. Pokud někdo tvrdí že né tak prosím domě , já mám pěnu u huby ještě teď po rozhovoru s panem obchodním zástupcem (nebudu jmenovat). Cituji „ když mu to za vaší cenu nedám já tak IBZ určitě. A vy máte z montáže tak o co jde“ . Rád bych takovému obchodování udělil lekci , ale to je nemožné . Není to jenom internetem dost toho poser… ty dodávkáři co jezdí od zákazníka k zákazníkovy i s jednou pneu za 3 roky . je to hnus velebnosti.
středa, 28. května 2014
BF Chlapi, děkuji za příspěvky. Je třeba tohle psát, protože buď pochopí tihle dodavatelé že šlápli mimo, nebo prostě dostanou lekci tím že se od nich přestane brát zboží když nedodržují pravida slušného prodeje. Nikdy na tom internetu totiž neporodají tolik jako na servisech a to je na beton jisté. A v protektorech se není o čem vůbec bavit. Bez pneuservisu jsou hodně nahraní. Nedělám je řadu let a vůbec, ale vůbec mi to nedělá problém. A další servisy si taky zvyknou a jen si změní politiku prodeje. Mi stačí takoví překupníci jako jsou http://www.pneubazar.cz/ a nemám se o čem bavit. Zimu vždy celou podělají a Vraník jim to pere horem dolem. Chlapi vzepřete se už trochu takovým praktikám nebo vás to i ty slušné a poctivé sežere.
středa, 28. května 2014
BIB Jóó, hoši z Vraníka se stali pěkně prodejné "píp, nechci být sprostý" a neřeší jestli máš jednu avii nebo rozjetý servis. Už jsem tady řešil vloni jejich "obchodní " politiku která mě dostala a rapidně jsem od nich omezil nákup. Musí být super mít servis někde poblíž Slušovic, ti chlapci podkopnou kohokoliv. Nepřeji jim nic špatného, ale i na toto prase se začíná vařit voda..
středa, 28. května 2014
Poo Také mám s Vraníkem čerstvou zkušenost , místní obchodní zástupce "rozdává testovací sady" nákladních pneumatik autodopravcům, kdo je chce musí dát kontakt na dalšího kdo si je také veme. Návěsovku vč. kostry za 1200,-
středa, 28. května 2014
BF Jen takovou rychlou vsuvku tady píchnu. Zákazník chtěl po známem v pneuservise gumu na avii a povídá našel jsem si ji u Vraníka. Dáš mi tu cenu. Jasně, není problém odpověděl kolega. Najel na stránky, přihlásil se, zadal 205/75 R 17,5 TL WINDPOWER WSR24 a co to vidí? Cena se nesnížila ani o haléř. To se mi snad zdá povídá. Tak volá do Vraníka jestli tam nemají chybu a tam chlapci v triku neuvažovali co právě udělali a jaké mu hlavně hlouposti vyřkli. Pak se ani neozvali. Ztratit zákazníka který dělá stovky protektorů je tak jednoduché. Pánové, takže chcete gumy stéjně jako řidič s jednou avií, běžte na web Vraníka a jste doma. Tohle si ani Karas nedovolí, který dá 2-3% jako alamužnu servisům. Tohle je na plivnutí do tváře všem co to mají na starosti ve Vraníku. Hoši, hoši zamyslete se rychle. Letos Vás ohrozí další výrobci osobních protektorů. Je to ale jen vaše chyba a nedivte se tomu pak vůbec že zrovna tento Váš vážený odběratel se na Vás z vysoka vykašle. Osobně bych to udělal taky okamžitě. Naštěstí s vámi neobchoduji již asi 6let a nechybíte mi ani náhodou. Sami jste strůjci svého štěstí.
středa, 28. května 2014
BF Míšo, bude to problém a v těchto základních nejběžnějších rozměrech to bude doslova válečný stav. Pak se dodavatelé nebudou moc divit když rozdíl v octavii bude mezi Barumem a Dunlopkou 100kč nebo i míň. To nadělá paseku a všichni budou zase jen naštvaní. Ti jedni budou muset prodat za každou cenu staré zásoby, ti druzí budou chtít prodat nové zboží a ti třetí z jiných značek na to doplatí že ti dva první se mezi sebou bijí o korunu. Nechci to vidět jak to v tomhle případě ani dopadne. Nebude to tedy nic pěkného a slušného.
úterý, 27. května 2014
Michal Přesně tak Bořku, já si jen myslím, že to nejen smrdí, jak píšeš, ale, že je to pořádná žumpa mezi těmito pneumatikami bude pěkná masáž a dost to ovlivní trh, protože kecy, já jsem viděl někde Dunlopku za cenu co mi dávate Barum, budou na denním pořádku. Jenom já jsem odhadem spočítal, že asi u pěti místních českých VO je dohromady tak 1000 ks Dunlop 4D ve 195/65/15...jistě za blahých dob by to nebylo nijak ohromující číslo, rozdíleme li to 5, ale dneska, kdy je v tomto rozměru konkurence opravdu brutalní je to velmi na pováženou....jinými slovy Dunlop a Goodyear bych z toho letos na zimu co se skladování zásob vynechal, protože ty budou, kam se člověk podívá.
úterý, 27. května 2014
BF Míšo, ano bude to hodně zajímavé a musím s tebou souhlasit jak si mi psal, že vidím největší problém letos u Goodyearu. Sklady mnohých internetáků a dalších prodejců jsou nabity až po střechu UG8 a WS4D z minulého roku a to bude tedy pořádná řežba, aby to vše vyprodali. A další nové zboží teprve příjde.Takže tady se kvůli nim totálně trh rozdrobí, rozhádá a uvidíme možná na každém kroku vítězství těchto značek v testech. Víme jak to je a jak se to dělá. Každý bude chtít prodat. avšak tohle bude špatný kšeft díky už teď plným skladům některých prodejců. Smrdí to pořádným problémem. Můj názor.
úterý, 27. května 2014
Michal Bořku, díky moc ještě jednou. Ceník jsem prostudoval a musím říct, že jsem velmi velmi mile překvapený..přijde mi to, že nad tím, když ty ceny tvořili, tak nad tím dokonce konečně i přemýšleli a je to opravdu hodně dobré a líbí se mi to. Pokud to nepodělají s tím, že to fláknou někomu, kdo na to pak k prodeji do ulice dá 1% marži a to už je na nokianu aby si to ohlídal, tak Nokian má jednoznačně šanci být králem zimy, protože ceny jsou velmi příznivé a já ještě nemám své podmínky, já musím ještě pořešit řadu Hakkapeliitta, protože bez ní já se určitě neobejdu, ale pokud budou takové, tak jednoznačně už neuvažuji ani o jiné značce a ostatní premie zcela vypouštím a doplním jen barumkou, matadorkou a kleberem. Osobně si myslím, že Nokian má díky svým dezénům jednoznačně velkou šanci ukrojit značnou část tržního podílu ostatním premiovým výrobcům. Nové dezény jsou dle mého názoru aspoň z mých zkušeností velmi kvalitní a fakt výborné a hlavně zákaznicky chválené pneumatiky. Jedna zajímavá věc, hodně letních jsem měl vyrobených ve finsku, až mě to překvapilo, jestli se ve finské továrně zvýšila produkce kvůli situaci v na ukrajině a v rusku. nevím, ale ten poměr mi přijde hodně vyrovnaný oproti dřívějším rokům, kdy byla většina ruských. Je to jednoznačně vhozená rukavice ostatním výhradním a poprvé se fakt těším na léto, protože ta masáž mezi nimi musí přijít a Nokian tím podle mě udělal velký krok dopředu...ale nechci je chválit přehnaně, už jsme toho přecejen s nimi zažili dost a stáli mě dost nervů...
pondělí, 26. května 2014
BF Tak ceník Nokianu je na světě. Jak se Vám líbí přátelé? Jaký máte názor? Míšo tvůj názor mne zajímá. Ty je bereš ve velkém. Co ty na to? Podle mne to není vůbec špatné při tom že jen Euro skočilo o 2 kč navíc oproti minulému předobjednavkovému roku. Jak zázračné rezervy se až našli. Většina gum z Ruska, daň mají mimo EU navíc a člověk až žasne jak nám to pěkně solili. Jo, to je ten tvrdý byznys výhradních.
pondělí, 26. května 2014
Shambo Pryži zdar, přátelé. K holešovské zóně - souhlasím s SJM, že místní zóna je dílo ďáblovo, bytˇ záměr mohl být bohulibý. Takto máme za miliardu zasíťované pole a dálniční přípojku, která končí 7 km od městečka. Ale Holešovu by lokace výroby Mitasky v zóně výrazně pomohla tam , kde Otrokovicím neublíží. Otázka zdroje vody - mám nepříjemný pocit, že to byla záminka, ale souhlasím, že bez pitné vody si průmyslový rozvoj můžeme strčit někam. Do Holešova by to měli zaměstnanci z Kroměříže 15 kilometrů, ze Zlína 18 a z Hostýna 9. Region by to výrazně oživilo - takto je významnou kupní skupinou v městečku mimo místních jen komando policejních rekrutů. Výroba trenýrek ... mno, byla to dětská trikotáž, tak budiž. Ono toho průmyslu mimo Zlína v nejbližším okolí moc není, a neustále poukazovat na tradice bratrů Tomáše a Antonína taky nelze. Nevyužité příležitosti s Mitaskou je mi opravdu líto - vzhledem k zaprděnosti části místních se však obávám, že ani toho Baťu v Holešově upřímně nechtěli. Zasejřil by luft. Tak snad někdy příště. Tak zajímavý a živopisný kraj by si to okénko do světa pootevřít mohl. A navíc ... nedaleko Holešova - v Pravčicích- stála posádkou římská legie. Nedaleko u Hostýna kvartýrovali Kelti. A kde byl Kelt a Říman, tam to žilo. Cyril a Metoděj se z té Soluně ke Starému Městu netrmáceli taky jen tak. Holešovu zdar a pryži též.
neděle, 25. května 2014
BF Hezké odpoledne přátelé. Ano Hroudo myslím že se potili ještě docela dost dlouho. A co se dělo pak dál nevím, ale asi to tam nebylo zrovna super. Rozhodl jsem se když mám chvilku pohody že ještě napíšu něco zase ke gumám. Rozhořela se taková malinká válka mezi dodavateli a někteří čekají jak mlsní psi kdy někdo z velikánů našeho oboru vyjde s ceníky. Michelin v jeden den vydal najednou dva ceníky, nokian se bojí jak čert kříže a už taky upravoval co jen šlo. Barum vyleze snad příští týden a tak jediná pro mne rozumná značka je v současnosti zase ta LASSA. Měl jsem možnost si sednout jako každoročně na několik hodin s p. Jakšíkem a probrat situaci na trhu a kouknout co nového opět AM vymyslelo a vytvořilo. Přibral si na mne posilu a tak jsme diskutovali téměř 4 hodiny. Mohu jednoznačně říct, že posun firmy AM PNEU k zákazníkům je jednoznačný. Jejich celková letošní zimní nabídka nabyla dalších rozměrů možnosti nejenom pro menší a střední pneuservisy kteří se chtějí vyvarovat suverenity a arogance některých molochů jak ze strany dovozců tak internetových prodejců u nás a kteří na trhu pneu dělají nepořádek a zbytečný chaos. Myšlenky a nápady jak se posunout vpřed jsou jednoznačně u AM viditelné a za sebe mohu říct, že to je velmi slušná cesta která je podle mne příkladem vývoje trhu pneu u nás v budoucnosti pro servisy. Novinka nejenom v dezénu, ale i co se týče garancí a dalších výhodných nabídek je myslím na velmi slušné úrovni a oceňuji nápady a myšlení tohoto dodavatele který v nedávných těžkých časech neslevil ze své politiky a nedal šanci všelijakým spekulantům se sprostě napakovat a obohatit na úkor druhých. Dnes jim to přináší ovoce. To je teď asi tak vše k Lasse. Zajímavý pozitivní posun vidím v osobním sektoru GT RADIÁL a JOPECA kde konečně pochopili že cesta překupníku přes internet není vůbec správná a že je třeba je odstřihnout od zdroje. Vyloženě se tam objevil v osobním sektoru člověk který pochopil smysl a myšlenku prodeje pneu a začal pomalu a jistě odparávat takové prodejce kteří jen přepouštěli výhodné % které dostali. Tímto internetovi prodejci zmrvili totálně cenu pro servisy pro které byla značka obchodně na nic a dali si jen většícenu za dopravu. Tím skočili na vyhledávačích hodně vysoko. Teď došlo u nich k skokovému snížení % a tím pádem jsou dnes neškodní a slušně řečeno nahraní. Kdyby to tak pochopili v JOPECU i v nákladním sektoru bylo by ještě líp a nemuselo by se dít že pneuservisy co se týče nákladních GT Radiálu vyhodí obchoďáka třeba i s osobními. Je to totiž škoda Jopeca. P. Tesař snad možná skutečně pochopil myšlení pneuservisů a věřím že i když má na starosti osobní sektor najde cestu jak napravit do blízkého budoucna špatnou reputaci v nákladním sektoru kde je mnoho a mnoho chyb a zbytečné zlosti. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
neděle, 25. května 2014
Hrouda Bořku chtěl bych vidět ty obličeje těch úředníků těsně před tím než jsi jim oznámil že nejsi kontrola. A potom to muselo bejt taky nádhera .