Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

BF
BF Shambo, mnohokrát děkuji za dnešní tvou bleskovou návštěvu. Omlouvám se že nebylo více času, ale příště se polepším to ti slibuji. Děkuji také za velmi zajímavé informace a věř že si to v té hlavě taky pořádně proberu. Díky. B.
pátek, 20. dubna 2018

Shambo
Shambo Pryži zdar a BF zvlášť, napíšu k tomu pár vět.
pondělí, 16. dubna 2018

roman
roman BF píše "Bohužel je to tak a pokud se nevyčistí trh v pneusektoru nebude asi klid ani náhodou". Mám obavy, že trh pneusektoru se nikdy zcela nevyčistí, spíš jde o to, jak ho navrátit do alespoň trochu rozumných kolejí.
pondělí, 16. dubna 2018

hohencenda
hohencenda BF díky za parádní články.
pondělí, 16. dubna 2018

hohencenda
hohencenda Ráno je tu a hned prima zážitek paní z vedlejší ulice :přivezu vám synovu píchlou pneu chce to hned opravit včera si to umne na dvorku přezul a zjistil že jedna letní je prázdná tak to přivezu na kárce.nechal si tam jednu zimní. On syn nemá čas běhat po pneuservisech na moji odpověd že nemám dnes kdy že se věnuji zákazníkům kteří u mne skladují přezouvají a živí mne se nafoukla a s řečma odkráčela.
pondělí, 16. dubna 2018

BF
BF Jak napsal nedávno SHAMBO --- "válka gumařů". Přesné, pravdivé. Čekal jsem, kdy to zazní nahlas. Ještě ničivější je občanská válka gumařů. Ta už nemá absolutně žádná pravidla. Žádné příměří. Žádný Červený kříž. Jsme v ní až po uši. --- Ano jsme v ní po a nad uši. Občanská válka gumařů je tady v plné síle a nezná vlastního bratra. Situace na trhu osobních pneu je zatím relativně v klidu, vše jede až nad poměry dobře, ale nákladní sektor zažívá prý velký úpadek. Podle mých informací za poslední 3měsíce je propad u některých prodejců až 60% a to nevěští nic dobrého. Neznám důvody, snad SHAMBO bude vědět více a hodí nám informace o situaci na trhu, ale všichni z kterými jsem se bavil mají velké obavy s možné přicházející se krize. Je to pravda? Je to skutečnost? Je to jen sen, záblesk nějaké sinusoidy? Je to jen momentální stav? Nevím, ale vím že něco není v rovině, něco je prostě špatně. Uvidíme jak se to vyvrbí a jak to bude, ale něco smrdí v zemi České a nejenom v ní. Boj nejenom pneuservisu z internetem, boj jednoho pneuservisu z pneuservisy ostatními kteří si neváží své práce a další války jsou důkazem že tady jinak nefunguje skoro a zhola nic. Všechny pravidla padli a jede se kdo z koho. Bohužel je to tak a pokud se nevyčistí trh v pneusektoru nebude asi klid ani náhodou. No co tak se někteří musíme zatnout, zarvat, porvat se s tím a jít dál a jen čas ukáže jak to ve skutečnosti bude. Hezký večer a pracovní týden plného uspokojení přeji všem rozumným gumařům v celé ČR.
neděle, 15. dubna 2018

roman
roman Je to tak, jsme ve válce gumařů a je otázkou, jak to dopadne... John Fitzgerald Kennedy napsal: "Lidstvo musí války ukončit, jinak války ukončí lidstvo." Myslím si, že na tom citátu JFK je hodně pravdy.
neděle, 15. dubna 2018

BF
BF Hezký nedělní den přátelé gum. Sezona je zatím u mne absolutně neskutečná oproti minulému roku jak prodejem pneu tak i na práci a řeknu li že zimní byla procházka růžovým sadem oproti tomu co se děje teď na servise nebudu daleko od pravdy. DOPRAVA pneumatik je a hlavně brzo bude to co snad i rozdrobí a rozštěpí mnohé v tomto oboru. Na letošní podzim se chystá další velké skokové zdražení dopravců a už teď to vrtá hlavou co s tím mnohým internetovým parazitům. Dopravci jsou na koni a všichni kolem musí reagovat a zdražovat za dopravu. A když chce dnes nějaký internetový šméjd být vidět na předních místech na Heuréce apod. tak dá nesmyslnou nízkou cenu pneu která je téměř vždy pod nákupem, ale k tomu flákne dopravu, 100,150,200,za ks, aby něco vydělal. Sice nechápu jak dokážou dávat pneu pod nákup a pak účetně zisk přesunou z dopravy, ale ekonomické zázraky se tady prostě ještě dějí. Já jsem letos zkusil nový model u mnohých pokažených značek pneu. Mám absolutně co můžu nejnižší cenu pneu abych nebyl pod nákupem, ale zákazník si nemůže za tyto peníze odvézt ze servisu a musí si je u mne kompletně přezout za mou vysokou cenu. A prozatímní výsledek mne sám zatím hodně udivuje. Tento týden prodáno např několik desítek sad Barum, Conti. a dalších značek v které drtím cenou ostatní servisy kolem mne stojící, které si absolutně neváží své práce. Příští týden je už připraveno další větší množství na kompletaci.Pár lidí sice remcalo, že gumy mám za super, super cenu ale že práce je však drahá. Já vždy říkám - pneu + práce stojí v balíčku celkem tolik. Když pojedete vedle do dalších servisů dají vám tyto pneu mnohem dráž, ale práci levnou. Součet je mnohem výš než u mne. Což ve finále je podvod, protože tady vidíte skutečnou cenu pneumatiky a práci s malou slevou , která musí být vždy zaplacená. Většina těchto lidí, protože už to má projeté křížem krážem mi to potvrdila. A říkám dál -Když to koupíte na internetu máte už gumy dnes s dopravou většinou jednoznačně dražší než u mne a pokud si je dovezete z internetu tak máte práci za plnou sazbu bez jakékoliv slevy a to je pro mne ještě lepší než když Vám je prodám a dám určitou slevu za práci. Nechápou a ptají se proč. Protože zisk s pneu je tak malý, že je pro mne lepší to neobjednávat, nenaskladňovat, neplatit další položky účetní za fa, apod. a je pak fajn to přezout za plnou palbu, který ve finále přinese více než když prodám pneu v akci + práci s malou slevou. Všichni do jednoho, protože to jsou papirkáři co to mají tady prolezlé zprava doprava a z internetu shora dolů pak raději zakoupili pneu u mne i s dražší práci. Odezvy okolních servisů??? Ano jsou a jsem za ně velmi rád, že jsou velmi nervozní a bouřlivé. On se zbláznil? On je praštěný, proč to dělá a kazí cenu pneumatik už dnes pod úroveň internetu? Já jim všem jen klidně vzkazuji a mnohým jsem to i už řekl osobně : Internet dostává v současnosti lekci z dopravou a vy dostanete třeba lekci ode mne za to že se neumíte vážit své práce a podrážíte celkově obor, protože si myslíte že děláte dobře a bojíte se dát cenu odpovídající současnému ekonomickému, hospodářskému a hlavně morálnímu stavu v současné situaci kdy práce musí být po zásluze zaplacena a to komplet ve službách. V jiných činnostech služeb to dnes je už jednoznačně patrné. Např, vodaři, topenáři, kominíci, klempíři. Za dobrý den se dnes platí a nedělají si servítky když k vám vstoupí a jen mezi dveřmi pozdraví. Ano je jich málo a tak oproti nám mají výhodu a mohou si diktovat podmínky což je velký problém kdy kdejaká plechová bouda přezouvá gumy dív ne za tašku hrušek. Takže má letošní cesta v pneuservise je i díky tomu že mi nahrál internet zdražením dopravného, že mám skutečně velmi výhodnou cenu pneu. Při platbě v hotovosti má další slevu z pneumatik, protože nemíním podporovat i dnešní miliardově výdělečné banky za poplatky z karet a raději to dám hned lidem zpět, aby si uvědomili hodnotu fyzicky držených peněz oproti imanigardním. Zákazník má komplet službu s plným servisem bez jakýchkoliv dalších poplatků jako je právě např. to dopravné a oceňuje komplexnost celkové služby. Tyto velmi zvýhodněné gumy si ode mne ZATÍM nemůžou bez kompletního servisu odvézt, jinak je samozřejmě cena za pneu vyšší. Pokud však bude ještě chvíli pokračovat válka která probíhá mezi tady mými servisy jsem tvrdě rozhodnut pustit tyto skvělé ceny pneu do ulice a to jsem již řekl několika okolním servisům že pak budou mít obrovský problém prodat jakoukoliv jejich gumu a ať se nediví že budou jen přezouvat dovezené gumy a nic neprodají. Já budu koulet pneu v klidu do kufru zákazníků a oni budou muset ať chtějí nebo nechtějí nakonec odmítat tyto pneu což mne zase jen potěší protože si to nechají nakonec u mne přezout, nebo budou muset práci rapidně zdražit, protože jim jinak nic nezbude. Ano nezbude, protože bez prodeje pneu a zisku z nich to prostě v pneuservise kde jsou zaměstnanci absolutně bez šance nejde dnes dělat. Můj cíl je jasný, aby buď zdražili konečně práci na odpovídající stav a pak jim tady nechám skutečný prostor na nějaký zisk s pneu, nebo budu válčit s nimi touhle cestou kterou jsem popsal. Skončil stav slušné domluvy, povídání si, diskuze o ničem. Je čas skutečně jednat a řešit situaci tvrdě a radikálně a děkuji za to i internetu který díky dopravě dostává a ještě brzo dostane brutálně na frak. A největší pochvalou je mi když mi velmi známý pneuservisák v ČR řekl: Bořku, absolutně tě chápu, respektuji že jsi se k tomu takhle postavil, že jsi zkusil něco nového díky využití trhu s pneumatikami a opravdu s tebou bych v tomhle provedení co nastavuješ a děláš nechtěl válčit, opravdu nechtěl. To mne potěšilo a říkám že není čas čekat, mluvit do větru a někoho kdo neuvažuje jen snad prosit, je čas kdy lidé mají platit za služby odpovídající cenu. Kdo to nepochopí a nechápe ať padne pak třeba na hubu. Hezký zbytek neděle a přeji dobrou chuť při nedělním obědu. Bořek. http://pneucentrumprofi.cz/
neděle, 15. dubna 2018

roman
roman Hohencendo, máš pravdu, ale co mě ještě víc vytáčí je to, že si někteří prodejci (zejména MO shopy) účtují něco jako "vyndání ze skladu" či jiné "úžasné" poplatky či příplatky, nebo když zákazník kolenovrt začne tvrdit, že se poštovné do výsledné ceny zboží nepočítá a tím pádem je moje nabídka vyšší, ačkoliv by kolenovrt zaplatil u mně ve výsledném efektu méně. Ve čtvrtek jsem měl rozmluvu s jedním zákazníkem na téma plechové disky Ford. Moje nabídka byla cca 1120,- a někdo mu nabízel 1070,- + 80,- za "vyndání zboží ze skladu". Dalo mě dost práce kolenovrtovi vysvětlit, že 1120 je méně než 1150Kč. Nakonec to dobře dopadlo a kšeftík byl na světě.
neděle, 15. dubna 2018

hohencenda
hohencenda Romane moc mě taky letos potěšilo že mnoho velkoobchoduů zavedlo přirážky za dopravu pneu byt mají vlastní rozvoz a jeden z nich je ode mne cca 5 km po trase kterou stejně kolem mne jede....
neděle, 15. dubna 2018

roman
roman Hohencendo zdravím Tě. Píšeš "Můj nákup Velkoobchod 6655 kč zákazník mi řekl že ji má za 6638 Kč" a tím se dostáváme k jádru problému. Je "pikantní", když maloodběratel má lepší nákup než velkoodběratel resp. pneuservis (to je jeden z důsledků Války gumařů, jelikož velkoobchod mívá i svůj maloobchod, takže ty jsi pro VO jen další konkurenční parazit, který mu může "odehnat" koncáka) a navíc jsi ve vztahu k velkoodběrateli v další nevýhodě (občanský vers. obchodní zákoník, minimální množstevní odběry atd.). Tady je ukázkově vidět, jak si NĚKTERÉ velkoobchody váží svých dealerů. Je to situace na nic a jediným řešením je tyto dodavatele ignorovat a jejich zboží vůbec nenabízet a "nutit" lidem jiné lukrativnější zboží, na kterém něco je a jejich dodavatel se k dealerovi chová jako k obchodnímu partnerovi.
sobota, 14. dubna 2018

hohencenda
hohencenda Foto přidáno ta první je k vážnému zamyšlení z mého pohledu tudy cesta nevede jen degradace pneu práce.Ty další pro potěchu oka.
sobota, 14. dubna 2018

hohencenda
hohencenda Ještě dotaz na odborníky a znalce aut : Film Pumpaři od zlaté podkovy je tam na začátku vidět tuším zelený sporták podobný měl Gagarin je to Matra Bonnet Jet Vs nebo něco jiného?
sobota, 14. dubna 2018

hohencenda
hohencenda Já i zákazník máme pneu od stejného dodavatele.!!!!!
sobota, 14. dubna 2018

hohencenda
hohencenda Příklad tohoto týdne zákazník dotaz pneu Avon 225/45/17 A 064 cena? Můj nákup Velkoobchod 6655 kč zákazník mi řekl že ji má za 6638 Kč kde je chyba?Jjá jich za rok prodám víc pokud budu mít na nich zisk ale když si pán koupí dvě pro sebe za tuto cenu čím ho okouzlit?Přezutí udělám tak jako tak odpadne mi problém s likvidací staré pneu, eventuelně problém s likvidac,í nebudu pneuservis jen přezouvárna pneu. Menší objem obratu vypadnu z Dph možná i z EET?
sobota, 14. dubna 2018

hohencenda
hohencenda Hroudo zdražit práci jiná cesta nebude, když mám prd na disku i na pneu vydal jsem se touto cestou odělím zrno od plev a jeto když bude nejhůř balím to nebudu přes noc v supermarketu doplnovat zboží abych si přes den mohl dovolit ten přepych dělat vola v pneuservisu. p. Menso děkuji Vám za radu nerozumím tomu tak požádám souseda Jardu je to moje dobrá duše a stará se mi o počítač mě to nebaví ani nezajímá hrabat se v něm.Shambo to by se mělo zavést i v pneu oboru to by bylo žůžo.
sobota, 14. dubna 2018

Shambo
Shambo V našem oboru to vypadá stejně. Díky akcím už trh neví, jak vypadá reálná tržní cena. https://www.novinky.cz/ekonomika/469035-potravinari-slevove-akce-retezcu-deformuji-trh.html
pátek, 13. dubna 2018

mensa
mensa Zdravím, zkoušel jsem nahrávání fotek a funguje to. Žádná strana ale nesmí být větší než 1500 px. Pak lze v jpg vložit do alba, které si pojmenujete a založíte. Teď jsem tam vložil pokusně dvě fotky a bez problémů to šlo.
pátek, 13. dubna 2018

Hrouda
Hrouda Čendo nestěžuju si na množství práce jako té fyzické té je dost a přibývá a ceny mám dobrý . Já si stěžuji na to že je 80% vozů na mém zvedáku obuto do kompletních kol. Je to hloupost jim prodávat disky na kterých je 100kč a nebo je dovezou z kelly a pak dělat jen osu . Pořád to nechápete komplet přezutí 17" cca 1000kč a osa je za 400ta kaček to je to na ho.. A taky to že rozdíl v nákupu je pořád na ho... zákazník z ulice ten se nikde moc nechytne možná na nejpneu , ale kdejaká firma se registruje do velkoskladů a tam je to co mě se..e . Máte jeden traktor tak pojďte já vám udělám cenu a jedou na přímo. Zatím jdu dělat HASIČE páč to mají sjetý ( takhle se šetří TATRA 70% pneu dolů a obout nové od...... ale to tu nenapíšu na to nemám koule :D )
pátek, 13. dubna 2018

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz