roman Pokud mám dobré zprávy, tak Bestdrive dává něco jako zákaznickou slevu (na kartu) i na následná běžná přezutí. Samozřejmě gumy z netu napálí i on naplno. Já také cenově rozlišuji (kromě velikosti) i běžnou výměnu pneu od prvomontáže nových pneumatik (mám 3 stupně: koupené u mně, standardní servis, nové gumy z netu). Osobně mám jen jedno stání, takže to možná vidím trochu jinak. Ty sezónní příplatky jsou určitě možným řešením, ale na druhou stranu proč mít dvojí ceny mimo sezónu? Mimo sezónu jsou místní "fušerboudy" zavřené, v sobotu maká jen jeden servis ve městě a pokud někdo něco chce, tak ať zaplatí i mimo sezónu. I mimo sezónu potřebujeme jíst, pít, nějak žít a vše stojí nějaké peníze. Já osobně nejsem zastáncem sezónních cen, ale třeba časem změním svůj názor. Mně se spíš zamlouvá systém sezónních restrikcí typu Neboj se, přidej se. Telefonické objednání přezutí na čas je dobrou věcí nejenom pro zákazníka, ale i pro mně. Vím, co se bude dít v následující době na servisu, vím co stihnu, vím co případně doobjednat - a zákazník nečeká - takže asi spokojenost na obou stranách.
neděle, 7. října 2018
BF Romo, máš určitě pravdu že to nějak udělají se slevou když si koupí gumy u nich, ale při dovozu jim to osolí. Paradoxem je že sami dělají internet. Je taky jasné že někde na vesnici, v malém městě apod to nelze dělat tak jak ve městě větším. Ale je tam aspoň cesta ukázat tomu malému servisákovi, že si má říct taky o peníze a že je už konečně i jiná doba. Tasy jinak opravdu neřeším, teď řeším pro mne skvělou zprávu kolegy, že se někdo konečně pustil do sezonního přezouvání za jiné ceny jako mají hotely, penziony apod. tuhle myšlenku víc jak rok nosím v hlavě když jsem to s ním řešil před rokem a vážím si toho že to dotáhl k tomu že to udělal!! A na to je potřeba mít pořádné koule!!!
neděle, 7. října 2018
BF Zase se to Enter. Takže suma sumárum. Teď má ceny jako jinak celý rok. Od 22.10. do 17.11. 2018 má o dost zdražený sezónní ceník+ ti co se objednají jakkoliv(internetem, ústně, telefonicky) v tomto datumu, třeba už zítra na třeba 25.10. zaplatí vždy 300Kč navíc. Jediní kdo neplatí 300 jsou uloženkáři, ale ti taky zaplatí sezónní ceny, aby si taky uvědomili že přezouvat na poslední chvíli se nevyplatí. Tohle je skvělá myšlenka, nápad a děkuji mu že je první odvážlivec a vlaštovka v tomto myšlení. Tohle u mne nachází jasné a viditelné pokročení vpřed v pneuservisní branži. Jestliže tohle zavede špičkový velký servis jen blbec by to do budoucna taky neudělal a nevyužil. Ano nějaká bouda, konírna to bude dělat a látat jak doposud, ale to není konkurence, to je odpadlík a pro mne i osobně často hnůj. Přátelé jestli chápete myšlenku dobře pak je to skvělé a jsem za to moc rád. Kdo nechápe a nechce ať si dělá pak co chce, ale ať se nediví jak to dopadne zrovna u něho a s ním. Já mohu jen říct jeden případ z pátku. Přijel tady pán a řekl že by rád komplet přestěhoval svou firmu ke mne do servisu od osobáku až po nákladní pneumatiky, protože jak jsem již psal tady končí pneuservis po 30letech činnosti. Že tam byli spokojeni, ale musí si vyzvednout gumy a někde je přestěhovat. Já mu odpověděl, že je první z těch co očekávám a že má ještě šanci, protože servis není nafukovací a kapacita je omezená a více už ani nechci a nebudu dělat než je zdrávo. Řekl jsem mu že musí absolutně respektovat mé ceny práce, nezajímá mne za kolik to měl předtím a musí nakupovat pneu jen u mne. Taky jsem ho poslal do jiných pneuservisů tady v okolí mne, ale byl neoblomný že to respektuje a bere se vším všudy. Tady vidím, že jde jasně vidět, že oni nás potřebují a ustupovat někde kde chtějí někteří je doslova sebevraždou. Já neustoupím ani neuhnu, protože dobře vím co je to dělat komplet pneumatiky na dílně od a do ž. Od sekaček až po obří pneu které váží více jak 1tunu. Neustoupím. A kdo z Vás ano, tak ať si dělá co chce, popřeju mu jen upřímnou soustrast.
neděle, 7. října 2018
roman BF: Mám jisté obavy, že tyto ceny ZATÍM akceptují pouze zákazníci v Praze a Brně. Netuším, jak by na ceny "naplno" reagovala klientela v menších městech. Ale jedna věc je základní ceník a druhou věcí je to, kolika zákazníků se tyto "plné" ceny týkají. Neznám podrobnosti u TASY, ale co říkal kamarád z Bestdrivu, tak mají podobný "základní" ceník, ale skoro každý, kdo má do zádele díru dostane slevu až do výše cca 50-60% (firemní slevy, věrnostní karty každému a jiné cípoviny). Musím se u něho stavit v týdnu na pokec, abych zjistil, jestli se nebojí a přidají se k nám. Sice o tom silně pochybuji, ale zeptám se. Kamarádovi se naše akce zamlouvá, ale on tomu nevelí, on je jeden ze dvou mechaniků, kteří zbyli na celém servisu.
neděle, 7. října 2018
BF Tak a teď mi volal kolega, který má famozní pneuservis s celkem 14 zaměstnanci z města kde vlastně ovládnul během 2 let pneuservisní služby i když má konkurenci obrovskou a udělal to přesně jak říkal před rokem. Právě sedí nad ceníkem a od 22.10. 2018 do 17.11.2018 se můžou lidi objednat ať už přes internet, nebo osobně či tel. jen za 300,-Kč za místo a + je cena navýšena na sezónní výměnu. To znamená jako má hotel několik sezoních ceníků tak i on tohle udělal a radikálně zdražil nejenom velká kola. Jedinou výhodu mají jen uskladněné pneu a to je jasně pochopitelné! Tam je důvěra, tam je věrnost. Bude to určitý podle mne průlom v této branži, protože si myslím že se přidá do blízkého budoucna mnoho dalších pneuservisů. Chce docílit, aby mu lidi nechodili na poslední chvíli, ale i teď kdy na to z vysoka kašlou a to se mu bezesporu jasně podaří. Oni budou muset buď přijet dříve, nebo si zaplatit 300kč za stání, nebo se pak ti leniví a vyčůraní konečně postavit do fronty na další 2 stání která budou na tuto činnost zřízena. Což u něho bude tak minimálůně 3-4hodiny stát ve frontě, čekat a držet hubu a krok,aby se vůbec mohli laskavě přezout. Tam pak ušetří těch 300,-Kč, ale za čas strávený venku, někde u auta a čekat a čekat jak blbí. To je ono co naučí mnohé a věřte nevěřte že ano. Pánové a dámy pneuservisáci, tohle je cesta kudy lze jít, tady je otevřený prostor pro to aby se lidi naučili poslouchat a ne houpat s námi jak se jim zachce. A proto Bibe,Hroudo,Romane,GP50,gumový pse, Čendo, mnozí další a další pojďme do toho všichni společně, protože je jedinečná současná šance naučit lidi a internet toho, že my budeme pískat a oni budou muset nás poslouchat. Kdo se nebojí ať se přidá. NEBOJ SE - PŘIDÉJ SE.
neděle, 7. října 2018
BF A teď si spočítejte jen práci u nich v 19 kolech a kde je materiál?? Tady vidíte, že na to jde podle mne správně od boku. Ceny pneu má nízké, ale práci velmi vysokou. Tudy to i půjde podle mne do budoucna. Práce musí být zaplacena a to si všichni opravdu všichni pneuservisáci všech kategorií a velikostí napříč spektrem musíte uvědomit. Jiná cesta nebude. Na gumách vydělají jen ti co budou nakupovat ve velkém, společně několik spolupracujících pneuservisů v okolí, pneusítě a na práci jen ti co nemají v hlavě seno, slámu a promiˇˇnte mi to slovo doslovanasráno.
BF Ještě jsem zapomněl na gumové ventily - 4x25,- Takže 1640+100,- 1740,- minimálně zaplatí kdokoliv i kdyby se postavil na hlavu. Konec charity s těmito zákazníky. Ničit stroje, vybavení a především záda je dnes prostě drahé a musí se to zaplatit. Nemáš na to? Tak si nekupuj auto na 19 kolech, vrať se o třídu níž kamaráde. Takhle to vidím a dělám já. Kdo chce z pneuservisáků ceník napište mi na můj soukromý email bofil@seznam.cz a máte ho klidně mít. Ještě pořád dělám za málo, podle toho co jsem viděl.
neděle, 7. října 2018
BF 4x z vozu + 4x na vůz -8x50,- = 400,-.
4x z ráfku + 4 x na ráfek - 8x60,- = 480,-.
4x vyvážení-4x60,- =240,- .
4x VŽDY mytí al.disků-4x30,-=120,-
4x VŽDY odstranění starých polepů od zbytků po lepícím závaží gumovým kotoučem-4x minimálně 25,-=100,-
Lepící závaží je na 19 kolech minimálně 5 pásů po 60gramech-5x60,-=300,- Gram =1kč
Takže přátelé celkem u mne přehoz 19 BEZRANFLETOVÝCH kol vychází VŽDY MINIMÁLNĚ 400+480+240+120+100+300= 1640,- A to musí mít těch 5 pásů závaží, ale sami víme že je to často mnohokrát i více. Pokud má kola hodně špinavá, nedávám je jen do myčky, ale myju je pak ještě chemicky, tak žádných 4x30, ale 4x50,- Když to má kolo oblepené ještě z jiných servisů starým závažím tak odstranění gumovým kotoučem nestojí 4x25,-ale 4x60. RFT kola mají další příplatek za d+m 1kola -50,-takže dalších 200,-za 4 kola.
A to jsem teď viděl několik dalších ceníků, kde já jsem jen chudý příbuzný. Že to z Vás někdo přezouvá za 1000,- - 1200,-?NEBLBNĚTE CHLAPI!!! Tak tam klidně jeďte bych já tomu člověku odpověděl. U mne prostě Kodiaq kterému stojí jeden tlumič hodně přes 20 tisíc je auto které má už někdo kdo si může a i musí dovolit zaplatit službu. Jinak ať se vrátí k Octavii a nehraje si na mistra světa. Ať si dá na zimu 17 a pak ušetří nějakou korunu, protože 2tisíce co to +- u mne většinou v 19 vyjde není částka,která by neodpovídá dnešní skutečné ceně která má být na pneuservisech. Proto chlapi prosím neblázněte a dělejte to za peníze ne za almužnu co pro mne 1200,-kč je. A jinak nezapomeňte na heslo dnešních dní-NEBOJ SE - PŘIDÉJ SE.
neděle, 7. října 2018
roman Práce 220, ventil 20, závaží 1gr=1Kč. Když to sčítnu, tak zhruba bývá 60gr=>60Kč+20Kč+220Kč=300Kčx4=1200Kč včetně DPH. Takže stejně. Jsem malinký servis bez zaměstnanců.
neděle, 7. října 2018
BIB Kontrolní otázka na cenu práce jestli moje cena práce je nízká, standartní nebo vysoká. Kolik u Vás kolegové stojí kompletní přezutí již jetých pneu na 19" alu kola SUV jako např. Kodiaq? Osa, dem, mont, vyv, ventil, lepící závaží. U nás to vyjde na nějakých 1200.- včetně dph. Díky
neděle, 7. října 2018
hohencenda Romane kolenovrty nepotřebujem,je třeba vlastních spokojených zakošu kterým nabídnem víc než net.
neděle, 7. října 2018
GUMOVEJPES Hezký den všem.Překvapení některých nezná hranic když oznámím ,že internetové pneu přezouvám až v prosinci a to v případě že bude volná kapacita . A ejhle včera večer přišel zákazník a oznámil mi ,že se vůbec není proč divit protože i jejich firma instalace spotřebičů dodaných z netu vůbec nepřijímá . Víc takových co chápou přeji všem.
sobota, 6. října 2018
roman Zdravím ostatní gumaře. Jak se blíží čas přezouvání, tak lidé začínají "courat" a ptát se na zimní obutí. Zatím jsem spokojený, něco se už prodalo, něco je rozjednáno a je to na dobré cestě. Nicméně bylo pár jedinců, kteří již hlásili, že mají gumy zakoupeny na netu a kdy se mohou stavit na přezutí. Když jsem jim sdělil tu radostnou novinu, že to typuji až po 25. listopadu, stal jsem se hromosvodem slovních blesků, jestli jsem normální? Odpověděl jsem, že ano a vysvětlil jsem jim svoje priority v sezóně a uvedl několik příkladů z praxe, kde si lidé brání svoji živnost před kolenovrty s konkurenčním zbožím zakoupeným jinde (kadeřnice, hostinští, polepy reklam, pokrývači atd.). Kolenovrti mně popřáli brzký krach a odfuněli vys*rat někam jinam. Záleží na každém z nás, kolik pneuservisů kolenovrt bude muset objet, než najde "dobráka", který mu to v sezóně ihned (a nejlépe se slevou) přezuje... Neboj se, přidej se!
sobota, 6. října 2018
BF Romo, věř, že nikdo není dokonalý a každý má své limity, ať už finanční, prostorové, nebo třeba morální. Sám mám teď na dílně pár sad kde objednávám letní a je to na pohodu. Nikdo nikam nespěchá, až to bude tak to bude. Zimní třeba dnešní dodávky proběhli taky velmi pozitivně. Napřed přijel klasický kamion který byl už téměř prázdný, vykoulel 130kol, pak následně přijel další a ten vyklopil 30 dalších a pak se ještě sešli další 3 dopravci a každý z jiné přepravní firmy a vyklopili dalších skoro 50kol. Vše v klidu, zatím žádný stres. Naštěstí počasí solidní tak to hezky šlo od ruky. Práce nějaká taky je, prodej pneu se rozhýbává, disky se senzory se rozjeli až překvapivě dobře a někteří pneuservisáci mi hlásili, že dnes už měli masakr na dílně. Myslím, že u mne ještě tenhle víkend bude o ničem, teploty mají stoupat a jak je tady znám, mají čas. Budou se však někteří hodně divit jak pak budou čekat, až je vůbec někdo přezuje. Jo, komu není rady, tomu není pomoci. A ti co se už objednali mají aspoň rozum, který je dnes potřeba i použít, aby pak nezaplakali.
čtvrtek, 4. října 2018
roman Nové gumy mám naskladněny všude, kde se v mých malých prostorech dá, projít bez přerovnání gum ve skladu se nedá a stejně k "životu" nutně potřebuji nějakou spedici. Navíc i v říjnu chce někdo zakoupit letní gumy a bohužel v těch nezvyklých rozměrech. Ať se snažím sebevíc, tak bez služeb přepravních společností se neobejdu. Špatně se odhaduje předzásobení u větších pneuservisů, ale u těch malých je to ještě větší umění, které mě asi schází.
čtvrtek, 4. října 2018
BIB A plne souhladim s Borkem. Tento rok to vypada tak ze kdo bude mit skladem vyhraje. Jsem rad ze jsme trochu zariskovali a mame to ve skladech natriskane az po strop :-)
středa, 3. října 2018
BIB Mam dalsi info z oblasti nasich milych kuryru. Jedna nejmenova prepravka pro kterou jezdil externista s vlastnima dodavkama se na ne vyprdl ze jim delat charitu nebude. Prepravka teda horko tezko sehnala jineho chudaka, ten odjezdil jeden den a sekl s tim... no a od te doby od techto kuryru nejezdi uz par dni nikdo! Nechci videt to jejich zasekane depo :-)
středa, 3. října 2018
BF Hezký večer přátelé gum. Jsem rád, že jsem naskladnil ve větší míře než obvykle, jsem rád, že zítra ještě příjde poslední zbytek pneu které jsem ještě rychle teď dořešil a to asi 200 kol. Jsem rád, že dopravy které ke mne chodí zatím fungují na úplně poctivých 100% jak mají a jsem rád, že mi dnes jeden s přepravců řekl, že ho ty gumy doslova serou a že nejsou zaplacené jak by měly a že v některých krajích je prostě budou vozit jen velmi, velmi okrajově. Tady vidím cestu vysněnou, cestu budoucnosti pro pneuservisáky kteří mají koule, kteří mají jasnou vizi jak a co mít a nemít skladem. Vše nejde mít, to je jasné, ale mít aspoň něco a nemít vůbec nic je otázkou budoucí prosperity, protože kdo má a hlavně umí, tak prodá třeba i kovové obruče na mercedes. Zákazník si bude muset jinak hezky počkat, pokud si bude moc vymýšlet, bude čekat jako u doktora a bude držet hubu a krok a ani nepípne, protože mu to bude platné pokud se blbě ozve jako mrtvému zimník a ještě akorát může tratit. Skončila doba hojnosti dopravců až do domu a doslova až do zadku. Chceš? sejdi si dolů, zaplať, nalož a vypadni je heslo dnešních rychlokvašek mnohých dopravců. ČP je pro mne už skoro mrtvá firma. Aby vůbec mohla fungovat bere kolikrát chudáky důchodce kterým dá almužnu a kteří si přivydělávají tím, že rozváží různé balíky všude možně. Jsem toho svědkem, protože osobně znám tady pána který má 69let a jezdí aby si za soc. důchod přivydělal, aby vůbec mohl žít jako člověk a ne jako trhan, špína a darmožrout. Smutné zjištění doby.
středa, 3. října 2018
roman Co brání úředníkům či manažerům České Pošty, aby hupsli do dodávek a vyrazili tu a tam na výpomoc řidičům na rozvozu? Za totáče, když nebyli u VČ pekáren lidi (nemoc, dovolená), tak jezdili vypomáhat chlapi z autodílny, garážmistr a někdy i nějaký "kravaťák"... Linka musela vyjet... A teď? Hlavně že furt brečí, že nemají peníze...