Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

radim
radim BF. To není jen o pneumatikatoru. Tam jsou i jiné hrozby. Třeba takovej www.levnejpneu.cz společnosti POTUMA s.r.o. jednoho z dodavatelů B2B.
sobota, 7. června 2014

Michal
Michal ..k tomu Bořku není absolutně není co dodat, je to přesně tak!
sobota, 7. června 2014

BF
BF Ještě je třeba se taky pozastavit nad moderními trendy. Tou je v prodeji bezesporu B2B a s ním p. Bartoš. Nejsem zastánce tohoto obchodu vůbec ani náhodou. Nekoupil jsem si přes ně ještě ani gumu, nechybí mi to zatím ani náhodou a ke svému životu a chodu pneuservisu je zatím vůbec nepotřebuji. Je však vidět že je to víc jak skvělý bič na dodavatele a výhradní prodejce u nás. Takový pocit strachu, lítosti nad sebe samým a někdy i zlosti se jen tak nevidí. V nedávné době to skoro všichni nahrkali do internetových prodejců, servisy jim byli totálně u zadku. Proč servis když to dáme na internet a máme klid od těch špín? Proč objet deset servisů, když nám stačí jeden internet. Dnes je to však zcela jiné, diametrálně odlišné. B2B je velký pes který kouše, hlídač cen nejenom u nás ale i v zahraničí a to se pánům z některých našich společností vůbec ale vůbec nehodí do krámu. Bohužel tak to je a když my pneuservisy jsme museli nedávno spolknout pilulku hořkosti, Vy si to vylížete mnozí jako první. Valit, prát, tlačit to do internetu nedávno byla vidina skoro každého z nich a teď se karta razantně obrátila. Je tu nějaké B2B které doslova u některých dělá masakr. To věřím, že se teprve nadechují. Taky ale nemají ustláno na růžích. Množí se případy kdy obchodník přes B2B dodá pneumatiky a následně kontaktuje ten servis a dá mu hned 2% navíc aby je nedal Bartošovi a měl servis na přímo. Což je pěkná lumpárna, ale hold to je přátelé dnešní život. Cena rozhodne. B2B není schopno za Vás také zlikvidovat ani kolo a tady vidím problém pokud je pneu ze zahraničního velkoobchodu se nezapomenout přihlásit na ministerstvo životního prostředí ať je to 1000kol nebo jen 2!!! na to hodně servisů kašle a jednou se bude divit až dostane pořádnou pokutu za porušení zákona. Úředníci čekají na chyby a počkají určitý čas, kdy přijde pak pokuta i s hezkým penálem. Z něčeho žít musí že? B2B je tady a jak má svá pozitiva, tak i velká negativa. Mě se např. příčí jejich http://www.pneumatikator.cz/ který je skoro kopie B2B a je napojen přímo na stránky které mají všichni z ulice k dispozici. Mi osobně se nelíbí některé názory třeba zmiňovaného p. Bartoše a nejsem ten který půjde někam jen proto že je tam už kde kdo z veličin českého pneu nepořádku. Jsem sám sebou a nechci aby mne někdo zneužíval ke svým cílům. Na to jsem už dost starý. Až mne skutečně přesvědčí že je to pro dobro servisů pak možná někdy budu B2B brát jako rovnocenného partnera, zatím to tak určitě není, zatím tu jde o úplně něco jiného. Hezký den z Třince přeji všem rozumným lidem z oboru.
sobota, 7. června 2014

BF
BF Krásný den přátelé gum. Dnes bych se chtěl trošku vrátit k zimnímu Nokianu. Co nás letos sním čeká? To je těžká otázka. Nadvýroba je jasná, tak jak z toho? Nedávná návštěva našeho jednoho vysokého bílého límečku v Polsku může naznačit jestlipak se nebude opakovat zima kdy sem bylo dovezeno různými překupníky tisíce kol a zima pro tuto značku nedopadla moc dobře. Jak v řeči čísel kdy dobropisy létaly jak pravidelná linka, tak i u servisů si to mnozí z nokianu museli doslova sežrat. Nebude se něco takového opakovat? Na jedné straně letos vidím kurz kdy jsou zvýhodňováni partneři sítě Vianor a to je podle mne i naprosto v pořádku, na druhou stranu jsou jemně bržděni všichni ostatní odběratelé napřímo od Nokianu. Vše nejvýhodněji půjde přes Vianor síť, tedy dá se říct GPD. Pozor co však hrozí. A tohle byla i nedávná lumpárna GPD. Tobě dají plácnu 50% pojď k nám do sítě a máš hned 52%. Takhle taky nahrabali některé členy, nečleny. Může to být samozřejmě také zvolenou politikou nokianu ,aby těch oveček posbíral co nejvíce. Nebo to je taktikou GPD jak ukázat že oni jsou v sítích nej,nej.Pak se ale nemůže nikdo divit že např. Polský Handlopex, který prý chce velmi intenzivně vtrhnout do Čech a snad už je někde v Brně pobočka(to nevím jistě) udělá při svých číslech opět chaos a nepořádek na malém českém písečku. Komu teď věřit? Umravnil se Nokian ČR, nebo je to jen zase hra kočky s myší a hra na dobropisy? Čísla na jejich skladech jsou víc než jasná, prodat se musí i kdyby na chleba nebylo a tak jsem sám zvědav jak tohle letos dopadne. Uhlídá si to, neuhlídá? Výjde to nevýjde? Jsem sám zvědav a osobně tomu jaksi moc nevěřím. Až nastane zima, Nokian bude zase prodávat ve velkém to nepochybuji, ale naskladnit si teď a pak se dohadovat a čekat na dobropisy mne doopravdy nebaví. Mazání medu kolem pusy mne vůbec neužije a nejsem na nikoho kdo to takhle dělá ani zvědavý.
sobota, 7. června 2014

Hrouda
Hrouda Zdar hoši . KAMA m na tom celej den abych se dobře měl a rusum se zalíbil až tudy pojedou.
čtvrtek, 5. června 2014

Anonym
Anonym SHAMBO,já tě téměř skoro už i žeru!Hoši,hoši tady je zaděláno na pořádný průs...Jsem to psal nenaskladňovat,nenaskladňovat jinak se z toho zbláznite.Zimáků je tolik že to nedojezdí ještě ani moje děcka.Sklady nabité až do nebe,Dotky hnijou stářím a já mam kupovat teď v tom marasu gumy?Či jsem padlý na kebuli či co?Rusko nás zasype gumi pumi a budeme nahraní.To nám to léto krásně začíná,to bude hezky,to bude teplíčko.Když ne počasím tak gumami a dodavaleli se nažhavíme jako nikdy předtím.Doufám že se spotíte pořádně vy banbo líná kravaťácká a internetová podvodná individua!Zdar.
čtvrtek, 5. června 2014

Shambo
Shambo Michale, jsem opravdu jen pouhý pozorovatel a předkládám pouze a jen vlastní postřehy. Všechny kroky výrobců jsou od roku 2008 vynucené. Nic jiného v tom není. O víkendu doufám dokončím drobný report z Essenu. A tam veškerá pozorování a bádání popíšu. Pryži zdar!
čtvrtek, 5. června 2014

Michal
Michal Shambo, to je velmi zajímavé...díky za to....to vypadá, že severní vítr bude více než krutý. Bořku, každá válka, má své zdánlivé vítěze a poražené....ovšem řekněme si na rovinu, když je válka, tak poražení jsou vlastně úplně všichni i ti, co se cítí jako její vítězové...
čtvrtek, 5. června 2014

Shambo
Shambo Za bezesných nocí sleduji pořad Volejte věštce. Nedoporučuji! Stojí to peníze a čas, a po odpovědích té tlusté paní s brejlemi a v pletené vestě jsem ještě více zpitomělý. Na otázku ,, Kdy bude u gumařů dobře ,, se mne ptala na pohnutí v šestinedělí, barvu moči nad ránem a oblíbený druh doutníků. Než jsem ze sebe vyjojkal odpověď, došel mi kredit a bába z call centra mne poslala mimo záznam. Moje číslo je od toho okamžiku bombardováno investičními bankéři z Honkogu ( investice do velkovýkrmny potravináčských cvrčků ), prodejci smaltovaného nádobí, kampeličky Podfuck a dodavateli stolních her se šlágrem sezony Člověče pověs se. Pokud nevíte, kudy kam - nasliňte prst a vztyčte ruku! Vždy na sever.
čtvrtek, 5. června 2014

BF
BF Shambo, SJM, Michale a další, tady to vůbec, ale vůbec nevoní. Tady to zapáchá velkým problémem. Čeho se tady brzo dočkáme? Kdo bude vítěz a kdo poražený? Babo raď!
čtvrtek, 5. června 2014

Shambo
Shambo SJM: jsem pouze pozorovatel :) ale pokud Apollo, tak Apollo 13!
čtvrtek, 5. června 2014

SJM
SJM Shambo vidím že máš spojení do Indie on-line, tak se pokus zjistit, kam ty černé nesmysly všichni chtějí v Evropě dávat. Tu vidím, že jeden Korejec sem narve 19 mega z Maďarska, další 10mega z chmelnice a třetí plánuje další miliony. Smysl to dává jedině za předpokladu, že kvalita se vyrovná premiovým značkám, ale cena bude na úrovni čín. Evropský trh pneu není nafukovací do nekonečna a jednou bublina praskne jako reality v USA. Pak může nastat doba, že tady přežije Apolo, ale třeba zavřou Otrokovice.
čtvrtek, 5. června 2014

Shambo
Shambo Pryži zdar, u Nokianu to vidím takto: na vnitřním trhu Ruska ( beru jako zjednodušující příklad, opomíjím zcela vědomně celé SNG a hlavně Ukrajinu ) se předpokládá snížení trhu pneumatik v tomto roce o 8%. Realita může být výrazně horší. Trh Ruska byl celkově v roce 2013 na úrovni okolo 58,5 mil kusů. Podíl prodejů Nokianu byl na trhu cca 9% - 5,3 mil kusů. Výrobní kapacita v Rusku Nokianu má mít vzestupnou tendenci - v roce 2013 to bylo odhadem už 13 milionů kusů. Nerudovská otázka - kam s ním? Tedy kam s pneuškami? Máme tady najednou nějakých 400 tisíc kusů bez odbytu. A nejistou hlavní část sezony. A u východních dealerů plné sklady. A uvedení do provozu dalších výrobních kapacit v Rusku - provoz zahájí mj. závod Conti. Navíc - Nokian snížil v prvém pololetí odhad hospodářského výsledku v tomto roce, čímž akcionáře nepotěšil. A po 14 letech ve funskci se odebere od září 2014 do penze stávající generální ředitel Nokain Kim Gran. Jinak - je mu teprve 60, od pohledu je to energický manažer ostrý jak břitva. Podtrženo a sečteno - cenovou nabídku máte na stole. Očekávám další třesk. Ceny už se budou jen snižovat. Pryři zdar, pánové.
čtvrtek, 5. června 2014

Michal
Michal Bořku, no jak jsem Ti psal v mailu, tak jsem z toho velmi překvapený, popravdě moc tomu nerozumím a souhlasím, že už ty první podmínky byly velice dobré a rozhodně by tím přivodili hluboké vrásky konkurenci. Takže co za tím je nevím a myslím, že se to v příštích týdnech dozvíme a seveřaní zde udělají asi pořádně horké léto. Ale pokud v tom není nějaká bejkárna, tak tu máme jednoznačně jedničku trhu zimní sezony, to mě ji jiná značka ani nezajímá...
čtvrtek, 5. června 2014

BF
BF Tak Míšo jak vidíš další opravený ceník Nokianu? To zavání nějakým velkým problémem a mám z toho smíšený pocit. Ceny nebyly vůbec na Nokian špatné a teď jsou ještě zase o něco lepší. Buď nám to tu chce někdo přitáhnout z venku a tak se upravuje a snižuje, nebo se nesešly objednávky. Tady to vidím trošku ale snad na tu první verzi. Tady něco totiž nehraje. Barum je jasný, ten neuhne Sáva letos nic moc, tam si zatím jednoznačně ublížili. Michelin je podle mne v krizi s tím co nabízí a tak nokian by mohl pokud to tu někdo nenatáhne z venku docela úspěšný. Kromě sestavy Hakap... Tam totiž jsou zcela mimo mísu a to co vytvořili je doslova mega úlet! Tak to tady vidím, že bude ještě pořádně horké pneu léto. Hezký večer přátelé gum.
středa, 4. června 2014

Shambo
Shambo Anabáze s blouděním Apollo pokračuje! Indická strana bez ohledu na původní zprávy o lokaci nového závodu do maďarské pusty vše dementovala. Že by Slovensko zůstalo ve hře? Pryži zdar.
středa, 4. června 2014

Shambo
Shambo BF a všichni - zdravím, nestíhám, info z Essenu bude!
středa, 4. června 2014

BF
BF Krásný den přátelé gum. SHAMBO, ty nás zase strašíš. Čína nebo Indie, je to jedno. Povyprávěj nám o veletrhu, pověz nivinky, informace. Čekáme na tebe tak dlouho. Včera jsem navštívil v Kuřimi prezentaci Pirelli a jejich nových produktů a mohu pochválit organizátory za jejich služby. Úroveň prezentace byla na velmi slušné úrovni a celkově toto setkání hodnotím pozitivně. Vyčíst k akci není opravdu co. Byli zde i zástupci ALCARU s jejich systémem TPMS, který prezentují a chtějí prodávat. Pokud konfigurátor pojede na jejich stránkách jak prezentovali s TPMS, myslím že je to určitá dobrá cesta přiblížení se zákazníkům z řad pneuservisů. Problém podle mne zatím vidím s jakou cenou vyrukují právě pro ty pneuservisy a jak budou dělat prezentace třeba právě na těchto servisech. Propracovaný systém na internetu mají myslím dost slušný jen ho spustit včetně infolinky. Výbava Atecem je víc jak dobrá a celková myšlenka není špatná. Zhatit to může špatná cenová politika pro servisy a možná i pro mne nastavení nějakých výhod když si někdo objedná komplet disk + čidla. Tady vidím nebezpečí že pak třeba cena al. disku bude uměle navýšena když si čidla nevezmou a hrozí to že kdo chce moc nebude mít vůbec nic. Disky se nahradí jiným dodavatelem. Tady mohu Alcaru jen doporučit ať se tohoto hříchu mnohých prodejců vyvarují a naopak dají ještě větší motivační slevu na svoje al disky. Takže shrnuli to celkově, příjemně strávený den V Kuřimi u Brna s mnoha zajímavými informacemi. Děkuji ještě jednou především organizátorům za hezký prožitý den, ale i servisákům kteří zde byli z širokého moravského okolí s kterými jsme si mohli popovídat o všem možném co nás v dnešní době pálí. Hezký den přátelé.
středa, 4. června 2014

Shambo
Shambo Houstone, máme problém. Indické Apollo poté, co na evropském trhu roste dvakrát rychleji, než jeho konkurenti, se rozhodlo obohatit paletu výrobních závodů v dosahu dojezdu českého cyklisty o další fabriku. Tentokrát to asi před Slovenskem vyhrálo Maďarsko. Pokud to bude pravdou, hustota jednoho gumaře na hektar v Uhrách bude na absolutní světové špici. A co nám nový závod nabídne? Apollo hrozí obohatit evropský trh o cca 700 tisíc nákladních a 4 miliony osobních pneu ročně. Houstone, máme problém. Pryži zdar!
úterý, 3. června 2014

Holajs
Holajs Pánové nevím co tady řešíte. Podle mého názoru každý dělá tak jak umí...Kdo umí obchodovat, tak si peníze vydělat umí chce to jen být podnikavý a nebát se.. Já se vůbec o nějakou konkurenci nezajímám a dělám si vše po svém, zkrátka se snažím aby vše klapalo a možná ani proto nemám čas trávit čas tady a večně tady vypisovat a stěžovat si kdo a jak mi ublížil nebo kdo mi vzal nějaé to procentíčko stejně to k ničemu nevede.... Takže zdar všem
úterý, 3. června 2014

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz