carpediem už se asi neprodávají stroje do autoservisu a pneuservisu musí si udělat svoje
pondělí, 16. listopadu 2015
BF Některým chlapcům v Evropě se nedaří, tak raději začnou očerňovat. To že i některé štítky předních evropských výrobců jsou zcela smyšlené a vytvořené za ideálních jejich podmínek si tady nemusíme taky namlouvat. Lež, lež a jenom lež.
Hrouda netuším koho máš na mysli ale člověk jako takovej ten končí ne jenom v pointu ale i na téhle planetě UŽ BRZY :D nahradí ho bakterie
neděle, 15. listopadu 2015
pepazdepa Jsem něco zaslech o konci člověka ve vedení pointu.Neví o tom někdo něco??
sobota, 14. listopadu 2015
Michal Já to teda na vlastní kůži zkusil tu Alpin 5. Jelikož jsem je loni narval vlastnímu tátovi na služební auto, takže jsem s tím párkrát jel. No hlavně na mokru mě to teda nepřesvědčilo a hlučnost byla taky vyšší. Jinak ta WR D4 je parádní gumka. Já teda mám ještě WR D3 a WR D4 mě čeká asi až za rok, ale ta D3 je výborná, hlavně je strašně tichá. Na WR D4 jsem jel zatím párkrát, respektive, hned když jsem to někomu přezul a "zajížděl" mu TPMS senzory, takže z toho moc člověk nepozná, ale zákaznici co jsem potkal tak si chválili tichost a přilnavost na mokru, což tady kolem tý prahy je hodně důležitý. Podle mě je to Bibe hodně dobrá volba a to neříkám jen jako starej nokiaňák, který jezdí jak letní, tak zimní, ale když se na to podívám, tak opravdu je to hodně dobrá volba. Holt na doby Alpin A3 i A4 budeme hodně vzpomínat. Přičemž třeba Pilot Alpin PA4 je v těch velkých rozměrech výýýýborná.
Shambo WR D4 nok - držák! Mám, jezdím, příjemný pocit.
čtvrtek, 12. listopadu 2015
BIB Hlučnost a vlastnosti na mokru údajně OK ale nemůžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Ostatně nastal čas výměny zimních pneu na mém autě, stávající Alpin A4 se kterýma jsem byl velmi spokojený Alpin 5 určitě nenahradí. Zkusím asi podle mě povedené WR D4..
Michal Michelin Alpin 5 je totální propadák. nikdo to nechce a ti co je mají na to nadávají jak sviňa, hučí jako prase a klouže na mokru jako čert. Tady to michelin totálně podělal.
BIB Jakou máte zkušenost s Michelin Alpin 5? Co vidím tak příští rok už nevezmu na sklad prakticky ani kus. Oproti velmi vyvážené A4 je toto šlápnutí do lejna. Na sněhu a ledu super, ale to na čem si Michelin dlouhé roky zakládal - životnost je naprosto zničené. Ta guma může být sebelepší na sněhu a ledu, ale pokud vydrží jen cca 50% toho co minulá generace tak je to ostuda... Jak je u Vás kolegové?
mensa Hroudo - konference letos nebyla, nebylo ani zamýšleno dělat ji každoročně. První ročník loni se sice povedl, ale bylo to za cenu ohromného nasazení. Přímé náklady se zaplatily, čas a úsilí, které jsme tomu dali, již nikoli. Letos jsme měli dost náročný program ve Fleetu - 6 akcí po celé ČR, chtěl jsem pak zorganizovat něco jako kulatý stůl Pneu revue při Fleet konferenci v Praze, ale ani na to nakonec nedošlo. Fakt je ten, že hodně lidí říká, že by chtěli konferenci, ale nakonec nepřijede. Vám ale díky, že jste loni zavítal. Tak snad příští rok.
Shambo Konference - za svou osobu navrhuji osobní mikrokonferenci se zájemci kdekoliv. Bude si o čem popovídat.
Hrouda Je možné že se letos nekonala pneu konference ? Mohli jsme se potkat a zhodnotit co se za ten rok změnilo. Je nějaká podobná akce v plánu. ?
středa, 11. listopadu 2015
Shambo SJM - kupní síla... máme za sebou přesně dva roky cíleně oslabené koruny. Pokud si přepočítáš částku pro propočet "kupní síly" kursem z října 2013, tak jsme zase někde jinde. Ovšem - ne výrazně. Rozdíl mezi 25, 50 kaček za euro a dnešních 27 je bratru 6%. Takže za mne - přidat, přidat. Kdybych ovšem věděl, kam a jak. Pryži zdar.
SJM Jak vidno, ani prodej poslední české gumárny nerozvířil zdejší stojaté vody, přitom se zdaleka nejedná jen Mitasku, ale celé české portfolio ČGS. Tam může být budoucí vývoj docela nepředvídatelný, na rozdíl od otrokovické lisovny, kde se pro většinu zaměstnaců mnoho nezmění. Pro průměrný český servis je ale možná důležitější tato informace:Kupní síla jednoho obyvatele Česka činí v průměru 7 313 eur ročně (200 tisíc korun) a dosahuje tak úrovně 53,6 procenta evropského průměru. To představuje pro ČR 26. místo v žebříčku evropských zemí. Lépe jsou na tom Slováci i Estonci. Vyplývá to ze studie společnosti GfK.http://www.novinky.cz/ekonomika/385873-kupni-sila-cechu-je-polovicni-proti-prumeru-evropy-jsme-az-za-slovaky.html Dle vyznění jsme na 1/2 průměru Evropy. Můžeme také ale to prezentovat tak, že 26. místo představuje de facto samý chvost a za námi již nalezneme země typu Ukrajina,Bulharsko,Albánie,Kosovo, Rumunsko, no zkrátka Balkán. Pokud se podíváme jen na naše sousedy, se kterými nás pojilo po jistý čas něco více než geografická poloha, stěží jsme na 1/3, a to je již na pováženou. Když navíc se zamyslíme a porovnáme české běžné výdaje s německýma, vychází srovnání mnohdy ještě hůře. Pro prodej pneu a čehokoliv jsou tato čísla zdrcující a je vlstně s podivem, že to ještě nějak funguje.
Radek pokud si promažete v prohlížeči historii procházení tak nebude. tedy dokud k nim znovu nepujdete na web.
úterý, 10. listopadu 2015
pepazdepa To B2B je snad všude ,pořád to bliká na všec h stránkách
úterý, 10. listopadu 2015
Shambo Prodej Mitasu - upřímně, cena transakce ve výši 1,2 miliardy euro vypadá výrazně lépe, než proklamovaných 10,9 miliard švédských korun. A mohli by nám zlevnit Grippeny. Když už tak už.