Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Hrouda
Hrouda Přeji mnoho štěstí a zdraví do roku 2017 .
sobota, 24. prosince 2016

Shambo
Shambo Přeji všem klidné svátky. A pár dní volna. A relax. A vůbec.

BF
BF Přeji všem slušným lidem v oboru krásné , pohodové Vánoce. Mnoho štěstí, lásky, zdraví a osobních i pracovních úspěchů v roce 2017. Děkuji lidem kterým náš obor leží na srdci a kteří se snaží dělat pro něho jakékoliv pozitivní kroky. Bořek.

Shambo
Shambo Pryži zdar, několik drobných zpráv ze světa i našeho venkova. Česká národní banka se nehrne do předpokládaného posílení koruny. Bankéři ve svých nejlepších tradicích jen naznačují, veleopatrně mlží a v lepším případě nezávazně indikují. Na straně druhé – oznámit konec intervencí s přesným datem a kursovým cílem je vražda koruny. Takže – budeme dále číst mezi řádky a odezírat z mimických kreací, snad to vyjde. Kde je kurs, tam jsou ceny. Růst cen na přírodní kaučuky a další suroviny je oficiální zdůvodnění u připravovaného zvýšení cen na produkci MITAS a CULTOR od 1. února 2017. Vzhledem ke struktuře nákladů v ceně pneumatiky musejí jako první ceny zvýšit asijští výrobci. Podíl surovin je v jejich nákladovém koláči násobně vyšší, než například u výrobců EUROPOOLu. Ti mají naopak výrazně vyšší náklady na výzkum, vývoj, udržování prodejní sítě, mzdy atd. Zásadní otázkou je, jak hluboko a citelně se dostali v minulých čtyřech nebo pěti letech prémioví výrobci během snižování vlastních prodejních cen pod tlakem výrobců z dalekého východu blízko k hranici vlastního prahu bolestivosti. Což o to, ziskoví jsou, stačí se podívat na roční reporty koncernů, tam padal rekord za rekordem a akcionáři měli štědré dožínky. Zdá se, že se nacházíme v období cenového cyklu, kdy se cenový vývoj asijských značek nasměroval k růstu směrem od úplného cenového dna z podzimu tohoto roku. Od roku 2014 ceny na jejich pneumatiky padaly permanentně jak kuželky. A když musejí připozvednout do té doby úderníci ve slevňování, proč by se nepřidali i ti hoši z druhé party výrobců technologicky náročnějších produktů. A jak to zvedne jeden, druzí se solidárně přidají. MITAS není poslední, zisk uber alles. Pokud jsme realisté a chca nechca si k faktorům ovlivňujícím trhy na burze v Malajsii a stejně jako i při montáži dvoumontáže v Dolním Benešově přiřadíme nástup do úřadu pana Donalda Johna Trumpa, tak bych se prognostikou živit nechtěl. Mr. budoucí president USA totiž trvá na splnění svých předvolebních slibů tak, že čínské vládní špičky hovoří o tom, že by se obchodní válce opravdu chtěly raději vyhnout. A pokud by k ní nedejbože došlo, tak se i v Dolním Benešově máme na co těšit. Na čemž nic nezmění ani připravované zavedení TPMS pro nákladní dopravu. Nelekejte se, pár let to ještě potrvá. Ale na rozdíl od bankéřů jsou bojovníci s emisemi třeskutě přímočaří a čitelní. Pryži – však víte co.
pátek, 23. prosince 2016

SJM
SJM Zdravím všechny v tomto předvánočním čase. Bohužel, vzhledem k událostem, probíhajícím v méně či více vzdálených krajích, nezle říci, že nastal čas klidu a míru, to ani náhodou. Ba právě naopak, situace se mě jeví pomalu rok od roku horší. V tomto kontextu se jeví naše každodenní starosti jako nicotné a malicherné, nicméně právě z těchto drobností se skládá každodenní život jednotlivce a následně potažmo celé společnosti. Při pohledu na odkaz od Bořka jsem si vzpomněl, když tzv. Favorit poprvé prolomil hranici pod 1000 Kč a všichni jsme si kladli otázku, kam až to může jít. Uběhlo cca 10 roků a tuto hranici prolomila 195/65R15 a pád stále pokračuje a kam až to bude pokračovat nikdo neví. To, co je pro jednoho špatné, je pro jiného (motorista) zase pozitivní. Tak to bohužel je. Bohužel se také v plné nahotě ukazuje, že světová globalizace přináší dlouhodobý prospěch pouze velmi malé skupině lidí a ta zbylá, velká většina z toho nemá zhola nic. Včera mě navštívil v souvislosti s koncem roku můj dodavatel nástrojů, jež je součástí světového gigantu. Nástroje pro průmysl a jejich prodej jsou jedním z prvních lakmusových papírků, jak se průmyslu daří či nedaří. Pravil: "Pánové, naše německá skupina hlásí poměrně značný pokles prodejů, vypadá to, že německé soukolí začíná pomalu skřípat, je třeba se připravit na horší časy. Dobře již bylo. Co na tom, že Bohuš prohlašuje, že zajistí růst. Na tom je zajímavé pouze to, že to říká člověk, který si na volném trhu, za celý svůj život, nevydělal ani jednu korunu". Hezké vánoce.
středa, 21. prosince 2016

BF
BF Touto ukázkou jsem chtěl poukázat na zdejší velký nešvar. Boss a jeho 870,- je už slušně řečeno zhovadilost a i když řekl jak jsem se doslechl že tady bude brzo v ČR největší a nejsilnější, což sílou peněz může částečně ovlivnit, ale je tam aspoň nakonec pořád ta nějaká zohledněná doprava. Nej a jejich 920,- je taky už částečně blbost, ale nějaké spolehlivé pneu alias KOMAT a 799,- je zcela totální pro mne brutální podvod. Ta stovka na dopravu to je jen zástěrka. Za tyto peníze nevěřím že v ČR může oficiálně nakupovat tyto pneu. Pak mne napadá zda to není buď nějaká čorka nebo se zde narodil další zázračný kouzelník s DPH. A další 4 s 805,806,807,- jsou mu v patách. Přátelé tady něco smrdí. To i to slavné ipneu je pak troškař s 1022,- a to je contitrade. A je to ještě hodně rozumná cena. Přátelé tady je vše špatně. Hezký večer přeji všem rozumným v oboru.
úterý, 20. prosince 2016

BF
BF A DALŠÍ PODOBNÍ NA HEURECE POSKLÁDANÍ PO KORUNĚ --- http://pneumatiky.heureka.cz/barum-polaris-3-195-65-r15-91t/#
úterý, 20. prosince 2016

BF
BF ZAJÍMAVÉ, HODNĚ ZAJÍMAVÉ ---- http://www.spolehlivepneu.cz/barum-polaris-3-01060.html#utm_source=heureka&utm_medium=cpc&utm_content=(301-800)-sklad(0-2)&utm_campaign=Auto-moto-|-Pneumatiky#utm_source=heureka&utm_medium=cpc&utm_content=(3001-4000)-sklad(0-2)&utm_campaign=Auto-moto-|-Pneumatiky
úterý, 20. prosince 2016

Hrouda
Hrouda Tak jak pánové už padla ? Mám už tři pracovní dny Dovolenou a ještě jsem se nedostal z dílny. Hnus. pořád jen 4kola pane já dřív nemoh až dneska já už mám dovolenou a tak se jedu přezout. :D
úterý, 20. prosince 2016

Hrouda
Hrouda qp50 " o zisku ani spolupráci a podpoře prodeje snad netřeba mluvit" To je pravda . Připadá mě že to snad ani není možný v dnešním světě obchodu je poslední ferovej obchodní ostrůvek kde mluvěj úplně jinou řečí než ostatní. Také jsem rád že mohu spolupracovat s firmou tohoto druhu. A tímto i děkuji všem v AM Pneu
sobota, 17. prosince 2016

gp50
gp50 To je zajímavé, my jsme měli v předobjednávce "blbých" 60 pneumatik a šlo to. Asi záleží na obchodním zástupci... Každopádně i u nás letos LASSA a SAETTA pneumatiky od conti-tradu jednoznačně převálcovaly. Jsem rád, že jsme je začali dělat a opustili jsme potápějící se loď. Kvalita je někde jinde, o zisku ani spolupráci a podpoře prodeje snad netřeba mluvit.
sobota, 17. prosince 2016

Hrouda
Hrouda Můj obchodák mě tak přesně neinformoval. Děkuji. qp50 mám trochu obavu o další objednávky u contíku. Můj pocit je že chtějí jen svou síť BestDrive podporovat a nezav. servis ustřihnou.? Už na zimu jsem nedostal před objednávku prý proto že jen cca 217 ks nestačí podmínka je 300ks min. Většinou beru jen základ od rozměrů a kusy nadělám během sezony proto aby ně nezůstal na skladě pneumatiky, které jsem netrefil pro sezonu. dělám to tak léta a nikomu to nevadilo až letos. od 1,7,2016 do 23,11,2016 prodáno cca 600ks pneu na jednom stání a to ještě zima nekončí. Každý rok to bylo nej. BARUM/CONTI a letos to dostala LASSA a SAETTA a ostatní. Nedostal jsem jinou možnost. A nakonec ziskovost pneumatik LASSA je někde úplně jinde tak nevadí že jsem nedostal před objednávku u Barumu. Nechám se překvapnout po novém roce jak to bude.
pátek, 16. prosince 2016

gp50
gp50 Continental si postavil v Otrokovicích centrální sklad - to asi všichni ví - rok si nepamatuji. Jenže většina pneuservisů (stejně jako my) brala zboží stále od lokální skladů contitradu (pro nás Havlíčkův Brod). V tom případě jsme byli schopní mít zboží ještě ten den, což je obrovské plus. To se asi někomu na vedení nelíbí - víc zboží než fungl nový centrální sklad k tomu určený distribuují lokální sklady. Tak na co potom ten centrální sklad je? Takže od příští roku (přesný termín neznám a asi ani oni) začíná nový systém objednávek, kdy budeme vše objednávat pouze z centrálního skladu. Ten konečně bude sloužit k tomu, k čemu byl postavený. A lokální sklady pozbudou svého významu. Zástupce mě ujistil, že od lokálního skladu budeme moct ve výjimečných případech brát také, ale platba pouze hotově. Myslím, že celý contitrade si úspěšně kope svůj hrob. gp50
pátek, 16. prosince 2016

Hrouda
Hrouda Nemá někdo informace co se chystá ohledně Continental Barum s.r.o. A dalšího dění ohledně dodávání zboží ..... Mám kusé info a jsem z toho zmatený. :C
pátek, 16. prosince 2016

Shambo
Shambo SJM - ještě k těm cenovým vývojům svůj pohled na věc doplním. Zatím jsem na cestách. Ale bude to zajímavé. Žádnou paniku :) Pryži zdar.
pátek, 16. prosince 2016

SJM
SJM Já bych se toho zdražení až tak nebál. Je sice realitou, že kaučuk jde nahoru a dolar, proti všem očekávání analytiků také, ale také naší CB pomalu dochází dech a konec umělého oslabovaní je na dohled. Pokud Kč se vrátí na svou reálnou hodnotu před oslabováním, kolem 24,5 Kč/€, ceny importu by mohly naopak klesat. No a pak je tu stále ta Čína. Jak jsem viděl dnes v tv Luft Jardu, hlavního ambasadora říše středu, jak jde se Slávkou jedině po titulu, je vidno, že soudruzi jsou stále při chuti a zatím to nevypadá, že by hřiště EU chtěli vyklidit. Spíše naopak, tak slabé protihráče, kteří jsou zatím stále při penězích, těžce by jinde ve světě hledali.
čtvrtek, 15. prosince 2016

Shambo
Shambo http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1983823-cesi-jsou-drici-kteri-zvysuji-hdp-ale-berou-za-nizsi-mzdy-zni-od-statistiku Už o tom ví i statistický úřad. Jsem hned klidnější.

Shambo
Shambo Nenenene, budeme mít v ošatce nacyklostylované kursovní lístky, vzorky přyže k zakousnutí pro vzteklouny a nepodceňujme argumentační sílu nástěnky a názornou agitaci s grafy a rudými šipkami zatočenými směrem vzhůru ke dvěma hodinám. To imperialisti zdražujou, my jen optimalizujeme.

Hrouda
Hrouda To není příjemná informace to budeme zase poslouchat jak kradem že chceme zase bohatnout a zdražujeme.

Shambo
Shambo Dolarové ceny přírodního kaučuku rostou. Není to zdaleka veletoč jako na podzim 2011, výskok to ovšem je. Příklad? Ceny na kaučuk SMR 20 ze od března t.r. do dnešního dne zvýšily o 60 a kousek procenta. Navíc se zvyšuje i kurs dolaru vůči euru. Můžeme hádat třikrát, co se tak asi s cenami pneumatik stane. Někdo to udělá dříve, jiní později. Ale stane se to. Pryži zdar.

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz