Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

SJM
SJM Promiňte, ale tuto perlu musím zveřejnit, jak int.prodejce řeší zákazníky, který jen chce, aby mu objednané hadříky tzv. seděly. Co tak stejně eliminovat chronické kolenovrty s dovlečenýma gumama právě z netu?---„V budoucnu budeme testovat různé scénáře limitace chronicky neprofitních zákazníků,“ dodává Burgerová. Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/moda-obleceni-online-internet-zoot-zalando-f28-/ekonomika.aspx?c=A180722_194744_ekonomika_jumi---napřed naslibují hory-doly a pak vymýšlí, jak se zákazníkem vyje..., zkrátka int. klsika - kup-zaplať a dej pokoj
pondělí, 23. července 2018

SJM
SJM Pro informaci, toto vyšlo dnes až v 19.35h., tak doufám nebudu nařčen z plagiátorství. https://www.novinky.cz/zahranicni/478468-u-balatonu-nejsou-lidi-na-praci.html No vida, tak kuchař i číšník si na Balatonu vydělají téměř jako v Rakousku, jen s malým rozdílem - pracovní doba je 16 h. denně, zřejmě i 7 dní v týdnu. Ti tisíce prácechtivých Italů budou štěstím bez sebe.
neděle, 22. července 2018

BF
BF Hezké, moc hezké a někteří z nás tady kolikrát děláme totální blbce

SJM
SJM Info od přátel (Moraváci) z malého města na úpatí bavorských Alp. Přezutí H i30-195/65R15 (z léta na zimu) 2017.Osa 5€, přezutí 10€, celkem 60€. V nabídce je dále např. kovový ventil-2€/ks, mytí disku 3€/ks, likvidace staré gumy 3€/ks, připltatek Runflat 5€/ks.Letos si pořídili opět i30, ale nějakou nadupanou a prý tam mají asi 17", nebo spíše 18", tak čekají, kolik to bude stát na podzim, jelikož v lokalitě to bez zimních nejde. Pracují pátým rokem jako obsluhující personál wellness resortu, 2-3x měsíčně mají šichtu o víkendu, ale v každém týdnu musí mít volno min. 48h v kuse. Za každý odpr. den v sobotu či neděli je automaticky den dovolené navíc. Pokud je v práci, kdy je svátek, je zase den dovolené navíc + 2€/h příplatek. Bavoři jsou na svátky kadeti, tam není měsíc, aby nebylo pár svátků. Suma sumárum, muž i s dýškem dostane na ruku něco málo přes 2000, přítelkyně kolem 1800. Pokud jsou na šichtě, za snídani platí 0,9€, oběd a večeře 1,2€. Mezonetová garsonka s balkonem, 38m, 350€. K 25 dnům základní dovolené měl v loňském roce ještě dalších 32 dnů volna za práci o víkendech a svátcích. Nemohou si volno vybrat najednou, tak si berou dovču 3x ročně měsíc v kuse. Samozřejmě moc dobře vědí, že Bavorák by za tyto peníze nedělal a nebýt nás, Slováků, Maďarů na place a Rumuni, Bulhaři v prádelnách, jako pokojské, zahradníci, ve stájích a nosiči na golfových hřištích, asi by to krachlo. Ve fabrikách i stavbách je to prý podobné. Domácí sedí v kancelářích a v provozech je východ. Už prý ani nepožadují na začátku dobrou znalost němčiny, protože v provozech se mluví různě a dříve či později se každý nějak domluví. Pravil, že umět pracovat na CNC strojích, dostane nástup 3.700€ na jednu směnu a až 4.600€ na dvě směny, 30 dnů dovolené + další svátky.

Hrouda
Hrouda Čendo Francie Paříž akce kompletni prezuti od 99€. Nic tam k tomu nepsali výsledná cena bude asi překvapení.

roman
roman Koukám, že na rozdíl od ČR je v Německu běžné vybírat poplatek za likvidaci ojetých pneu (2,50€ / ks) v místě jejich "zanechání" k likvidaci. Ví někdo, jestli má německý pneuservis odvoz starých pneu "zdarma", nebo to platí (resp. jak to platí) dotyčný pneuservis zpracovateli odpadu? Jak je to v Německu s "kolenovrty"?

hohencenda
hohencenda SJM moc díky za info ted´je třeba srovnat ceny i u nás vždyt v´porovnání s cenou potravin tady a tam moc velký rozdíl není kvalita uplně jinde,chut´též a ledacos i výrazně levnější.

SJM
SJM Servis vozidel Fay GmbH Adolf-Damaschke-Str. 12 65824 Schwalbach am Taunus --- osobní (PKW) demontáž+montáž osa - 5€, ráfek dem+mon+vyvážení+ventil (Fe, AL) až 15"-15€, 16"-16€, 17"-17€, 18"-18€, 19"-19€, 20"-20€ atd., příplatek Runflat +3€, vyvážení 5€, skladování říjen - březen....60€, duben-září....60€, likvidace 1/ks...2,50€. Ceník je z r.2017. Suma sumárum, běžný případ - 4 hliníky 16" + likvidace starých = 114€ = 2952 Kč (kurz 25,90). Co dodat. Ceny se asi budou místo od místa mírně lišit, jako všude. Dále tady nerozlišují ocel od hliníku, což je zřejmě dáno tím, že ocelových disků je tam v porovnání s námi mnohem menší podíl.
sobota, 21. července 2018

hohencenda
hohencenda Dobrrý den pro zajímavost dlouho jsem nebyl v Rakousku ani v Německu kolik chtějí za přezutí tam ví někdo a bude ochoten se podělit o info?
pátek, 20. července 2018

roman
roman K tomu blábolu z netu: Evidentně si někdo myslí, že v pneuservisech pracují ti nejpodřazenější lidé. Ale je to i naše chyba. Proč? Kolenovrt se bude chovat (jednat) tak, jak my mu to dovolíme. Pokud mu to někdo přezuje za 500,- Kč, tak bude tento stav dále pokračovat. Pokud mu to nikdo nepřezuje (nebo od 1500,- nahoru), tak se situace změní. Je to na každém z nás, jakou cestu si vybereme...
neděle, 15. července 2018

BF
BF Hroudo, kamaráde. Děkuji ti moc za dnešní pohodovou a srdeční návštěvu u tebe a věř že ty nezhyneš ani kdyby ti padali trakaře na hlavu. Ty jsi obrněný, neprůstřelný tank a věř že budeš jednou smát, jak to vše kolem tebe prorazíš. Jsi borec a to myslím v tom dobrém smyslu, takže se drž a šetři se, do důchodu máš ještě hodně daleko!!!(((-:
sobota, 14. července 2018

BF
BF Viděl jsem hodně kravin, nesmyslů, lží, ale tohle je taková konina že to nemá už obdoby. A i proto je potřeba aby se kvalitní pneuservisy spojily a prostě internet a nové pneu odkudkoli buď vůbec, nebo třeba v hlavních sezonách nepřezouvaly a nebo dát takovou základní palbu za přezutí že se s toho někdo pose... Už se těším na letošní zimu, tam shoří u mne osobně interneťáci jak papír politý benzínem. Bez šance je Z TECHNICKÝCH, PROVOZNÍCH A HLAVNĚ KAPACITNÍCH DŮVODŮ UDĚLAT. Budu mít jasný termín a mohou se postavit třeba na hlavu, stejně nic nenadělají a neuspějí. A ti na beton budou nanervy což mi naprosto vyhovuje, protože už teď dobře vím,že budou letos mít velké problémy se někde u mne tam v okolí nechat s těmito gumkami přezout. A kdo to bude dělat, tak jen s klidným srdcem popřeji upřímnou soustrast a ať si to užije. Je třeba přitvrdit a nenechat si sr... na hlavu. Konec srandy, čas teď hraje pro nás servisy a je potřeba to využít.

Hrouda
Hrouda Proč se práce s pneuškama stala tak šikanovanou a prudivou prací ???? Copak sedlák si na kedluben marži nedává proč není eshop na zeleninu a ovoce?? proč zrovna my je to taková dřina a co ??? máme to dělat zadarmo?? Se...u na to a už nikomu nic na každeho se vys....u . Půjdu jezdit náklaďákem po žních.

BIB
BIB Nákup pneu na netu se vám vyplatí. Proto se doporučuje, ať si pneumatiky koupíte sami a dovezete je do servisu jen přezout. Určitě je seženete levněji než za jakou cenu vám je nabídne váš automechanik. Je to logické, v servisu také nakupují přes internet, jen si ještě přihodí marži, kterou vy zaplatíte. Tomu se jednoduše vyhnete tím, že si pneumatiky koupíte sami. Je to opravdu úplně jednoduché. Stačí znát šířku, profil a průměr, který potřebujete. To vše je napsáno na každé pneumatice.

BIB
BIB "Možná jste doteď nechávali nákup pneumatik na svém mechanikovi nebo autoservise. Je to bezpracné, ale lepší je věnovat pár minut výběru vhodných pneumatik na internetu a koupit si je sami z pohodlí domova. Jak vám je přivezou, obratem je dovezete do servisu, kde vám je mechanik za pětistovku vymění. Když si pneumatiky nakoupíte sami, určitě ušetříte, mnohdy i dost peněz." vytesat toto moudro do kamene :-)

BIB
BIB https://www.zupo.cz/pneu/zupo-blog/levne-pneu-olomouc narazil jsem náhodou na tyto stránky srovnávače cen pneu na internetu. Nestačil jsem se divit co se tam píše za s prominutím za hovna...

hohencenda
hohencenda BF Děkuji za skvostný článek.

roman
roman Hezká pravidla. Bod č.5 by si měli pneuservisáci trochu upravit podle svého oboru podnikání a vyvěsit ve svých pneuservisech na viditelné místo a dát jej do zlatého rámečku.
čtvrtek, 12. července 2018

BF
BF Hezký den přátelé gum. Dnes odskočím od pneu a napíšu trochu humornou příhodu která se mi v úterý stala. Musel jsem vyhledat lékařskou pomoc, naštěstí ne pro sebe, ale v Železné Rudě bohužel lékařka z důvodů dovolené neordinovala a tak nejbližší zástup byl ve 25km vzdáleném Nýrsku. Zavolali a objednali se. Po příjezdu na místo jsem se až zděsil když jsem viděl kde lékaři v tomto městečku ordinují. Taková budova kde kdyby chovali husy, slepice, nebo možná kachní farma by mi k tomu seděla více. Po vstupu jsem uviděl klasiku dnešních dní. Řadu důchodců a pak našich spoluobčanů kteří žádají vyplnit okamžitě papíry aby dostali příspěvky. První humorná scénka nastala když přišel řidič sanitního vozu co rozváží od lékaře lidi přišel do čekárny a řekl že mu nestartuje auto ať ho jdeme někdo potlačit. Tak říkám že klidně půjdu, přidali se pak ještě dva a šli jsme. Sanitka dá se říct už po smrti, baterka mrtvá, gumy skoro sjeté. Tak jsme ji potlačili a nastartoval. Pak jsem se vrátil do čekárny a všiml si na dveřích paní doktorky krásně výrazného žlutého papíru a na něm 9 bodů. Nedalo mi to a musel jsem si to vyfotit, protože mne smích přepadl když jsem si to přečetl. Opravdu asi humor i léčí. A rád je tady přepisuji- Body byly: 1-Čekárna je od slova ČEKATI. 2- Pacient je od slova patientia-trpělivost. 3-recepty a doporučení k odborným lékařům píšu já! 4- jste u lékaře, ne v samoobsluze! 5- Vaše znalosti z internetu oceňuji, mám ho taky, mimo to mám vysokou školu a praxi. 6- Pamatujte si léky které užíváte. 7- Při kašli si zakrývejte ústa rukou. 8- dodržujte základní pravidla hygieny a před vyšetřením nekuřte!!! 9- NEJSEM FRANKENŠTEIN, potřebuji se občas napít, najíst a vyčůrat. ((((-: Tak to mne opravdu hodně pobavilo. Paní doktorka i když velmi mladá jasně nastavila pravidla a umí si je tam postavit do pozoru, což jsem viděl na vlastní oči. Jakmile vyšla z ordinace, všichni ztichli a jen koukali jak na svatý obrázek. Přístup, ale k pacientům v ordinaci velmi milý a přátelský. Opravdová profesionálka která vyšetření provedla velmi odborně, profesionálně a příkladně. Nic neopomenula a jsem rád že jsme zrovna ji našli a pomohla. Co říct závěrem? Když příjdeme k lékaři a jsme objednaní tak jestli čekáme další hodinu, dvě, můžeme remcat potichu, ale držíme všichni do jednoho hubu, protože nemáme často absolutně na výběr. Když příjde člověk do servisu a není na zvedáku přesně podle objednávky tak se hned rozčiluje co je to za bordel a když příjde později o 10 min., tak taky velmi často peskuje, že tohle nebo ono nebylo, že je město ucpané a má další výmluvy. Nejhorší jsou ti co si ještě dovolí říct, však já to mám tady rezervované a v tu dobu tu nemůže nikdo přijet. Já jen odpovím, ale vy mi dlužíte když nepřijedete práci mechanika, náklady na energie a další výnalohy spojené s tím a to že jste náhodou přijel o 15min později znamená že další zákazník kvůli vám nemůže najet na zvedák přesně, protože vy jste zůstal někde v řadě, Zkuste to u doktora? Jdete na konec té řady a budete čekat hodiny a nebo platíte u zubaře příští návštěvu jak je už zcela běžné pokutu protože jste zablokoval jinému křeslo!!! Takže Vás taky na zvedák nedám, protože bych nasral dalších několik lidí a obětuji raději teď a tady Vás. Buď si počkáte, nebo se musíte objednat na jindy. Po zkušenostech se mi toto velmi vyplatilo, protože si lidé nemohou z nás dělat sluhy. Příklad paní doktorky v Nýrsku, mne jen utvrdil že to je správná cesta i když servisů je na každém rohu dost, přesto já ustupovat nebudu ani nemíním. A letošní zima je u mne více než jasná, kdy ten kdo nepříjde do 5min. na čas, pak beru další neobjednaná auta, která mi celé i dny stojí na servise, aby je vůbec někdo přezul, protože dobře vědí že je nikdo nemá šanci při tom největším náporu přezout. Udělal jsem to již několikrát a mohu všechny ujistit, že mí zákaznici to za ty léta co to dělám se už naučili respektovat mé pravidla. A cizí si musí ať chtějí nebo ne zvyknout. A kdo ne, tak má prostě smůlu. Není možné aby to šlo třeba u toho lékaře, kadeřníka, masáže a ne u nás v pneuservise. Lidi jsou moc rozežraní a my často jen hloupé ovce co si nechají až doslova kydat hnůj na hlavu. Kdo si nechá, ať nechá. Já určitě po svých zkušenostech už ne. Takže paní doktorce děkuji, nejenom za pomoc zdravotní, za přístup, ale taky za lidskost a nastavení jasných pravidel které by měly platit všude, nejenom u lékaře.

hohencenda
hohencenda SJM krásná trefa.

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318