Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

SJM
SJM Konference... 4/5 se vyjádřilo v anketě "NE". Vezmu li v úvahu fakt, že přispívatele na zdejším fóru lze spočítat dnes na prstech jedné ruky, je bohužel, situace myslím víc než jasná. Jen jedna poznámka Hroudo. Zdražení je věc velice citlivá a pohledy na něj se diametrálně liší podle toho, na které straně barikády právě kdo stojí. Dle mého osobního názoru to nezle paušalizovat ani v ČR, i když, jak pan prezident tvrdí, počtem obyvatel jsme na tom podobně, jako průměrné čínské město. Příkladem jsou např. byty. Tady v okolí, za třemi kopečky od našeho městečka lze pořídit pěkný 2+1 za cca 500-600 tis. Obdobný bude v 50 km vzdáleném Brně min. 3-4x dražší a v Praze možná i 5x. Cena je dána nabídkou a poptávkou a ta vychází z kupní síly v dané lokalitě. Každý zkušený servisák určitě nejlíp ví či tuší, co jeho klientela je schopna ještě akceptovat, co jim je schopen nabídnout a podle toho se zařídit. Přeji všem bystrou mysl a ostrou tužku.
středa, 15. března 2017

Hrouda
Hrouda Huntera 9700 jsem pořídil před týdnem . V příspěvku níže jsem psal o "předražených strojů od HUNTERA" a zatím si stojím , ale splňoval mé požadavky ne cenu. protože cena je až na druhém místě tak jsem ho pořídil. Teď k té otázce stroj vypadá úžasně a pro dnešek s odpovědí končím a budu odpovídat až ode dneška za týden . Vysvětlím rovněž za týden. Tím to bych rád pozdravoval v AD TECHIKU.
neděle, 12. března 2017

Semir305
Semir305 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s vyvažovačkou Hunter 9700 rfe. Chtěl bych kvalitní stroj a musím uznat, že se mi líbí. Otázka je praxe Popřípadě jestli by jste šly dnes už jinou cestou. Mam zatím dvě nabídky a cenově se dost liší. Né, že bych šel jen po ceně, zajímá mě i servis. Takže i zkušenosti s prodejcem. Děkuji.
neděle, 12. března 2017

Hrouda
Hrouda Tak pánové a dámy je mě líto že v anketě na konferenci Pneu a Business jste hlasovaly 55 % že to nemá smysl. Kde jinde se chcete setkat a říci si jak to jde a jek to nejde a co budeme dělat dál pro zlepšení marží na práci . Ano poslední konference nebyla moc přínosem v tom to směru, ale to záleží taky na tom jak se to pojme. Pokud organizátoři opět nepozvou AUTOBUSÁKA, který nám bude vyprávět o tom jak šetří na pneumatikách tím že je nakoupí přímo a jak zrušil své lokální přezouvárny a mají jen jednu nebo dvě v hlavním stanu, propustil tím několik šikovných pneuservismanů, kteří se někam vypařily (možná mají už svou dílničku kde po odpoledne přezouvají aby neumřely hlady) . Pokud tento krok chápu tak někdo to setkání musí zaplatit a jeto možná z těchto hloupých prezentací Autobusáka, předražených strojů od HUNTERA a povídání o tom jak prodat pneuservis .Ale pokud tam budou dobré a potřebné věci a hosté z oboru a podpory oboru tak to má smysl. Právě tam se můžeme nějak dohodnou co dál, kde jinde ? na diskuzním fóru to nebude On-line je každý kabrnák, ale z očí do očí a otevřeně říci kolegům proč zdražit nejde nebo proč by se to mělo zdražit a jak, tak tam by byla super příležitost. Za super hosty bych považoval Shambo, pana Jakšíka s panem Baarem, BF, SJM, Poo, a to je jen pár sečtělých a zkušených lidiček . NE MANAŽERUM a KECALUM Z REALIT. přeji krásnou neděly .
neděle, 12. března 2017

Shambo
Shambo Rádiový klid a pauza před vynořením.
neděle, 12. března 2017

SJM
SJM Co se děje? Rádiový klid jako na ponorce? Tak nebudu dlouho rušit, jen v rychlosti. Reakce na rozhodnutí ČP dlouho na sebe nedala čekat. GLS již vydala k 1.5. nové ceníky. Každý může 1x hádat, kam se asi ceny posunuly, navíc dvě sazby balíku do a od 20 kg. Také konečně za léta úmorného snažení ČNB začínáme sklízet tak toužebně očekávané plody. Jen aby se nám to tu, jak bývá zvykem, trochu nezvrtlo. Až koruna skokově posílí, vývozci budou úpět. Dovozci zboží i cestovní kanceláře již ale předem avizují, vzhledem k nejistému kurzu a skokové inflaci, že zlevnění zboží i zájezdů nemusí nutně nastat, či-li stručně řečeno, na nižší ceny zapomeňte. Jinak ale vše v nejlepším pořádku. Mandát Bohouše je opět silný, turbo student plzeňských práv rovněž potvrzen velkou většinou, ředitel gen.finančního ředitelství neví, co by u Bu..ešů měl zkoumat a také nemá prováděcí předpis, jak se používá selský rozum a lidskost, proti plátcům, kteří nic nedluží, nic nekrátili, nikde nepochybili, jen se z nějakého neznámého důvodu nespárovalo kontrolní hlášení. Pokud ležíte např. po operaci či v lepším případě na pláži a nereagujete přesně stanoveným způsobem do 5 ti dnů na výzvu (je třeba být všude on-line, brát s sebou celé účetnictví nejlépe za 3 roky), pokuta vás nemine, i když máte vše tiptop. Pán velkomožný vám ale může odpustit, pokud si zažádáte o odpustku, samozřejmě s patřičným 1000 Kč kolkem. Je to ale i tak posun. Před 600 léty za poukázání na kupčení s odpustky se upalovalo, dnes je to jen přece lepší. Sic stále je důkazní břemeno v tomto případě na straně obviněného, ale když nevyvratitelně prokážete, že jste odvedl vše co jste měl odvést, vyplnil co jste měl vyplnit, že i váš obchodní partner nic neprovedl, může si zažádat o výše zmíněnou odpustku. Omluvu samozřejmě nečekejte a buďte rád, že vás nikdo nechce upalovat.https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/hadka-poslancu-s-uredniky-jak-vysetrovat-babise-konflikt-zajmu-jako-prase-rval-kalousek-28717
sobota, 11. března 2017

SJM
SJM ČP je tragikomické firma, nicméně toto je normální tržní chování. Pokud se zde každý druhý e-shop kasá, jaké statisíce ks prodává, jen blázen by si nechtěl ukousnout více z koláče, navíc když ví, že bez přepravců jsou totálně, ale totálně nahraní. Ta náhlá láska e-gumařů k čp se objevila poté, co nejprve PPL zrušila smlouvy na přepravu a v sezoně GLS výrazně zredukovala denní odběry. Nic již nebrání ostatním přepravcům ceny s ČP srovnat. Myslím, že je to jen otázka času, kdy 100 Kč/ks bude skutečný náklad za přepravu a ne jen marketingový trik pro porovnávače cen. Dalším faktorem pro zdražení přepravy je obrovský nedostatek řidičů na rozvozy. Před těmi kluky co to dělají je třeba smeknout. 200x za den nasednout, vysednout, telefonovat, řídit a tahat gumy do pátého patra. Ne děkuji, ani za 30 čistého. Možná přichází zase pomalu doba, kdy výhodou bude vlastní sklad.
úterý, 7. března 2017

SJM
SJM Zdražit, lehce se to řekne, ale na rozdíl od monopolů tipu např. Agrofert, CEZ atd. hůř dělá. Nicméně si myslím, že dlouho již nebyla pro to tak příhodná doba, jako je nyní. Jedna poučka praví, že cena by měla být maximální, kterou je ochotna vaše klientela zaplatit. Malý úbytek klientů je možné akceptovat, pokud se vám celkové tržby nesníží. To je teorie a pak následuje celá řada faktorů. Nelze samozřejmě vyhovět všem. Pro někoho bude 700Kč za plech pakatel, pro druhého strašně moc a již se točíme v začarovaném kruhu a stojíme zase na počátku. Je to ale o volbě každého z nás, jak si nastaví ceny a je volbou každého zákazníka zda je akceptuje či nikoliv. Jen čas ukáže, zda rozhodnutí bylo správné. Nedávno jsem zaslechl v autorádiu tuto zprávu: Sít stanic ONO, čítající pouze 1/10 pump co konkurenční Benzina, utržila přibližně stejně, 15 resp. 18 mld.Kč. Vzhledem k prodejním cenám docílila dozajista mnohem nižší marže, ale vzhledem k počtu pump, musí mít cca 10x nižší náklady na provoz atd.. Kdo je v konečném důsledku na tom líp? Není vyloučeno, že tyto dvě naprosto odlišné strategie mohou vést k velmi podobnému výsledku a spokojeni mohou být všichni, včetně zákazníků. Ti z Audi či BMW mají dobrý pocit, že dělají pro svého miláčka maximum a čepují Vervu a ti ostatní zase, že mazaně pošetřili svou šrajtofli.
pondělí, 6. března 2017

Poo
Poo Také na ceníku prací zrovna pracuji, při hledání trochy inspirace jsem narazil třeba na K+K který teda mají ceník řekl bych neskutečně nízký a k tomu navíc 50% sleva při zakoupení pneu. A nebo třeba u jednoho Pardubického pneuservisu třeba na toto:" !!! Při zakoupení 4 pneu práce v našem pneuservisu za 1Kč !!! (platí se pouze ventilky a závaží, na celé auto 241,-) " A tak si říkám jestli za malé plecháče necelých 700,- a za 17" ALU lehce přes 900 nejsem úplně mimo mísu...? (a to je pro pneu u nás zakoupené, internetové mám cca +40%)
sobota, 4. března 2017

mooje
mooje Přátelé společné branže, vytvořili jsme tu kampaň protože víme, že každá akce vyvolá reakci a pneuservisům to pomůže. Ahoj mooje.
pátek, 3. března 2017

BF
BF Velmi mile mne v dnešní šílené době překvapila podpora Pneurevue k zdražení práce na servisech. Za to osobně moc děkuji. A co ne to říct? Ano kdy než teď. A proč? Protože tady je to jasné, přehledné a pravdivé. A kdo to nepochopí nemá co dělat v oboru a ať se na to opravdu raději už vykašle. DOBŘE A V KLIDU SI TO ROZUMNÝ PNEUSERVISÁKU PŘEČTI. Sám to přepošlu v okolí všem pneuservisům a i když nevím jak se zachovají tak je mi to jedno. Vím však že to co tam je napsáno je 100% pravda a plně se s tím ztotožňuji. Děkuji Vám oběma Petrům za neskutečně krásnou práci a přehledné grafické zpracování. A servisákům, ale i slušným dodavatelům chci napsat ať se probudí a podpoří tuto výzvu jak jen nejlépe můžou. Děkuji. Bořek. http://blog.prosperujicipneuservis.cz/
čtvrtek, 2. března 2017

hohencenda
hohencenda Mám čím dál větší chut se na všechno vy...t....
čtvrtek, 2. března 2017

SJM
SJM No comment ---http://roberttroska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=590091
středa, 1. března 2017

Shambo
Shambo SJM - moje koblihy, moje firma, mí poslanci, moje vláda, můj stát. Agrolatifundie.
středa, 1. března 2017

hohencenda
hohencenda SJM Moc pěkné počteníčko Díky.
středa, 1. března 2017

SJM
SJM Tak pánové. Zbývá již jen několik málo hodin, kdy jen ten poslední a zarputilý idealista si mohl ještě myslet, že stát, říkající si Česká republika, je tady od toho, aby vytvářel podmínky pro své občany, potažmo drobné, malé a střední živnostníky a podnikatele. Úderem dnešní půlnoci by i tito měly opustit, byť krásné, leč nereálné představy. Stát je přesně podle poučky K. Marxe- organizované násilí. Od dnešní půlnoci na všechny povinné EET přestává platit presumpce neviny. Každý je potencionální zloděj ( nakonec znáte výrok "Všecí tu len kradnů) a je třeba ho i on-line hlídat. Zatím, co GŘ vězeňské služby zavádí sledovací náramky pro odsouzené, opakuji odsouzené cca 20 roků a stále nic, MF a GFŘ zavedlo sledování každého živnostníka prakticky obratem. Co jiného si mám myslet, než že živnostník je na hodnotovém žebříčku státu níže než odsouzený násilník, lupič atd.. Nedovedu si ani představit, jak bude s miliardami účtenek nakládáno. Jedno je však jisté. Když na kontrolu kontrolního hlášení přijal p. Babiš cca 600 nových ouřadů na FÚ, na účtenky to bude X násobně více, bohužel bude to opět za naše daně. Před X léty jsme s kolegou kladli otázku, co budou vyrábět výrobci telefonů, až všichni si ho koupí. Výsledek je dnes všem jasný a úplně stejné to bude s on-line pokladnou. Tu vám odejde dotykový display, tu zdroj atd., budou neustále nové aktualizace a zkrátka vývoj půjde pořád ku předu a vy budete platit a platit a platit. Kecy o nákladech stokorun jsou prach sprosté lži. Nevidím jinou možnost, než že to musí zaplatit ti, co dnes tleskají p. Babišovi, že konečně na ty zloději podnikatelský konečně dojde. To se pak budou divit. Podívejte se na restaurace a to jim snížil DPH z 21 na 15%. ČSÚ obratem spočítal, že zdražení na 100g činní pouhá 3%. Mě ovšem zajímá, že meníčko s 21% DPH stálo 80 a dnes s 15% 90Kč. Asi jsem tenkrát chyběl,když se probírala procenta. Když jsem se bavil s paní holičkou, kdo že to může být za lidi, co věří těm lžím,byl jsem docela překvapen. Jedná se prý o hlavně o důchodce a více ženy, a pak dříče, co přímo z vrátnice či dílny vykořisťovatele valí přímo do hospody. Tam nadávají na ku..... podnikatelské, co je odírají v práci a pak další je odírají v hospodě. Od zítřka ovšem těmto nastává ráj na zemi. Konečně.
úterý, 28. února 2017

hohencenda
hohencenda SJM pěkný odkaz jsem se pobavil...Díky.
pondělí, 27. února 2017

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz