Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Shambo
Shambo SJM - raději více informací, než pochyby a spekulace. :)
úterý, 24. května 2016

SJM
SJM Přátelé, vím že tento příspěvěk je to nošení dříví do lesa, ale na druhou stranu, opakování je matka moudrosti " ipneu.cz - Odborníci na pneu‎ Stovky tisíc pneumatik skladem. Jen oficiální distribuce. iPneu.cz Stovky tisíc pneu skladem · Rychlé odeslání pneu · Osobní odběr". Zatím, co za kanálem zkoumají grafy, tady to již frčí a kupodivu i název zůstává již nějaký ten pátek neměnný, jen co jsem ho viděl naposledy, přibyla ta úžasná pečeť.
úterý, 24. května 2016

Shambo
Shambo Hroudo, děláme jen svou práci. Pokud by se evropské značky (nejsou všechny technicky evropské, ale víš, koho tím myslím) chovaly dlouhodobě prozíravěji a racionálně, mohlo vše být jinak. Bohužel těmto výrobcům je jedno, co pro ně děláš. Takže pragmaticky z toho vytěžme to, co se dá vytěžit a ještě jsme se na sebe mohli po ránu podívat do zrcadla. Na webu britských Tyrepress je grafika s otázkou, zda by měli výrobci prodávat pneumatiky konečným výrobcům. Představ si to jako hodiny s dvěma ručičkami. Velká je na půlnoci, druhá ukazuje půl sedmé a pět minut. 54% účastníků říká ANO, 46% NE. Proč by neprodávali, já jim nebráním. Ale zatím nikdo nevymyslel funkční systém, ve kterém to může dlouhodobě fungovat. Důsledky jsou takové, o kterých píšeš a které tě trápí - výrobní poděs XY má pocit, že trh je nafukovací a tlačí a pumpuje tak dlouho, až dopadne jako lamoká rybářka s natvrdlým rybářem. U roztrhané prázdné sítě a s dírou v pramici. Dobře, že ne s dírou v palici. Odvahu a pryži zdar.
pondělí, 23. května 2016

Shambo
Shambo Čendo, jde o to, abychom se uživili my.
pondělí, 23. května 2016

hohencenda
hohencenda Hehe Hroudo super články ve sběrně jsem byl a škoda času i benzinu,příště to nechám za werksttatem radši shnít.No a ta čajna no asi se po ní taky kouknu byt´je mi furt nějak proti srsti živit cizí lidičky.
pondělí, 23. května 2016

Hrouda
Hrouda Už byl někdo z vás v poslední době ve sběrně :D Je to moc pěkný zážitek . Mám tu asi 1,5t starých nákladních disků a můžu si z nich odlít kanon a pak střelit někoho v parlamentu do prodloužené části zad. Starý blatní se dá použít jako brnění a pružiny pérování jako skákadlo pro děti. Jinak nic protože tady široko daleko za díl z auta nedostanete ani VORLA. Ovšem pokud máte starý okap který jste sousedům odmontovaly jen omylem tak to se dá prodat za 2,5kč za kg úsměvné. Jen tak dál .
pátek, 20. května 2016

Hrouda
Hrouda Shambo čím dál tím víc přemýšlím o tom proč vlastně tak nadávám na čínské pneumatiky. Nechtěl jsem dělat ani ty Ruské,( nemělo to chybu byl to super kšeft) pořád jsem toužil prodávat evropské značky a něco znamenat v tom oboru (jako že "tam nakupujte ten prodává kvalitní pneumatiky honem honem") a je to úplně jinak. Na Ruských gumách sem vydělával jak na žádné jiné Rusko 1000 až 1500 na kuse - Matador 500 až 700kč na conti. 500 až 400 kč ano není to špatně napsané, ale špatně se to prodává ( super guma sám jezdím conti. ale posr...ná cena.) Pak příjde někdo kdo to doku... a je po vejvaru. Tak se pustím do té číny a je to podobné je na tom hromada peněz jen se chce trošku zapřít a jde to. Pokud je kde se zapřít. Ale jak dlouho to bude trvat než to zase někdo podělá.? No nic příjde jiná značka nadělám nová trička a tak pořád dokola. Děláme to pro prachy pro zábavu to dělám až po 17,00 hodině jako dneska. Co jsem naskladnil to jsem i dneska vyskladnil a je to pohodička jen to není ten můj vysněný contík nebo Mišelin a tak moc bych chtěl. A závěrem - k nám se nedostane autobusová doprava ,kterou vlastní bůh ví kdo a ovládá dispečer co si hrabe do vlastní kapsy a bere kde se dá nebo kdo dá.Ale soukromá firma kde peníze řídí majitel a ten šetří kde může z jakého důvodu ho nutit jezdit drahou pneumatiku ( dokázal bych přesvědčit leda tak nějakým opiátem nebo pořádným jointem ubaleným z pětitisícovky ) a na mě zbyde 500kč PROČ když mu můžu prodat bez keců a vysvětlování stlačenou tmu a dostat 1000kč. Jen to chce trochu sebezapření. Je mě celé této situace na trhu líto , ale já to mám do důchodu daleko a možná žádný nedostanu tak si potřebuji trošinku našetřit :D:D
pátek, 20. května 2016

Shambo
Shambo Hroudo, veselá historka to asi moc nebude. Ovšem výchovný a poznávací aspekt to bezesporu má. Čínská značka Chengshan si pod názven Prinx Chengshan otevírá zastoupení pro Evropu v Púchově. Lokální managemen je zatím tvořen odborníky ze Slovenska a Rumunska. Výrobní kapacity Chengshan v Číně obsluhuje 5000 zaměstnanců, roční kapacita je 5 milionů nákladních pneu, 8 milionů osobních radiálních a 2 miliony osobních diagonálních. Zdroj hovoří o možnosti nabídnout "svěží značky pro exkluzivní distribuci a profesionální přístup." A plány společnosti jsou dravé, ambiciozní a globální. Další trhlinka pro bod zlomu.
pátek, 20. května 2016

Shambo
Shambo SJM - mluvím jako staromilec, ale protektorovny bych rád udržel za každou cenu. Jejich celková kusová výroba je stále v řádu desítek procent z prodaných nákladních pneu na trhu. I když už to dávno není těch krásných 50%. Stále dokáží ze šrotu vytvořit nový produkt. Jasně, cena Čína pracnost a svoz a rozvoz a kostry a materiál... ale je v tom fortel. Jinak - ten první Kleinův díl byl neopakovatelný. Život chutnal po pryži a pracovní hadry čpěly jak halda hokejových puků.
čtvrtek, 19. května 2016

SJM
SJM To mě také včera ráno zaujalo, ale nebyl již čas. Pomyslel jsem na Tebe Bořku, který žiješ a podnikáš v "ocelovém srdci", jak říkali komanči. Doufám, že region rázovitý ustojí nějak mecenáše knihoven a milovníka módy a doutníků, ale čínský ocelář zastupovaný Jardou Tvrdíkem, tak to by byl smrtelný koktejl i pro jiné borce, než je milovník tenisu a hokeje. Zatím co americký ocelář křičí a vláda koná, nás už mydlí násadou od praporů. Jen nestačím zírat, jak celý svět rychle pochopil, že slavná EU stojí na hliněných nohou a dobrovolně strká hlavu do oprátky. Jak každý, kdo alespoň něco znamená, si z chutí do EU kopne a reakce buď to žádná, max. připosratá, no a tak si příště kopneme víc. Milka tam nebude věčně a je velkou neznámou, co bude následovat, nicméně dá se předpokládat, že v lepším případě to bude blbé, v horším hodně blbé. To ví dnes každý průměrně inteligentní komisař i poslanec EP, jen neví co dělat, a tak se drží starého rčení "Proč vyskakovat z vlaku, který ještě trochu jede a první třída je příjemně vytopená". No, když jsem se tak odvázal, zaslechl jsem i černý humor. Prý Dušan Klein připravuje novou trilogii: 1)Jak protektorářům chutnal život 2) Jak protektoráři přišli o iluze 3)Konec protektorářů v Čechách, na Moravě a ve Slezku též.
čtvrtek, 19. května 2016

BF
BF Shambo děkuji za pár řádků a Míšo nejdeš do toho servisu co je na prodej? Konečně by jsi byl ve svém?
čtvrtek, 19. května 2016

Shambo
Shambo Bořku, EU zatím nevykazuje vůči čínské produkci zjevnou antidumpingovou aktivitu - poslední velké tažení se týkalo dodávek čínských solárních panelů. Ale to už je let. Koneckonců - jsem jen pozorovatel, používám volně dostupné informace. Variantu vidím v tlaku bezpečnost provozu a ekologii. Což znamená podle mého názoru u pneumatik v dalším snižování valivého odporu pro snížení emisí. Sleduji vše, co se týká výroby a užití elektromobilů. Podle Continentalu se spalovací motory udrží jako hlavní jednotka pohonu do roku 2020, masovou výrobu a užití elektromobilu očekávají od roku 2025. Nová technologie bude vyžadovat nové přezutí. Takže moje domněnka - tažení nebude směřováno proti těm výrobcům, kteří dodrží normy. Ať jsou odkudkoliv. Bude namířeno proti všem, kdo normy dodržovat nebude. Takže zatím žádné rychlé řešení na obzoru není. Nebo o něm nevíme.
čtvrtek, 19. května 2016

BF
BF SHAMBO, co ty na to jako odborník kdyby to bylo u nás třeba s nákladními gumkami: http://ekonomika.idnes.cz/usa-zavedly-clo-na-cinskou-ocel-dm3-/eko-zahranicni.aspx?c=A160518_085003_eko-zahranicni_ozr
středa, 18. května 2016

BF
BF Hroudo zlatý, krásná práce!!!! Děláš mi synku opravdu velkou radost. Na rozdíl od mnohých rádoby servisáků nemáš v hlavě seno a piliny a víš co je teď potřeba a nutnost. Tak to vidím že si tu mašinu nastěhuješ do ložnice(-: Ty se s ní budeš určitě mazlit. http://www.butler.it/en/prodotti/smontagomme/veicoli-industriali/navigator-03 Užíj si ji a věř, že to je víc než dobrá investice. Opravdu povedený kousek.
středa, 18. května 2016

Hrouda
Hrouda Shambo historky mám rád, hlavně ty výchovné :D V žádném případě se nesnažím znevážit obsah Vašich článků, ale už mě z toho hrabe. Je to jen bordel a zmar a ty stroje jsou možná poslední co koupím a toho se bojím, obchoďáci na pozicích se střídají jak laciné děvky guma na náklaďák stojí 4000kč v nákupu i přesto že přijela přes půl světa (pořád je to drahý pro ty z...dy z dopravy nenajede víc jak 300 000km to je hnus) pneumatiku najdete hned vedle pračky v OKEI nebo na MALLU. Tak sem s nějakou tou VESELOU HISTORKOU. :D|:D
středa, 18. května 2016

Shambo
Shambo Opepřím to několika historkami z natáčení. Snad budou veselé. A ftipné. Možná i výchovné?
středa, 18. května 2016

Hrouda
Hrouda HALELUJA Bořku . A proto hurá do novejch mašin. Už brzy Nákladní a zemědělská zouvačka BUTLER Navigator 63.17 a rezervní stroj pro náhlé případy jako je moc "práce nebo porucha hlavních zouvaček " Butler HP 643Q.26 + Plus 83 a jedem ať se práší za kočárem :D.D :D Je to tu nějak ponuré a to nepřispěje k rozvoji ani k dobré náladě.
středa, 18. května 2016

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz