BF Hezký večer přátelé gum. Tak sezona zatím pořádně ještě nezačala. Zvýšený pohyb na servise a prodej zimních pneu se jednoznačně zlepšil, ale do šílenství to má hodně daleko. Firmy jezdí v klidu a celkem zodpovědně, lidi z ulice opět nikam nespěchají. Ti co mají zimní pneumatiky po celý letošní rok se budou držet až do poslední chvíle aby nemuseli přezout. Přijdou snad až na těch 3-4mm pneumatikách kdy nic neujedou ani v mírném kopečku. Senzory tlaku v pneumatikách jsem vyloženě momentálně řešil u třech aut a zatím si to zákazníci nechali vysvětlit. Dva v pohodě a u jednoho to nebylo vůbec jednoduché. Byl to velký tvrďák a namyšlený mistr světa. Tak jsem ho musel vyléčit jeho vlastní arogancí. Řekl jsem mu: Pane když mi tvrdíte že to může na přístrojovce svítit a že Vám to osobně značkový servis řekl u prodeje vašeho čerstvě koupeného a tímto systémem vybaveného vozidla, že to nikomu nemůže vadit, že je to jen vaše věc, tak tam laskavě zajděte ať Vám to tedy na zimu buď odpojí aby to nesvítilo ať máte klid, nebo ať podepíšou jasný čitelný papír a kde Vám to napíšou černé na bílém. A zajděte si prosím na STK a zjistěte si co a jak je povinného u TPMS. Věřte však že Vám tento bezpečnostní prvek servis neodpojí a už vůbec vám nic nenapíšou, protože by na sebe převzali obrovské riziko. Milý pán pak odjel do autorizovaného servisu. Asi po hodině se vrátil. U pusy div ne pěna jak byl vytočený. Nejenom že jsem měl ve všem pravdu, nic mu neodpojili protože tento bezpečnostní prvek už ani nejde a nesmí být nijak upraven na servisech, nejenom že mu nic nenapsali, ale že mu celou dobu lhali a ještě ho dorazili cenovou nabídkou senzorů a všeho kolem toho. Na STK ani už nešel i když jsem ho prosil a je to ode mne 300m. Prý po mé lekci sám pochopil, že to je jasná věc ohledně bezpečnosti a nebude se hádat i s nezaviněnou nehodou s pojišťovákem.(Mimochodem můj kamarád z pojišťovny se na tohle moc těší když to bude někomu svítit a nebude mít namontované senzory. To prý ani lidi nemají dělat jak se pak budou hodně divit při neodškodnění) Takže milý pán si u mne koupil disky, gumy i senzory a vše v pohodě proběhlo tak jak má. Překvapil mne však tento přístup prodejců nových aut. A to napříč celou Českou republikou. Mám zprávy od mnoha pneuservisů. Tak oni vyrobí bezpečnější auta a místo toho aby se prodejci postarali o zákazníka, tak jen zatím často lžou a mlží zcela evidentní nesmysly. Je taky docela jasné že skoro každý Čech bude spekulovat jak to půjde ošidit, je pravda že to někde nejde vůbec jednoduše a jdou tam např. zatím jen originál senzory s ventily. Kdy si někteří výrobci aut nevidí do pusy co za to pak chtějí a kdy taky jasně vidím že senzor za třetinovou cenu dokáže kolikrát více než originál. Je to však dnes jasně stanovený bezpečnostní prvek a že to je o pár měsíců namontováno na autě dříve nemění nic na tom že je to tam a musí to tam i už být jasně funkční. Tím že to nelze a ani nesmí už odpojit v autorizovaných servisech kvůli povinnosti a bezpečnosti jako to bylo kdysi např u volitelných možností v Renaultu, Peugeotu, apod. je toho jasným důkazem. Jak to kdo kolikrát podá tak i hodně-krát prodá. Kdo chce hledat výmluvy vždy je najde, kdo chce prodat službu, bezpečí a také třeba i kvalitu většinou uspěje. Na jeho straně jsou pádné argumenty, které mají váhu někde mezi penězi a třeba i životem. A jen pro radu těm rozumným - mnozí z vás máte vidět lidi když přijedou na servis a autem s TPMS když vytáhnu diagnostiku obejdeme auto, načteme data, řekneme a hlavně mu třeba ukážeme že špatně fouká, že má rozdíl na nápravě třeba 3-4 desetiny a že se nemůže divit že nenajede tolik km co mohl kdyby byl zodpovědnější. Pak se na vás chvíli dívá jako by jste byli někde z Marsu, nebo odjinud z planetární soustavy. Hned se ptá, co to je? Z úsměvem jen řekneme: Jo pane za chvíli už bez takovéto elektroniky ani nepřezujete gumy. Jen dobře připravený a vybavený servis to v blízké budoucnosti dokáže. Ani nevíte jak to působí i vůči těm servisům kteří si myslí, říkají a tvrdí, že se bez toho lehce a v klidu obejdou. Obejdou se určitě, ale taky brzo buď skončí, nebo budou jen zase chvíli brečet a hlavně nadávat, než zase jen stejně skončí.
sobota, 18. října 2014
Anonym Zdar bando líná.Tak se to troku rozfrčelo.Zimáky se už prodávají.Servis jede.Tento týden taky přišlo 8lidí se senzory.5 jsem nacenil,namontoval.2auta nešly dořešit jinak než originály ty ještě pořeším a jeden si bude pořádně lámat hlavu.Nevím co máte za problémy to neprodat.Je to většinou v člověku.Je to bezpečnost?Je.Může to svítit? Nesmí!Stačí udělat pořádné bububu nebo je nejlépe poslat na STK a uvidíte jak příjdou posraní zpátky.VYZKOUŠENÉ!!!Taky to 4zkoušeli a nakonec se vrátili úplně všichni.A byli připosraní.Tak mi tady někteří netlačte blbosti do hlavy že to lidi neberou a nechtějí,že se na to vyserou že jim to klidně bude svítit apod.Jste někteří jen suší frajeři co umí jen kecat na hubě,ale prodat umíte houby.Zdar.
sobota, 18. října 2014
Hrouda Dnes to šlo jako po másle přezouvá se od středy jako o život . Jdu domů a budu se těšit na sobotu jen ať přestane chc......t. ty mokrý kola mě se.... rou. dobrou a klidnou noc
pátek, 17. října 2014
pneuservisbrno Jo,a stejně je nikdo nechce,tento tyden BMW 6 GC r.v.13..nova kola+pneu ventil gumovy klasik,BMW X 5 M,kola+pneu..ventil gumaček...paní si prej raděj koupí dvoje boty...
pátek, 17. října 2014
pneuservisbrno Original Renault na prodejně Renault 800,-Original Mercedes na prodejně Mercedes..1250,- pcha...
Michal Tak ten slavný NEXEN na těch octaviích nic moc. Po 25 tis. km jsou na dvou octaviích předky na na 3 mm, jeho kolega se stejnou octavií a 27 tis. km na dunlopech na 6,5 mm na předku, k autům se chovají oba nadstandratně slušně. To zase bude teda věc. Jinak já zaznamenávám zvýšený zájem letos o nokiany, díky prakticky všem vyhraným testům na SUV a o WR D3...na to, že se mi nokian prodává fakticky velmi dobře, tak letos to mám úplně bez práce. A pak jak píše Tire, tak o conti a trochu o ten nový goodyear. Mrtvou značkou je bridgestone...jinak já si nemyslím, že by se to nějak změnilo. z 1.11. si nikdo nic nedělá a lidi jsou v klidu, že je teplo, takže to stejně nikdo jako každý rok kontrolovat nebude a sezony se vrátí do normálu do listopadu, jako to bývalo před povinností. S uloženek je přezutá nebo objednaná ani ne 5-10%. maximálně firmy co jezdí do hor a po D1 a to ještě ani ne všichni. Dneska TPMS pán to psychicky po týdnu bádání nevydýchal a řekl, že na to kašle, že tam chce plechy i za cenu, že tam bude svítit kontrolka....taktéž paní s i20, ta to shrnula tak, že nedá 4700 za ventily, že je to krávovina a ať si tam svítí co chce, STK má červenci a to je tam mít bude, takže jí prý EU může políbit prdel - doslova cituji:-)
čtvrtek, 16. října 2014
Tire Zdravím všechny makáče. Sezóna se tento týden pomalu ale jistě rozjela. Loni v tuto dobu jsem už ale měl přezuto přes první stovku zákazníku tento týden to vypada tak na 50, tudíž nápor na poslední dva týdny v říjnu za počátek listopadu bude oproti loňsku výraznější a také proto, že zatím mám především objednáný leasingovky a fleety, obyčení zákazníci se zatím z důvodu hezkého počasí zatím na přezutí nehrnou ale prodej nových pneu je i tak zatím dobrý, dovezné pneu z netu jsem zatím řešil asi 3x. Z těch mála zajimavých střípků letošní sezóny je zvýšený zájem o značku Continental (TS 850) - dík vítězství v testech, které proběhli v tv případně na nejčtenějších webech. Nějakého nového zákazníka s problematikou TPMSjsem prozatím letos ještě neřešil. Všem poctivým pneuservisákům přeji hodně zdaru a pevné nervy.
čtvrtek, 16. října 2014
Hrouda Zatí pohoda něco se prodává a trošku se přezouvá. Opravy pneumatik jedou na plné obrátky zapršelo stavební a zemědělské defekty a prurazy to je žrádlo :D
středa, 15. října 2014
Michal Což o to, gum se prodává od půlky min. týdne hodně, ale na auta to jde pomalu...páč nikdo se nechce přezouvat, že prý nové zimáky nebude v teple huntovat. Firmy jsem pod nátlakem donutil, že tenhle týden jezdí, takže je docela plno. Na druhou stranu je to lepší, než aby to bylo od rána do večera nasáčkovaný, že si člověk ani neuprdne...
středa, 15. října 2014
Poo Tak řekl bych že vzhledem k datumu a hlavně počasí to jde lépe než jsem čekal, od začátku týdne se každý den přezuje několik aut a i nějaká ta sada pneumatik prodá. Takže spokojenost :-)
středa, 15. října 2014
Shambo Čendo, pro tebe udělám výjimku - kouzelná zkratka PRC = People republic of China. PRC si nenechám ujít. :)
pneuservisbrno Přeji všem hezky den.........To tady snad zustane!!!
úterý, 14. října 2014
mensa Ano, včera tam přibyly nějaké příspěvky, večer jsem si je četl. S tím ale nemáme nic společného, nikdo nic nemazal. Musíme se podívat do systému a kontaktovat technickou podporu.
Hrouda Ano buzerace to určitě je, ale to jsou i některé dopravní značky nebo bezpečnostní předpisy. Ale politici EU a sedí tam i naši šašci to tak zařídily ( Prudit a buzerovat ) Je mě těch lidiček líto a to opravdu nedělám si legraci, že mají auto s blbejma ventilama, zase pneuservis to odskáče jsme zloději u zákazníka a ještě to zdržuje od pořádný práce já o to nestál , ale mě se nikdo neptal jestli chci v platnosti zákon o TPMS a proto když už se s tím setkám tak si to užívám. Ani jeden z nás to nezmění a trpíme společně . Je super pohodička zákazník a servisák při prodeji pneumatik a celá idylka končí při nárazu na téma a co ventily budete do druhé sady disků montovat nebo ………………… 1500kč/ks cožééééé to vám nedám nikdy ( nevím jak u vás, ale já si z jednoho ventilu příjdu na cca 200kč ten rozdíl ukradl zákazníkovy někdo jiný né jááááá. ) DD
neděle, 12. října 2014
BIB Michale u nás naprosto samé, nikdo čidla nechce, většina bude přezouvat a pár lidí bude mít druhé kola bez čidel. Ale já se jim vůbec nedivím, čidla v kolech bych taky nechtěl ani zadarmo. Je to jen buzerace.. něco jako dementní štítky..
neděle, 12. října 2014
Hrouda CHiCHi a hlavně že sem si koupil diagnostiku a zatím jsem se setkal jen s tím jak je prej drbu na tom že se to musí kontrolovat a servisovat . (" pokud nechtějí zaplatit kontrolu a následný servis ventilů nepustím je s tím na zvedák " ) Jedou do autorizáku ať jim defekt nebo přezutí udělají tam " mám to přece v záruce tak jaká platba za nesmysl to néééééé. " Ovšem tam je čeká 20letý vyučený automechanik s nagelovanou hlavou v saku a kravatě který se za 14nact táců nepřetrhne a ouha problém záruka se nevztahuje na defekty a přezouvání a oni to také zadarmo nedělají . „Mámo co budeme dělat ty peníze co zaplatíme jsme měly na 12tku krušovice a steaky . Pojeď táto doma to odpojíme a bude, on nám Fanouš v garáži nad nádražím pomůže „ a jestli neumřely tak odpojují ještě dnes.
neděle, 12. října 2014
Michal Tak Hrouda to trefil na 100% a má gumárenského bobříka odhadu....ani jeden přátelé....teda vyjma ty s VW a Škoda, ti je koupili všichni, protože tam ventily nejsou....ale ti zbylí ti šli do vrtule, když zjistili, že by museli kupovat druhou sadu ventilů. A to musím říct, že jsem nabízel ty alcaracke, které jsou za velmi dobrou cenu, přesto ti lidé odmítají dávat peníze navíc. Ten jeden doslova řekl, že dokud celá ta sada ventilů nebo stát do 1000 Kč, tak se mu to nevyplatí, obzvlášť, když se to musí stejně jednou za dva roky sundavat a servisovat, což taky stojí nějaký peníze ty opravný sady.....nejtragičtěji to berou majitelé vozidel hyundai a Kia, kteří v domění, že kupují auto, které je finančně velmi zajímavé nejsou schopni pochopit, proč zrovna tohle stojí tolik. Jeden zákazník mi říkal, že kupuje novou ix20 a prodejce mu nabízí druhou sadu disků,..auto dostane na plechách a on mu nabízí lité v ceně plechu jako dárek. Gumy ale ne a ventily také ne, jen ať si koupí ty disky, protože přiznal, že to nejsou schopni prodat, protože o druhou sadu nemá nikdo zájem, jak zjistí, že je tam TPMS...tak ten můj zák. mu řekl, ať mu ty plechy z toho sundají a dají mu ty liťáky a že bude jezdit jen na alu.....nebo ať mu k tomu přihodí ty TPMS ventily zadara....Jinak, z těch 10 se mě rovnou ptalo 6 lidí, zda by se to dalo vypnout na trvalo a zda bychom nemohli vyzkoušet, jak by to svítilo, kdyby ty ventily v tom na tu zimu neměli....že prý kdyby to nebylo nějaký blbý, jako, že by to hlásilo jen při nastartování a nepípalo to nebo neblikalo celou jízdu a pak to zhaslo, že by to klidně tu zimu vydrželi, že STK mají stejně v létě....takže počítám, že ti lidé to budou chtít očůravat jak se bude dát...úplně nejlepší to bylo u jedné firmy, která koupila dvě astry, jednu v srpnu a druhou v září...obě nemlich stejné a ta srpnová to nemá a ta ze září už ano....