Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Shambo
Shambo Pavle, zkus sem příspěvek o neexistenci velkoobchodu zopakovat. Je to zajímavé téma. Pár poznatků bych k tomu rád přidal. Poo má pravdu, uložil jsi to do jiného diskusního prostoru, než na kterém se nyní pobybujeme.
pátek, 7. září 2018

Poo
Poo Pavle nebyl, jen jsi ho napsal do jiného vlákna. Klikni na svoje jméno a potom dole na "příspěvky v diskuzích" a uvidíš ho....
pátek, 7. září 2018

Hrouda
Hrouda To neni nic nového a proto to bylo smazáno. Musíš psát věci k věci. Napovím ti : děkuji za naskladěni rád za vás prodám vaše přebytky atd.
pátek, 7. září 2018

Pavel
Pavel Napsal jsem zde ,že v Čr neexistuje velkoobchod pneumatik a příspěvek mi byl smazán!!!
pátek, 7. září 2018

Shambo
Shambo Německý trh osobních pneumatik - na rozdíl např. od Velké Británie - se vyznačoval výraným podílem na trhu segmentu premium a medium. Německá ekonika je v (zatím) ve skvělé kondici, rozpočet je výrazně přebytkový. Podle analýzy platformy TyreSystem se v osobních pneumatikách podíl značek low budget (nejlevnější na trhu) překvapivě zvýšil do roku 2014 ze 7,5% na současných 15,2%. Klesly všechny další tři segmenty trhu - premium, medium a budget. Zajímavý je citelný přesun ze segmentu budget do low budget. I v silné ekonomice se šetří na pneumatikách. Osobně podobnou tendenci pozoruji na českém trhu nákladních pneumatik. Na trhu se formuje nová obchodní situace s novými možnostmi. Třeba do prosincového čísla Pneurevue něco vykvasí a uzraje.
pátek, 7. září 2018

BF
BF Romo, buď musíš najít dodavatele který ti buď neučtuje dokupy a má to v ceně, nebo ti dá jen solidní poplatek. Nikdo není schopen trefit předzásobení, to si buď jistý. Jinak ale je výhoda, že i ten z ulice by zaplatil tu dopravu a když už mu řekneš cenu pneu s dopravou k tobě na servis, tak nemá důvod pokud to není pako to objednávat k sobě domů, nakládat, skládat, likvidovat, apod.
úterý, 4. září 2018

Shambo
Shambo SJM - ty procesy jsou nechutně dlouhé, ale jsou. Pokud se nechvějí hrůzou výrobci, tak velkoprodejci zcela jistě. Dnes a denně se setkávám s pašíky, kteří lupají nákladní kola koncovým za cenu velkoobchodu. Stále stejné vepříny. Kdy dojde ke změně? Nechci se vrátit k RVHP a státní plánovací komisi, takže zbývá jen vydržet a skřípat zuby.
úterý, 4. září 2018

BF
BF Romo,
úterý, 4. září 2018

BF
BF SJM, ty mi děláš radost. Jak jsme předvídali, tak se i stane. Doprava brutálně pro gumky zdraží a shopáci se budou potit až jim bude zle. Jen víc, jen houšť. Zase mám lepší náladu. Dnes to fičí jak po másle ty pozitivní zprávy. Díky za ně.
úterý, 4. září 2018

roman
roman Samozřejmě ten pneuservis, který se předzásobil, bude a je ve velké výhodě, ale jak dořešit (resp. jak Němci dořešili) distribuci dokupů a atypů do pneuservisů? Málokterý pneuservis trefí předzásobení tak dobře, aby se obešel bez služeb přepravců po zbytek sezóny či roku.
úterý, 4. září 2018

SJM
SJM Jedna dobrá zpráva od sousedů: citace - reifenpresse.de 28.8.2018 DPD významně zvyšuje náklady na sezónu - obchodní modelování velkoobchodních pneumatik pod tlakem. Lídr německého trhu v přepravě pneumatik, spol. DPD výrazně zdražil. Od 1.září o 50% vyšší sezóní přirážka než obvykle a zvyšuje i mýtné poplatky, o cenách za přepravu ani nemluvě. Konečně i dalším docvaklo ( PPL již dávno), že převážet balíčky pneumatik dodávkou, navíc balených po dvou kusech, křížem krážem republikou, je logistická perverze a když, tak si nechat pořádně zaplatit. Když přepravci přijdou o pneumatiky, na 99% to přežijí, když e-prodejci přijdou o přepravce, na 99% to nepřežijí. Na čí straně jsou trumfy je celkem jasné, ale že to trvalo.
úterý, 4. září 2018

hohencenda
hohencenda Bořku moc díky za email,a pěkné počteníčko .SJM néž dělat za suchý z nosu to tu radši budu čučet do zdi.
pondělí, 3. září 2018

Shambo
Shambo Pryži zdar, v reálné situaci vývoje trhu nákladních pneumatik ČR je konsignace a podsouvání stravenek dlouhodobě o ničem. Můžeme i zde připustit, že každý zákazník bude nadšen cenou zdarma, dopravou zdarma a stravenkami k tomu. Co udělá při dalším kupu? Požádá o mého psa, PIN ke kartě a svačině s donáškou, protože zdarma a za nic už dává konkurence. Problém je ve dvou momentech: 1/ koncernové zboží se prodává méně a pomaleji, než se plánuje a 2/ východní pneumatiky cenově ničí banda trubek, které neumí nic, než devalvovat cenu. Nutno dodat, že totéž by v jejich chápání obchodu provedli s fůrou jetele nebo kamionem párátek. Tam, kde je ego a malost v genech, to nebude nikdy jiné. Recept? Pevné nervy a trpělivost. Obroda trhu bude velmi pomalá, ale bude. Opačnou extrémní variantou může být situace, kdy se bude pordávat cokoliv jen za zlato, diamanty a po milimetrech. Dej Bůh, abychom toho byli ušetřeni. Rozdíl mezi venezuelským ekonomickým vampírem Maduro a našimi trubkami není žádný. Jeden tiskne bankovky, druhý kašle na náklady a užitnou hodnotu. Tito obrázci končí vždy stejně. ... A v tomto bodě se odmlčím. Nekazme si den.
pondělí, 3. září 2018

SJM
SJM Tak Čendo, když to tak čtu, https://echo24.cz/a/SZVTV/levice-chce-dopravu-v-praze-zcela-zdarma-at-vydelaji-nocni-zasobovaci-tramvaje -vidím, že budování komunismu v Práglu nabírá na obrátkách. Možná ceníky ani nebudeš potřebovat na zimu, když teď frčí kde co zdarma. Jak prosté-doprava zdarma. Škodovka dodá tramvaje i vlaky zdarma, řidiči i úředníci DP rovněž nebudou požadovat mzdu, Čepro dodá phm zdarma, za opravy se vozidel se nebude platit a DP vyhlásí tendr na dodávky pneumatik, jehož jednou z podmínek bude dodání ZDARMA. Tak již jen pozvat na ofiko návštěvu Nikoláse Madura, ať vidí, jak se to dělá. Má to jen jednu malou chybku, něco jako výtah do šachty Járy Cimrmana.
pondělí, 3. září 2018

BF
BF Čendo, máš to v emailu a samozřejmě že u tebe to budeš mít třeba jinak, ale aspoň víš co si můžeš dovolit v klidu a pohodě. Hroudo, že mne nezklameš a věřím že se společně už potkáme 29.9.2018 ve sklípku u našeho srdečního dodavatele který tady letos na zimu v ČR nastavil brutálně vysoký nadstandard a který taky v ČR nemá absolutně konkurenci v podpoře pro pneuservisy. Přijedou i majitelé a výrobce, což je taky velkým přínosem.Těším se na Vás přátelé. I když je to neformální, příjemné setkání tak jak se všichni známe určitě probereme před sezonou mnoho a mnoho věcí a těším se na shledání s přáteli a rozumnými lidmi v oboru.
neděle, 2. září 2018

hohencenda
hohencenda BF poprosil bych též o ceníček abych nebyl zbytečně levnej díky Čenda P.S.Rozbil jsem si telefon nemohu zavolat Bořku Hroudo prosím pošlete mi svůj Tel. 603 98 00 17
neděle, 2. září 2018

Hrouda
Hrouda Dnešní perla : pan pořídil pneu u konkurence 165/70R14 barum +montáž ,ale vyvážit prijel k nám protože nutně potřebuje Barumku na fábku vyvážit na HUTER ELIT to je blázen draze za to zaplatil a odjel spokojen (jen kdyby věděl jakej to je krám prolhanej)
sobota, 1. září 2018

Hrouda
Hrouda Chápu Bořku, ale vše dělají čísla dodavatelů co dají konsignaci je jedno za jakou cenu,ale hlavně čísla. Manažer nebo prodejce by mel být placen z množství vzdělaných peněz a ne z prodaných kusů. Jinak se nikdy nic nezmění a ani v to netroufám a budu to dělat tak jak to dělám a buď tu budu nedo půjdu domů a budou mě muset zapsat na pracaku . Mej se krásně a snad se ještě potkame kámo.
sobota, 1. září 2018

BF
BF Hroudo, ty jsi jeden z mála který i když je třeba má tak chce vydělat a nekazí cenu ani náhodou. Já se zmínil o konsignaci osobních pneu, kde to dostane i kdejaká bouda a pak to podle toho i vypadá s cenou za pneu i za práci. Kazisvět všeho.
sobota, 1. září 2018

Hrouda
Hrouda Bořku mám konsignaci Hankook a Nokian oboje nákladní a je to super prodávám s cca 15tistovkama zisku a teď řeknu něco co bych neměl. Netrápí mě kdy to prodám protože mě v tom nic neleží a nebudu to prodávat s 2% jako někteří rádoby velkoobchodnici. Více mě trápí to že to nenabídne vice dodavatelů myslím že potom by měli sami zájem na tom za co se prodává jejich zboží okolo a necpali by to sami za tašku hrušek na koncaka když by věděli že to maji venku za svoje prachy. Teď trochu neco jineho mimo jiné vyhlásil jsem válku cizincům 1) mluvím jen česky nemám snahu o cizí jazik 2)cena jako v unii a je to super . Vyvazeni octavie 1000kc nebo výměna rezervní pneu na bus 180€ a k mému údivu nic neříkají i na dyško pro ženu jim bývá je to super. Asi to pro ně neni nic divneho a možná že doma zaplatí i vice .
sobota, 1. září 2018

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz