SJM Dobré poledně všem. Ten příběh Hroudy mě docela zajímá, jsem v tomto směru naprostý amatér. Vím jen, jak uvádí Bořek, že ručíme jako kupující, když váš prodávající neodvede DPH (vlastní zkušenost) a zaplatíte tak DPH 2x. Je nezapomenutelné vystoupení nějakého vysokého úředníka(jméno si nepamatuji) MF v TV, když se ho redaktor ptal, že stát potrestá toho podvedeného, odpověděl asi takto: Ten, kdo cíleně a plánovaně podvádí na DPH, má to většinou tak vymyšlené, že v podstatě si na něm není co vzít, ale oni jsou zodpovědní za to, že ty peníze nějak do st. pokladny dostanou a toto řešení je nejmíň nákladné a rychlé!!! Vůbec by mě nepřekvapilo, pokud by nakonec potrestaným od FU byl Hrouda. Pozn. Firma může mít mnoho účtů, ale všechny musí nahlásit na svůj FU a ty pak jsou veřejně dostupné na ARESu s info, zda jde o spolehlivého plátce. Na druhou stranu nemám o profesionalitě FU valné mínění. Je to asi 3m, dostal jsem obálku s pruhem, že kontrolou bylo zjištěn nedoplatek na dph cca 370Kč a že mám okamžitě uhradit včetně úroků a pokuty asi 2000Kč. Za dva týdny tel. volali ( aby nebylo nic napsáno), že mám přeplatek už asi 2 roky na DPH cca 1700Kč, a že jim to tam dělá "bordel", abych se dostavil, že to budeme řešit. Co si o takovém úřadě, jehož šéf vykřikuje, že fšecí kradnů, má myslet?
sobota, 29. října 2016
BF Hroudo, problém je v tom že je to asi vlastně podvodník s DPH. Ty jsi to musel řešit protože by ti to do účetnictví nešlo ani dát a ještě by tě stejně finanční zpráva uháněla o zaplacení DPH za podvodníka. Ale tady jde o lidi z ulice kteří zaplatí pak jim to příjde domů a nikdo už nesleduje že tam je jiný účet na dokladu než poslali. Takže odklání platby jinde a pak samozřejmě může jít o super nákup, když DPH třeba neodvádí. A to že koupíš někdy vyjimečně na internetu když to nikde není je zcela normální a dělají to myslím snad všechny servisy u nás. Spíše mne zaráží systém plateb. Ještě jsem neviděl platbu u interneťáků předem. Tady je to pro mne novinka, ale teď ji chápu, protože jdou peníze odklonit tak jak oni potřebují.
sobota, 29. října 2016
hohencenda Hroudo na malé Osvč bič v podobě eet ti velcí z toho mají prdel ti si uměli s fa poradit a poradí si bez problému i nadále,co jiného čekat u nás v Kocourkově.....
sobota, 29. října 2016
Hrouda Bořku podělím se o zážitek. objednal jsem pneumatiky pro zákazníka přes internet ( někteří se ušklíbnou ano tak jeto pěkné. ) a zaplatil převodem dopředu. Pneumatiky dorazili se značným zpožděním a s neplatnou fakturou . Na faktuře účetně špatný datum ZP. a jiný účet než na který jsem odeslal peníze. Do eshopu jsem volal asi 5x a bez snahy komunikace jenom keci v kleci . Po 10dneh jsem s tím zašel na FU. Po této návštěvě jsem znovu telefonoval a řekl jsem jim co jsem udělal a co hodlám ještě udělat ( znovu FU a ještě celní zpráva.) A světe div se 2hodinky po telefonátu jsem obdržel opravenou fakturu na email. Jsou to šmejdi. Ale pneumatiky za tak krásnou cenu no nekupte to. DUNLOP 275/60 R 18 TL 113Q GRANDTREK SJ5 cena 3823kč bez DPH zákazní na faktuře 4850kč bez DPH . Nějaké trápení to stálo , ale groše to přineslo ( vlastně ještě né je to na fakturu a to budou další problémky :C
pátek, 28. října 2016
Shambo SJM - silné odbory a GY zdůrazňovaný faktor sociální odpovědnosti.
čtvrtek, 27. října 2016
SJM Zajímavá čísla ve zprávě k zavření továrny GY v Německu. Na odškodnění 900 zaměstnanců počítá GY 150-175 mil.€ v hotovosti, tj. cca 195000 € na hlavu, tj. 5,2 mil. Kč, tj. při průměrném hrubém platu zde 27.000Kč výdělek za 16 roků. Zřejmě slušný oddíl je ta grupa GY...................
čtvrtek, 27. října 2016
Shambo Dieselgate. Americká justice vynesla verdikt. U půl milionů dieselových motorů s objemem do 2 litrů se buď motor uvede do souladu s normami, nebo vozidlo VW odkoupí. V každém případě čeká majitele kompenzace mezi 5 až 10 tisíci dolarů. 5 miliard dolarů koncern převede na ekologické fondy. Podobnou dohodu bude muset koncern uzavřít i na vozidla Audi A3 s litrovým motorem a doplatkem kompenzace Ministerstvu spravedlnosti. Postižená vozidla může majitel od listopadu tohoto roku předat VW, do konce září 2018 má majitel čas na rozhodnutí, zda chce vozidlo odprodat nebo upravit. Pokud do léta 2019 nebude opraveno nebo vráceno více jak 85% vozidel, hrozí VW další sankce. Zatím celková kompenzace VW majitelům vozidel a státním orgánům je na úrovni 15 milliard dolarů. Tolik Wall Street Journal. Hm, 375 miliard korun - to je více jak třetina našeho státního rozpočtu. Skoro se mi to nevešlo na kalkulačku. Co k tomu dodat? Nic. Pryži zdar.
středa, 26. října 2016
gp50 Sezóna je v plném proudu, stroje točí, kompresor jede na hranici. Letos se mi zdá podstatně méně interneťáků. Spousta lidí se vrací od hochů z garáží poté, co chtěli ušetřit a přezuli u nich. Jejich nespokojenost a návrat zpět mi na tváři dělá "prasečí úsměv". Zkrácenou pracovní dobu mimo sezónu praktikujeme již několik let zpátky a je to super věc. Mezi svátky máme omezený provoz. Do práce jde jen jeden technik a to jen na pár hodin - pár oprav a tak. Nechci to zakřiknout, ale letošní podzim je zatím docela fajn :). Mějte se
středa, 26. října 2016
Shambo Z jiného soudku. V polovině října se opět rozvířila debata z iniciativy Michelinu o snaze určitých výrobců posunout minimální přípustnou hloubku dezénu pneumatik z 1,6 mm na 3 až 4 mm. A to v rámci EU v časovém horizontu kolem roku 2018. Důvod? Přilnavost na mokrém vozovce a následná bezpečnost či nebezpečnost provozu. Nutno dodat, že Michelin tuto iniciativu zpochybňuje. Ale je na to podezřele sám. Kdo jsou "ti další určití výrobci"? Podle Micehelinu jsou prémiové pneumatiky zcela dostačující za deště i při hloubce dezenu 1,6 mm - takřka na úrovni nových. Problém ovšem může být u přilnavosti budgetových pneu. O co tady ve skutečnosti jde se asi dozvíme záhy. Tažení proti budgetu? Zatím mne jiná varianta nenapadá. Vynucené pořízení nového obutí u osobních aut prakticky v 75% stávající životnosti produktu... to mi zatím nedává smysl. To naopak nahrává budgetu.Nebo soudruzi rozdělí osobní pneumatiky na "ty správné" a "nedostatečné" a pak pro ně upraví normy? Jak Michelin dále uvádí, vyšší dezén pochopitelně zvyšuje spotřebu - roční odhad zvýšení spotřeby při zavedení vyšší hranice použitelného dezénu je v Evropě je okolo 900 milionů litrů PHM. Opatření pro zvýšení hloubky dezénu má své zastánce i mezi odbornou veřejností. Kuriozní data přinesl v této souvislosti britský Autoexpress. Vyhýbejte se za deště městům Bristol a Birmingham - zde na pneumatikách s hloubkou dezénu pod 1,6 mm drendí více jak 40% motoristů. Nejdisciplinovanější jsou v Londýně - jen 13,8%. A v univerzitní Cambridgi je to 29,5%. Jsem z toho mírně zmaten - relativně bohatá Británie a taky nemají na gumy. Nebo neumí měřit. Nebo je jim to jedno. Jak to potom má vypadat v Podkrkonoší a na Mostecku, že. Mezi námi - Británie je z pohledu statistik budgetovým pneumatikám obrovsky nakloněna. Holt bývalé světové imperium. Ale o tom jindy. Končím. Pryži zdar.
úterý, 25. října 2016
hohencenda Když mi přijde do dílny človíček z pneuškama z netu tak mu říkám: Páníček na netu o nich ví že jsou černé kulaté a co za ně počítá,já toho vím drobet víc mohu poradit.Pokud už človíček z pneuškami z netu dorazí:Povídám chodíte do hospody? Pokud ano vybíráte tu kde se vám líbí a starají se o vás cenu řešíte až jako druhou věc.Do té hospody si také nenesete pivo z Makra a guláš od maminy, s tím že obsluze neřeknete pivo vychladit guláš ohřát a až řeknu přinést ke stolu.Pokud jste spokojený s mým přezouváním musíte akceptovat mé ceny a podmínky pokud ne nejsem jediný pneuservis v ČECHÁCH a nejsem schopný pneuservis udržet jen z ceny práce která je tu podhodnocená.
úterý, 25. října 2016
BIB JJ už jsem taky začal být na internetáky víc tvrdý než dřív. Naše práce je fyzicky náročná, špinavá a hlavně nejsou lidi co by ji chtěli dělat. Tudíž si práce mých mechaniků vážím a nechci aby je o zdraví připravila tato sorta lidí. Je zajímavé že v tuto dobu se vždy vynoří spousta lidí co chtějí přezout svoje nové pneu které jsem nikdy neviděl a už zase asi dloouho neuvidím. Rád tyto kolenovrty nechám garážníkům :-)
úterý, 25. října 2016
hohencenda Tak mi zavolala paní že by ráda u mne přezula a kdy že se může ukázat .Na podzim jste mi řekl že dvě pneu jsou špatné tak jsem si je koupila na netu a vy mi je ted´přezujte co nejdřív.Přijel chvíli potom panáček že by potřeboval přezout ve čtvrtek v 16.00 tak mu říkám pokud máte pneu na diskách ho´te je sem večer je vyvážím dofouknu at´se potom nezdržujem,za hod´ku přivezl 4 krát šrot tak se začínám vnucovat že není problém pneušky dodat,on na to že si je objedná na netu pak že přijede přezout víte asi kam jsem je poslal...že.Na Vánoce zavírám 23.12 -2.1. volno si dělám jako každoročně.Hroudo byl jsem tenkrát u tebe jen v letu lidé v tom vašem kraji se zdáli normální odkud asi ten běžec byl od vás myslím ne. Mooje z vyprávění dědy co se tu dělo za války vím že říkal že německý vojáci tu rádi sloužili klid pohoda a češi donášeli jeden na druhého a oba na třetího.. jsme prima národ.
BF Shambo promiň, to je na Hroudu. Já jsem dnes nějak přetaženéj, Asi z toho ležení na servise (-:
pondělí, 24. října 2016
BF Shambo, prosím popiš nový podvod interneťáků s účty. Ať vědí tadyvšichni jak to dělají u lidí z ulice a kde narazí u firmy s plátcem DPH. Tohle okamžitě jinak hlásit celníkům, finančáku a třeba i Kobře 11. Děkuji
BF Hezký večer přátelé gum. Již delší dobu pomalu a jistě zvolňuji tempo jak pro sebe tak pro kluky. Letos v létě jsem poprvé v historii udělal 2 měsíce takovou malou Italii. Zkrátil jsem pracovní dobu přes týden a sobotu zrušil úplně. Co jsem vypozoroval a zjistil? Jednoznačné zlepšení fyzické a psychické aktivity. V práci zaměstnanci byli velmi pohodoví, klidní bez nervů. Odrazilo se to i u nich doma a dnes přesně vím že tudy vede i cesta ke všeobecné spokojenosti. Nač se honit, stresovat, nervovat. Já jsem toho využil ke sportovní činnosti. Hodně jsem jezdil na kole, plaval a užíval si léto s malým konečně po řadu letech opravdu skvěle. Práce je teď už více jak 3 týdny ažaž a ještě ji bude na dost dlouho a tak teď v pátek je poprvé v historii kdy na státní svátek 28.10. nejdeme do práce a protože je hned sobota tak jsem se rozhodl že je to zbytečné rozdělovat takový hezký prodloužený víkend. Zaměstnanci nechápali, jestli nejsem mimo, nebo náhodou nejedu na něčem. Ne nejedu a ani mi neprásklo v kebuli. Dokonce jsem zlomil i kolegu který má 2x větší servis než já a udělal to samé. Není potřeba se honit za něčím co ani není, není doba kdy musíme. Právě že vůbec nemusíme tak je to v klidu. Lidi počkají, lidi jsou dnes často hodně nevděční a stejně když budou chtít přeběhnou jak laciné děvky někde k nějakému garažfušermistrovi, tak proč se trápit. Ne to nebudu. Skončí sezona a od 1. prosince opět poprvé v historii bude zase jen kratší pracovní týden a sobota úplně zavřeno. Jen v sezony to otevřu déle. A tak to už bude asi napořád. Těším se na nové zimní horské kolo, bazén, tůry po horách. Smolím na dřinu špínu. Zjistil jsem perfektním ekonomickým časovým a datumovým rozborem posledních 3let, že jestliže pustím třeba jen jednoho zaměstnance k vodě tak při úpravě pracovní doby jsem nakonec jednoznačně ve velkém ekonomickém plusu . Byl jsem s toho trochu překvapen, ale je to tak. Celkové skutečné náklady na něho jsou v současnosti tak vysoké že přínos zkrácení pracovní doby je jednoznačný. Když si každý spočítá dovolenou, svátky, třeba darování krve, další volna, to nemluvím o nemocenské, tak zaměstnanec není v práci tak 2 měsíce v roce které mu musí každý zaměstnavatel zaplatit ze svého. Další náklady jsou na jeho bezpečnost práce hygienu, energie apod. A skutečný pracovní % výzisk je tak mezi 60% -70%. a to je maximum v pneuservisních službách. Omezením pracovní doby aspoň u mne je jednoznačným ekonomickým přínosem s menšími náklady a celkovou pohodou v mysli celé firmy. Docela se těším na Babiše s jeho EETem protože tam se myslím ukáže mnoho problémů které nedocenil i přecenil, ale taky snad trošku narovnání podnikatelského prostředí které je dnes i díky některým výhradních pána bohů zcela nemyslitelné. A kdo se bude smát naposled podle mne ? Kvalitní, vybavený a dobře myslící, rozvážně uvažující servis a snad mi dá Michal třeba jako i s TPMS časem zapravdu. Hezký zbytek večera přeji.
pondělí, 24. října 2016
Shambo Nebyl to dnes hezký den... ale treková bota!!!!!!!!!! :) To mne dostalo. O tom, že by se běžci extrémně potila jen jedna noha, jsem nikdy neslyšel.
pondělí, 24. října 2016
Hrouda Jen v krátkosti. Dnes mé ženě přinesl zákazník trekovou botu a požadoval aby jí nafoukla a našla díru. Pokud se to povede tak ať tam dám hříbek . Že prý má pořád mokrou jednu ponožku. Co přinesou příště se bojím do myslet snad pláštěnku nebo deštník , ovšem nafouknout deštník to bude porce.
pondělí, 24. října 2016
Hrouda Odpočívat se musí BIB jako každý rok 19.12. Zavřeno až do cca 6.1.2017 děláme to tak léta. Přiznám se že jen pro krávy ve statku a popeláře držíme pohotovost . Ale to není nic tak hrozného. :D :D