Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

SJM
SJM Zdravím staré známé. P.S. Já fakt neopisoval od idnes, naštěstí uvedený datum je mi svědkem - http://ekonomika.idnes.cz/agenturni-pracovnici-se-maji-vyrovnat-zamestnancum-f91-/ekonomika.aspx?c=A150304_153123_ekonomika_rny .....to jsou panečku pecky, to turecká hajzlbába u aralky má 4x víc než agenturák pracující u nás pro značky, které jsou ve světě pojmem. Polovinu navíc zaplatí za ubytování a zametou s každým jak se jim zlíbí. Pojzemky jim dáme za košík hrušek, pak pár fotek, kecy o pracovních místech a pak raději se již neptejte. Mám v živé paměti jak "tituloval" náš nynější prezident tu kaděřnici, která chtěla jen normální cenu za pozemky v Hranicích pro fa Ph......... Byl z ní udělán nepřítel lidu, který nechce dopřát dělnické třídě exkluzivního zaměstnavatele. Jak to dopadlo asi víte.
čtvrtek, 5. března 2015

Shambo
Shambo Chlapi zdar, napíšu. Dojmy ze světa. Poslední dobou je zde diskuse velmi zajímavá. Hřích nečíst a nezvažovat.
středa, 4. března 2015

BF
BF SHAMBO, ty chlape ty žiješ? Napiš nám prosím taky něco nového. Chybíš tu.
středa, 4. března 2015

Shambo
Shambo A copak, návrat ztracených synů? :)
středa, 4. března 2015

BF
BF Hezký večer přátelé gum. Míšo, udělal jsi mi radost, že jsi napsal. A SJM lépe to ani nešlo nazvat. Děkuji ti. Osobně si myslím že Nexen je budoucí zlo a hrob mnoha dalších věcí které dnes ještě jakš takš fungují. Jsem docela přesvědčen, že přesně jak píšeš dolehne touha po pracovních místech na jedné straně k neblahému propouštění jinde a k tvrdému ořezu nákladů na straně druhé. Nexen nebude šetřit nikoho, vidíme to na reklamách Hyundaie proti Škodovce. Ať to bude tak nebo tak, pořád to dopadne na všechny kolem. Je potřeba si zde ale položit otázku. Potřebujeme tuto další značku na trhu ke svému chodu a k životu? Osobně si myslím že ne. Ano mají agresivní politiku, ano mají dobré ceny na servisy i zákazníky, ano jsou teď momentálně středem zájmů mnoha nejen pneu skupin. Ale přesto jsem přesvědčen že začít dělat ve velkém Nexen v dlouhodobém horizontu let je základ budoucího neúspěchu. Jasným příkladem je Hankook. Místo aby zde normálně fungoval, zdravě se rozvíjel je podle mne již téměř nepoužitelný. Důvod? Nasypaný je všude kde se kouknete a hádat se oproti internetu o 1-2% mne osobně už vůbec neužije. A 12 mega gum Nexen někde fláknout když se skoro zavírají některé fabriky, je opravdu velká frajeřina. Kdo to odnese? VŠICHNI! Kdo jde jen po penězích tak ten trh totálně pokazí a doplatí na to další značky a hlavně lidé kteří za nic nemůžou. Ať už ti co jsou ve fabrikách a pneumatiky vyrábějí, zákaznici, nebo řidiči kteří dnes mají už díky mozkomíšním normám EU poloviční nádrže a běžně díky CO2 o 1-2mm nižší vzorek. Kdo chce dělat Nexen ať ho dělá, Já pokud neuvidím jasnou a čistou politiku pro trh raději 100x podpořím někoho jiného. A Nexenu zatím osobně vůbec nevěřím. Čas ukáže kdo má a nemá pravdu.
úterý, 3. března 2015

SJM
SJM Omluva, zase ten ENTR. To mají plánovači v Nexenu poněkud divné mapy, protože poloha v centrální Francii by se alespoň mě jevila jako geograficky příhodnější. Přesto si nemyslím, že to neví, naopak toho ví mnohem víc, např. jaká je u nás nezaměstnanost, jaká je výše min.mzdy, že velké firmy si ze svými dodavateli hrají jako kočka z myší, že splatnosti faktur tu nejsou žádnou mantrou, že naše "specializované" firmy, když na věc přijde dovozeu neomezené množství Ukrajinců, Moldavců apod. V článku mě zaujali dvě věci, které vidím jako klíčové:Nexen prozatím nemá žádný závod mimo domovinu a Čínu - na to si prosím někteří za pár roků vzpomeňme a pak, mě nějak unikla informace, že by v EU mělo chybělo 12 mil. ks pneumatik. Pak mě dává smysl jedině další kolo cenové války. Bylo by ale najivní se domnívat, že se jim domácí výrobci ukloní a stáhnou ocas a umetou cestičku do automobilek. Začnou bojovat, ořezávat náklady (včetně mezd) a půjdeme do spiráli na jejímž konci žádné blaho nebude. Cesta do pekel bývá často dlážděna dobrými úmysly.
úterý, 3. března 2015

SJM
SJM Dobrý den všem. Nedalo mi reagovat na vzletnou zprávu a úsměvy naše pana premiéra v Nexenu a pobavila mě informace, že si zvolili Žatec, aby mohli rovoměrně obsluhovat Německo,Francii,Anglii a Seat ve Španělsku.
úterý, 3. března 2015

Michal
Michal No to je jednoduchý, 1321 bez dopravy. Oni účtují za os. odběr 99 kč za kus, jak tam píše ten trouba v hodnocení. jinými slovy se dostáváme k 1598 s DPH + 99 doprava, či li je to 1402 kč bez daně, na celém to kšeftu. no i tak je to k posrání a na přes držku.. Nejlevněji ji nabízel tirex tuším před 14 dny ještě stála 1341 bez DPH pokud si to dobře pamatuji, teď ji mají za 1396. čímž neříkám rozhodně, že to OK má od nich, to nevím. Ale pokud je tirex to dávat VOčkově za takovou cenu, tak ty gumy někde za tu cenu museli být k mání a nebo je někdo ještě někde má.
pondělí, 2. března 2015

pneuvm
pneuvm No to mi povídej. Mne hlavně zaráží ta cena já osobně neznám dodavatele který by se dostal pod tuto cenu. A oni to 100% jenom překupují. Co jim pak teda zůstane úplné h... jenom nám zničit cenu!
pondělí, 2. března 2015

Max
Max pneuvm - Tak nakonec budeme brát pneu i z OK elektra :-) Až si pojedu pro telku tak vezmu ještě do dodávky pneumatiky. Tohle už je opravdu k posrání!!!
pondělí, 2. března 2015

pneuvm
pneuvm Zdravím pánové gum. Už jste viděli nabídku OK ELEKTRO? Mne to přišlo v sobotu na email a musím vám to také ukázat. http://www.okay.cz/goodyear-efficientgrip-perf-205-55-r16-91w/#utm_source=eshop&utm_medium=email&utm_content=int&utm_campaign=CZ1509_pneu_so
pondělí, 2. března 2015

Michal
Michal Přátelé pryžovníci moc Vás po delší době zdravím. Vidím, že se tady vzduch pročistil a je zde stará dobrá parta, po které mi bylo docela smutno, tak jsem si říkal, že také přispěju pár řádky. Zimní sezona byla pro mě jedna z nejlepších a moc si ji chválím. Akorát únor je teda mizerný. Velmi mě překvapilo, že po dvou letech se vrátili do kurzu dodávkové pneumatiky a prodalo se jich víc, jak za dvě loňské zimy dohromdy. Hodně zajímavý bylo TPMS, díky němu sezona rozhodně nebyla nudná. A víc než s technickou stránkou, na kterou jsem byl připravený jsem narazil na velké obchodní problémy. V jednom případě jsem se dokonce stal rukojmím mezi zákazníkem, leasingovou společnosti, prodejcem ventilů a autorizovaným servisem. Kdy zákazník trval na tom, že nechce originální ventily, které ovšem žádný výrobce neorigo ventilů pro toto auto neměl. Autorizovaný servis nechtěl prodat origo ventily, leasingovka trvala na neoriginálních jako zákazník a to vše probíhalo 14 dní mezi 25.10-14.11. než se to vyřešilo. Byla to holt taková veselá záležitost. Ale obraťme se k létu, které bude dozajista velmi zajímavé. U některých výrobců v některých velkých rozměrech hlavně u atypů spadli ceny mnohdy i o 2000 na kusu, viz pirelli. Chudák Barum Conti mi tak nějak přijde, že tím, že vydali ceníky první, to trošku odnesli. Jestli je tu někdo, kdo ví něco o Bridgestonu, jestli tady vůbec ještě jsou a fungují, tak dejte vědět. Dunlop Goodyear nějak zvlášť nepřekvapil, ani nezklamal a Michelin zatím ignoruju, protože tam člověk když nevezme hned neprohloupí. No a Nokian si zase bude muset udělat pořádek. Respektive by si ho spíš mělo udělat GPD. jejich cenová politika je dobrá, ale musí si taky udělat nějaké hranice a mantinely u svých odběratelů. Viz Soukup. Jistě, je každého věc, za kolik co prodává, to je každý svého štěstí strůjce, ale v takovém to případě by si měli dupnout. Jelikož koncem týdne ještě u nokianu srazili ceny, tak jsou u mnoha rozměrů velmi zajímavé a stejné jak v předobjednávce. Tak jsem rozhodnul, že by si takových 50-60 gum od nich koupil, jelikož se tak neznáme, tak byh to zaplatil hotově, problém by to nebyl. Vím, že takové množství není pro GPD nic závratného a je to nicotné. Ale moje motivace skončila a klidně to budu objednávat po čtyřech, když tohle vidím. jakou má pak člověk mít motivaci, když to vidí. Jak píše Bořek, takhle bychom se prostě nikam nedostali. Obzvlášť když se tady jak mi už někteří kolegové říkali začíná rýsovat další problém a to jsou dodávky pneumatik z Ukrajiny a Ruska za velmi podezřelých podmínek a cen. Tak vzhledem k tamní situaci se není asi co divit. A bylo by tedy dobré, aby v takovýchto případech zasáhl státní ancábl. Kolega, kterému byl nabídnut nějakým ukrajincem Michelin na octavii loňské výroby na octavii zcela nové za 450 Kč/ks to nahlásil policii a celníkům A prý toho mohou dodat dva kamiony. takže buďme bdělí přátelé. Co se týče léta, tak zatím co jsem koukal na testy, tak jsem překvapení nezaznamenal. ADAC si hraje svojí hru, kdy testům a jejich kriterii je těžké porozumět a ACE nezklamalo též. Vzhledem k tomu, že se test odehrával ve francouzském Mirevalu, což je pokud mě pamět neklame testovací dráha goodyearu, tak mě vítězství Efficientgrip Performance celkem nepřekvapila, byť je to výborná pneumatika, tak výhoda domácí tratě je nezanedbatelná. Takže přátelé věřme v lepší zítřky a mějme pevnou vůli.
neděle, 1. března 2015

Poo
Poo Jo Michelin a Kormorán je teď za lepší podmínky, předtím byl hlavně Kormorán cenově absolutně mimo, třeba vzhledem k tvé ( a docela i mojí ) oblíbené značce nákladních pneumatik.
sobota, 28. února 2015

Hrouda
Hrouda Bořku Shodou okolností jsem na vedleší křižovatce ve čtvrtek tělal bouchlé kolo na kamionu a vjel jsem do té ulice kde leží pneu Soukup s tím že se dostanu na hlavní štráse nedostal ulice je slepá tak jsem tam přibrzdil a všiml jsem si jedné věci ( 10,0hodin a tma nikde ani noha ) To bude poslední křeč prodávat pneu s 30kačkama.
sobota, 28. února 2015

Hrouda
Hrouda Poo : nákladní . Moc Michlelin neprodávám mám jisté výhrady , ale ta faktura mě překvapla a potěšila ( v případě že nechám své prodejní ceny tak jak mám tak s nakupem na této fakturě se dá dělat zisk, ovšem jen do té doby než to zjistí zákazník od někoho jiného že je možné dostat ještě lepší cenu pak je to zase o ničem.)
sobota, 28. února 2015

BF
BF Dobré sobotní ráno přátelé gum. Děláte mi někteří opravdu radost. Vstanu, pojím, jdu do práce, pustím počítač a co nevidím? Pár zajímavých zpráv od Vás jak to tady je prohnilé co nového je v tomto státě s gumami, apod. Dnes mám trošku na mušce pneuservis s Bíliny. http://www.pneusoukup.cz/ Při pohledu na jeho stránky kde prodává vše jsem se nemohl ubránit dojmu že ne vše má skladem. A ejhle, je tomu tak. Kolega mi poslal pár zajímavých odkazů a je více než zřejmé, že je to překlopeno jen ze skladu GPD. Takže super!! GPD dává stovkám svých i jiných slušných servisů a ještě podporuje vystavení svých skladů do ulice. Ten rozdíl pár korun které v Bílině navýšili a dali tam dopravu na vše 79,-KČ nezachrání GPD od toho, že mají v kožichu veš! Malý příklad--24ks tam i tam http://www.pneusoukup.cz/pneumatiky/osobni/letni/215-45-R17/nokian-215-45-r17-zline-91y-xl/ Kazí to ceny některých produktů více než by mělo. Nokian je jasným důkazem. Jestliže zima byla letos z touhle značkou postavena velmi slušně, tak léto vypadá na pořádný průvan v cenách pro servisy ale i lidi z ulice, kteří opět porazí slušné servisy. Přátelé tak takhle by jsme se nikam nedostali, takhle to fungovat nebude nikdy, pokud si dodavatelé neumí udělat pořádek se svými odběrateli jako to provedl např. p. Vraník, tak pak nebude nic jak má být. Pak jsou už na řadě pneuservisy, aby tohle zveřejňovali a tlačili na své dodavatelé, ať si pořádně zametou s některými svými nesolidními odběrateli. Takže pánové servisáci, buď ty vši pořádně vyhubíte, nebo zůstanete jen zalezlí a budete jen zase suše nadávat.
sobota, 28. února 2015

Poo
Poo Máš ma mysli osobní nebo nákladní, Michelin nebo Kormoran?
sobota, 28. února 2015

Hrouda
Hrouda Co to je co se to děje ? Pokud nedošlo někde k překlepu při tisku faktury tak je u Michelinu velká změna a s takovým nákupem jaký mám na faktuře nyní se dá prácovat. Dějese něco ? nebo je to jen teď z nějakého důvodu který mě unikl ? Budu volat v pondělí zástupci a poptám se. Ovšem nepřepokládám že to tak mám jediný a s určitostí se najde někdo kdo to podělá do ulice, ale to je mě jedno můj důležitý zákazník dostane svou vysněnou slevu a já přesto budu ve velkém plusu a né jako doposud. Palec nahoru jen tak dál.
pátek, 27. února 2015

BF
BF Dobrý večer přátelé gum. Čendo, nemáš co závidět. Dnes jsem zavítal téměř na celý den na návštěvu k našim Slovenským sousedům z Lučence do firmy Darner. I když cesta byla oproti včeréjšku mnohem horší, přesto jsem zdárně dojel tam i zpět. Protože mám od nich již řadu let jejich myčku kol http://www.darner.sk/index.php/sk/umyvacie-zariadenia-kolies-dybox a jsem s ní maximálně spokojen, rozhodl jsem si tam zase na servis něco vzít. I díky profesionalitě, vlastní výrobě a kvalitě jsem neváhal a kupuji raději již léta u této společnosti. Firma se specializuje na vše kolem čištění a mytí, takže jsem si zakoupil další věci pro zlepšení služeb mých zákazníků. Nějaké ty přípravky na disky, šampony, vosky, voňavky, ale především to byla pak nová výkoná tlaková myčka dělaná přímo na zakázku s pistolemi a tryskami dle mých tužeb, potřeb a přání. Mám radost když můžete obchodovat s lidmi, kteří chápou co přesně na servis chcete, jak to má vypadat, co to má dělat a hlavně když to umí vyrobit na přání zákazníka. Bohužel jsem takovou firmu u nás ještě nenašel a tak jezdím nejraději nakupovat již roky tam. Kolikrát se zamýšlím proč v zahraničí jsou k nám často slušnější, pružnější a více akční než naše firmy. Je to někdy těžce pochopitelné, ale je tomu tak. Setkávám se s tím poslední dobou velmi často. Je to škoda, ale když někdo nechce tak nechce. Možnosti jsou i jinde. Trochu hledání a alternativa se vždy najde. Bohužel to u nás tak vypadá jak vypadá a pak se nedivím že lidé jsou na sebe zlí. Za hodně věcí si můžeme sami a po návštěvě ve Francii kde mi jen potvrdili a utvrdili mne, že Český trh je podle nich v současnosti totálně jeden z nejhorších v Evropě ne li vůbec nejhorší co se týče všeho kolem pneumatik, jsem se nastartoval ještě více pro svou myšlenku pro slušné a kvalitní pneuservisy, pro jejích žití a další bytí v oboru. Věřte nebylo to lehké poslouchat ani hovořit o tom co je a ještě bude, ale podívat se pravdě do očí je čas od času důležité a je to i potřeba. Ujasnit si některé věci, nastavit v sobě požadovaný program současnosti a jít hlavně vpřed. Zastavit se, nebo jít dokonce zpět je zcela nemyslitelné. Včerejšek byl jasným důkazem že dopředu to jde a mám velkou radost, že má návštěva v Rakousku měla takovou odezvu mnohých z Vás. Ať už jste někteří volali, nebo mi napsali jsem za to opravdu rád. Přeji hezký zbytek večera.
čtvrtek, 26. února 2015

BF
BF Krásný večer přátelé gum. Jsem sice hodně unavený a právě jsem se vrátil z cesty z Rakouska, avšak nedá mi Vám ještě nenapsat pár řádků. Dojmy, které jsem nabyl v centrále Yokohamy ve Vídni jsou tak čerstvé a příjemné, že by bylo škoda nepodělit se s rozumnými lidmi v oboru. Ti ostatní ať to klidně nečtou. Včera jsme se dohodli s kolegou že by nebylo špatné před sezonou definitivně a finálně doladit podmínky spolupráce se značkou Yokohama v naší síti. Když už tady někteří čeští výhradní dodavatelé zaspali, nebo vyloženě až nechtějí dělat základní věci které mají v popisu práce, nemají snahu o rozšiřování, zlepšování a nastavení obchodní spolupráce ať už z jakéhokoliv důvodu, tak je potřeba se zajet někam ven do zahraničí uklidnit, podívat, zjistit jak to tam chodí ať vidíte na vlastní oči ten rozdíl který tady u nás často panuje. Minulý týden ve Francii jsem se tak namotivoval a nažhavil že jsem musel zase něco podniknout. Tak jsem si řekl pojedeme doladit Yokohamu. Když jsme oslovili pana ředitele že bychom ho rádi navštívili a probrali některé detaily velmi příjemně překvapil a řekl ať přijedeme hned zítra. Slovo dalo slovo a my dnes vyrazili. Já z Třince, kolega z Prahy. Setkali jsme se v Brně kde jsem zanechal auto a s kolegou jsme pádili do Vídně. Cesta příjemná, klidná a pohodová. Po příjezdu bylo velmi mile přivítání od paní asistentky o které jsme náhodou věděli že má dnes narozeniny. Takže flaštičky vínečka byla malou pozorností ženě které si nesmírně osobně vážím za práci kterou pro nás zákazníky z ČR dělá. Pak už nás přivítal p. ředitel a šlo se na jednání. Každý z nás byl vcelku dobře připraven a začalo jednání které mělo několik důležitých bodů. Nemyslete si přátelé že je něco u nich zadarmo. To ani náhodou! Jsou to velmi tvrdí obchodníci a boj byl veden na obou stranách. Bylo a je však celou dobu vidět a šlo také dobře vycítit pocit, že jsou si plně vědomi, že je potřeba jasně a čistě dosáhnout oboustranné společné dohody. Což mi u nás někdy hodně chybí. Ta dohoda se po necelých dvou hodinách naplnila a podáním ruky se i ztvrdila. Podmínky byly max. naladěny ke spokojenosti jak jich jako dovozců, tak především nás pneuservisů, kteří tuto značku rádi prodáváme. Bonusy navíc které jsme získali, byly jen finální třešničkou na dortu. Pak již nasledoval příjemný pohodový oběd v rakouské hospůdce a po příjezdu zpět na firmu k Yokohamě nás zavalili dárkovými a reklamními předměty pro kolegy servisáky. Rozloučili jsme se a s dobrým pocitem úspěšného dne jsme se zamířili zpět do ČR. Přátelé pocit mám z toho opravdu pohodový. Lidský přístup, jasně dané dohodnuté pravidla, čisté a skutečné fakta. Nic víc nic miň. Jo, až pochopí někdy i někteří naši dodavatelé, že pokud nebudou dělat věci nejenom podle nějakého papíru, ale trochu i srdcem, tak mohou dopadnout ako např. teď náš slavný Michelin. Znám u nás v republice zatím jen dva výhradní dodavatelé kteří uvažují rozumem a myslí i srdcem. A myslím že se jim to v dnešní době i vyplácí. Papír totiž přátelé snese opravdu hodně a kdo mi řekne, že na lidskost a upřímnost se v obchodě už třeba nehraje, že na ni není v dnešní době místo, tak je podle mne hodně mimo mísu a mimo děj. Dnes jsem to viděl na vlastní oči a byl to obchod, ne žádné handlování někde na tureckém bazaru. Držím se totiž sám často i hesla - dej a bude ti dáno, přej a bude ti přáno. A to se dnes i skutečně stalo. Hezký večer všem rozumným v oboru.
středa, 25. února 2015

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz