Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Poo
Poo Tak záleží Čendo jaké máš na ně požadavky, předpokládám že jde především o cenu, Chára to je celkem slušná firma (pneumatiky "nekradou" přes nezaplacené faktury, ale normálně za ně platí) tudíž ti je nemohou dát nějakou "nesmyslnou cenu".
pondělí, 18. srpna 2014

BF
BF Krásný večer přátelé gum. Všechna vás zdravím.Taky jsem se vrátil z cest a rozkoukávám se co se tu vše děje. A že se tu dějí věci není co lhát. Rusko bohužel potvrdilo svou pověst a že bude ještě tíže je podle mne docela jisté. Vrací se nám z Ruských hranic první kamiony s mlékem a sýry. Ředitel největší české mlékárny hrozí propouštěním. Z Polska se na nás valí levné kuřecí a jablky budeme zasypáni až po hlavu a naši pěstitelé zkrachují. Jsou to neradostné zprávy a do toho kurz eura vyskakuje růžky že chce překonat 28 kč hranici. Mnozí to nijak ještě v oboru nepociťují ale to jen do času. Můj pohled na to je ten že kdo má slušnou předobjednávku bude odměněn v podobě vyššího procentního zisku oproti pozdějším dokupům. Přiznejme si to objektivně a podívejme se na to jasnými očima. Kurz hýbe vším, ceny většiny zimních pneu v září nejpozději v říjnu pokud to takhle bude dál půjdou nahoru. Nevěřím tomu že se to udrží v této cenové hladině. Těch signálu že tomu tak bude je již teď mnoho a nebudu je tady rozepisovat. Jsem však o tom docela dost přesvědčen. Co bude pak je asi ve hvězdách. Jestli Rusko přitvrdí, EU to bude vracet a pořád dokola, nepřinese to nic pozitivního. Přejme si teď však aby vyšla zimní sezona v pohodě a aby jsme se dočkali začátkem listopadu hromady sněhu a bylo prodáno mnoho zimních pneu. Pak bude zase na chvíli dobře a přinese to pohodu na svátky. Dnes již stačí a poprosím Shamba, ale také i SJM o jeho náhled nejenom na matičku RUS.Hezký večer přeji všem rozumným lidem v oboru. Bořek Filipec
středa, 13. srpna 2014

Anonym
Anonym Zduř bando líná!Tady to flákate vám povím.Chvíli se válím na druhém konci světa a vy jste tady jak v pralese!Máte depku?Nejdou ryby?Rusko vás tlačí u prdele?To nic není to teprve příjde mazec!To budete mnozí kukat.Mocná matička rus tu udělá v tom humusu aspoň pořádek.Jinak jsem právě dostal od kolegy příjemné info že náš jeden velkoobchodník padl na hubu a zůstal po něm jen prach.Slavný to velkoobchod Kajgr je už minulostí a je po něm.Mafián to zařídil.Tak se dělají prachy.Pujč si od lichváře a dostaneš se rychle do pekla.Kdo bude další?To se brzo dozvíme.Tak čest paraziti,kravaťáci a hnídy internetu.Fakoušovi pozdravy zvlášť.Zdar!!!
úterý, 12. srpna 2014

Shambo
Shambo Pryži zdar, hlásím návrat do kyberprostoru. Michale, nad něčím podobným amatérsky pracuji, nebude to hned, ale informaci a prognózu sem vyvěsím. Se nám to nějak zamotává.
neděle, 10. srpna 2014

Michal
Michal Přátelé pryžovníci, tak Vám mohu říct, že se mi situace na evropské politické scéně nějak přestává líbit. Tenhle týden je ve znamení pinkání si sankčního míčku ze strany západu a z východu o to, kdo koho poškodí víc. Mě osobně celá ta akce přijde poněkud žabomyší a myslím, že o člověka tam jde až v posledním místě. Nicméně vzhledem k posledním informacím, že by se sankce mohli dotknout i automobilového průmyslu je asi čas se zamyslet nad tím, jak to případně může ovlivnit nás. Kdyby shambo měl třeba čas a chuť zjistit, jak to vypadá s exporty pneumatik výrobců do ruska a kolik procent tam toho jde, stejně jako v jaké fázi jsou továrny v rusku, které ještě nestojí, hovořím hlavně o michelinu, bridgestonu a mám pocit, že i pirelli tam něco kutí, ale to si jistý nejsem. Budou to velmi zajímavé měsíce s nadcházející zimou jen zajímavější a to nejen kvůli plynu a ropě. Na druhou stranu scenáře našeho odvětví pokud se to vyhrotí jsou asi jasné, buď bude pneumatik obrovský nedostatek a ceny vyletí, nebo naopak jich naopak bude strašně moc a zásoby budou totálně zdevalvované. co si o tom přátelé myslíte? Jak to vidíte?
sobota, 9. srpna 2014

pepazdepa
pepazdepa Od mišulinu mi došla jakási akce 1500kč za 2 pneu + 4,4% na van mišulin...
středa, 6. srpna 2014

Michal
Michal Vždyť jsem Ti to Čendo řikal, že to nebude tak blbý :-)
středa, 6. srpna 2014

Michal
Michal Čendo, Co si já pamatuju, tak za posledních pět roků tady v Praze se vystřídali asi tak 4 obchoďáci.Jestli Tě to uklidní, tak já mu asi před dvěma měsíci psal dotaz na cca 80 zimních pneu a ani mi neodpověděl, nicméně firmu bych kvůli tomu nezatracoval..
neděle, 3. srpna 2014

Poo
Poo Tak jsem se vrátil z dobrého oběda a číst tohle nebyl dobrý nápad.... Co si ti výrobci a výhradní dovolují je neuvěřitelné, to vše v kontrastu s vychvalovačskými výročními zprávami o jejich miliardových ziscích...
pátek, 1. srpna 2014

Michal
Michal Pryžovníci, nepřipomínají Vám tyhle obchodní praktiky něco? :-) Spor prodejců a servisů se zastoupením korejské značky Hyundai vyústil v podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Antimonopolní úřad má prošetřit, zda český Hyundai novými smluvními podmínkami neporušuje hospodářskou soutěž. ČTK to oznámil Spolek autorizovaných prodejců a opravců automobilů značky Hyundai v ČR. Prodejcům a autorizovaným servisům vadí dodatek k dealerským smlouvám pod názvem Etický kodex. Omezuje nároky prodejců na vyplácení prodejních bonusů, na kterých jsou existenčně závislí. Navíc zavádí subjektivní hodnocení jednotlivých prodejců. Kvůli novým smluvním podmínkám odmítla se zastoupením spolupracovat téměř polovina z 66 tuzemských prodejců. "Hyundai Motor Czech se snažil o zneužití svého hospodářského postavení na trhu a získání neodůvodněné ekonomické kontroly nad všemi partnery provozujícími autorizované prodejny a opravny vozidel Hyundai. Takřka polovina všech autorizovaných prodejců a opravců v ČR proto odmítla dále s národním prodejcem a zejména s jeho generálním ředitelem Vladimírem Vošickým spolupracovat a mnozí z dealerů odstoupili od dealerských smluv," uvedli prodejci v prohlášení pro ČTK.Nový dodatek ke smlouvě by podle prodejců umožnil zastoupení značky nepřijatelně zneužívat obchodní vztah s jednotlivými dealery Hyundai a ekonomicky je ovládat, respektive finančně likvidovat. V praxi by tak například Hyundai Motor Czech stanovil čtvrtletní slevovou akci na určitý typ vozidla s velmi vysokým plánem prodeje. Dealer by pak od národního distributora nakoupil za klasickou ceníkovou cenu s velmi nízkou marží čtyři až šest procent vozidla, která by pak následně na základě kampaně prodal zákazníkům s akční slevou, tedy prakticky za nižší cenu, než sám nakoupil. Poté by musel čekat, zda mu zastoupení proplatí slíbené bonusy za splnění počtu prodaných aut. Prodejci přitom již dostávají od Hyundai Motor Czech faktury na smluvní pokuty, které jsou pak započítávány vůči bonusům nárokovaným na základě prodejů.
pátek, 1. srpna 2014

Michal
Michal Tak to jsem zvědavý, kde se teď ty gumy objeví a kdo to propere...
úterý, 29. července 2014

Hrouda
Hrouda Vcelku pěkný servis, ale ta cedule je divná nejde mě to do makovice. http://www.pneurevue.cz/profile/hrouda/photo/2-kuriozity/20-je-vse-u-vas-v-poradku-vyhra-ve-sportce-nebo.html
úterý, 22. července 2014

Hrouda
Hrouda Čendo u nás ani kapka a voda v korytě skoro stojí a neteče. Chapci na moravě právě dostavají tvrdé zásahy tedy podle zpráv z internetu. Držím pace ať to moc neškodí.
pondělí, 21. července 2014

Michal
Michal Čendo a jak to tedy dopadlo? dostaneš ty peníze doplacený nebo ne?
čtvrtek, 10. července 2014

Anonym
Anonym Jak Bořa psal-Yokohama-možné milé překvapení,tak asi se tam něco děje.Ceník nevypadal co jsem viděl nijak špatně.Ukáže se co tam Rakušáci vymysleli.Dnes je tady pařák a tak jdu k vodě.Zítra volno a robota neuteče.Zdar všici.
pátek, 4. července 2014

Hrouda
Hrouda vedení společnosti YOKOHAMA (Austria) GmbH by Vás chtělo informovat o personální změně na pozici Sales Managera pro ČR. co se děje nejsou čísla ???? nebo nabídka lepší práce v jiné značce? teď před zimní sezonou ?
pátek, 4. července 2014

BIB
BIB červen nad očekávání dobrý, 2. nejlepší za posledních 6 let. Červenec zatím vypadá taky velmi dobře tak uvidíme, agro segment je zatím stabilní
středa, 2. července 2014

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz