Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

mensa
mensa Jeden náš čtenář na FB vložil zajímavý odkaz na soudní výrok ve věci krácení pojistného plnění z důvodu nevhodných pneu. Stojí za shlédnutí:
úterý, 2. prosince 2014

Hrouda
Hrouda Čendo ono se to tu rozjede až budou mít ostatní po sezoně. Já už teda mám a doufám že ještě něco prodám než se to zase překlopí a budem v tom znova, ale jarní sezona. Paní Zlata Trnková I.B.Z je na dovolené a možná až se vrátí tak tu ráda něco napíše. S pneumatikou Pneuman se můžou jít klouzat :D :D
pondělí, 1. prosince 2014

OCHRANAGUM
OCHRANAGUM Už se nedivím že tady paní z IBZ lobuje za B2B když si od nich koupila jejich http://www.pneumatikator.cz/ který jim mnozí servisáci otřískali o hlavu a teď kazí ceny ona.Stačí se jen kouknout.U nás se tomu jinak říká řiťolezství.A vzkaz:tak Vy si hrajete na jednom písečku a nám chcete kázat morálku?Styďte se za to co jste tímto provedla a vlastně i potvrdila.Smutné a ubohé je to co tady na trhu pneumatik kolikrát předvádíte zrovna s firmou IBZ Vy.Tohle je ubohé.
pondělí, 1. prosince 2014

BF
BF Hezký páteční večer přátelé gum. Je konec listopadu a jak ho mám za sebe zhodnotit? Vlažný začátek, lehčí střed a celkem pohodový konec. Práce bylo tolik, že to vše šlo řešit velmi pohodově, bez stresu a v klidu. Prodej pneumatik na to jaké panuje počasí nebyl vůbec špatný, ale nějaká vyloženě přeháňka návalové práce nepřišla téměř vůbec. Čísla ještě nemám, ale myslím že nějaký velký jak nárůst tak i propad nebude. Stále věřím že sníh vyžene další mnohé řidiče do pneuservisu a celkový výsledek poskočí k jasnému plusu. Pořád však mám optimismus a spokojenost i k tomu co už u mne proběhlo oproti mnohým servisům s kterými komunikuji. Mnozí a to i velmi velcí říkají že tak špatnou sezonu ještě nezažili. Práce málo, prodej slabý. Je to určitě taky zapříčiněno od regionu, města, polohy, přístupu pneuservisu k novým věcem, trendům a podobně , protože mám na druhé straně i velmi pozitivní příklady kdy servisy mají více než skvělá čísla jak za práci tak hlavně konečně v zisku s pneumatik. Co se týče Michelinu, tam už mám velké výhrady o kterých zde píšu řadu let a nepřekvapuje mne už vůbec nic. Nazvu to snad jen že tam podle mne vládne pokus, omyl, chaos, destrukce a poslední dobou absolutní nemohoucnost až snad bych to nazval ubohost. Takovou neschopnost a nefunkčnost všeho co kdysi dávno znamenal tento gigant u nás, nemůže už ani nikdo překonat. To co se děje a je v současné době na internetu s touto značkou je jasnou ukázkou že Michelin je v hluboké obrovské krizi a je podle mne již téměř mrtvý v brzké budoucnosti. Restart snad už není ani možný a jestli jim jde o to aby tento trh ještě více poškodili, tak si osobně myslím že to ani už snad nejde více podělat. Jsem rád, že jsou mezi námi ale i velmi solidní dodavatelé, kteří drží slovo, respektují názory pneuservisů, snaží se hledat cesty podpory a mají snahu jim třeba něčím malým i pomáhat. Jsou mezi námi a to je moc dobře. Hezký večer přeji všem rozumným v oboru.
pátek, 28. listopadu 2014

Hrouda
Hrouda Jen na okraj tu značku nákladních i osobních pneumatik na které se dá vydělat dost korunek jsem nejmenoval záměrně . Omlouvám se pánům co mě danou značkou zásobují nemohu a ani je nebudu jmenovat . Za vaší loajalitu a vstřícnost se vás pokusím odměnit dalším odběrem a neúnavným prodejem a logem vaší pneu na mých umouněných montérkách JIŽ BRZY. Naší dvorní švadlenu nepřezuji dokud to nevyšije !!!!!!!!
čtvrtek, 27. listopadu 2014

Hrouda
Hrouda Michelin už nějakou sezonu nedělám.V osobních je to značka s podporou pro mrtvoly a v nákladních se dá koupit všude lépe než od Michelinu , ale to by bylo v pořádku. Já jako servis rád nakoupím ve velkoobchodu, ovšem problém nákupu ve velkoobchodu je, že marže, kterou mě nechá je sotva tři %. Každý dopravce to v tom velkoobchodu koupí s 30% ,a proto je s radostí dotlačím ke koupi značky se kterou si mohu dovolit vydělávat koruny :D A o jedné vím a je to dost dobrá pohodička. Michelin je dobrá pneumatika, ale ten obchod je dobrej jen pro Michelin a na servis kašle. A v době kdy se sem dostala taková sra……ka jako je AGÁTA , nebo tomu podobné nákladní pneumatiky je pro zdraví prodejce nebezpečné (dost často ně hrozí fyzickou likvidací něco jako ses po….l vole já tě praštím:D) nabídnou krkavému hladovému a zadluženému dopravci v jedné osobě gumu za 13kulí PROČ PRO ZISK 300kč ??????? Ať si to prodávaj sami, nebo po netu. Je mě to fuk. To už i ta Barumka mě nechá větší prostor, ovšem ta mě zase nenechá žádného bohatého zákazníka. Dělal jsem LKW Walter a je fuč, Evals fuč, no nic . Je tu ještě jeden pokud někdo má zájem Vastep s.r.o super firma nechce někdo třeba vy pánové od Michelinu- nedáte si sousto ????? Telefon na pana dispečera zašlu na vyžádání Emailem, nebo na jaře vodní poštou. A abych jen nesr……l tak prodej pneu letošní zimu se stejným prodejem dvě úplně odlišné značky na stejném prvním místě Barum. A LASSA 2.příčka Continentál 3. Příčka Nokian a pak různé pneu. Co se zisku týká 1pozice LASSA a dlouho nic………2 pozice Continentál a NOKIAN dlouuuuuuuho nic 3 pozice Barum a tak dál a 99. Příčka MIHULIN prodaná jedna sada 18tek se ziskem 1200kč před daní na 4řech gumách UF a to byla fuška to prodat. ALE doufám, že ještě není konec. Zdar a sílu klucíííí a holky.

OCHRANAGUM
OCHRANAGUM Zima je zatím co se týče pneuservisu jen průměrná.Auta nepřezouvají,není sních.Michelin je v křeči a dělá ukvapené a hloupé kroky.Nový systém se jim už teď nefunguje,tratí desítky tisíc kol a s tím co přišli jim servisy udělají bajbaj.Je to skoro mrtvá firma s viditelným konecem pro naší republiku.Poláci s marketingem a Rumuni s logistikou jsou nepoužitelní.Co znám kluky tak všichni je posílají k šípku a berou něco jiného.Ať si to naperou panu práskačovi z Nej...,IHLE a nebo třeba jak to tu Gumánek dal do OK pneu,stéjně to v ničem nepomůže.Čísla nebudou o moc lepší.Tady je už marast a pokud nelehnou někteří na hubu tak se nic nezmění.

Moris
Moris Jojo Michelin má zajmavou obchodní politiku. Předzásobení už dělat nebudu protože pro mě stejně Michelin ke konci tohoto roku končí. Jedině jít do frenšízy euromasteru což pro mě stejně nemá smysl, navíc za cash měsíčně, nevim o nikom kdo do toho půjde, aby si mohl udělat předzásobení a mělo se ve skladě na co prášit. To co málo na pneumatikách dneska vyděláme jim odevzdám zpátky ne? zřejmě si dělají zas jen prdel ze servisu. Navíc cokoliv dokoupit dneska už neni problem pneumatik je na našem malým rybníčku až moc. Nevím jak to vidí ostatní pneuservisy ale z mého pohledu se stejně spolupráce odvíjela za poslední roky jenom k horšímu. Popř. je tu vůbec někdo kdo do toho po novém roce s Michelin jde?

Kentu
Kentu Michelin měl velký propad v prodeji aby se ztráta co nejvíce stáhla tak prodaly pneumatiky e-shopu za lukrativní podmínky. Proto jsou tyto ceny na netu. Michelin si ale udělal špatný dojem u svých zákazníku a všichni budou přemýšlet jestli si nejaké předzásobení příště udělají.

Gumanek
Gumanek u nás stojí ..Někteří dělají i dost zoufalé věci ...když jsem u toho michelinu.. http://www.pneuok.cz/?00vehicle_ord=&00period_ord=301&00width=195&00profil=65&00wheel=15&00manufacturer_ord=244&00dezen=&hledej=Najdi&path=m7%7Cs10 Svět se pr... obrací :)

Gumanek
Gumanek Ahoj ve spolek, u nás taky slabota :( , ale roztrhl se pytel se cenama na Michelin, který letos aspoň

Poo
Poo Tak u nás už od minulého týdne to jelo jen tak na půl, a tento týden je s přezouváním skoro klid, pár lidí za den. Jinak co mě teď docela pobavilo : http://www.nejlevnejsipneu.cz/pdf/michelin.pdf

Hrouda
Hrouda Zdar hošíci a je po vejdělku. dneska to skončilo a jak u vás ?
středa, 26. listopadu 2014

pepazdepa
pepazdepa Zákazníci jsou ovečky všelijakých testů ,až je mi jich skoro líto.Rád bych taky nějaký test,která zouvačka ,vyvažovačka,myčka,geometrie atd.je nejlepší
pátek, 21. listopadu 2014

RFT
RFT Novinka od Michelinu pro VW https://www.youtube.com/watch?v=5Voe3wIl-5k
čtvrtek, 20. listopadu 2014

Gumanek
Gumanek Dobrý den, již delší dobu sleduji vaši diskuzi a poměrně dlouho odolávám. Ale i já jako gumák mám svůj názor na mnohá tady přetřásaná témata. 1. B2B - tak trochu hon na čarodějnice , dle mého názoru podnikání jako každé jiné. Ublížit může snad jen velkoobchodům, pro všechny ostatní , hlavně menší pneuservisy jedině přínos. 2. Zveřejňování VH na restříku - nevkusné, ale možná by stálo za to zamést si před vlastním prahem. Např pan BF tam nemá nic :-? ,.. Bez zajímavosti není , že v hledáčku nejsou ani další zajímaví, jako třeba Euromaster ČR ,.. 3. Michelin - to je třeba hezké téma. Svým partnerům dali výpověď , místo toho nabízejí slavný Euromaster za poplatek 5000kč měsíčně a přitom řada věcí nefunguje. Přesto se všichni tváří, že je vše skvělý. Teprve teď přišla podpůrná akce na zimní prodej , která začla v říjnu a za dva týdny je po všem. Takhle skvěle fungují. Jinak letošní sezóna je zatím trochu rozpačitá, rozhodně šlágr to úplně není, ale ještě není konec :). Upřímně musím taky přiznat, že neznám nějaké ty zásady od provozovatele této diskuze, tak doufám, nebyly porušeny. Pokud ano, tak sorry , ale uznávám svobodu slova i když pomluva, taky hodně udělá :/. No něco si nechám ještě na přǐstě , pokud nebudu za své názory ukřižován :). Hezký večer
úterý, 18. listopadu 2014

TymPneuB2B
TymPneuB2B Přátelé obchodní i “přespolní", jsem rád, že všem sezóna šlape alespoň tak, jak je. Přece nebudeme jako zemědělci, kterým vždy za všechno může počasí :-) (málo prší, hodně prší, málo teplo, hodně zima… atd). Teď vážně - souhlasím s rozdílem, že počasí je již min. několik let jedním z ovlivňujících faktorů, který přímo ovlivňuje marži a hlavně posezónní zásoby a stres u mnoha prodejců různých velikostí v celé sezóně. Existuje v branži rozdílnost v uvědomění si tohoto faktoru s ohledem na svůj provoz, procesy, přípravu na sezónu, samotný průběh sezóny či posezónnost jako takovou. Je znatelný rozdíl, jakými nástroji a podporou se vybavují a jak předcházejí pak nemilým situacím. Zde - na úrovni prevence i reakce - má vliv debatovat. Prostě srdci a počasí neporučíš! Luděk Bartoš

BF
BF Hezký den přátelé gum. I Já jako SJM nevidím žádný důvod k tomu aby vznikala nějaká panika, antipatie, nebo něco jiného. Prostě něco někdo napsal, vložil a každý ať s tím naloží jak chce. Já to třeba ani nepotřebuji vidět. Na téma firmy jsem se jasně vyjádřil ve svých svobodných názorech a nemíním se pokud někdo třeba neprovede něco vyloženě špatného, nebo snad protizákonného se dále vyjadřovat. Pokud tam třeba nastanou jak pozitivní kroky což by bylo pro mne malým zázrakem, ale také i ty negativní a pocítím potřebu se vyjádřit, opět zase rád napíšu svůj osobní názor jako jsem to dělal doposud. Tohle už mnohokrát omílané téma ale už pro dnešek přeskočím a raději zhodnotí zatím průběh zimní sezony aspoň u mne. V říjnu se začalo s přezutím později, práce naskočila na plné otáčky posledních 14 dní měsíce i tak je však propad. Prodej pneu v říjnu jednoznačně pozitivně překvapil. Ziskovost u vytypovaných pneu více než dobrá a ks je více prodaných než tomu bylo loni. Listopad je zatím na práci vlažný. Teplota nepřeje a část lidi ještě jezdí na letních a hlavně dojíždějí staré zimní. Prodej není vůbec špatný, ale není to žádné to pravé ořechové. Uvidíme na konci listopadu součty za říjen a listopad které beru jako hlavní zimní sezonu. Obrovskou radost mi však udělalo že i když jsem vzal více zimních pneu než minulý rok mohu s čistým štítem říct, že jsem všem dodavatelům naskladnění již minulý týden do posledního haléře zaplatil a mám na stole absolutně čisto. To se však nedá říct o mnoha nejenom pneuservisech. Je jasné že do budoucna vstupuje nový naskladňovací faktor a to je jednoznačně již to naše slavné počasí. Servisy nebudou více naskladňovat, aby jim pak zůstali buď dluhy u dodavatelů, nebo snad větší počet gum po zimě, které sice budou mít zaplacené ale zisk bude ležet někde ve skladě a je zcela na nic. A to nemluvím pokud další rok cena pneu spadne, zisk zmizí jak pára nad hrncem a zůstanou jen oči pro pláč. A to jsme tu už taky měli. Buď pak budou muset posunout dodavatelé jednoznačně splatnosti, nebo ještě lepší verze je že se část bude moci vrátit jako to už někteří mají teď. Hlavně internetoví prodejci toto houfně nabízejí servisům a výhradní budou muset na tuto situaci v budoucnu pružně reagovat. Situace plateb u některých servisů je už teď s tímto počasím na hraně, mnozí včetně internetových prodejců dělají už teď kdy nenasněžilo velké výprodeje. Na jednu stranu je to obrovská škoda, ale na druhou chápu jejich situaci. Sklady dodavatelů i servisů jsou stále hodně naplněné. Gum je dostatek až bych řekl že je jich nezvyklý nadbytek. Faktury se splatnosti nabíhají a je potřeba se k tomu nějak postavit. Ti co mají zajištěnou vrátku jsou asi celkem i v pohodě, ostatní honí čas, stres a třeba i povinnost ke svým dlouholetým dodavatelům. Tak snad to vše dobře dopadne a každý bude dle svých potřeb uspokojen a spokojen. Hezký den přeji všem rozumným v oboru.

Hrouda
Hrouda Každý názor je dobrý a musí se respektovat. Ale nemohu si odpustit ( Jasný přínos je v kvantitě nabízených pneumatik a také v cenách u disků a větších rozměrů pneu ) ceny disků ? Jak často vám chybí velké rozměry pneu ? Tuto větu jsem už někde slyšel, ale od někoho jiného. Pro srovnání cen na jednom místě a následný telefonát tomu správnému člověku ano tak to funguje dobře. Běžný rozměr který se v daný okamžik vyprodal a to jen vinou shonu sezony, kdy obsluha skladu přehlédla že rozměr .......... už dochází a je potřeba doplnit u dodavatele nejlépe za předzásobovací cenu, Tak B2B za poplatek nepotřebuji. Pneu je všude opravdu dostatek až nadbytek a tím i za dobré ceny. Za mě stále NE. Michale to nedáš občas nepřispět :D Čendo já zůstávám a budu pořád plácat to svoje třeba že každý kdo má na boku auta napsáno velkoobchod netuší že prodávat do ulice po 2ks je maloobchod za pok....né ceny :D Bude pršet jdu si připravovat vor. Přeji krásný večer všem.
pondělí, 17. listopadu 2014

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz