Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Shambo
Shambo Jak píšeš. Univerzální bigoš. A hlavně nastřádat dostatek munice, ještě než začne šmelina z armádního výprodeje. Tenro rok už vzhledem k celkovému opotřebení odmítám útoky na bodák. Nechci být padlý hrdina.
pondělí, 21. května 2018

roman
roman Jak píšeš. Na podzim opět do ringu. Našimi hlavními zbraněmi jsou zouvačka, vyvažovačka a "dobře promazaný voják", jakožto obsluha našich zbraní. Kdo si tohle neuvědomuje, bude na podzim opět těžko bojovat proti svým úhlavním nepřátelům.
pondělí, 21. května 2018

Shambo
Shambo Roman - válka gum má drobnou pauzu, minutu na mdloby na židličce, vypláchnutí krve z úst, kontrola bandáže a opět do ringu.
pondělí, 21. května 2018

roman
roman Nazdar gumaři, gumařské žně máme za sebou a nastává období, kdy vyhlížíme každého zákazníka resp. každý defekt a každou práci. Válka gumařů má něco jako dočasné prázdniny. Jaro bylo pro většinu z nás výborné, bylo hafo práce, gumy se v pneuservisech prodávaly výborně. Nicméně když se podívám na obutí vozidel na parkovištích (tzv. "nemoc z povolání"), nemohu se zbavit dojmu, že čím dál tím víc vozidel je stále na zimním obutí... Jak to vidíte Vy? Bude někdy v budoucnosti zavedena povinnost letních pneumatik?
neděle, 20. května 2018

SJM
SJM Krásné slunečné ráno, leč suché, prašné a pylové. Speciální pozdrav jedněm z posledních Mohykánům tohoto fóra, Bořkovi a Shambovi. Tak jsem se dočetl, že EK se po létech bádání k něčemu dopátrala a dokonce i odhodlala. Plně souhlasím s názorem, že na případnou změnu je třeba počkat. Otázkou však je, kolik toho času vlastně máme. Budu se asi zase opakovat,ale stále platí, že všechno souvisí se vším. Před pár dny dorazila do našich luhů a hájů zcela nenápadná zpráva, že "Doník" odstoupil od jaderné dohody s Iránem a bude uvaleno embargo atd.. Někdo by dozajista namítl, že takových embarg již bylo a měl by pravdu. Tady však nejde o nějakou tu demokracii, genocidu či zabrané území, tady jde jen hlavně o ropu a ta stojí, jak známo, za pádem i růstem ekonomik a dotýká se, až na vyjímky, všech a všeho a gumařinu postihujíce velmi silně a rychle. Ten odkaz stojí za přečtení, obzvláště jeho druhá polovina. https://www.securitymagazin.cz/komentare/bude-tanec-pratele-1404060053.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Bohužel, to není spekulace, to je velmi reálný scénář. Vysoké ceny ropy zvednou ceny PHM, dopravy, potravin a v konečném důsledku prakticky všeho. Růst cen potáhne inflaci, která znehodnotí úspory, mzdy a tlačí na růst úroků, následkem čehož firmy omezí investování a lidem se prodraží hypotéky. To vše v relativně krátkém časovém úseku. Ve střednědobém to může znamenat zastavení růstu (pokles) hdp, jehož důsledkem je naopak růst krachů, nezaměstnaných, exekucí atd.. Pokud k tomuto, byť jen z menší části dojde, bude v záplavě špatných zpráv z autoprůmyslu, potažmo z gumařiny, zavedení cel na čínské náklaďáky jen drobnou epizodou. Byl bych velmi rád, pokud bych měl odhad stejný, jako náš prezident v odhadu čínských investic.
neděle, 13. května 2018

Shambo
Shambo Prozatímní antidumpingová cla proti čínským značkám jsou od 7. května vyhlášena. Do 17. července se očekává vyhlášení cel antisubsidiárních. Vítejte v období chaosu. A pokud to něco pozitivního přinese, nečekejte změnu hned. Rok. Dva. Možná víc. Podrobně se k tomu vyjádřím.
úterý, 8. května 2018

BF
BF Jsem zde přátelé gum. Přežil jsem to a ve zdraví se spokojeností na těle i na duši. Někoho zase tím potěším, někoho třeba ne. Při své dnešní více jak 120 km silniční etapě jsem zajel ke kolegovi který již řadu a řadu let dělá v sezoně místo soboty v neděli. Má to už dlouho a zažité u zákazníků, kteří toho velmi hojně využívají. Nevěřil bych kdybych to neviděl na vlastní oči. Byla to jeho teď poslední pátá neděle za sebou a pak je má až zase na podzim v zimní sezoně. Do té doby dělá jen přes týden bez víkendu. A to má středně velký servis a 5 zaměstnanců. Nedělá víkendy mimo sezonu, protože se mu to absolutně nevyplatí. Přesto jeho pneuservis je znám široko daleko a jeho práce je velmi ceněna kvalitou práce. V sezoně dělá pro mne až neskutečné věci a čísla prodeje pneu které má jsou i jasným důkazem. Jen víc takových lidí v oboru a bude líp. Cestou jsem projížděl ještě v jiném městě kolem kolegy který nedávno dostavěl svůj servis a je to opravdu nádherný pneuservis. Všiml jsem si že zítra 7.5. má zavřené a to mne jen utvrzuje že i on potřebuje volno po tom co zažil za masakr na servise v dubnu. Tam se děli věci a to myslím pozitivní v práci a hlavně i prodeji nových pneumatik. Sám lituji, že jsem to taky neudělal, nedal více dní najednou volna, ale bohužel jsem už měl rezervované lidi tak jsem to nechtěl rušit. Moje chyba, mohl jsem si užívat krásné volno v Doksech u Macháče, kde to mám tak rád. No aspoň si zase vyrazím v úterý dni volna na kolo a dám horáka, protože ty Beskydy v lesích jsou taky krásné ale i nesmírně náročné. Touto dnešní cyklo etapou jsem se jen utvrdil, že kvalitní pneuservisy mají pevné místo a jejich prodeje jsou nediskutovatelné a zřetelně viditelné. Nepotřebují ani jeden z nich nějakého vtěru z internetu který neumí absolutně nic solidního nabídnout a jen chce naopak sprostě vytěžit z kvality servisního zázemí, vybavení a třeba i zaměstnanců za almužnu z přezutí, které nechce ale ani on zaplatit. Chce se přifařit k něčemu k čemu nemá vůbec žádný podíl. Chce jen páskovat gumy a mrsknout to na přepravku. Pak ať jde tam kde mu to udělají, ale ne za námi a kolegy kteří by je stejně nepřijali. Jeden z nich už to vlastně udělal když min. rok Nej... jezdilo po servisech a navštívili ho tak jim řekl jasně a stručně - naše podnikání se tak diametrálně rozchází, ž nevidím jakoukoliv šanci spolupráce. Jedna věta a bylo vyřízeno. A mimochodem Nej.. jsou pro mne skutečně paraziti, protože když někoho chtějí chytit tak pěkně píšou, ale dodnes se co mám informace mnohým ani neozvali a to mne jen usvědčuje, že sbírali info a neumí se ani chovat když je vždy slušnost aspoň napsat, zavolat. Oni jsou jak - ticho po pěšině. Prostě pro mne osobně jako člověka jsou to paraziti, vtěrky a velcí internetoví lumpi. No nic, dnes už toho nechám, je potřeba se taky dobře vyspat na zítřejšek který bude zase podle rozpisu docela rušný. Hezký večer přeji všem rozumným v oboru.
neděle, 6. května 2018

BF
BF Hezké sobotní odpoledne přátelé gum. Musím napsat k Romanovému příspěvku, že je to jedna z rozumných cest jak některé internetové gumoparazity omezit na životě a naučit lidi na servisech jak říkáš chránit si svůj píseček. Snad se k tobě třeba v Hradci taky v zimní sezonu někdo přidá. Fandím ti.Ano je to jedna z dobrých cest jak jim přistřihnout křidýlka. Další je jak jsem již několikrát psal že někteří pneuservisáci v sezoně chtěji zdražit všechny služby v ceníku oproti mimo sezonu tak jako třeba hotely kde je to více než běžné a dovezené internetové gumy dají úplně v základním ceníku tak draze že se s toho lidi osypají kopřivkou a dobře si pak rozmyslí zda dále budou tyto věci kupovat na internetu, nebo raději zváží zda si to vše z kvalitní službou nepoladí přímo na servise. Další možností která tady stále je že se prostě dovezené nové pneumatiky nebudou vůbec přezouvat. Tohle jsem jako jediný bojovník měl v ČR na internetu několik let a jak mi bylo spíleno, že skončím, zkrachuji, bylo mi vyhrožováno, posílány kontroly ČOI, apod. Vždy jsem obstál na 1 a dodnes mám zápisy ČOI krásně schované v kanceláři jak mě vždy pochválili jak to mám skvěle zpracované a lidi vždy perfektně informuji. Doba se pak změnila, servisy se z internetu div ne že doslova neposrali a tak jsem i já po letech z toho nakonec ustoupil. Teď si to užívám zase jinak, nechám si to zaplatit. Nikoho takového nešetřím. Koupils na internetu? Tak si to tam přezuj, nebo respektuj jasné podmínky ode mne. Ledničku, pračku zapneš do elektriky a jede, gumy bez servisu nenene!!! Nechceš? Běž jinam, máš na to právo jako i já mohu odmítnout cizí náhradní díl, to je zákon a tak to u mne pokud to je něco s čím se neztotožním i je. Nezeptá se na cenu přezutí? Je to zase jen jeho vyložená chyba. Konec charity pro tyto lidi. Romane a další ano máme cesty jak omezit tyto pro mne skunky oboru. Je třeba jen najít společnou řeč a cestu mezi servisy. Já absolutně nevidím žádnou rozumnou současnou možnost spolupráce s většinou internetových prodejců. Jedině jak jsem nedávno psal o tom kolik budou oni a za co platit servisům a eguma asi z pneum.. cz se z toho i div ne osypal vyrážkou. Ano je to tak. Chcete spolupráci ze servisy? Co nabízíte? V současnosti upřímně a skutečné velké hov... a k tomu ještě navíc dřinu, špínu, odpady, skládání, nakládky, likvidaci, záruky za práci a další a další nepříjemnosti k tomu. To nenahradí ani náhodou ty drobné jen za přezutí. Kvalitní pneuservis nemůže existovat bez prodeje pneu a tak to prostě je. Garáž, plechbouda, šopa, kurník ano, tam to jde tam jde o to aby večer bylo na pivo, tam nejsou zaměstnanci, tam jsou jen pro mne často chudáci co neuvažují dlouhodobě, ale jen teď, dnes. Zítra neví o čem to je a už vůbec co a jak bude. Proto mám obrovskou radost když teď vím že v měsíci dubnu padali na kvalitních pneuservisech absolutní rekordy. Jestliže to u mne bylo stovky prodaných a namontovaných kol u mých dobrých kolegů to šlo až do tisíců. Ano je to tak!!! Prodeje pneumatik trhali na servisech absolutní rekordy, vymazali steré statistiky několika let a taky právě i ti šopáci někde už zase berou vyloženě od těchto profi servisů než z internetu, protože je drtí cenou, rychlostí, dostupností apod. Jak je to možné? jednoduché jak facka. Např. skupenství servisů je síla která při předobjednávkách dnes drtí internetové parazity a některý internetový hnůj svými třeba kamionovými objednávkami a ti mají pak už dnes běžně právo mít i přednost v dalších dodávkách pneu a to před všemi včetně internetu. To samé je a děje se i z cenou kdy kamionové závozy pro servisy jsou mnohem zajímavější i cenově. Dokup je pak taky zvýhodněn. Tím se dostává internet konečně do obrovské nevýhody a pak má i známé velké cenové i přepravní problémy s dopravou které se budou s blížící se zimou jasně a zřetelně u nich stupňovat. Je jen na servisech středních a větších jak k tomu přistoupí a jaké zaujmou správné bojové postavení a kterou verzi o kterých jsem psal začnou třeba používat. Jedno je jisté, servisy které mají zaměstnance mají dnes problémy taky a to velké, ale aspoň mají teď brutální některé výhody oproti některým, zdůrazňuji některým internetovým povalečům, lumpům, parazitům a mohou situaci jednoznačně využít. Ještě snad napíšu že tento týden u mne i když byl kratší a to opravdu i děkuji za ten den volna navíc, byl nesmírně krásně pracovní, fyzicky náročný, byly i velmi obstojně prodávané pneumatiky, nikdo nedovezl z internetu ani kolo a tak co víc si může pneuservisák přát? Jen víc, jen houšť. Spokojenost a snad to i vydrží co nejdéle, aby to bylo tak jak to i má být. Pneuservisy na úrovni se zaměstnanci mají a věřím že i budou v blízké budoucnosti ovládat myšlením, činy a skutky tento obor, ne jen klik, klik, paska a mrsk to na přepravku a vše je hotovo. Tak to určitě ne.Pak se nastaví i ti ostatní, kteří ještě nepochopili vůbec dnešní celkovou situaci na trhu. Dnes to již stačí, jdu za kulturou a zítra mám těžkou etapu na kole, tak vy co mi fandíte, píšete, voláte, držte pěsti pro štěstí ať to bez úhony dám a vy někteří ostatní co mne nemusíte se i klidně třeba po tom co píšu zblázněte. A je mi to úplně jedno. Hezký zbytek víkendu všem rozumným v oboru přeji.
sobota, 5. května 2018

roman
roman Zdravím gumaře. Zdá se, že největší jarní nápor již máme za námi. U mě vládne spokojenost, práce hafo a prodávalo se. Nejenom "prodělečné" značky gum, ale hlavně to, na čem něco je. Navíc u mně je počet přezutých pneumatuk z internetu roven NULE => odmítnul jsem je v sezóně přezouvat. Většině zákazníků se to sice nelíbilo, ale našli se i takový, kteří řekli: "Chápu váš postoj, chráníte si svůj kšeft". O to bylo více času na ty, které jsem měl čas "ukecat" na "neprodělečné" zboží, takže svého rozhodnutí nelituji. Uvidím, jestli na podzim budu skoro zase sám se svou metodou, nebo se někdo ke mně přidá. Já budu na podzim opět opakovat svoje "výchovné" řešení na internetové gumy. Špíně z gum zdar!
pondělí, 30. dubna 2018

hohencenda
hohencenda BF Shambo Hrouda Roman díky za Vaše příspěvky ostatní jak kdyby se styděli.
pondělí, 30. dubna 2018

Shambo
Shambo BF: někdy i drobnost od srdce potěší. A tak to má být. :)
neděle, 29. dubna 2018

BF
BF Hezký večer přátelé gum. Tak máme za sebou další už poslední týden v dubnu a co k němu říct? Slušně řečeno masakr. Byl hodně náročný, velmi pracovní, slušně prodávající se nové pneu a velká rozměrová škála v letních pneumatikách je dobrým stavem který tady teď je. Včera jsem měl poslední pracovní sobotu a další bude až v říjnu tak jsem za to i moc rád, protože kdybych neměl objednáno do 15hod. auta přijeli by mi tu jen 2 zákazníci s kšeftem pár korun, což by nezaplatilo ani otevření brány natož náklady na energie a už vůbec už ne na zaměstnance. Ekonomika servisu je dnes jasná, pokud má svého zaměstnance často se vůbec už soboty kromě sezony nevyplatí. Maximálně majitel pokud tam na servise bydlí může řešit situaci sám, ale své lidi raději už do toho se nevyplatí tahat. Někteří to ještě drží, někteří dotují, někteří ze zvyku sedí a houpají na ponku nohami, ale často zbytečně. Válka pokračuje v celém oboru na několika frontách a bude hodně zajímavé to sledovat co se zde nejenom na Českém gumpísečku uděje. Protektorovny omezují výrobu, snižují platy, propouštějí, dá se říct že některé krachují a restart je v nedohlednu. Zvlášť po rozepsaní se Shambem kde je to více než jasné co se zde v sektoru nákladních na nás valí. V osobním je to jakoby se nic nedělo, ale zdání klame a to pořádně. Prodeje jsou v současnosti velmi slušné kde do servisu zavolám, nebo nakouknu tam jsou spokojeni jak s čísly prodeje tak i docela se ziskem. Je jasné že to většinou nejsou pneumatiky známých výrobců, ale většinou privátní které obsazují trh místo prémiovek. Někteří dodavatelé právě těchto prémiovek jsou I velmi zaskočeni a rozladěni co se jim stalo tím že zahraničí drtí jejich obchodní politiku. Ano dá se říct že matka podráží svou Českou dceru a ta má pak problém vůbec nějak prodávat. Smutné zjištění. Na poli servisu je to podobné. Nejsou mechanici, přetahují se o ně a podráží mezi sebou, ale většina odchází zcela jinam do jiných oborů a můžeme si být všichni jisti, že se už k pneuoboru na 100% nevrátí jako zaměstnanci, max. na brigádu v sezoně. a to jen možná. Znám pár případů, ale to jsou skutečně vyjímky. Servisáci si stále neváží své těžké a špinavé práce a stále dělají často za směšné peníze a proto vznikají i tyto problémy. Já jak jsem již několikrát napsal jsem od ledna opět zdražil a kromě dvou hrubších připomínek jsem s tím neměl absolutní problém. Každému říkám - máte svého lékaře, zubaře, žena svého gynekologa? Máte a je to prostě tak. Tak si taky najděte ten svůj správný pneuservis a tam choďte. Když vám někde třeba vadí nepořádek u někoho na dílně, že zaměstnanci jsou na vás třeba zrovna tam takoví nebo makoví, že je to pro vás nějaký divný servis, nebo že se vám právě nelíbí ta cena, běžte jinam, máte na to plné právo. U mne je to tak že stáli a věrní nemají problém a jsou to pak vždy nějací noví testovači a přeskakovači z jiných servisů kteří se snaží prudit a hledat výmluvy, kecy a někdy mluví až doslova nesmysly. Už to ani neřeším, protože vždy se najde blbec kterému něco vysvětlovat nebo obhajovat se je jen zbytečně vyhozený čas. Pokud to jde slušně poděkuji a řeším si dál své věci. Tento týden jsem měl testovače na pneu TOMKET zda je mohu nabídnout. Řekl jsem že tuhle Čínu nedělám ani nechci ať si to objedná v nej.... a má klid. Byl jako by překvapen že to je Čína že je reklama a je to Česká pneu. Já mu řekl, až to bude vyrobené u nás pak možná zatím je to jen další Čína ve sbírce. Objednejte si to klidně tam, já to řešit určitě nebudu ani nechci. Další testovači zase zjišťují ceny pneu, práce, uskladnění, někteří volají ze skrytého čísla a ty si pak vychutnávám jak dobrý dortík, protože tohle jsou ubožáci kteří si nevidí na špičku svého nosu. Každý rok jsou, ale letos se jich urodilo až moc. Blbci co se neumí popravdě představit a říct co přesně chtějí a amatérsky se vyptávají jak ubožáci. Dělají to tak okatě že i debil by poznal že jen hloupě zjišťují věci které kdyby řekli napřímo jim taky řeknu a v klidu. Tak si je hezky vychutnávám a mám z toho radost. Bože kdyby hloupost nadnášela vznášeli by se jako holubičky. I doktor Štrosmajer v pověstné nemocnici na kraji města by nechápal co jsou lidi schopni vymyslet za kraviny. No nic zítra to dáme a pak konečně další den volna a příští týden další. Po téhle sezoně si každý na servise zaslouží více volna a svátky jak je nemám rád díky platbám a odvodům pro stát a zaměstnance tak ty zrovna květnové mi vždy příjdou vhod. A znovu musím jen na závěr zopakovat, že jen zoufalec bude spolupracovat na vyšší úrovni s některými parazity internetu a nechá si vozit gumy na servis za přehoz kdy náklady na vše kolem rostou jako houby po dešti. Letošní jarní sezona je toho jasným důkazem, kdy kvalitně vybavené a profesionální servisy mají natřískano svými zákazniky od rána do večera a nemají čas na kraviny typu spolupráce s nej.., pneumat.... apod., kde je to ekonomický jednoznačný nesmysl pro tyto servisy. Tento týden jsem se bavil s pěti takovými a ti mi řekli že nejsou padlí na hlavu, že zastřelit se můžou i jinak, že zasmolit si servis internetovým povlem u nich nikdy nebude. A když jsem se zeptal kolik toho teď od lidi mají za měsíc na servise tak do jednoho řekli že to jsou minima a že je to jednoznačně u nich s těmito pneumatikami na ústupu. A sami mají svůj prodej pneumatik za duben více než dobrý. Že by dobré znamení? Kéž by. Jak sem již psal pneuservisy mají a věřím že i budou v budoucnu řídit trh internetových pneu a pevně v to věřím, protože základem jsou ceny dopravy u každé gumy a ta drtí tyto některé parazity napříč republikou a to jsme s cenami za dopravu teprve na začátku. A taky i ti lidé kolem toho budou stát více a více. Zima to posune zase o kousek blíž doufám že dobrému mému odhadu. A jak ještě interneťákům říkám- chcete mne? kupte si mě a dělejte si pak co chcete, tam se ukáže co umíte a ne že jen klik, klik, páska nabalit a mrsknout to na přepravku a už to fičí. To skončí, tohle byla práce kdysi, teď se to přesouvá jinam. Hezký zbytek nedělního večera a všem solidním lidem v oboru a především rozumným pneuservisákům přeji ať ten květen je taky nádherný co se týče práce, prodeje i zisku jako byl ten duben u věřím že všech kvalitních pneuservisů. P.S. Shambo, tvá káva je více než skvělá. Vždy když si ji dávám myslím na tebe ty kluku zlatý. Děkuji.
neděle, 29. dubna 2018

Shambo
Shambo Hrouda: Díky, odvahu a hodně sil přeji. Potřebujeme to jak sůl.
pátek, 27. dubna 2018

Hrouda
Hrouda Shambo : " zblbli spotřebitele tak, že nikdo už nezná míru a odhad pro tržní cenu. Na druhou stranu si nákupy u těchto dobrodruhů sami čeští kupující do budoucna řežou souček pod svými živnostmi. Rád bych napsal, že si močí do vlastní studny. " tato část je to co nikdy neuznají že je to pravda a pořád se ohánějí tou svojí pravdou . Dost dobré čtení. Děkuji a těším se na další.
pátek, 27. dubna 2018

Shambo
Shambo Bořku a další, slíbil jsem – plním. Pár slov k nákladním pneumatikám. Po přepáleném začátku minulého roku a horečného růstu prodejů (ceny kaučuku rostly, výrobci strašili zdražením trh, dealery i sebe navzájem) přišlo to, co přijít muselo – letošní vystřízlivění. Český i slovenský trh jsou bratrsky v prémiové depresi. Vyhlášení války čínským značkám s hrozbou zpětného dodanění českých importérů přineslo zatím prd. Pravda, ceny na čínské zboží se zvýšily. Dovoz se sníží. Ovšem to jen proto, že importéři si do cen zakalkulovali možné zpětné dodanění. Zatím tápají metodou pokusů a omylů, protože míra dodanění ani jeho výše do 11. května resp. do 17. července známa nebude. Někdo to navýšil o 30%, jiný o 50%. To, že dodanění může být řádově i nad 100 a více procent, si nikdo připustit nechce. Kdo mohl objednávky v Číně na letní prodej zrušit, ten to udělal. A ty kusy budou letos chybět. Prémiové značky se k možnosti deficitu budgetu zvlášť a pneumatik celkem na trhu raději nevyjadřují. Jako by ani ony neměly v situaci absolutně jasno. Je naší hrdou národní specialitou, že s hrozbou deficitu zboží prodejci urputně bojují dalším snižováním cen. Neviditelná ruka trhu je vymknutá z kloubů. Český trh se stává odkladištěm pro průměrné německé, polské nebo pobaltské velkoobchody, které si na náš úkor léčí svá ega, ambice a skladové průsery. Nájezdníky - cizáky harmonicky doplňuje několik místních matadorů, kteří by rádi dokázali alespoň sami sobě, že jsou největší na vsi a ještě lépe na okrese. Svými neustálými akcemi (vánoční, novoroční, tříkrálová, velikonoční, páteční, ramadan, mám krámy a nemám inkaso, bolí mne hlava a sám nevím, co chci) zblbli spotřebitele tak, že nikdo už nezná míru a odhad pro tržní cenu. Na druhou stranu si nákupy u těchto dobrodruhů sami čeští kupující do budoucna řežou souček pod svými živnostmi. Rád bych napsal, že si močí do vlastní studny. Ale toto nedám, neb jsem po ránu slušně a smířlivě naladěn. Pokud pánové chcete nakupovat u hochů v teplácích nebo rozšafných Hanáků – vaše právo. Ale zkuste vidět aspoň trochu za roh. Až se vystřílí poslední stádo bizonů, nebude co žrát. Tečka. Co bude následovat? Zkusme si to nastínit. Ve druhém pololetí (pokud se válka proti čínským značkám vyhlásí) nastane deficit nákladních pneumatik. Bude náhlý a trvalý. Varianty řešení? Přesun výrob z Číny jinam? Pětiletka. Protektory? Než naběhnou protektorovny (zkuste dnes rychle nabrat manšaft, zacvičit, dokoupit kostry a materiály, nalézt průchozí cenu a obnovit dodávky), bude to trvat rok i dva. Navýšit lokální evropskou výrobu o nějaká procenta ve stávajících kapacitách lze, ale kdo v případě deficitu bude z výrobců preferovat budget, že. Časově se opět v lepším případě pohybujeme v řádu roků, ne měsíců. Ok, dejme tomu že se prémioví výrobci roztočí údernicky kola kapitalizmu. Pokud jsou jejich sisyfovské snahy regulovat cenotvorbu v Evropě, na národních trzích nebo Ústecku o ničem, nelze nic dobrého očekávat ani v budoucnu. Což v epoše otevřených hranic a liberalizace obchodu chápu. Pokud se ovšem v tomto trendu prezentuje ujetá cenová nabídka na masově užívaném médiu jako je např. nejrozšířenější české internetové tržiště pneumatik, je to problém. Z moderního média, které je aktuální a má napomoci v cenové orientaci i nákupu, se stává zastavárna a cenové vetešnictví. Chci věřit, že si to pánové uvědomují. Pokud vědí to, co vědí o cenotvorbě a trendech, musí jim být jasné, které cenové nabídky jsou anomální a destruktivní pro zdravý vývoj trhu. Jasně, svoboda podnikání, zájem klientů a blablabla. Ale i ten bizon musí mít podmínky k životu. Buffalo Bill ho nenakrmí. Ten ta stáda uměl jen vystřílet. V naději na lepší zítřky - pryži zdar.
čtvrtek, 26. dubna 2018

Shambo
Shambo BF - těšilo mne velmi, nejlepší večírky (pracovní) jsou ty neplánované :) Držím palce, uvidíme se .
neděle, 22. dubna 2018

BF
BF Hezké nedělní poledne přátelé gum. Další pracovní týden za námi a zatím jednoznačně nejnáročnější v této jarní sezoně. Práce neubývala, naopak naskakovala a přibývala nová a další týden je již taky u mne zcela už plný. Prodej pneumatik je na servise velmi slušný, internetových gum jsem potkal za celou tuhle děsivou pracovní dubnovou dobu na servise zatím 2-3sady, což je pro mne dobrá vizitka a jde to i vidět, že lidé hodně kupují pneumatiky na servisech. I přepravci z řad řidičů potvrdili, že vozí mnohem více do servisů než do chalup a bytů přímo lidem. Znamená to snad konečně změnu v myšlení lidí? To nevím, ale ceny dopravy již dělají lidem morální problémy kdy to měli kdysi zdarma a se kterými se nechtějí jen tak smířit a proto hledají a to jasně vidím u sebe cestu zpět k servisu kde mají možnost komplexí služby. Letošní jaro je také jasnou ukázkou co dokáže počasí. Jestliže minulý rok poslední týden v březnu byl na servise hukot jak v úle, letos se to vše posunulo až na duben a servisy zažívají návaly které nelze pokrýt v současné situaci, kdy často chybí na servise mechanici a kdy zákazníci chtějí vše hned. Bohužel, všude je to stejné a kapacita každého servisu je vždy daná lidmi na něm, nebo také i strojovým vybavením. Prostě pak už nelze udělat více a protože v práci nelze být pořád což by někteří lidé z ulice přivítali a někdy i dokonce nechápou že máme nějakou pracovní dobu v období přezouvání. I když je často u všech servisů delší, přesto je to lidem pořád málo. Ten nával je však až moc velký a odepsat své lidi na úkor toho že zákazníci budou přezuti za každou cenu se určitě nevyplatí. Dnes to není o tom aby jsme to vše přezuli co nejdříve a co v největším počtu, dnes to je o tom aby na dílně zbývající lidé nezkolabovali fyzicky, ale především psychicky, protože tlaky ze všech stran jsou skutečně obrovské. Nechci se dnes k tomu rozepisovat, snad příště, ale skutečnost je už taková a je potřeba to vnímat komplexně. My servisy co máme zaměstnance dobře víme o čem to je a jak je to v současnosti hodně vážné napříč celou republikou. Proto nebudeme většina z nás podporovat jakoukoliv spolupráci z internetovými překupníky, protože tohle jaro je jasnou ukázkou, že my je absolutně a vůbec nepotřebujeme. Máme všichni tolik práce že doslova nestíháme svou vlastní smrt a ještě dělat s někým kdo pošle jen na servis gumy a my je máme přenášet, rozbalit, odpady řešit, přezout a mít z toho jen cenu z přezutí je pro mne výsměch který raději ať ani nikdo slušným , profesionálním, servisům se zaměstnanci vůbec ať ani nenabízí. Podle mne jen hlupák by mohl v současné době dělat sluhu a otroka někomu takovému a zjistil by stejně rychle časem že z toho by nezaplatil ani vůbec ty své stroje, toho zaměstnance už vůbec třeba na té dílně, ale hlavně ani tu základní obsluhu kolem těchto posmolených internetových gum. Internet ať si prodává telefony, ledničky, pračky. Zapne to do elektřiny a ono to fičí a jede. Gumy bez servisů nikdy nebudou funkční a servisy jednou sami rozhodnou o tom jak to bude. Kdyby nebylo tolik garažfušeřistů a plechboudařů tak je tato otázka dávno uzavřena a internet s pneu je tak +- na 10% současnosti, Tam kde podle mého svobodného názoru i ve skutečnosti i patří. Čas přesně ukáže jak to bude. Ano internet s pneumatikami vždy bude, ale musí být jednoznačně regulován. Tou regulací je a bude v budoucnosti kvalitní pneuservis a o tom jsem přesvědčen celou svou myslí. Dobrou chuť při nedělním obědě a hezký zbytek neděle přeji všem rozumným lidem v oboru. SJM a Shambo Vás zdravím dvojnásobně a děkuji za příspěvky. SJM na tvou návštěvu čekám a věřím že se brzo setkáme, Shambo už tu byl (-:
neděle, 22. dubna 2018

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz