Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Michal
Michal jojo, já to chápu, vím, kam a na koho míříš:-)
čtvrtek, 25. září 2014

Anonym
Anonym Bodejť by si je znal to nikdo,to jsou jen nastrčené loutky.Tam velí král dodavatelů u nás.Už chápeš?
čtvrtek, 25. září 2014

Michal
Michal No jooo, tak testík ADACu se opět velmi vybarvil......Ovšem mě se velmi líbí Semperit, pořád si drží svojí úroveň. Mimochodem lidé si ho chválí víc jak celou continentalu....Zajímalo by mě, proč se neúčastnil Nokian. To se němci báli, že by mohl vyhrát, jako u rakouských sousedů, nebo co? Ferdo bohužel já jsem z toho nic nevyčetl, pro mě jsou všechna jména v té firmě neznámá...
čtvrtek, 25. září 2014

Anonym
Anonym Zdar gumaři.Nikdo neví můj rébus?Měl jsem nachystanou flaštičku jako prémie a nikdo si to netroufl napsat vyřešit,nebo se někdo snad bál napsat pravdu.Bodejť by jo,když je to super tajná věc.Kamarádi koníčci dělají iáááá a černéj mustang vše z povzdálí řídí.Ano je to ten o kterém tu tak hezky pár dní píšeme a kvůli kterému je tu všude hodně teplo.Mu je ještě víc.Tož tak to už funguje na písku gum.Tak se taky když to jde robí tunely.Kde je konec slavného Třeboňského kapra,kde bude konec dalšího vykutálence co zaseká michelin a chce zase od nich gumy,a kde tomuto chaharovi?Snad si i ti co dodavají autoopravarenství uvědomí že ten brutál co tu kolem máme patří konečně za katr.Špína musí vylézt na povrch,vyhnít a hned odstranit.Zase dám něco nového do placu.P.S.Pokud mne někdo neodvalí třeba brokovnicí,nebo nějakým zázrakem neodstřihne třeba z diskuze (-: Zdar!
čtvrtek, 25. září 2014

Poo
Poo Tak tu konečně máme zimní test ADAC a pro mě velmi překvapivý výsledek A5tky
čtvrtek, 25. září 2014

Michal
Michal Přátelé nevyklízejte pozice, děli se horší věci, není potřeba hned dělat ukvapené závěry. Shambo, opovaž se na to zde vyprdnout, jelikož jsi podával zprávy z pryžového světa jako nikdo jiný, tak by to byla velká škoda, takže prosím zůstaň. Pane Mensa, děkuji za Váš přispěvek. Na jednu stranu Vás chápu, jsem rád, že jste se k tomu čestně vyjádřil a vězte, že Váš postoj do jisté míry chápu.....Na druhou stranu, promiňte, ale Vy sám jste v minulosti několikrát dokázal, že se nebojíte šlápnout do pěkných "sraček", kde šlo o daleko více a zachoval jste se opravdu frajersky, kdy jste šel doslova s kůží na trh, proti opravdovým gigantům. Vzpomeňte dva roky zpátky na články Důvěra je křehké zboží, když jste se v několika článcích a úvodnících pustil z mého pohledu na opravdu tenký led, kde to byly situace, kdy šlo výhradním dovozcům o opravdu velké peníze a Vy sám jste přispěl k tomu, že se po této stránce situace na trhu stabilizovala a dostala nějaký řád. A to nebylo jen kvůli tomu, že jsme na to zde vehementně upozorňovali, ale díky Vašim následným krokům. A to si myslím, že byly daleko větší žraloci a dravé ryby, než tento kapřík...proto mi úplně hlava nebere, že teď jste v tomto případě postavil velko a zbytečnou hráz na povodeň, která neexistuje. Já plně chápu a velmi respektuju Váš postoj, nerozumím mu zcela, protože si myslím, že byly horší věci a osobně si myslím, že nemáte důvod dělat bariery. O problémech se musí mluvit. To není o žádné škodolibosti, tito lidé jako jsou Bořek nebo Ferda a myslím, že všichni ostatní, co tady jsme nemáme důvod ke škodolibosti. A víte proč? Protože my neseme obrovské riziko práce v oboru, kde neseme zodpovědnost za lidské životy...možná Vám to přijde patetické, ale pokud my při práci na něco zapomeneme, tak se ten člověk může velice lehce zabít, nebo vznikne obrovská škoda a v takovém okamžiku se vám byznis rozplyne a rozpadne, v lepším případě přijdete o zákazníky, v horším končíte u soudu. Pochybuji, že někdo z těch lidí tady by byl škodolibý, že se druhý dostane do insolvence nebo do exekuce, protože to v každém hrkne, že zítra se to může stát jemu. Obchodujeme s drahými položkami při maržích, které objemu nákupu zdaleka neodpovídají a do finančních problémů se můžeme dostat všichni lusknutím prstu....za těch pět let jsem zažil ve svém okolí mraky radostí, po kterých rychle následovali rychle slzy. A tak se nedivte, pokud někdo z nás vidí něco nekalého, že na to prostě upozorní, navíc když to není plácnutí do prázdna a důkazy jsou evidetnění v obou případech, jak v tom co uvedl Bořek. Tak i Radek zde pouze napsal fakta o Kajgrovi, které se stejně během pár dní dostanou na světlo mezi všechny ostatní, i kdyby to sem nenapsal. Podívejte se sám, že i naší pokřivené společnosti balkánského typu media pouhým upozorňováním na podvody a lumpárny v naší zemi dokáží více vyčistit situaci v daném odvětví, než justice. Myslím si, že to je jediná cesta, jak se tímto současným světem probít. Vy sám jste to v minulosti ukázal v článcích výše mnou zmíněných. Tak nechte prosím lidi zde, kterým jejich práce není lhostejná upozorňovat co je trápí a co jim vadí. Neděláme zde žádnou partizánštinu nebo diverzantskou činnost, pouze diskutujeme a upozorňujeme na problémy, které nás trápí. Pokud byste diskuzi chtěl zrušit, musíme to respektovat a mě osobně to bude velmi mrzet.
středa, 24. září 2014

Anonym
Anonym Shambo jdu brečet,ty stará vojno!Po tvých kidech jsem se i počůral.Tak hodím aspoň vsuvku do placu.Dostanete všichni domácí úkol.Víte co má POTUMA s.r.o. http://www.levnejpneu.cz/ společného s našim oblíbencem posledních dnů?Šňupejte,hledéjte,lovte!Kdo to první zjístí a jasně napíše má ode mne prémie!!!Zdar.
středa, 24. září 2014

Radek
Radek No to není dobré.
středa, 24. září 2014

Shambo
Shambo Přátelé pryže, kolegové, psavci a čtenáři. Známí i neznámí. Velmi podrobně jsem si přečetl tu palbu za poslední dva dny. Co k tomu říct. Po zralé úvaze jsem se rozhodl z tohoto webu odejít. Octili jsme se v neřešitelné situaci. Jednoznačně respektuji názor pana Mensy, který jako vydavatel má právo se k obsahu diskuse vyjádřit a podle svého přesvědčení ji ovlivnit. Na stranu druhou - právo s kýmkoliv dobrovolně sdílet tento prostor si nemohu nechat vzít. Prostořekého Ferdu bych také někdy nejraději vybavil roubíkem a obrousil mu hrot brku, ale o tom, zda je kdokoliv vítán či ne, si rozhodnu sám za sebe. A mně by se po jeho zášlezích stýskalo. Aniž bych souhlasil s obsahem i formou. Pane Menso, naše diskuse se může zdát často kontraproduktivní. Ale účastníci tohoto debatního klubu představují vzorek populace, daňových poplatníků a profesionálů v oboru. Takoví jsme. Pokud se najdou lepší, erudovanější a chtivější borci se ukázat se svými perlami na tomto webu - pojďme chlapi do toho, ne. Nejsem mesiáš, abych ukazoval cestu. Jsem jen pozorovatel a dělím se tím, co vidím. Rád se z povzdálí potěším, jak se novým debatníkům bude dařit formulovat svá pozitivní a konstruktivní stanoviska. Přátelé pryže - pouze jednomu z Vás jsem mohl stisknout ruku a vyjádřit mu svou úctu. Věřím, že dříve či později nás život ještě svede dohromady. Dáme si fernet, doutník a po třetí dvojité si můžeme popovídat o nových horkých trendech ve studené protektoraci. Panu Mensovi děkuji za prostor na webu a Pneurevue. Zůstanu jejím dychtivým čtenářem. Ale pro roli dopisovatele se už nehodím. Jak často si totiž říkám, že pod tíhou reality a často bezvýchodnosti z mnou milovaného oboru bych celou řadu k.k.tů nejraději poslal do ř.t.. A rychleji než chachar po sedmi pivech. Bylo mi ctí, pánové. A jak jinak - pryži zdar.
středa, 24. září 2014

mensa
mensa Michale, jak jsem už jednou napsal, je to hlavně o tom zdravém úsudku a přirozeném vkusu. Nastavit nějaké exaktní hranice typu "toto ano, ale toto už ne" prostě nejde. Každý má pochopitelně tu svoji individuální "laťku" někde jinde. Já bych např. nikdy nešířil informace o tom, že ta a ta konkurence je v insolvenci, je na ni exekuce apod. Z jednoduchého důvodu. Kdyby se něco podobného stalo mně, taky bych nebyl rád, kdyby se toto dělo, a prostě nechci dělat věci, které by v takové situaci mně samotnému vadily. Taky v tom vidím takovou tu českou škodolibost a la Hrabal - "to je neštěstí, zaradoval se kloboučník". A nehraje žádnou roli, že to je pravda a že je to údaj z veřejně dostupných zdrojů. Mně by osobně upadla ruka od klávesnice, kdybych dával na nějaký diskuzní web link na justici, že např. nějaká naše konkurence je insolventní. Pak tu střílí od boku věci bez jakýchkoli důkazů, rýpe s v cizím soukromí a probírají věci, které jsou prostě privátní, intimní a slušný člověk to prostě nedělá. Já nevidím problém ve věcné a třeba i ostré diskuzi na konkrétní obchodní témata - ceny, marže, obchodní politika. Interpelace, kladení přímých otázek na konkrétní lidi. Ale podívejte se do (dle vás již umírněného) příspěvku níže: "podvody", "lumpy", "kradou", "podvádějí", a znovu "kradou", "podvádějí", "vymýšlejí lumpárny". A to je ani ne na 10 řádcích. A právě kvůli tomu jsem přesvědčen, že ta diskuze je kontraproduktivní. I ve společnosti může být extrémismus chvíli docela vděčným tématem, ale většinová společnost prostě taková není, i když může občas zvednou palec nebo souhlasně pokývat hlavou, což vede extrémisty k iluzornímu přesvědčení, že tu společnost nějak ovlivňují, formují, ale je to jen chiméra. Ještě krátce k tomu "tlaku" našich zákazníků. Vůbec nepopírám, že moje komerční zájmy jsou na prvním místě. Pneu revue je 20 let stará značka a pokud má fungovat, musíte se o ni starat. Jsme čistě soukromé médium, takže bych byl směšný, kdybych tvrdil, že nás neovlivňují komerční zájmy. Na druhé straně jsme v minulosti vedli i dlouhé zákopové války s velmi, velmi silnými zadavateli inzerce, pokud jsem byl přesvědčen, že prostě máme pravdu a své vydavatelské či redakční teritorium si musíme obhájit. Kdybych byl takto přesvědčen i nyní, postavím se do jednoho šiku s Vámi a budu hájit Vaše názory, styl a postupy. Ale tady tomu prostě tak není. O konkurenci ze zásady nemluvím, nehrabu se v jejích případných potížích a nepíšu anonymní příspěvky na weby (to pochopitelně není o Vás osobně). Můžu mít tisíc výhrad k obchodní politice toho či onoho (i v našem oboru vládne obrovský cenový dumping, kopírování nápadů atd.), ale prostě to beru jako realitu a daň svobodnému trhu. Pokud jsem přesvědčen, že dotyčný překročil zákon, jako jedinou možnost obrany vidím zase pouze a jedině prostředky, které mi ten zákon nabízí.
středa, 24. září 2014

Anonym
Anonym Dobrý den.Michale to jsi napsal skvěle!Právě že mám ještě tu hrdost a proto nevidím důvod proč bych měl odsud odcházet.Že zvednu některé ze židle je můj úkol,cíl i smysl.Je třeba ukazovat i na podvody,lumpy a zlé lidi kteří třeba kradou,podvádějí a myslí si jak jim to vše hezky projde.Nejsem žádný geroj,ale kadit na hlavu mi taky nikdo nebude.A že tady někdy přispěju třeba už ne tak peprně to si buďte ale jistí.Pokud má někdo strach,tak je to jasnou ukázkou že to právě tady funguje!Sleduje to tady hodně lidí což je patrné,tak ať redakce zůstane raději pořád nestranná a jen tiše sleduje co se tady děje.Jdu teď raději pracovat na rozdíl od těch co si na práci jen hrají a těch co třeba jen kradou,podvádějí a vymyšlejí lumpárny koho ošulit a okrást.Zdar.
středa, 24. září 2014

Michal
Michal Přátelé, teď mi to nedá a musím reagovat. Já co se týče propojení B2B modacaru a PneuOK toho moc nevím, taky se k tomuto nevyjadřuju, svůj názor na pneuB2B jsem zde napsal, za ním si stojím a myslím, že to nebylo nic špatného, napsal jsem svůj pocit a zkušenost. O tom si myslím, že diskuze je, ale jak vidno pan Mensa si to nemyslí. Upřímně pane Mensa, Váš příspěvek mě dost nadzvednul. Nezlobte se na mě a opravdu při vší úctě a sympatií k Vám, mi Váš příspěvek připomíná heslo: koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Je mi jasné, že k pneuB2B jakožto hlavnímu partneru konference a velkému plátci reklamy musíte zachovávat loajalitu, ale tohle co píšete je naprostá blbost. Že se Ferda vyjadřuje po svém víme všichni už x let a je potřeba říct, že má s 95% pravdu, ale v tomto případě nenapsal vůbec nic urážlivého, až jsem se divil, jak jemný byl. Pokud narážíte o tom, že byla v diskuzi zveřejněna informace o insolvenci na Kajgra a následné změny zašpiňěného kabátu za čistý, tak na tom nebylo nic hanlivého, bylo to pouhé konstatování faktů. Informace o insolvenci, které zde na Kajgra, zveřejněny byly pouhé odkazy na oficiální místa a úřady v ČR, které si může najít kdokoliv, takže si nemyslím, že by si někdo něco cucal z prstu, takže nikdo nebyl poškozen a nikdo nemůže cítit žádnou újmu, to by si tedy měl stěžovat snad na úřady, že to dávají veřejně na net a na nás potažmo na Váš web, pouze to byla zveřejněná suchá fakta. Pokud si myslíte, že diskuze je kontraproduktivní, tak Vás velmi rád vyvedu z omylu. Díky této diskuzi a tedy i díky Vašemu časopisu se spousta věcí změnila a osobně cítím a vidím, že trh s pneumatikama se stává stabilnějším, protože si ti, kteří roky byli rukojmím v síti polopravd, vyčůranosti a podvodů se konečně díky tomu ozvali, protože vidí, že to má smysl a druhá strana na to musí reagovat. To, že těm, kteří tomu trhu dávají největší rány se to nelíbí, je pouhý následek jejich jednání. Kdyby byl totiž náš trh křišťálově čistý, nebylo by potřeba upozorňovat na různé podvody nebo podrazy. Že máte pocit, že diskuze je chybou Vám vyvracet nebudu, je to Váš názor, Váš server, můžete si s ním dělat co chcete, ale věřte, že tato diskuze je sledována mnoha lidmi a mnoha firmami, které jsou rádi, že na problémy je upozorňováno a že jsou lidé, kterým ten obor není lhostejný. Protože na to neupozorňují nějací teoretici, ale lidé, kteří se setkávají s takovouto denní realitou a vědí co za tou gumařinou stojí práce. Znovu upozorňuji, že kdyby se nekalosti neděli, tak by se o nich také nepsalo. Chápu, že je na Vás asi vyvíjen tlak, ale osobně si myslím, že se zde v minulosti řešili daleko choulostivější věci a Vy jste byl sám, kdo podporoval diskuzi a sám jste v mnoha uvodnících v časopise měl velmi dobré názory a nebál jste naývat věci pravými jmény, pokládal jste dotay importérům, protože i Vás mnohé věci štvali a viděl jste, že to tady není plácání do prázdna. Já jsem měl v poslední době možnost navštivit opravdu velké firmy v našem oboru a řekl bych velmi významné a všichni když jsme narazili na pneurevue byly rádi, že si zachováváte otevřenost a upozorňujete na problémy trhu, spoustě firem to pomohlo a ten vzduch je tady prostě daleko čistší. Nechápu Vaše rozhořčení zrovna v těchto případech. Osobně si myslí, že rozhodně není na místě. Jak říkám, neberte to nějak osobně, velmi si cením, jakou formou je časopis pneurevue veden a je to velmi dobrý časopis, ale myslím, že tento Váš názor na diskuzi je chybný...
středa, 24. září 2014

BF
BF Ještě jednou dobrý večer. Pokud si pane Menso myslíte a jste přesvědčen že jsem to Já kdo to přehnal, klidně můj článek smažte, nemám proti tomu nic a plně to respektuji. Nikoho to nebude třeba dráždit. Přesto si v současné době za tím co jsem napsal stojím a pokud se potvrdí že informace podané byly zavádějící nebo snad lživé, pak zveřejním klidně zdroj a veřejně se tady za to i omluvím. Nemám s tím žádný problém. Pokud je to však pravda je to pak i jinak pro obor pochopitelné. Hezký večer a dobrou noc.
úterý, 23. září 2014

mensa
mensa K příspěvku níže: Mohl byste mít trochu hrdosti, abyste prostě odešel, když jsem vám řekl, že na tomto fóru nejste vítaný. A totéž platí i o dalších, kteří se tu neustále vrtají v životech a osudech jiných lidí, místo aby se starali o sebe. Je úplně jedno, jestli anonymně nebo neanonymně. Stále víc mám dojem, že tako diskuze je stále více kontraproduktivní, a všichni ti, kteří se tu staví do role jakýchsi spasitelů odvětví s právem házet špínu na kdekoho, si za to můžou sami. Vždy jsem zastával zásadu přísné nestrannosti, ale nyní myslím, že je čas říci také svůj názor. I ti relativně slušní, kteří sem píší, by si měli uvědomit, že tu prostě nemají právo někoho soudit ve věcech, které jim soudit nepřísluší.
úterý, 23. září 2014

Anonym
Anonym ZDAR.MÁM SICE 3 PIVA V SOBĚ, ALE JSEM SUPER REDY.MOŽNÁ ŽE JSEM BYL TROŠKU VÍCE SPROSTÝ,NAŠTVANÝ,ALE NIC NA TOM NEZMĚNÍ ŽE TO JE UŽ PRAVDA A NEMUSELI JSTE MNE MAZAT.ALE NEVADÍ..NEVÍM CO TU TEĎ ZKOUŠÍ NAJEDNOU Z MODACARU.TAKOVÝCH LEJSTER NATISKNU KOLIK CHCEŠ I KDYŽ BUDU UŽ U EXEKUTORA A SVÍTIT MI TAM BUDE ŽE JSEM ČISTÝ JAK PANA ORLEANSKÁ.PNEU OK DOSLOVA MÁLEM VYTUNELOVAL A TEĎ SE TU OBHAJUJE S MODACAREM.MÁ NA TO PRÁVO TO JE FAKT,ALE PRAVDA DŘÍV NEBO POZDĚJI VÝJDE NAJEVO.A ŽE JE TO V OBORU KDE JINÍ DŘOU A DRUHÝ SI VESELE DĚLÁ TŘEBA PODVODY TO UŽ NEMAŽTE.TO NENÍ NA NIKOHO ÚTOK,TO JE PRAVDA!ZDAR.
úterý, 23. září 2014

modacar
modacar V reakci na dnešní příspěvky, přikládám narychlo pořízené screeny z účtu, odchozích platbách k dnešnímu dni, výpis z rejstříku insolvence, které popírají fámy o insolvenci, podvodech a exekucích. Dále žádám o výpis bezdlužnosti.
úterý, 23. září 2014

BF
BF Dobrý večer přátelé gum. Je jednoznačně na místě, aby byl potrestán hrubší slovník kolegy a několikrát jsem ho na to důrazně upozornil. Na druhou stranu se ho musím i zastat o článku který napsal a byl v celku celý pravdivý. Myslím si že to jeho podání bylo ze zlosti a možné i nějaké osobní nenávisti, to nevím, ale je potřeba v tomto fóru diskutovat a psát o oboru jako celku a o tom vlastně článek byl. Napíšu to tedy já, který se pod nikým neskrývám, klidně se podepíšu a chci každého ujistit že nemám vůči B2B výlučně žádnou nenávist, zlobu, zášť či jinačejší formu osobního odporu. Jde jen o moje přesvědčení, uvažování a postupy logických kroků které lidi kolem této firmy dělají. Ale teď k věci. Dnes mi také mimo jiné přišla velmi důležitá zpráva ohledně společnosti Modacar a jeho výlučného vlastníka p. ing. Osmančíka o jeho exekuci na jeho společnost díky neplacení DPH. To co se mi dnes dostálo, je zcela a podle mne důkladně ověřená zpráva z velmi spolehlivého zdroje. Jsem nesmírně rád, že se i tímto důležitým včasným krokem vlastně dokazuje že p. majitel i s jeho firmami není vůbec takový svatoušek za jakým se všem kolem nás vydává. A to že se vydává je jednoznačně vyznívající z jeho článku tady na fóru. Osobně by mne velmi mrzelo kdyby bylo Pneurevue, nebo osobně p. Mensa zneužit k nějakým cílům které by přinesli zbytečné problémy takovýmto slušným lidem v oboru. Nelichotivá historie současného majitele Modacaru u společnosti PNEU OK je tady skutečně na Moravě hodně známá a v současné době se podle mne tento pán určitě pohybuje na velmi tenkém ledě. Zájem úřadů a institucí o jeho osobu je víc než jasný, patrný a zřejmý. Nemusíme si nic namlouvat, ale jestli dnes již jednoznačně neplatil státu dph, následně dostane prokazatelnou exekuci kolem 950 tisíc korun, tak je to jasný začátek jeho brzkého konce. Další kroky v tomhle případě včetně postupu proti všem jeho společnostem včetně B2B si každý rozumný člověk domyslí sám. Osobně děkuji svému úsudku, že jsem s takovými lidmi nechtěl a ani nechci mít nikdy a nic společného, že jsem se nenechal ovlivnit, nalákat a jsem opravdu rád, že můj rozum opět zvítězil nad sliby, hloupostí a falší. Každý ať si tyto informace probere, přebere a naloží s nimi jak chce. Přeji hezký nikým a ničím nerušený večer všem slušným lidem v tom našem gumařském oboru. Bořivoj Filipec.
úterý, 23. září 2014

Radek
Radek a přitom to byl jeden z neslušněších příspěvků pana ferdy :-)
úterý, 23. září 2014

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz