Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

hohencenda
hohencenda Hurá už se těším na novinky
čtvrtek, 25. února 2016

Shambo
Shambo Jasně! Zprávy ze světa i domácích luhů a hájů budou! Ještě chvilku ztrpení.... Pryži zdar.
čtvrtek, 25. února 2016

hohencenda
hohencenda Žijete?
středa, 24. února 2016

BF
BF Hezký večer přátelé gum. Poslední dobou mi někteří z vás píšete i voláte a ptáte se na můj rezervační systém jak funguje, jestli jsem spokojen, zda s tím jsou problémy, kolik stání a jaké činnosti jdou zařadit do nabídky služeb. Je to nepřehledné množství otázek. Co můžu tady dodat? Jednoznačně pozitivní věc. Prošel jsem řadu objednávkových systémů na trhu a protože jsem byl docela zklamán tak jsem se s dvěma kolegy naštvali a nechali si sami udělat přímo na míru tuto službu. Po zimní sezoně jsme se shodli že bez toho již nelze téměř profesionálně existovat. Konec všelijakých papírků, rozpisů, nesmyslných poznámek. Vše je jasné a přehledné v REZERVAČNÍM SYSTÉMU. Největší pozitivní přínos však jednoznačně vidím že nám ubylo desítky telefonu u uskladněných pneu, které lze dnes u mne přezout jen přes rezervační systém. Proč?Jednoduchá odpověď. Kolik z Vás v sezoně doslova otravuje telefon kdy Vám zdělí že by přijel přezout své uložené pneu a kdy máte volný termín. Pak musíte hledat jeho pneu zda je má uskladněné, pod jakým číslem je máte uleženo a kdy máte vůbec volno aby jste ho přezuli. Tohle vše nám naštěstí odpadlo, protože po tom co zákazník zadá požadované údaje do přesně stanoveného času který si mohl vybrat a který mu následně přijde na email v potvrzení, se mu automaticky přiřadí jeho sada. My okamžitě víme kdo je a je k němu přidána uskladněná sada pneumatik. My víme kdy příjde a nachystáme se. Nemusím nikomu kdo to zná říkat jaká je to úspora času a hlavně nervu než když si s nim řešíte nesmyslně telefonicky věci které jsou více než zbytečné. Čas je drahý a tady ušetříte skutečně hodně a máte prostor na jiné důležitější věci v sezoně. A kdo má uskladněno stovky sad ví dobře o čem tady píšu. Na závěr snad podotknu jen že pokud slušný a kvalitní servis chce jít do budoucna dál musí pochopit že tady vede taky cesta vpřed. Na trhu je mnoho podobných produktů a záleží komu a co vyhovuje. Všem rozumným servisům to však s čistým srdcem doporučuji. Přiznám se že i já se toho ze začátku v září bál ale dnes říkám jednoznačně ano. Je to to co pomohlo ušetřit mnoho čaus a někdy i zbytečně pocuchané nervy. Hezký zbytek večera přeji. Bořek http://www.pneucentrumprofi.cz/
čtvrtek, 28. ledna 2016

hohencenda
hohencenda Bibe hezky napsáno též se držím kopyta svého
sobota, 23. ledna 2016

BIB
BIB Jelikož jsme pořád čistý pneuservis tak jsme samozřejmě v zadnici přesně jak bylo předpovídáno a třeme bídu s nouzí :-) ale švec se bude pořád držet svého kopyta..
čtvrtek, 21. ledna 2016

BF
BF Krásný zasněžený den z Třince přeji všem. Konečně nám tady pár dní padá trošku snížek. Bílo je už všude a najednou se probudili i poslední spáči kteří kupují nové pneu na své plechové miláčky. Začátek roku byl u mne vlažný, teď s příchodem sněhu se to trošku rozjelo. Není to sice něco extrémního, ale děkuji i za to. Gumy mám stále naštěstí skladem a všude je jich u dodavatelů dostatek a když není zrovna ta značka co by zákazník chtěl je jiná a většinou nikdo neremcá a bere co nabídneme. Autoservis se téměř nenudí, takže na tenhle čas na začátku roku je to dobrý.Takovou pohodu si představuji. A jak se máte Vy přátele gum? Bořek. http://www.pneucentrumprofi.cz/
čtvrtek, 21. ledna 2016

Shambo
Shambo Přátelé pryže, ať se nám daří!
čtvrtek, 31. prosince 2015

BF
BF Krásně prožitý Silvestr a šťastný Nový Rok přeji všem rozumným lidem v oboru. Ať slunce svítí v duši i mysli těm kteří to myslí v naši branži čestně, upřímně a srdečně. Ať rok 2016 je zase o něco lepší a přeji Vám hodně zdravíčka a i toho pověstného štěstíčka přátelé gum. Bořek.

Hrouda
Hrouda Přátelé přeji Vám krásného Silvestra a super Nový Rok 2016.

Shambo
Shambo Pěkné Vánoce, kolegové a přátelé. Nemyslete na kola, oddejte se snění. Zasloužíme si to.
čtvrtek, 24. prosince 2015

Michal
Michal Shambo, osobně si myslím, že osobně si myslím, že nezůstane kámen na kameni u Your Journey, Our Passion a pokud se nevzpamatují, tak ani u nejlepší cesty dopředu to nebude lehký rok. A pevně věřím, že po tomto roce a hlavně zimě to u Trust The Natives bude zase všechno Make The Feel Good.:-) Přátelé pryžovníci, přeji Vám všem krásného ježíška, hlavně si taky trochu odpočiňte, protože čistá mysl a odpočinutá schránka má obzvlášť v našem oboru vliv na pozitivní výsledky!!!
středa, 23. prosince 2015

Shambo
Shambo Volkswagen se zřekl svého reklamního sloganu "Das Auto." Vzhledem k aféře s emisemi je ... příliš velikášské a nabobtnalé. Jaký slogan u výrobců pneumatik se vám líbí? A který z výrobců o něj v roce 2016 přijde? Pryži zdar!
úterý, 22. prosince 2015

Shambo
Shambo Než začneme jásat a balancovat, je čas na drobnou bilanci. Co se že se to děje za našimi humny? První zprávy ze štábu výrobců pneumatik ETRMA jsou povzbudivé - evropský trh nových pneu roste! Všechny čtyři segmenty náhradních pneu - agro, osobní, nákladní/ autobusové a nakonec moto se opět objemově zvýšily. Nejzřetelněji markantní je to v zemích Evropské unie v kategorii nákladních/ autobusových pnue - celkový prodej se zvýšil o výtečných 15%. Ovšem pozor, další zpráva už hezká nebude - u zboží vyrobeného členy ETRMA v Evropě se prodej naopak snížil o 1%. Kdo je vítězem? Ano, uhodli jste. Tramtararará. Čína a celá Asie jako taková stojí na bedně a ruce má nad hlavou. Není to ovšem všechno. Už velmi nepříjemné je i to, že celoevropský trh nákladních protektorů se čtvrtý rok za sebou dopajdal k poklesu o dalších 10%. Jen věrné skalní fanoušky potěší, že evropská výroba nových pneu se vzepjala na úroveň roku 2011 a zaznamenala vyšší prodeje do Ameriky a Euroazie. Což nám mezi námi může být tak nějak fuk. Pryži zdar!
neděle, 20. prosince 2015

Michal
Michal Přátelé, já za sebe musím říct, že tento rok mě velmi mile překvapil. Jednak ziskovostí, která fakticky vzato byla nejlepší od magického roku 2010 nebo 11, jak byla zavedena povinnost zimáků. Druhá svojí stabilitou. Přijde mi, že se náš segment trochu stabilizoval a dostali jsme se do fáze bez výkyvů. Výrobci mi přišli rozumní trochu mi přijde, že u nich hraje konečně roli zákazník a pak to ostatní. Musím se zároveň omluvit a vzít zpátky svá slova o tom, že TPMS je ziskově na prd. Tato zima mě přesvědčila o opaku a nemám to ještě přesně sečtené, ale řekl bych, že TPMS se podílelo obrovskou měrou. Zde bych řekl, že na prodejnosti a zisku na gumách mělo letos podíl léto. To mi přišlo velmi silné a bohaté, tahlo se velmi dlouho a prodávalo se jak na běžícím pásu. Zima mi přišla tak nějak standartní, ale byla ziskovější a já osobně jsem za to velmi rád, hodně ji ovlivňuje teplé počasí a zde se přátelé trochu bojím, aby se najedno nevyrojili nápady našich slavných politiků o zákoném použivání zimních pneumatik. Stačí aby nějaká zelená hlava vymyslela v rámci ochrany klimatu, že zimní pneu více berou spotřebu, čímž vzrostou emise a tak by bylo dobré zakročit. Neberte to jako žert. Na konferenci v paříži tohle na plénu prý docela padlo. Jinak si řekněme, že ta konference byla v duchu poručíme větru dešti a řešíme kokotiny....ale zpět k věci. Jinak sezony jednoznačně neudělali premiové značky. Fakticky vzato u mě jednoznačně vyhrál léto i zimu nokian a pak barum conti. Na zimu o sobě dal vědět trochu kleber, trošku dunlop s goodyearem díky novým dezénům a bridgestonu a michelinu jsem v zimě ani neslyšel. Pokud nehodlají v michelinu něco vymyslet a zamyslet se nad alpin 5, tak nevím co hodlájí dělat příští rok. já osobně bych v dalším roce byl vděčný za stejnou stabilitu a vyrovnanost jako letos. Je vidět, že to prostě všem na všech stupních prodeje přineslo samá pozitiva a trochu té jistoty. Ono výkyvy směrem nahoru i dolů jsou prostě na houby.
čtvrtek, 17. prosince 2015

Shambo
Shambo Sezona byla mimořádně těžká a mimořádně úspěšná. V obou pohledech velmi vyjímečná. Příští rok 2016 až tak dobře nevidím. I když - podle analýzy ReportLinker se do roku 2019 prodají celosvětově až 3 miliardy pneumatik a růst spotřeby pneu se bude zvyšovat o 4,1% ročně. Takže - vpřed a vpřed a jen stále vpřed! Pryži zdar.
čtvrtek, 17. prosince 2015

hohencenda
hohencenda Dobře děláš Hroudo,o některých věcech se psát nevyplácí.......Už jsem si též dávám pozor co kde kdy jak..
středa, 16. prosince 2015

Hrouda
Hrouda Rok plný rekordů Bořku . Luksusní prodej nákladních pneumatik, zrovna tak luksusní nárust neplatičů za nákladní pneumatiky. Osobní pneu dobrý hlavně díky LASSE. Práce jako na kostele . Za utržené groše jsem pořídil nějaké pracovní náčiní do naší tělocvičny a zbytek rozdělím do polštářů pod hlavu pro mne a mou ženušku a dětičky co zbyde pošlu na FÚ. Měl bych ještě pár poznatků k průběhu roku,ale ty už tu psát nebudu páč je to nebezpečné už jednou jsem se se zlou potázal ( už budu hodný slibuji ....... I. )
středa, 16. prosince 2015

BF
BF Hezký večer přátelé gum. Blíží se nám konec roku a tak je třeba pomalu ho zhodnotit. Pro mne osobně byl úspěšný a mile překvapil. Léto překonalo mé očekávání a zima patřila taky k těm lepším což je příjemné zjištění. Kdyby napadl sníh tak to mohlo být ještě veselejší. Servis jsem pořádně obměnil zcela novým vybavením a investice které jsem udělal svědčí že to letos šlapalo tak jak by i mělo. Prodej pneumatik byl dobrý a hlavně ziskovost se posunula zase o něco výše a je dobré konstatovat tohle zjištění. Mnozí mí kolegové hlásí letos rekordní obraty, zisky, prodeje pneumatik, nárůst servisní práce a je to i pro mne po letech radostné zjištění. Ano, přiznejme si nebyly to však především značkové prémiové pneumatiky, které dělali u mnohých jen minimum a jsou na momentálním jednoznačném ústupu napříč spektrem servisů v ČR, ale byly to pneu ze středu pole nabídky a privátní značky. Je velice zajímavé sledovat kudy se to celé na našem trhu v prodeji pneu přesouvá. Proto není divu že Michelin, Godyear, Bridgestone a další přichází s novými nejenom pobídkami pro servisy. Ouha, chlapci z kanceláři zjistili, že mají problém a to velký, přesto si myslím že je trochu někdy už i pozdě honit byka po poli. Myšlení některých z nich ještě stále nedosáhlo na to co v nedávné době způsobili a co dnes u servisů sklízejí. Mnozí je slušnou formou odmítají, mnozí je vyslechnou a mnozí taky možná zkusí jim dat šanci. Každý ať si vybere sám. Některé projekty mají podle mne hlavu a patu, některé jsou tak na vyhození z okna. Letošní rok nebyl k mnohým servisům vůbec špatný, byl naopak štědrý a jde vidět že se přesouvá část těžiště ke kvalitě servisních prací. Nečekejme sice žádné zázraky, nečekejme co ví jak se ještě stane pozitivního,buďme rádi ze to co je, ale na řadě jsou podle teď výrobci a vidíme již dnes běžně v zahraničí skupování servisních středisek, sítí pneuservisů, a internetových prodejců výrobci pneumatik. Tady jsme sice na velmi malém písečku, ale pravda je že něco se koupit dá a něco se určitě i prodá a nakoupí a pak se uvidí co se stane. Budeme myslím někteří ještě hodně překvapeni. A jaký jste měli letošní rok vy? .
úterý, 15. prosince 2015

Shambo
Shambo Vše se horečně mění. Ještě 30. listopadu jsem psal o meditaci indické paní ministryně obchodu a průmyslu madam Nirmala Sitharaman, že k zavedení antidumpingových celních opatření proti dovozu nákladních penu z Číny nenadešel správny čas. Na Mikuláše ovšem se svým interview vystoupil vážený pan Onkar S. Kanwar, big boss Apollo Tyres - pozor, vždy má na oficiálních fotografiích slušivý turban. A co neřekl? Dovoz čínských nákladních pneu do Indie se za poslední rok zvedl o 90%. Uff uff. A co na to paní ministryně? Na indické (i české poměry) byla reakce na požadavky průmyslníků střelhbitá - madam Nirmala Sitharaman z klidové fáze v poloze lotosu přešla do fáze zuřícího buvola: tak když jinak nedáte, my vám kamarádi ta antidumpingová cla zvážíme a posoudíme. Jak dlouho to bude trvat? Dávám tomu dva roky. Ale pokud to Indie zavede, v Evropě začne fakt hukot. Je proti tomu nějaká obrana? Znalci doporučují polohu lotosu, zelený čaj a meditovat. Pryži zdar.
středa, 9. prosince 2015

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz