Shambo Čínská delegace odfrčela, investovat a vyrábět budou ovšem Korejci. Ti z jihu. Koncern Kiswire potvrdil svou investici ve výši 90 milionů euro do české výroby kovových kordů a patních lan. A kde jinde, než v zóně Triangle u Žatce. Učme se jazyky, budeme to potřebovat více než jindy. Pryži.... však víte.
Shambo 6. dubna byl zahájen dvouletý kontrolní program v rámci Evropské komise s cílem ověřit soulad mezi údaji tzv. euroštítků se skutečnými údaji, zjištěnými během expertního testování. Během projektu se budou testovat pneumatiky kategorie C1 - osobní letní. Evropské fórum bezpečnosti výrobků PROSAFE potvrdilo, že možný nesoulad mezi výsledky testů a uváděnými hodnotami štítků výrobců může posloužit jako důvod k soudním sporům. Zatím má být prověřeno 150 typů pneumatik, výsledky poslouží pro vznik nadnárodní databáze. Během testování se zapotí komisaři z celkem 13 zemí EU a Turecka. Pryži zdar.
pondělí, 11. dubna 2016
hohencenda Michale kdysi přijel zakoš 4 fungl nové Nokiany 205/5/16 kupované v Německu 3 OK 4 boule z boku čučel jsem jak vejr.Přišlo mi to že chyběl kord pán měl hubu protaženou protože reklamaci v Německu no nevím jestli se mu vyplatilo jet tam dvakrát.Výroba Rusko.P.S. měřil jsem šuplerou Nokian D4,paní nevypadala na Michel Moutonovou.
čtvrtek, 7. dubna 2016
Michal čendo měřil jsi to, nebo jsi to bral podle té měrky na dezénu, co je tam vyznačená? Jinak přátelé, nějak se mi to s těmi WR D4 nezdá. Na podzim v půlce řijna jsem obouval WR D4 ve 215/65 R16 102H XL, jedna sada nový quashqai, druhá XC70 a třetí Tiguan. Auta podle protokolu najela nissan 3800 km, volvo 4000 km a tiguan 1800 km. A předky. První sada na 7,5 mm, braná v nokianu normálka, druhá na volvo 7 mm od Cháry, třetí sada na tiguan brána v GPD 6 mm. ten s tím tiguanem je takový strejda, který to má jako rodinné auto a letní nokiany má pořád s osmičkama a už na jich jezdí 3 sezonu a v zimě jezdí tak o třičtvrtě méně než v létě. nějak mi to přijde jakoby vianor měl nějakou spešl pneu, která paradoxně vydrží míň. Nevím, navíc mi přišlo, že ty z GPD mají trochu odlišné drážky na středu a středové rameno je měkčí. Nějak se mi to nezdá přátelé, nechci nikoho obviňovat, ale z toho tiguanu je to první sada, která je brána v GPD. A jak jsem psal s ostatními problém nebyl nyní ani předtím, jak to popisoval bořek. Uvidíme, čeká mě přezout minimálně takových 15-20 aut, které mají tyhle pneu, co jsem měl normálně z nokianu, tak uvidím, jak na to budou. Jinak je to teda nářez jak v řijnu....včera tu bylo 27 stupňů, ale plno máme až někdy do 22.
středa, 6. dubna 2016
hohencenda Nokian 215/55/17 98H XL DOT 4115 Vůz Nissan juke KM na nich najeto 2740 km předek zůstatek dezénu předek 6mm paní vozí děti do školky zadní v pohodě 8mm :No naštěstí nejsou ode mne...
středa, 6. dubna 2016
Tire pár střípků: práce je jak v zimě když má druhej den napadnout sních... zmíněné nokiany jsem taky přezouval, naštěstí si je bude pán reklamovat v gpd... a a když kouknu na některé e-shopy tak se mi chce brečet za jaké ceny to střílí do světa... někomu už teče do bot a to je sezóna ve své první 1/4.
středa, 6. dubna 2016
hohencenda Přečtěte si na novinkách cz : Pětina čechů dojíždí zimáky v letě .....se pobavíte co je v čechách odborníků přes gumy.
úterý, 5. dubna 2016
Michal Přátelé, já můžu jen potvrdit, tento týden byl hustý masakr a vzhledem k předpovědi to vypadá velmi dobře. A jen můžu potvrdit slova Bořka, že tomu je přesně tak a je to velmi smutné. Nicméně poptávka po nových pneumatikách je dnes obecně slabší než loni, to slyším ze všech stran a bohužel spousta firem bude ve stresu a bude to jen horší a horší. Já osobně jsem s tím počítal, protože loni jsem měl abnormálně dobré léto a obsloužil jsem snad všechny zákazníky za celé ty roky. Dunlop GY je letos totálka. A rozhodně jsme se dostali do situace, že pneumatik je obrovský přebytek na trhu a to samozřejmě neprospívá. No bojujme přátelé a buďme rádi, že je teplo a lidé jezdí. :-) Přeji pevnou vůli a dobrou mysl!
neděle, 3. dubna 2016
BF Dobré nedělní odpoledne přátelé gum. První velmi ostrý týden na servisech máme za sebou a jaké poznatky nejhorší značky u nás zatím mám? Jednoznačně, Goodyear, Dunlop. Tady někdo něco zkazil a přiznám se že být v Prémiu, naskladnit větší množství gum s +- 40-43% by u mne dopadlo že jim to vrátím na jejich náklady. To že nemají zcela běžné rozměry z předobjednávek a budou někdy možná v květnu je i pro mne záchrana a hned jsem to taky stornoval a objednal u jiného vstřícnějšího dodavatele s lepším 5% rozdílem. Byly druhý den a vše v pořádku. Ještě že mne něco osvítilo a nakoupil jsem jen pár gum které jsem už vystřelil pryč. Oči pro pláč můžou mít však kolegové kteří toho mají mraky na skladech. Malý příklad ze soboty. Jestliže KK dává lidem do ulice na tuto pneu 38% + 1 za objednávku z internetu, tak si řeknete že je to šílené---http://www2.rajpneu.cz/pneumatika-1211000660/GOODYEAR-EFFIGRIP-PERF-93W-XL.php , ale tohle je lahůdka a protože mám fa teď na na stole jak si zákazník dovezl tyto kola a já se na ni koukl a kdy mne to málem osobně vyvrátilo. Sleva je přes 48% a že tam je 100 Kč na kolo zákazníka nezajímá a chce to po servisech že nemají přece žádnou nákladovou dopravu apod. nesmysly -- http://www.alukola.com/eshop/67156-efficientgrip_performance .Takže shrnu li to celkově, tak Goodyear je letos pro mne osobně jednoznačně nejhorší postavenou značkou v ČR. Politika a úroveń prodeje katastrofou. procenta na servisy zcela nezajímavé, kdekoliv nakoupíte mnohem, mnohem levněji. Zásoby a dodávky špatné a protože dodnes nedorazil asi ze strachu ani nový obchodní zástupce je i komunikace na úrovni 0. Smutné zjištění a jde vidět že jdou ve stopách kdysi slavného výhradního Michelinu, který je podle mne v současnosti zcela mrtvý pro ČR. Hezký zbytek neděle přeji přátelé gum.
hohencenda Tak ke mně přišel automechanik od nás ze vsi který 6 let přezová a měníní i pneumatiky :potřeboval radu ohledně vyvažování věděl kulový tak jsem mu to vysvětlil....No ode dneška snad nebude závaží tlouct kolem dokola kola a začne snad vyvažovat....
hohencenda Jo Nokian z Ruska kapitola sama pro sebe,Nevíte někdo něco proč Bridgestone náhle oslovuje i malé zákazníky se kterýma se dodnes nebavilo?
pátek, 25. března 2016
Michal K tomu lze říct jediné. Kdo si co naskladní, to má. Já zatím 17ky sundaval jen 4 sady, dvě z octavií, jedné z nového supa a A6 audi, ostatní teprve přijedou a všichni si to chválili, největší rozměr byl pondělí 245/45/18 na pětkovém BMW a po 12 tis. je zadek na 7 a na předku svítí osmička. Když je někdo nevrátil a nechal si jen dobropisovat procenta a pak vysíral, že je může prodávat o 300 levněji nebo to kupuje dál, protože v oběhu ty pneumatiky jsou a GPD je spokojeně prodává dál...tady je chyba p. Hybše, že jim to dovolí, protože pak to hází bahno i na ty gumy, kterým nic není. O letní bych se nebál, i při cenové revoluci dunlopu, je zájem o nokiany prakticky 80% z celého portfolia a speciálně ty letní jsou fakt špičkové.