hohencenda Kola meju jen přes víkendy růčo a i kartáčkem na zuby k vyzvednutí po víkendu á 60 kč wapka chemie moje sádlo na myčku nemám a osobně si myslím že výsledek je slušnej.
hohencenda Pánové a dámy kam se půjdu napást a napít k louži o tom přemýšlím před každou sezonou.Pořvávaj tu na mě že jsem drahej Mitsubishi Pajero 18 kola 4x montáž osa á 50 4x montáž disk á 50 4x čištění patek á 30 4x montáž ventilu á10 4xventil bezdušový á 30 4x čištění disku pod samolepicí závaží á 30 4x optimalizace pneu vůči disku 0 stavovská čest ..4x vyvážení alu á 40 4x mazání šroubů a dosedací plochy kola á 20 5x á 60 závaží samolepicí Hofmann barevné TJ 1340 včetně Dph
BF Hroudo v pohodě já taky neřeším nějak moc ty hotentoty z internetu. Říkám.Chceš? tak tady to máš za tolik a ber nebo běž. Udělám, nemám pokud je čas problém, ale má klidně i on na výběr. Tak ať proleze třeba všechny plechové boudy v okolí, kde pro ně čidlo znamená kolikrát smrt! A naopak třeba dnes jsem dělal zákazníka který kupoval 20kola na mercedes a práci jsem mu dal v slevovém balíčku za 1500,-KČ. Kdyby si je dovezl sám má vždy základní cenu bez jakékoliv možné slevy a ta je +- s materiálem kolem 2500,-KČ. Tam vůbec o ceně nediskutuji!!!! Auto za 2,5mega a já mám dělat charitativní činnost? Ani náhodou! Nebojím se že tihle vyčuranci s novými pneu budou brzo v ..... Příkladem je že dnes velké a velmi známé internetové prodejny v ČR přecházejí až doslova někdy do lísavého protiútoku kdy začínají prosit velké, známé, kvalitní pneuservisy o jakoukoliv možnou spolupráci, protože zjistili že jim ty jejich boudy nestačí udělat např.18 natož 20-21kola a zákaznici si stěžují , že nemají zázemí, komfort, slušné prac, i kvalitativní podmínky, apod. Znám 3 případy během 3 měsíců. Tady nastává zlom a kdo z nich dokáže přesvědčit, nabídnout něco co servisy brutálně zaujme a vybuduje skutečně síť profi servisů po ČR tak bude pak skutečný král!! A přiznejme si že kdo dřív příjde dřív i mele. Tady jsem hodně přesvědčen, že budoucnost není vůbec už o jedinci, budoucnost je v síti pneuservisů, na internetu a to zase né sám ale jako síť a tam se pak dají dělat kouzla a čáry. To vše nás během pár let čeká a ve velkém stylu. Je rozhodnuto a ať se to někomu líbí nebo ne bude to tak. O magorech Hroudo se taky nemusíme bavit. Vždy minimálně jednou týdně mi hlava nebere co jsou schopni někteří lidé vymyslet. Dnes jsem měl jeden případ, tak jsem raději pak sednul na kolo, zabušil kopce a vyčistil si od zbytečných nervů mozek(-: A pomáhá to moc dobře. Doporučuji všem.Teď jsem dorazil. A etapa od tebe byla super. Zase přijedu neboj na tak dobrý zákusek od dcerky musím, to je povinnost a občerstvovací stanice u tebe obstála na 1 (-:
sobota, 14. října 2017
Hrouda Ještě něco přátelé dnes knám přišel pán který a pozor je to hodně složité : 10.10.2017 doma přezul zimní sadu přifrčel se ukázat jak to zvládl a prosil o kontrolu zda je to OK není pane jeto sjeté a podhuštěné a popuchřelé a td. odjel domu naložil staré letní a darované jiné staré letní to přivezl ten den žena to přezula dala mu to do kufru on odfrčel domů na přehoz, stím že si tu 11.10.2017 objednal 4x saetta zimní 175/65R14 , doma přebochal sadu za sadu dnes dojel na lepších starých letních dovezl staré zimní co jsem mu poplival a nechal si nazout nové saetty , dal do kufru a hurá domů tam to přejebal na dvorečku dojel k nám a já to musel okoknou jak to fešácky přehodil. pokud se strácite tak to je jedno je to MAGOOOOOR.
sobota, 14. října 2017
Hrouda Bořku nejde o cenu Ty vs JÁ ona by nedala ani těch tvějch 1860kč. Já se do nabídek nerozepisuji tak do podrobna je to obrana proti špionům nabídky sumarizuji nevím kam poputujou a trvá to dlouho. Když nečo potřebuju nepíšu email ,ale telefonuju nebo se dostavím osobně. Jen hledá a srovnává ceny a potom pojede ke Karloj do garáže. Já tu chtěl jen demonstrovat to co jsem psal posledně že za naší práci u nás v Litoměřicích nikdo nebude platit tolik kolik jste si přáli v diskuzi níže. Možná někde jinde , ale tady NE ( vyjimky potvrzují pravidlo severní čechy jsou prolezlý kolenovrty.) Přeji krásný výkend přátelé jdu odpočívat. Jak dopadlo cyklo turné ??? Litoměřice --- Doksy :D
sobota, 14. října 2017
BF Takže Hroudu, u mne by to bylo za dovezené nové pneu takto. D+m z vozu + d+m ráfek + vyvážení = 20 úkonů x 50,-Kč
+ díky tomu že jsou to al disky (plecháče se ta Tuscona nedělají v 17) bude použito minimálně 4 pásy závaží. 4 ks x 60,- + diagnostika TPMS za pouhých jen 4 x 50,- , protože to nečipuji, nepřehrávám do řídící jednotky ani nedělám klony jelikož se to samo přihlásí a jen kontroluji stav před a po výměně. Pak ještě mytí kol 4 x 35,- A nesmím hlavně zapomenout na kontrolu nových dovezených pneu odjinud.(vizuální kontrola před montáži a hlavně ponor pneu po nahození do bazénu) Zajistím si tak jasný důkaz, že pneu, disk, senzor nikde neunikal po výměně a nemůže přijet třeba za den, dva že má totální šrot gumu na které už nic nepoznáte kde byl defekt a že ji mám třeba zaplatit já. Tohle se stalo na několika servisech co vím a bohužel zaplatili vše. Taky to i u mne jeden kdysi po týdnu od montáže svých novotinek zkoušel. Shořel totálně jak papír politý benzínem. důkazy jsou jasné a viditelné. Nakonec koupil gumu u mne a ne na internetu a vůbec pak už nediskutoval. Dostal jsem ho velmi lehce a jsem za to moc rád. 4 x 70,-Kč. SUMA SUMÁRUM TO MÁME ZA 1000,- +240,- + 200,- +140,- + 280,- = 1860,-Kč Hroudo jsem levnější , dostal jsi mne. PŮJDU TO ZDRAŽIT ((-: Ještě si při takových nabídkách nezapomenu rýpnout, že pokud by koupil gumy u nás měl by přezutí zvýhodněné ve slevě a bylo by to celkem ze vším všudy 1200,- + automaticky nějaké potřebné dárečky, dusík zdarma, levnější geometrii, apod. Funguje to dobře a když ještě nacením ty jeho gumy co už má je často, promiňte - velmi často nasraný že to kupoval jinde. Musel to složit, pak zase i naložit, zaplatit přepravci, apod. jo jak se u nás říká vychcaný dva razy tratí. (-: Takže asi tak k cenám. Každý ať si dělá jak umí, ale pak se nediví jako tady ode mne servis 700m vzdálený že se musí majitel převléknout po 10-15 letech do montérek a jít něco dělat na dílnu když nezaplatí svého mechanika a dělá za hrušky a kaštany které teď najde pod stromem. Ze svého se mu nechce dát a zdražit se bojí. Tak ať si to užije. Charita je opravdu krásná a potřebná věc věc, ale napřed na ní musíš mít. Jak se říká když máš na opičku musíš mít i na banánek. Hezký víkend přeji. B.
sobota, 14. října 2017
SJM a hrdý buď, žes vytrval ...)) Tak si to shrňme: Paní Nováková si pořídila či dostala (to není podstatné) Hyundai Tuscon (podle ceníku importéra 600.000-900.000 Kč). Vzhledem k Al. diskům i značce vozu nepředpokládám, že dotyčná pracuje v těžbě v kamenolomu, nebo jako správce polesí či obory. Naopak předpokládám s 95% úspěšností, že dotyčné vozidlo se pohybuje po standardních komunikací, převážně ve městě a okolí.Malá vsuvka: Včera na náměstí bylo jedno volné stání. No volné, jednalo se podélné parkování a místečko nemělo víc než 4 m. To byl teen důvod, proč bylo volné. Vtom přijel krásný, bílý MB GLA, černá skla a jal se pokoušet tam zaparkovat. Samozřejmě po chvilce to parkovací asistent vyhodnotil jako marné. A kdo myslíte, že vozidlo řídil? Pokud se domníváte, že krásná, mladá blondýna, máte pravdu. Ale zpět k věci. Není to až tak dávno, kdy jsem tu porovnával práci servisáka a kadeřnice. Cena, kterou jsi Hroudo paní nabídl, je myslím velmi podobná částce, kterou dotyčná zaplatí cca co dva měsíce u své kadeřnice (u kadeřníka "muže" ty částky bývají zpravidla mnohem vyšší). Nevím čím to je, že stále u mnoha a mnoha jedinců přetrvává názor, že člověku, živícímu se i pomocí rukou, se po práci stačí napást na louce a napít z louže. Jak píše Bořek, i v Německu již to pochopili, a tak máme naději, že do dvaceti let to dorazí i k nám.
sobota, 14. října 2017
Poo velmi pěkně, držím palce....a přeji hodně sil ať vytrváš. Práce je a bude až nad hlavu tak nemá cenu se ničit zadarmo. Rubat kola celý den není žádná sranda. Dofám že si to ta spousta voslů co to dělají za 499,- přečte a alespoň pár z nich procitne...
sobota, 14. října 2017
Hrouda A finále: Dne 2017-10-13 08:20, ..........@email.cz napsal:
Dobrý den
Dostala jsem Vaší nabídku na přezutí Hyundai Tucson SUV
(hliníková kola R 17 s kontrolou tlahu) ale vaší cenu skoro 2000
kč nemohu akceptovat
ale i tak děkuji za váš čas. Nováková Marcela
---------- Původní e-mail ----------
Od: pneuservis@rsv-pneuservis.cz
Komu: Marcela Nováková <..............@email.cz>
Datum: 12. 10. 2017 14:48:21
Předmět: Robert Šanda - Nabídka č.299
Dobrý den.
Je mě líto že se Vám naše cena nezamlouvá. Ale netuším za jakou cenu jste chtěla přezout tak velké auto ? Již tuto práci dělám tak dlouho a mám z té práce i zdravotní potíže a za děkuji nebo podobnou cenu zaměstnance neuživím. Můj nejdůležitější zaměstnanec má cca 25 000kč čistého a to mu moho dát pouze v případě že vůz jako je Váš budu přezouvat za cca 2000kč. 25 000kč je na dnešní platy v německu almužna. Pokud mě odejde protože dostává málo tak se v dnešní době těžko shání náhrada , pokud nedostane služební telefon, auto a delší dovolenou. Většína lidí chce žít jako na západě , ale za východní ceny.
Prosím přečtě te si tento odkaz https://www.novinky.cz/veda-skoly/451635-v-nemecku-roste-zajem-o-vyuceni.html
Nezlobím se ani se necitím dotčený Vaším odmítnutím.
S přátelským pozdravem
R. Šanda
pátek, 13. října 2017
Hrouda Pokračování konverzace : Dobrý den,
zasíláme Vám doklad č.299, datum vystavení 12. 10. 2017.
Termín pátek 13,10,2017 v 17,00hodin
nebo středa 18,10,2017 16,00 hodin
Termín je rezervován
do zítra konec termínu v 9,00 hodin
Staré pneumatiky zakoupené mimo naší pobočku mužete zlikvidovat u vašeho prodejce zadarmo.
Přejeme Vám hezký den,
Robert Šanda
Hrouda Přátelé vracím se k tematu zdražení práce . Udělejte si obrázek - budu rád za vaše komentáře. Od: Nováková Marcela <,,,,,,,,,,,,,,@email.cz>
Předmět: Přezutí kol na zimní
Zpráva:
Dobrý den ráda bych se poptala na přezutí kol na automobilu značky Tucson SUV rozměr kol 225/60/R17
mám nové zimní pneumatiky takže by se jednalo o kompletní přezutí 4 kol kola mají kontrolu tlaku v pneumatikách
Prosím jeli možné napište mi termín (pokud možno co nejdříve) a cenu za přezutí
Děkuji předem za ochotu Nováková Marcela
--
Tento email byl odeslán pomocí kontaktního formuláře z RSV-Pneuservis http://rsv-pneuservis.cz
pátek, 13. října 2017
BF Hezký podvečer.Ještě maličkosti dnešního dne. Přijela za mnou dnes vedoucí mistrová z učiliště a tak jsme se dali do řeči. Povídá že se zrovna zastavila na jedné základní škole kde je 60 deváťáků kteří končí letos základní školu. S těchto 60 dětí jich 52 jde na studijní obory a možný zbytek se podaří přesvědčit na učňovský obor. Ředitel ji řekl, že rodiče si často vyloženě nepřejí aby děti dělali rukami, že budoucnost je zcela jiná. I když na to mnozí vůbec nemají a skončí max. s maturitou pokud vůbec přesto na jakýkoliv obor prostě nepůjdou. Nechtějí sami nebo jim to rodiče rozmlouvají. Hrozné a pro mne zcela nepochopitelné kam jsme se dostali. Je také pravda že zaměstnat neplnoletého človíčka byť jako učně je skoro být dnes tzv. jednou nohou v kriminále. Bezpečnostní, hygienické, pracovní a zdravotní předpisy jsou pro nás jako na zaměstnavatelé velmi přísné a někdy až totálně nesmyslné. Je pravda že často se mladým nechce přijít do práce natož pracovat. Je pravda že někdy slyším první slova místo pozdravení a když přijdou první den na praxi zda máme na firmě wifinu (-: Přesto jsem přesvědčený že jedině věnováním se, snahou je něčemu naučit, namotivovat je, předat jim to dobré z oboru je cesta z tohoto začarovaného kruhu. Rozpad učňovství je jednoznačný. Obory jako kuchař, číšník, řezník a mnoho a mnoho dalších končí a několik let nejsou schopni je vůbec naplnit na minimální stav. Blíží se podle mne i soumrak učňů automechaniků a podobných oborů. Poprosila mne o laskavost zda bych nešel na učiliště a nepovyprávěl svůj příběh od učně až po současnost. Řekl jsem samozřejmě že to je to nejmenší co bych mohl pro ně, sebe i ty žáky udělat a taky rád povyprávím např. příběh svého učně pak i zaměstnance který svou houževnatostí, pílí a obrovským umem se momentálně připravuje V Maroku na letošní závod Paris Dakar který bude v jižní Americe. Nikde není dáno to že musí navždy zůstat jen jako nějací mechanici zavření v dílnách Je možné jít dál za svým snem a mít směr, smysl a cíl.
Ještě mi dnes na servis přijel pán který při výstupu z auta jasně napovídal že je nějaký servisák, Oblečení tomu napovídalo (-: Vstoupil, nepozdravil, velmi nepříjemně se zeptal že potřebuje duši na nějaký zemědělský vozík. Tak jsme mu ji s ochotou nabídli a pak i nakonec prodali. Mezi tím jsem, slyšel poznámky typu tak drahá, tolik peněz za duši apod. Tak mu říkám. Vidím že jste nějaký servisák proč je nemáte skladem? Klidně si ji objednejte od dodavatele, na internetu, nemusíte ji brát já Vás absolutně nenutím a zase nějaká přihlouplá poznámka. Říkám dál - vidíte skladem ji máme hned a to že ji mám něco stojí, místo taky, zaměstnanci taky, apod. Sám podnikáte tak to by jste měl vědět velmi dobře. Neřekl nic zaplatil a odjel. V tom přišel můj zaměstnanec a řekl mi o koho šlo. Tak jsem se jen usmál a řekl - tak pán se musel konečně převléknout taky po mnoha a mnoha letech do montérek , všude tady kolem má inzeráty že příjme mechaniky, je nervozní, protivný a chce ještě snad i po ostatních vše zadarmo. Tohoto člověka mi však není vůbec líto, protože vím jak zaměstnával a vážil svých lidi a jak se k nim choval. Dnes sklízí tyto hořké plody. Protikladem je tady jeden kolega který přišel o svého nejlepšího mechanika shodou okolností a vlastně nešťastnou náhodou a vždy byl velmi nakloněn solidnímu jednání. Bohužel taky nemůže najít človíčka na dílnu i když by se u něho měl myslím velmi slušně. Takový prostě je dnešní obor a sektor pneu jednoznačně je na tom hodně špatně. Myslím že na tom pomyslném dni ještě zdaleka ale nejsme. A trochu pozitiva na dnešní závěr snad jen konstatování těchto dní, že práce je pomalu a jistě na vzestupu, prodej pneu, disků, TPMS apod běží. A to je moc dobře. Letošní zimní sezona bude podle mne na kvalitních pneuservisech patřit k těm velmi slušným a ziskovým o tom jsem přesvědčen a přispívá k tomu i to že mnoho servisů které kdysi přezouvali za tašku hrušek a nemají taky vůbec lidi protože je nezaplatí jsou na tom často mnohokrát i hůř.
Přeji všem solidním, slušným pneuservisákům ať se jim zimní sezona vydaří. B.
čtvrtek, 12. října 2017
BF A aby jste si nemysleli někteří že si vymýšlím kapesné učňů v Německu, tak mi právě včera přišel časopis Automotopneu Servis 3/2017 a tam na stránce72-73 se píše o tom jak funguje Německé učňovské školství a jak jsou třeba právě automechanici učni placeni. Smutné zjištění co jsme tady s našim učňovstvím udělali.
čtvrtek, 12. října 2017
BF Jestliže v Německu roste zájem o učňovství, mají tam k tomu podporu a mimochodem učeň 3 ročníku oboru automechanik bere v rozmezí 660 až 930 Euro měsíčně , tak tady u nás zdechnul pes!!! Učeň kterého mám mi včera řekl že jich je ve třídě 13 a jedna dívka. A kdyby nebylo Slováků kterých je ve třídě 8 obor by se stejně jako kuchaři, číšnici vůbec letos neotevřel. Tak tomu říkám skutečný masakr! https://www.novinky.cz/ekonomika/451635-v-nemecku-roste-zajem-o-vyuceni.html
čtvrtek, 12. října 2017
hohencenda Do sezony přeju hodně dobrých zákazníku zdejším dopisovatelům a pevné nervy.
středa, 11. října 2017
Shambo SJM... no dobrá, já to jen zkusil. Jedná o mou vlastní modifikaci hlášky "boje s levnou prací".
pátek, 6. října 2017
SJM Shambo, tato možnost je nasnadě, nicméně nevěřím, že se touto cestou koncern dá. Stěhování se jeví jako nepravděpodobné, jak pravil p. Kulhánek včera ve 24 "Slepice, co snáší zlatá vejce, se nazabíjí". Každému soudnému řidiči je ale léta zřejmé, že do škodovek se ty nejnovější technologie dostávají sporadicky, většinou až je montuje kde kdo a situace je neudržitelná, tak je tam šoupnou, samozřejmě za příplatek. O motorizaci v posledních létech je škoda mluvit, to je kapitola sama pro sebe. Dílenské zpracování je na úrovni, ale materiály často...)))). Koncern VW je nejen silným hráčem v průmyslu, ale i na německém poli politickém a tak se také chová.