SJM Nechápu, jak nemohou mít řidiče, a přitom tak skvělá práce. Chodít pomalu na 5 h. a z práce se vracíte již po 20.00 hod., no možná v listopadu a prosinci o 2-3 hoďky později. No neberte to, za ty prachy. Proto museli přidat státním zaměstnancům, aby jim je takové a podobné společnosti nepřetahovali. A jestli si neví ČP rady, asi pan generální nemá číslo na p. premiéra, jinak si to neumím vysvětlit. Ale vážně, když 1 října to vypadá takto, jak to bude asi vypadat v listopadu a prosinci???
středa, 3. října 2018
roman Zdravím ve spolek, mohu potvrdit problémy s DPD. Problémy snad nejsou v mých končinách na rozvozu, ale pravděpodobně při přepravy zboží mezi depy. Česká Pošta nemá ve VČ lidi na rozvoz, takže někdy rozvoz úplně zruší bez náhrady. Paradoxně z Vídně to chodí skoro vždy do 24 hodin. Kdybych věděl, co přesně a kolik toho mám naskladnit....
středa, 3. října 2018
hohencenda Něco až budou mít auto nadšenci z Vašich řad trochu času koukněte na www.hoonring.cz Lotuse přezouvám páníček je velkej srdcař.
středa, 3. října 2018
hohencenda Gpd mi poslali pneu Geisem to byl masakr pneu nebyli včas a dorazili 2 kusy po 5 dnech pak 3 dny pauza a hurá mám i zbývajicí dvě nemaj sklad v Praze tudiž pro tuto sezonu pro mne nepoužitelný.
středa, 3. října 2018
BIB Tak hlásím první kolabs přepravní společnosti. DPD v našem okrese od půly minulého týdne je totálně v pr..... a to ještě nemáme žádnou velkou sezonu. Důvod? Nejsou lidi na rozvoz... Dnes údajně ani nevyjeli...
úterý, 2. října 2018
BF Hezký pondělní den přátelé gum. Tak jsem se včera vrátil z prodlouženého víkendu z Jižní Moravy, kde jsem strávil krásné chvíle a mohu upřímně říct, užil jsem si to se vším všudy, protože kde jsem byl tam se zadařilo. Počasí krásné, krajina kolem Kyjova nádherná, ubytování skvělé - https://www.sklepskalak.cz/ s takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale to by jsme tu byli do noci. Po pátečním lehkém rozjezdu na kole kdy jsem byl trochu překvapen členitostí kolem Kyjova jsem si nemohl nechat odpustit cykloetapu přes různé vršky, městečka, obce a potají navštívit krásný a profesionálně vedený pneuservis svého kamaráda v Ždánicích - http://www.pneuservis-polacek.cz/#utm_source=firmy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-686273 Byl jsem tam na přepadovku a vyšla mi dokonale. Shodou okolností jsme se tam potkali ještě s dalším profesionálním pneuservisákem z Velkého Meziříčí, kde jsme všichni tři probrali společně velmi zajímavé palčivé témata současnosti branže a nakonec tam dorazil na chvilku i náš zdejší Hrouda, alias Robert Šanda s manželkou Světlankou z Litoměřic, což mi udělalo velkou radost. Sestava na začátek dne více než zajímavá. A to až večer měl být perličkou na dortu. A taky že i byl! Odpoledne, pak večer a noc byla skutečně velmi pestrá při setkání pneuservisáků z celé ČR. Co pneuservis, to zajímavý příběh, názor, myšlenka a vize do budoucna. Za sebe mohu říct, že takhle vydařený program jednoho výhradního dodavatele pneu do ČR s návštěvou vysokého zástupce výrobního závodu a dalšího významného dodavatele z Rakouska jsem delší dobu nezažil a jsem rád že jsem mohl být jeho součástí. Při večerních a pak už nočních diskuzích se probralo hodně témat a došlo i na naše - NEBOJ SE - PŘIDÉJ SE. Mám z toho velmi dobrý pocit, protože se myslím projevuje síla ducha, která mnohé předtím stagnující servisáky přesvědčuje že to má smysl, že je potřeba se postavit k tomu čelem a nenechat se jen tlačit, mačkat až dusit některými parazity v oboru. Je jedno jakou formou se přidají k naší výzvě, ale je podstatné, že se přidají a budou a hledají už cestu jak takticky internet v sezonách omezit na životě. A to je směrodatné. Tyhle akce dávají všem rozumným pneuservisákům možnost pokud chtějí se posunout o kus dál a jsem rád, že jsem tam mohl s nimi být. Vždy aspoň pokud jsem se svými, mne to naplní něčím novým, co přináší další posun k nějakému novému a lepšímu cíli v práci v pneuservise pro všechny rozumné lidi v oboru a především pro ty kteří klekají xxxxx krát denně k vozidlům, aby sundali to černé kulaté ze zvedáků a co vlastně taky nazvedají bezmezné tuny v rukou, ale především v bolavých zádech. Proto děkuji Karle, Jakube, Roberte, Petře, atd., atd., že jste tam byli a mohli jsme se zase posunout o kousek dál v našem boji proti internetu. Díky.
pondělí, 1. října 2018
Shambo Stát letos v souvislosti s EET provedl 55 502 kontrol a vybral 32 milionů Kč. Na jednu kontrolu připadá výběr průměrně 581 korun. Otázka dne - kolik stálo 55 502 kontrol.
neděle, 30. září 2018
roman BF: Omlouvám se, ale na "moravský sjezd" nepřijedu, mám už dlouho naplánovanou oslavu ke kulatému výročí ukončení gymplu. Snad příště. Zdravím tímto všechny gumaře, kteří budou 29.9. ve sklípku.
čtvrtek, 27. září 2018
BF Karle, gp50 těším se na Vás. Musíme se nějak nenapadně takticky zbavit protějšků (-: -pošleme je na ženské kecy a vínečko a my si určitě všichni sedneme, proberem to od základů. Jinak podle mých čerstvých informací tam bude +- 50 servisáků z celé ČR. NOC V SOBOTU BUDE HODNĚ DLOUHÁ!!! Shambo, přesně jak píšeš. V nákladních pneumatikách je potřeba nastoupit ještě razantněji vůči dodavatelům ala Toveř apod. Tobě jako pneuservisu dá cenu a dopravci o dvůr dál ještě lepší!!! Kde to jsme?
čtvrtek, 27. září 2018
Shambo Pryži zdar. Připojím se i já. Nebojte se nenakupovat nákladní kola u cenových killerů s permanentními akcemi, slevička a pobídečkami, kteří dají servisu stejnou cenu jako koncákovi. Pokud budete podporovat killery, ti dříve nebo později šlápnou do živnosti i vám. Nebojte se nenakupovat u cenových killerů nákladncíh kol z internetu. Napíšu to, co se zdá absurdní, ale jen na první pohled. Nenakupujte u nejlevnějších. Buď nemají korektní kalkulace, nebo to zboží získali čertví kde. Držte se stabilních dlouhodobých prodejců. Jsou dražší, ale jejich zboží bude poctivé, daně zaplaceny, likvidace zajištěna a zaměstnanci zabezpečeni. Nehrbte se kvůli stokoruně. Není to důstojné ani profesionální. Nevydírejte stovečkou solidní dodavatele. Neždímejte a nešroubujte ceny dolů u dodavatele jen proto, že odněkud z buše nebo stepi přiletěl fax s nabídečkou. Co je levné, to smrdí. Co je zbroceno potem a DNA řidičů, skladníků a obchodníků, nemůže být levné. Pryži zdar a odvahu. Věřím, že to půjde. Pomalu, ale půjde. Máme svou hrdost a čest. A ta něco stojí.
čtvrtek, 27. září 2018
karel Teď jsem nechtě zmáčkl entr. Taky se těším na víkendové setkání ,přijedu v sobotu, tak to v pátek nepřežeňte (na kolech), sobotní večer bude dlouhý...
čtvrtek, 27. září 2018
karel Ahoj gumaři,vidím, že se něco děje, alespoň podle toho co píše Bořek, chtěl bych požádat všechny, kdo se přidáte, napište do této diskuze. Stačí pár slov , ať je vidět, že se pneuservisy nebojí, že se začali bránit internetu a nepoctivému jednání a podrazům dodavatelů , kteří své jednání považují za běžné obchodní dohody.
čtvrtek, 27. září 2018
gp50 Ahoj všem. O bojkotu internetu jsme již informovali zákazníky a taky za to sklidili dávku kritiky. Cítím, že letošní sezóna bude ve znamení změn. I já se již těším na posezení ve sklípku. S manželkou jedeme také už v pátek. Kdybys Bořku k večeru neměl do čeho, můžeme někde posedět ;). Zdar a sílu.
čtvrtek, 27. září 2018
BF Ještě dodám a znovu zopakuji, že má osobní výzva pro pneuserviáky v celé ČR --- NEBOJ SE - PŘIDEJ SE je jednoznačně odvozena od vize, myšlenky, nápadu, mého srdečního dodavatele, který nikdy nezradil, nepodrazil, neuhl s vizí pro pneuservisy a nikdy neudělal podraz na internetu proti nám PNEUSERVISŮM za což jim vřelé a srdečné dík. http://www.nedejse-pridejse.cz/ Bez nich by to taky i díky době nebylo tak dobře načasované, razantní a děkuji jim za podporu celému pneuservisnímu oboru.
středa, 26. září 2018
BF Romo, krásné, věřím, že se ukážeš v sobotu na Jižní Moravě a konečně se seznámíme. Podle informací které mám se sejdou desítky pneuservisáků a bude určitě o čem hovořit. A naše teď už společné NEBOJ SE - PŘIDEJ SE bude určitě jedním z témat. Mám osobně dobrý pocit, když za mnou včera přijel jeden obchoďák z Čech a povídá: Vy jste to teda rozjel. A já co? Ale, už mi volalo pár servisů a ptalo se zda Vás neznám, že jste něco spustil proti internetovému prodeji gum a že se taky přidají, protože situace je u nich už neúnosná. To mě potěšilo a zahřálo u srdce. Jen kdyby chlapi napsali i tady když už to čtou, to mne mrzí. Další zpráva byla od jednoho výhradního dodavatele pneumatik, který navštívil pneuservis a ten měl 5 zaměstnanců na dílně a zůstali jen 2. Jak se to stalo nevím, ale jedno svému dodavatelovi řekl jasně. Nezblázním se z toho, ale vytřídil jsem zákazníky a odstřihnul úplně internet, ten v zimě u mě absolutně neuspěje. To je aspoň jedna pozitivní zpráva v tom negativu co asi celkově prožívá. Takže, čím více nás bude tím lépe do budoucna přátelé pneuservisáci. Hroudo, věřím že s ženou přijedeš, těším se na Vás. Já jedu už v pátek ráno. Musím to tam trochu projet na kole. Nemůžu jen tak promarnit šanci kolem Kyjova si nezajet po krásách které tam mají. (-: Takže naschledanou přátelé ve sklípku ve kterém probereme určitě ten pneuservisní život od A do Ž. A nezapomeňte i vy ostatní, že je tady i pro vás všechny rozumné pneuservisáky výzva -- NEBOJ SE - PŘIDEJ SE.
středa, 26. září 2018
roman Zdravím kamarády z akce NEBOJ SE - PŘIDEJ SE. I já už mám na webu "reklamní" bannerek http://www.pneurevue.cz/profile/roman/photo/1-roman/4-podzim-2018.html . Tento banner mám v sekci "pneuservis". Po minulých zkušenostech s těmito restrikcemi mám podobný "poutač" ještě i na stránce s kontakty. Kolenovrti totiž asi nečtou (nebo nechtějí umět číst) a tak to pro ně uvádím na svém webu vícekrát.
úterý, 25. září 2018
BF Hezký večer přátelé gum. SJM dám taky hezký příklad. V sobotu jsem si dal rozcvičku s kangem. 3 hodiny poctivé práce, kdy jsem vysekal celou koupelnu od kachliček a vysekal i vanu. Práce docela těžká, ale díky kvalitní praxi na pneuservise nic světaborného (-: A proč jsem to dělal? Když nacenil pan s kravatou jednoho velkého prodejce koupelen, apod. rodičům přítelkyně rekonstrukci koupelny 2x2m myslel jsem že upadl na hlavu, nebo má halucinace. A raději jsem se toho chopil sám. Cena za moji práci byla naceněna na 4900,- bez dph!!! Ano vidíte dobře. Za 3hodiny práce??? Slušně řečeno HOVADA!!! Kdybych tady dal komplet nacenění tak mnozí asi lehnou s toho co by viděli, co se dá napsat za kraviny a navyšovat ceny jak se jen chce. Zedníkovi pak dají s toho jen drobné a zbytek si pan s kravatkou nechá pro sebe. Ne tohle nebyla nabídka pro normálni lidi a důchodce, tohle byla nabídka pro opravdové nefachčenka, pak asi doktory, právniky a třeba i mnohé internetové šmejdy a parazity kteří neví co je to práce rukami. Vyřešil jsem to tak, že ušetřím skutečných desítky tisíc za nesmysly a udělám si některé věci sám a na zbytek jsem jim zařídil vodaře, elektrikáře a zedníka o kterých vím že svou práci dělaji perfektně a i když už dávno nejsou nejlevnější (400-450hod) mohu se na ně s kvalitou práce naprosto spolehnout. A nemusí platit pána který na počítači udělá náhled který je sice hezký, ale v globále nic nepřinese, protože cena je tak nesmyslná že s toho bolí hlava. A teď by si každý rozumný pneuservisák měl šáhnout do svědomí co dělá když neuvažuje že nechává cenu své práce zcela mimo mísu a myšlení. Je možná z posledních šanci na delší dobu zdražit svou práci která není dnes absolutně doceněná a posunout se o kus dál, než se jen zakopávat a likvidovat se. Hezký zbytek večera přeji všem rozumným a jen ještě přidám, že jsem dodržel to co jsem řekl o zveřejnění v bannerku a už je to na stránkách. A proto NEBOJ SE - PŘIDEJ SE. http://pneucentrumprofi.cz/
pondělí, 24. září 2018
Hrouda SJM : Máš pravdu a není to jen tvůj postřeh, ale i já jsem zaznamenal nedostatek stavebníků atd. V dobách kdy zedníci žili z ruky do huby, tak mechanici všeho druhu i ti špatní žrali koňská vejce a pili víno po láhvích a hodně u toho mlaskali ( drahý káry nový baráky, dvakrát za sezonu na lyžích a tak ) a zedník byl jen póvl a nižší organizmus. a ejhle karty se otočily. Dílna na každém rohu zděná nebo plechbouda to je jedno. Cena za práci mechanika k zblití a zákazníci se přelévají z dílny do dílny hledají co nejnižší cenu. A kdo za to může??????? Sami si za to můžeme moc jsme mlaskali a každej kdo má do prdele díru teď prodává pneu a opravuje auta protože to je takovej snadnej kšeft až to bolí. Nářadí na alze a pneu v okay elktro, návod na opravu na Youtube a praxe na Googlu.
pondělí, 24. září 2018
SJM Krásný nový i když poněkud větrný týden přeji všem slušným lidem. Dlouho jsem váhal, zda napsat zde páteční postřeh. Vedl jsem debatu s fasádníky, jenž mám na domě. Jsou to dva živnostníci ve věku kolem 40 roků, inteligentní a pracovití lidé, kteří se jeví, že svému řemeslu i rozumí (to není dnes zdaleka pravidlem). Když přišla řeč na cenu práce, pravili, že letos zvedli sazbu o 40%, na celkových 420,-Kč/h a že i tak denně odmítají průměrně dvě zakázky. Na dopravu mají starou Fabku. K práci potřebuji vyjma základního náčení nějakou vrtačku na hmoždiny, něco na zamíchání lepidla a hotovo. Lešení jsem postavil sám, vodu a elektřinu přivedl svou, zbytky odpadu jsem odvezl do sběrného dvora v sobotu. No není to nádhera? A teď si to porovnejte s náklady na svém servise a cenou, kterou si účtujete.
pondělí, 24. září 2018
BF Hezký nedělní odpoledne přeji přátelé gum. Další týden za námi a pomalu se rozjíždí kolotoč pro zimní sezonu. Poptávky po discích, senzorech, zimních pneumatikách se zvyšují a jde vidět, že se něco už děje. Zrovna sedím nad několika nabídkami a mám zatím s toho dobrý pocit, protože zatím většinou co nabídnu i prodám. Lidi chodí, ptají se a když pak třeba emailem nabídnu tak si i většinou přijdou pneu nahodit, nebo objednat, což mne těší. Pozoruji jednoznačně, že se mnozí cizí ptají, protože viděli na mých stránkách že internet letos u mne nemá v sezoně šanci a tak po osobním rozhovoru a myslím že i velmi slušné nabídce využívají šanci kterou jim nabízím. jedná se především o větší rozměry pneu a disků a je mi jasné odkud vítr vane. Protože těch kvalitních servisů které jsou schopni přezouvat je pomálu. Za další jak jsem již psal jeden slušný pneuservis který byl schopný přezout téměř vše tady asi do konce roku končí a to je další problém pro řidiče typu Q7,X6 apod, kteří byli až moc někdy zvyklí že si dovezli 20-21-22 kola a byli obslouženi jako každý jiný třeba zrovna u tohoto pneuservisáka. Tohle skončí a nastane jiná doba. Příští jaro to bude vypadat zcela jinak, pokud se naplní že ukončí svou činnost. Jak jsem již dříve psal jaro 2018 mi dalo jasně najevo, že je potřeba radikální změny vůči postoji k internetu. Proto se mi i díky tomu zrodil nápad Neboj se - přidej se. Jednoznačně chci letos v zimě udělat klidně méně práce, ale za větší peníze. Už bylo dost ústupkům pro až někdy smrduté parazity, už bylo dost ničení špičkových strojů a zařízení, už bylo dost stresu kolikrát s lidmi z ulice a jejich množstvím, aby pak bylo na to nebo ono. A už bylo taky dost bolavých zad, zdravotních problémů třeba zrovna lidí na dílně. A nedivím se vůbec, že problémy mají. Je čas pokročit jinak a jinou cestou. Ta cesta je i jak třeba píše Karel a moc za to děkuji, že jsou mezi námi chlapi kteří mají koule!!! Vždy bude i mezi námi plevel, odpad, hnůj, ale taky lidé jako někteří kteří zde píšou a další mnozí bezejmenní. Zima 2018 je podle mne zlomovým okamžikem pro mnohé pneuservisy. Jak se k tomu všemu proti internetu postaví je jen na nich, ale šanci máme všichni stejnou, záleží jak kdo to využije, protože i ten internet díky zdražování všeho kolem nich má obrovský problém. A když ho necháme jako pneuservisy pořádně vyhnít, nemá šanci se dál absolutně rozvíjet. Aspoň v gumách se jednoznačně nemá šanci chytit a vzkřísit. Jak psal Karel--Pokud servisy nebudou montovat pneumatiky z shopu aspoň v největších sezonách, eshopy přestanou prodávat, nebo budou muset zřídit vlastní servisy a to je nemyslitelné. Oni naše servisy potřebují !! Tak se všichni narovnejte a bojujte. --- Ano, oni si většinou servisy nikdy nepořídí, protože by konečně pochopili jaké to je mít pneuservis a odborné lidi v něm. Sám jim to znovu klidně tady a teď nabízím a měli by pole téměř neorané. Co však oni udělají??? HO....., protože je to jen plevel v okrasném trávníku co se musí vystříkat Bofixem a je pak už od něho klid. Až budou tihle někteří pohunci dodávat pneu pneuservisům s jasnou výdělečnou marží oproti lidem z ulice, pak ať si žijí svým životem, ale protože se tak už nikdy nestane, tak ať raději lehnou popelem za přispění právě rozumných pneuservisů. a jeden případ který mi dává za pravdu. Ve čtvrtek jsem navštívil jeden nádherný, špičkový pneuservis ve Frenštátě. Majitel tam zrovna nebyl, ale šikovný mechanik mi řekl. Taky jsme už všichni co tu jsme přemýšleli s šéfem jak to udělat, že máme mnoho svých uloženek a jsou to stálí, věrní zákazníci které je potřeba mít ve vážnosti oproti těm co si jen suše dovezou gumy z internetu a chtějí hned teď okamžitě přezout. Hledáme cestu, aby se nemohli jen tak jednoduše v sezoně objednat a předstihnout v největším návalu ty naše věrné u kterých by mnohem více bolelo kdyby se na nás zlobili a třeba i pak díky těm dovezeným gumám odjinud odešli, než jen ti co si myslí že internet je nejlevnější a pravda to už není vůbec, aspoň v pneumatikách. Velmi rozumné uvažování a já majiteli i tímto moc děkuji že hledá cestu jak omezit internet, protože pokud on nastaví pravidla v městě, pak se podle mne přidají i další v okolí, kteří mají lidi na svých pneuservisech. To je cesta kudy se má kvalitní pneuservis podle mne ubírat a je to cesta správná. Hezký zbytek neděle přeji. Neboj se - přidej se.