Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

mooje
mooje Kolaborace není trestná. Když velkoobchod začne prodávat koncovým zákazníků za podobné ceny jako pneuservisům, je to kolaborace. Když pneuservis se dobrovolně stane servisním místem eshopu, je to také kolaborace. Český národ měl vždy problémy s kolaborací, jako by to měl v DNA. Nevím proč za druhé světové války někteří Češi udávali a donášeli. Asi z toho měli dobrý pocit. Můj pradědeček jednou v práci na konci války prohlásil, že už válka nebude dlouho trvat. Naprášil ho kolega z práce a gestapo ho zatklo ještě ten den. Konce války se nedočkal a rodinu už neviděl. Gestapáci mu řekli i kdo ho udal. Když se konkrétního pneuservisu zeptám, proč spolupracuje s eshopem, odpoví mí, že to je jeho forma obživy.
pondělí, 24. října 2016

hohencenda
hohencenda Bibe pěkně napsáno mluvíš mi z duše.
pondělí, 24. října 2016

BIB
BIB Děkuji za komentář SJM. Nemyslel jsem to tak že konkrétně Luděk by se pořád za něčím hnal, špíše naopak. Před pár lety chod firmy nechal na někom jiném a jen stál v povzdálí a staral se o svůj penzion. Ale měl jsem na mysli jiné které nebudu konkretizovat kteří místo toho aby si v klidu udržovali to co mají a dělají dobře se ženou za stále většími sousty. Já se sice nikam neženu ale chci začít tak že mezi svátky na konci roku bude zavřeno. A možná i pár dní v létě se svět nezboří bez toho aby jsme měli otevřeno...
neděle, 23. října 2016

SJM
SJM V tuto chvíli, ve světle událostí náhlého úmrtí Luďka Vraníka, jak krutý osud může být kdykoliv ke komukoliv z nás, se zdejší problémy jeví jako malicherné a nepodstatné. Dovolil bych si malé upřesnění se znalostí věci jež mám. Myslím si, že Luděk se nehnal za mantrou úspěchu, ale dosti rozvážně budoval a tvořil, a to je trošku něco jiného. Jak jsem napsal na jiném místě, samotná gumařina nebyla středobodem jeho života. Luděk byl především dobrým mužem, otcem a taktéž turbo-motorem veřejného života v Trnavě. Záběr jeho konání byl obrovský a možná až v budoucnosti doceněný...... Michal to popsal myslím dosti přesně. Jen pro pořádek i GLS zavedla stropy na ks. Nevím jestli plošně, ale mnohde. Že to spadlo na ČP je logické a je i pochopitelné, že ČP to nedává. Ač lidé v ČP jsou právem naštvání, jejich pr. podmínky jsou v porovnání s klukama u jiných přepravců ještě zlaté. Doba asi nazrála, že hledat řidiče, ochotného pracovat 12-16 hod. denně, někde i 7 dní v týdnu, bude velmi těžké, ne-li nemožné. V tržní ekonomice by tento rozpor měl být řešen výhradně cenou a cena práce (služby) by měla nastavit nový rovnovážný stav. Zda to bude 150, nebo 350 Kč za balík čas ukáže. Trumfy tady ale drží přepravci, nikoliv e-shopy. Přepravce možná přijde o část přepravy, e-shop ovšem přichází o samou podstatu svého podnikání.
neděle, 23. října 2016

BIB
BIB Zdravim Vás ze stále fungujícího klasického pneuservisu. I přes negativní prognozy některých zde tato forma podnikání prosperuje :-) Nejprve bych se vrátil k zesnulému Ludkovi, kterého jsem osobně znal a vše mě je strašně líto... Hned si člověk uvědomí že veškerá snaha se za něčím hnát může být úplně k ničemu a jen mě utvrdila v tom že se nikam hnát nebudu a ani nic rozšiřovat. Sezona je zatim krásná, prodeje super, práce jak na kostele a internetaci zas tak moc neotravuji. A když už se chtějí objednat nebo přijedou tak je odkáži na smluvní servisy eshopů, at se s nima trápí ti kteří je chtějí přezouvat dobrovolně. Lidi kteří chtějí koupit pneu za pytel jablek a přezout nejlépe zadarmo nepřinesou žádný benefit. Radost mě dělá nový BFG g-force winter2, jeví se velice dobře a prodává ještě lépe, kupodivu jde i A5 která zas až tak špatná není.
sobota, 22. října 2016

Shambo
Shambo RFT - souhlas. A vítej.
sobota, 22. října 2016

RFT
RFT Dobrý večer všem. Většina velkých internetových prodejců ví, že doprava a obzvlášť v zimním období je kritický článek celého internetového obchodu a pro další rozvoj tohoto obchodu chybí také spolupracující servisní místa. S nečekanou prodlouženou lhůtou dodání se pro zákazníka kumulují další problémy v podobě doslova detektivní práce aktuálního místa pohybu jeho pneumatik, prošlé rezervace termínu přezutí v pneuservisu atd. Nic pozitivního zákazníkovi nepřidá méně vstřícné chování řidiče přepravní služby a také pracovníka pneuservisu , který rezervuje panu Novákovi již třetí termín na přezutí jeho o 50,-Kč levnějších pneumatik, v lepším případě ve správném rozměru. Tato skutečnost představuje pro pneuservis se skladem obrovskou konkurenční výhodu oproti internetovému obchodu. A proč to píšu? Je pro mě naprosto nepochopitelné, jak někdo může nabídnout svůj pneuservis (sklady, zaměstnance a jejich čas) internetovému obchodu ke spolupráci! Po shlédnutí seznamu smluvních servisů u jednoho internetového obchodu si o to víc vážím těch, kteří i v rámci sítě odmítli účast v této skvělé službě. Přátelé pořád si ještě nevážíme své práce! Tento super nápad manažera v korporátní firmě, který vám přinese spoustu peněz má jednu chybu. V sezóně má slušný servis plno i bez super nápadu, a mimo sezónu mu internetový zákazníci nepřijedou. Množství práce u dobře fungujících pneuservisů se zvyšuje a bude ji víc a víc. Značkové autoservisy (car dealeři) se už do přezouvání nehrnou. Nestíhají vlastní práci a mechanici už se nebojí říct, že prostě pneumatiky přezouvat nebudou. Absurditou všeho je stále se opakující, díky bohu již bez velké odezvy zákazníků, akce "zdarma přezutí" (patří slovo zdarma ke slovu práce?, je to legální? byl pan manažer někdy v sezóně na dílně?). Jak zní slovo "zdarma" v reklamě, již lacině že. To jsem ale odbočil. Nejsou lidi přátelé a tím myslím hlavně lidi na práci, tu manuální, a proto si tu svoji náležitě oceňte! Franta za rohem co dělá za 500,-Kč bez papíru má jen jedny záda a už mu na ně dýchá EET, držme se ! zdraví Roman
sobota, 22. října 2016

Michal
Michal Přátelé, konečně jsem se dostal k tomu také napsat po dlouhé době. Práce je jak na kostele a běží to jak na drátkách. Problém české pošty je úplně jinde. Velké přepravní společnosti totiž letos před sezonou vypověděla smlouvy o přepravě spoustě inernetovým obchodům, ale i velkoobchodům. Například společnost GLS předělala smlouvy tak, že balit po dvou jdou jen pneu do šířky 235 mm a maximálně 18ky. Vše ostatní je po jednom. Tuhle jsem se o tom bavil s majitelem depa GLS, co mám za rohem a kam si jezdím pro gumy. Říkal, že takových obchodů je mraky a je to jednoduché. Gumy jim prostě pak zaberou velké množství prostoru, ale hlavně ničí i ostatní balíky, protože gumy jsou zrovna těžce blbě složitelné do kamionu. No a když pak takový 25 kg balík spadne na balíček s tabletem nebo čímkoliv jiným a rozseká to, tak to jde za přepravcem. GLS a Geis tak řekli dost a srovnali si priority. Třeba GLS rovnou řeklo, že je zajímají hlavně karasové a pak ti, kteří mají přepravu od začátku dražší, než velké štiky. Geis dokonce stanovil kvoty, kolik balíků pneu může řidič převzít. No ono se není co divit., ono totiž snaha ušetřit je bezmezná. Ten depař mi říkal, že jsou obchody, které pak posílají i obutá kola zabalená po dvou. Dají dvě kola k sobě, vrazí mezi to karton, aby se čelo neojebalo, stahnou to plastovou páskou a hurá do světa. No, buďme upřímní přátelé. Jsme lidé, kterým toho za den rukama projde hodně a sílu od gum máme pekelnou, ale kdo z Vás by dokázal unést třeba dvě obutá kola na plecháčích na octavii 205/55 R16? To je cca 48 kg za jeden balík. No nevím, jak Vy, ale já osobně bych to teda nedal. dvě obutá kola na octavii vzít naráz, to je prostě o zdraví. Takže co se stalo, všichni se přestěhovali k DPD a české poště, která je z toho teď úplně vedle. Že to semlelo i velkoobchody, od kterých všichni bereme gumy je samozřejmě nepříjemné i pro nás, že to potkalo interneťáky mi už tak líto není, obzvlášť, pokud někdo udělá takovou prasárnu, že pošle obutá kola zabalená po dvou. Tuhle jsem viděl na ulici, jak se pošťák rval s totálně rozdrbanou krabicí, ve které byly 4 plecháče, tedy vlastně 3, krabice se protrhla a čtvrtý disk límcem rval po zemi...no je to fajnová práce. .......Jinak přátelé, musím se velmi omluvit (a Bořkovi zvlášť, protože měl ve všem naprostou pravdu) za to, jak jsem byl kritický k TPMS. Je to velmi dobré a jak já říkám kouzelná krabička přitáhla takové množství zákazníků, že jsem to nečekal ani v nejmenším. Fakt je to moc moc dobré. Přátelé bojujme.
sobota, 22. října 2016

Hrouda
Hrouda Já mám Shambo už něco podobného za sebou . Můj dodavatel vazelíny a různých pochutin ve spreji nejmenované značky ( Kluzný sprej Hliník 385 kč bez DPH 300ml vše jen podle katolog. cen sleva max 5%) potával pneumatiky Kleber nabídl jsem mu 7% slevu a ptal se mě to je ftip? NE NE to je realita pane řekl jsem. Už mě nedodává netuším proč . Smutné takhle mě odkopl nevděčník. :C
sobota, 22. října 2016

Shambo
Shambo Ano ano, jsme evropská špica v přesunování zboží mezi mnohačetnými články gumárenského řetězce z jednoho místa na druhé s cílem definitivně ušetřit. Další vlastenecké podobné vítězství v takové bohulibé činnosti naše planeta možná nepřežije. Těším se, až narazím mezi zákazníky servisu na kuchaře z mé oblíbené restaurace. V tom případě jej navštívím s ošatkou brambor, zeleniny, mouky, jáhel a vepřových kolen. Očekávám přípravu velké slavnostní tabule pro šest zamšstnanců pneuservisu pouze za cenu přípravy pokrmu. Což znamená na jednoho stolovníka česká průměrná hodinová mzda krát skutečně odpracovaný čas u plotny děleno šesti. K tomu budu potřebovat atest jeho plynového sporáku, použití vyvážených eko nožů, suroviny pouze z EU a žádnou rýži z Azie. A vyloučeny jsou DOTky u gulášku starší 45 minut. K tomu EET účtenku a ekologickou likvidaci šlupek od brambor metodou kompostování. Dobrou chuť, pokud právě obědváte.
sobota, 22. října 2016

Hrouda
Hrouda CHICHI to je švanda zase jsme v něčem špička prodej pneušek přes internet. To je jako v transplantaci obličeje tam jsme taky dost dobrý pan doktor Pomahač je mým vzorem na každý hlavě umím vykouzlit takovej ksicht když jim nakládám ty vojetiny do auta (těm co si vozej gumu z netu) že by na mě byl určitě hrdej pan doktor. :D
sobota, 22. října 2016

Shambo
Shambo Jsme evropská špička v nakupování pneumatik u internetových prodejců. Proč si to nenechají poslat rovnou na svůj servis, když už chtějí ušetřit. Práce s pryží by se výrazně urychlila. A tak se to přesunuje mezi sklady, depy, lidmi, byty, sklepy a dílnami. Takové české hezké milé "gumišpíle" http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/425727/posta-nestiha-dorucovat-pneumatiky-prodejce-gumy-tahaji-i-pani-od-prepazek.html
sobota, 22. října 2016

Shambo
Shambo Hroudo, slyšíme sami sebe. A to je důležitý. A někdy i podstatný :)
pátek, 21. října 2016

Hrouda
Hrouda To že někdo pzrní víno se dotkne toho koncového alkoholika a má pak zlou kocovinu. ale že někdo pzrní ceny pneumatik a montáží to tomu onomu alkáči s tím vínem je po chuti páč ušetří drobný na to nezprzněný víno. proc by chlastal pančovaný víno , ale levná práce na jeho pekáči to je fajn. I páni posranci bumbají víno a auta také mají a chtějí levně obout a namontovat. Shambo to je marný nás nikdo neuslyší a když to zapálíme tak už ani to víno nebude za co kupovat. :D přeji krásný večer přátelé jdu se ...........
pátek, 21. října 2016

Shambo
Shambo Za prznění vína pokuta až 50 mega. A za prznění cen pneušek a práce kolik?
pátek, 21. října 2016

mooje
mooje Je to neskutečně smutné, . Nechce se mi tomu ani věřit. Není tomu dávno co jsme se setkali a byl plný energie, žil rodinou, svými malými kluky i firmou. Upřímnou soustrast rodině a jeho blízkým.
čtvrtek, 20. října 2016

Shambo
Shambo Pan Vraník byl vyjímečnou osobností, pro mne i váženým konkurentem i obchodním partnerem. Čest jeho památce.
čtvrtek, 20. října 2016

BF
BF Vážení přátelé, ještě teď se třesu a jsem doslova zdrcen. Dnes nás náhle navždy opustil člověk který tomuto oboru zasvětil velkou část svého života, člověk který měl srdce na pravém místě a který v mé mysli zůstane jako jeden z mála který když mi podal ruku tak to bylo, upřímné, čisté a od srdce. Budu na něho vzpomínat jako na člověka který posunul tento obor o kus dopředu a který šel svou cestou která ho naplňovala. Čest jeho památce a upřímnou soustrast rodině. Luďku, zůstaneš navždy v mé mysli. Bořek.
středa, 19. října 2016

Shambo
Shambo Je toho plnej barák. A mocnářství vovanula mračna.
středa, 19. října 2016

Hrouda
Hrouda Koukám že ten nešvar s montáží mob, servisu zdarma v rámci nákupu pár šlupek z číny je i na opačném konci této eurožumpy. No přeji hodně štěstí. Je to zábava dělat pneuservis hlavně ten nákladní páč dopravci jsou chudáčci bez koruny všichni je okrádáme. a zemědělci s jejich posranejma dotacema taky prší neurodí se neprší neurodí se lítaj mouchy krávy nedojej unie zaplať a já si koupím tuarega.
středa, 19. října 2016

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz