Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

roman
roman Každý má svůj obchodní model a je na nás, jakou obranu zvolíme, když se nám jeho obchodní model nelíbí... Pokud naše obrana bude dobrá, tak si kolenovrt může pokličky vystavit třeba na peříňák.
úterý, 23. října 2018

roman
roman BF: To chce klid. Na gumy a kolenovrty se vztahuje Občanský zákoník a pneuservis je bohužel tím, kdo měl jako poslední podnikatelský subjekt gumu v ruce před předáním koncovému kolenovrtu => Neponesu přece záruku za gumu, kterou sám neprodám!! Jak bych řešil to, kdyby se na nové gumě při montáži udělala boule? Komu bych to reklamoval? Prodejce by řekl: "Já nic, to pneuservis". Proč bych se měl stát tím, s kým se bude řešit případná reklamace. Já přece nejsem ten, s kterým kolenovrt uzavřel kupní smlouvu... Já nemám na té gumě ani korunu rabatu a mám nést záruku? Chce to jen se nebát říci kolevrtovi: "NE, TOHLE JÁ PŘEZOUVAT NEBUDU". Mně se tohle stalo před 3 roky (byť se jednalo o jiného výrobce pneumatiky, než na kterého odkazuješ) a od té doby mají cizí gumy v sezóně "UPP".
úterý, 23. října 2018

BF
BF Respektuji Váš názor, ale zcela a vůbec ho nepřijímám, protože lumpi není vulgarita a ve spojení s mým osobním soukromým názorem už vůbec ne. Ale pro klid duše - Ještě chcete podporovat takového prodejce jako je NEXEN?? A jste přesvědčeni, že je to guma do pneuservisu? Ani náhodou! Jsou to pro mne NEKOREKTNÍ OBCHODNÍ PRAKTIKY a taky hodně falešní hráči, kteří půjdou jakoukoliv cestou, jen aby se jim to hodilo. Takže pro mne jen blázen bude něco takového dělat a říkám za sebe, neprodávat, nepodporovat, nenabízet a hlavně nedělat sluhu a poskoka třeba zrovna těmto prodejcům, kteří tady už udělali dost nepořádku.https://www.autokelly.cz/page/nexen-pneu-a-kryty-zdarma?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=VVT+-+Pneumatiky+-+zna%c4%8dky&utm_content=Nexen&utm_term=nexen
úterý, 23. října 2018

mensa
mensa Podívejte se, nechci to rozmazávat. Hranice vulgarity jsou dnes hodně posunuté. V "soft" verzi používáte i nadále slovo "lumpi" - proč? Jestli považujete něčí obchodní politiku či konkurenční chování za nekorektní, tak to napište, ale proč používat minimálně dehonestující slovo lumpi? Kdysi se tu nastavila nějaká pravidla diskuze, jsou tam nahoře stále uvedena, možná si je stojí za to zase připomenout.
úterý, 23. října 2018

BF
BF Příště tyto podrazy na pneuservisy a mazáni medu kolem pusy od pro mne podrážejícího výrobce pneumatik budu formulovat třeba s nadhledem, humorem a směšně(((-: . Jestli chtějí Nexen dělat spolupráci s třeba zrovna tímto prodejcem pak ať si to dělají, ale pevně věřím, že pneuservisy najdou cestu jak se postavit takovému to prodejci, který ignoruje postupnost prodeje a přeskakuje první řadu prodeje, což je pneuservis. Nexen jde směrem, který mu myslím právem ublíží a věřím, že všichni rozumní pneuservisáci napříč republikou si včas uvědomí jakou tady oni hrají hru o nás bez nás.
úterý, 23. října 2018

BF
BF Dobře, do vulgarity to mělo pro mne ještě hodně daleko a tak to dáme takhle: Ještě chcete podporovat takového prodejce jako je NEXEN?? A jste přesvědčeni, že je to guma do pneuservisu? Ani náhodou! Jsou to pro mne jen lumpi a falešní hráči, kteří půjdou jakoukoliv cestou, jen aby se jim to hodilo. Takže pro mne jen blázen bude něco takového dělat a říkám za sebe, neprodávat, nepodporovat, nenabízet a hlavně nedělat sluhu a poskoka třeba zrovna těmto prodejcům, kteří tady už udělali dost nepořádku.https://www.autokelly.cz/page/nexen-pneu-a-kryty-zdarma?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=VVT+-+Pneumatiky+-+zna%c4%8dky&utm_content=Nexen&utm_term=nexen
úterý, 23. října 2018

mensa
mensa Pro BF: nedělní příspěvek nezmizel sám, z diskuze jsem ho smazal, protože byl vulgární (doufal jsem, že to všem dojde a v tichosti to přejdeme). Ze stejného důvodu jsem smazal i dnešní příspěvek na stejné téma.
úterý, 23. října 2018

roman
roman Jen pro upřesnění mého minulého příspěvku: Jedná se o rozdíl v ceně práce na sadě pneumatik.
pondělí, 22. října 2018

roman
roman BF: Já dávám už asi 20 let při koupi pneu u mě slevu na přezutí ve výši cca 200,- Kč oproti běžnému přezutí. Přesto jsem měl svůj servis zaplaven gumami z netu, tak proto teď mám rozdíl v ceně mezi pneumatikami zakoupenými u mě a na netu mimo sezónu cca 450,-Kč (v sezóně mají kolenovrti u mě navíc "UPP"), což hodně kolenovrtů už nepřekousne a buď si to koupí u mě, nebo změní "toho osla", který jim dělal přezouvacího sluhu a který jim likvidoval ojeté pneumatiky. Ale plně souhlasím s tím, že každá snaha o zlepšení naší situace se cení.
pondělí, 22. října 2018

BF
BF Romo, mám radost i za ty 2 stovky, protože vím, že někde to nejde udělat najednou radikálně , ale musí se jít po malých krůčcích. Časem se k tomu třeba pak posune dál, že nebude přezouvat v sezoně tyhle lidi vůbec. A jsem si jistý že ti kolenovrti budou i na ty 2stovky nasráni a budou hledat nějakou boudu na přezutí. To on potřebuje, protože má nádherný pneuservis do kterého nedávno investoval velké peníze a práce má ažaž a nepotřebuje ať se mu tam naobjednávají na rezervační systém zrovna tihle lidé. Potřebuje své věrné obsloužit a prodávat si pneu sám. Má to prostě hlavu i patu a beru i to že nemůže jít tak tvrdě jako třeba já. Důležité je jak říkám najít jakoukoliv cestičku k blokaci těchto gum na pneuservis. Prostě my musíme nastavit určitá pravidla a internet pak bude podřízen nám a ne že roky si tu dělali co chtěli a udělali z toho jeden velký bordel a to pořádný. Dopravci nám nahráli a je jen na nás jak a co provedeme, aby jsme podpořili své třeba slušné dodavatele. Věřím v to že je možné společnými pneuservisními silami radikálně změnit donedávna stav který zajistil někdy i kolaps mnohých pneuservisů díky parazitům kteří tady byli a ještě někteří i jsou. Je mi absolutně jasné, že nemůžeme nikdo chtít aby se udělal do jakéhokoliv pneuservisního časopisu rozhovor na téma boj proti internetu, jak ho omezit, jak je třeba se k němu postavit, apod. Tohle prostě nejde z xx důvodů, protože kolikrát mají právě oni reklamu v tom časopise a jak se říká: koho chleba jíš, toho píseň zpívej. A plně to respektuji, že to tak je a mají na to právo. Jsem rád, že se to šíří pomocí třeba už téhle i dalších pneu diskuzí, že obchodní zástupci od pneumatik se to snaží servisům předávat, že dodavatelé závažíček, ventilů apod. taky velmi intenzivně předávají informace u dalších pneuservisů a říkají co a kde se chystá, dělá, jak se spojují pneuservisy proti internetu apod., předávají internetové stránky moje a dalších kolegů, kteří mají určitý směr proti internetovému prodeji pneumatik, který prostě na trh podle mne nepatří v takové míře jako doposud byl. Jsem rád, že nedávno jsme se sešli s 50ti servisáky napříč republikou a diskutovali jsme na tohle téma. Já jim tady všem zmiňovaným za to moc děkuji, protože je to jedna z cest kterou jsem zvolil, když třeba nemůžeme jít cestou přímého rozhovoru v časopisech pro pneuservisy s podporou NEDEJ SE - PŘIDÉJ SE. Jak říkám: respektuji a beru to že já bych napsal něco, co by časopisu v globále uškodilo protože by ztratil inzerenty kteří dobře platí za svou reklamu. Je to pochopitelné a neberu to jako že by někdo nechtěl, prostě trh je takhle postaven a musíme si jako pneuservisáci pomoci jinak, třeba tady na foru které se mnohým, mnohým a zase jen mnohým lidem z oboru z internetového prostředí vůbec, ale vůbec nelíbí. to víme všichni osobně a je to dobře, že tomu tak je, protože se musí srovnat ten nepoměr který tady vládl posledních pár let. Je to však jedna ze zbraní, že internetem bojujeme zase proti internetu. Je to tak a prostě to tak i bude dokud se nenastaví odpovídající stav který má být. Hezké dopoledne, výborný oběd a nedělní pohodu všem rozumným v oboru přeji.
neděle, 21. října 2018

roman
roman BF: Podle mě je příplatek 200,- Kč v sezóně za gumy z netu směšně málo, to by se kolenovrtům mohlo v součtu i vyplatit a to není náš cíl. Minimálně 600,- Kč nebo nejbližší termín na přezutí je 1.12.2018 => Ale jak píšeš: Každá restrikce je vítána. Neboj se, přidej se.
sobota, 20. října 2018

BF
BF Jinak týden byl vcelku už pracovní, sice žádná velká aktivita, ale pořád se něco dělo a pracovalo. Prodej pneu, disků apod. Je pozitivní a má vzrůstající tendenci. Další kolegové z pneuservisů mi napsali, ale i volali jaké nastolili překážky internetovým gumám. Každý jinak, každý s jinou intenzitou, ale cíl je společný, omezit ho na životě. Nejradikálnější je kolega ze servisu který má 14 zaměstnanců, 4 stání a který už od pátku zavedl jako první v ČR sezónní zdražení práce jako mají hotely na Vánoce, Silvestra, Velikonoce a ještě se nemůže nikdo objednat bez platby 300 Kč na stání na čas. Jinak si musí odstát frontu na dalších stáních. Jediná vyjímka je u uskladněných pneu na pneuservise a to je pochopitelné, avšak i oni platí sezónní přirážku v čase který servis určil. Sám přiznal, že problém s 300kč má 50% lidí, někteří to berou, někteří se vztekají, ale jak mi řekl neustoupí ani náhodou a protože si věří řeší věci velmi řádně. Chceš teď? Tak buď se postav do řady, nebo si zaplať rezervační místo. To je běžné např u nedávno zmiňované firmy KKpneu za 600Kč -- https://www.rajpneu.cz/rezervace-pneu , takže 300 Kč kolegy je ještě slabý odvar tohoto velkého pneuservisu. Lidi si však moc zvykli a myslí si, že si písknou a budou mít vše hned. Kdysi stáli hodiny na servisech a byli rádi, že se přezují a dnes by nejraději najeli na zvedák i když tam stojí jiné auto. A krásně to prezentoval na příkladu který se mu v pátek stal. Volal mu technik dopravy a řekl co to znamená, že má ceny najednou vysoké a že to tak nejde že mají smlouvu. A on mu s klidem jen odpověděl: asi jste si nevšiml, že naše smlouva už dva roky neplatí a bylo jen mou dobrou vůlí, že jsem Vám dodržoval tuto už pro dnešní dobu zcela nesmyslnou cenu, proto jedete bez dohody, smlouvy dle ceníku a nebudu s vámi o tom moc diskutovat. Technik na to že budou muset asi tedy odejít. Kolega řekl že nevidí problém. Tím hovor skončil. Do hodiny volal ekonomický náměstek a kolega mu řekl: klidně si to odvezte, ale okamžitě přijeďte pro těch 60sad a nemusíme se tady dohadovat a věřte, že mne to trápit absolutně nebude, protože mám tady tolik uloženek a lidi kteří chtějí u mne uskladnit že nemám už místo a rád Vám to vydám, protože potřebuji vydělat na stroje, lidi, náklady. A jen přidám pane inženýre, že Vy se nestydíte za 3hodinovou operaci kyčelního kloubu si vzít 600 tisíc a mi tady budete vyčítat, že jsem zdražil 2 roky po smlouvě a dělal jsem Vám služby za peníze které by Vám tady v městě nikdo neudělal a neudělá. Natož se milý ekonom trochu zakoktal a řekl, že je to v pořádku a že to zařídí. Kolega jen neustoupil, protože ví, že by to málokdo zvládl v širokém okolí dělat a náklady by jim stoupli o mnoho více než když to nechají u něho. Prostě se nebál, bojoval a zvítězil. Neustupovat, nikomu. Vám taky nic nikdo nedá zadarmo a až nebudete, ani pes po Vás neštěkne. A o internetu zase někdy příště. Hezký zbytek sobotního večera přeji.
sobota, 20. října 2018

BF
BF SJM děs, hrůza a běs co se může vlastně stát asi mým laickým rozumem slušným lidem. Mám, ale aspoň opět trochu radost přátelé gum. Když mi dnes kolega zavolal, že měl problém s lidmi kteří si kupovali gumy na internetu na svém rezervačním systému kdy se mu minulý rok objednávali ve velkém, zasmolili servis gumami z internetu a jeho věrní zákaznici měli pak problém se objednat a čekali něž se něco uvolní a vlastně i právem se často zlobili. Tomu se chtěl letos vyhnout a proto nejenže zdražil pneuservisní služby, ale upravil ve svém rezervačním systému období kde dopsal ----- Z KAPACITNÍCH DŮVODŮ od 15.10. 2018 do 15.11. 2018 ZPOPLATŇUJEME online rezervaci montáže pneumatik na jakékoliv nové a nově protektorované pneumatiky dovezené zákazníkem, které nejsou zakoupené v naší provozovně. (např. právě zakoupené na internetu, u prodejce náhradních dílů, apod.) a to poplatkem 200,-Kč s DPH. Pro naše věrné zákazníky stále ZDARMA. ---A já říkám, Dalibore děkuji. Každý krůček proti internetovému prodeji pneumatik je přínosem do budoucna. Díky i za tuto stopu vpřed v našem společném boji proti pro mne mnohdy jen parazitujícím lidem. A proto heslo stále platí - NEBOJ SE - PŘIDÉJ SE
sobota, 20. října 2018

BF
BF SJM, naprosto souhlasím.
pátek, 19. října 2018

SJM
SJM Co kvůli neúrodě letos zdraží ● Pečivo (hlavně chléb nebo rohlíky a housky a pečivo s mákem) – až 10 procent ● Pivo – až 5 procent ● Brambory – 25 až 50 procent ● Kapři – 5 až 10 Kč za kilogram Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/rekordni-sucho-skody-zdrazeni-vanoce-pivo-fj2-/domaci.aspx?c=A181018_105206_domaci_kuce----------A co takto? Kvůli zdražování téměř všeho zdraží servisní práce o 25 až 50 procent. Já myslím, že to přesně zapadá co celkového ekonomického vývoje v ČR.
pátek, 19. října 2018

karel
karel Bořku souhlas, Dělám 15"ocel bez mytí 1240,-Kč a 15"alu 4pásky závaží 1480,-Kč. Mimo sezonu při zakoupení nových pneu někdy poskytnu slevu 10%.A to je v okolí do 10km dalších cca 20 servisů s cenami hluboko pod 1000,-Kč. Je nutné nebát se a přidát se. čau jdu taky něco dělat
čtvrtek, 18. října 2018

BF
BF Na druhou stranu jsem si včera volal s kolegou z malého města a ten řekl, že od min. týdne zdražil průměrně 15-20% a je mu jedno jak se budou lidi tvářit. Zatím prý však bez jakýchkoliv problémů. Zdražil i uloženky a snaží se je tím i omezovat, aby nepřibývaly, protože mít na skladě stovky sad a pak třeba nemít lidi na pneuservise je velmi nebezpečné. je vidět, dle dodavatelů čehokoliv napříč pneu branže, že všechny lepší servisy prostě přitvrdili a pan Porsche který tady psal a někteří ho tady jako SJM řádně usadili a další podobní internetoví pokud budou něco chtít po pneuservisech profi ražení musí přitlačit na pilu a zaplatit. Svou kvalitní síť nemají šanci vytvořit ani kdyby se probrali ze snu ve kterém stále nesmyslně žijí. pojďme raději pracovat, lidi jsou, gumy kupují, tak ať to odséjpááá.
čtvrtek, 18. října 2018

BF
BF Karle, ty jsi na to mákl(((-: Ale teď vážně. Podle mne odpovídající minimální cena poctivé pneuservisní práce v současnosti na plechové disky 15 včetně umytí kol, nových gumových ventilů a 8 nových závaží je někde kolem 1000,-kč. Běžně vidím i u mne že se to tady látá za 350,- se starými závažími s kyblíku přebrané, ventily nevyměněné a umyté kola jsou naposledy někde při dešti. Tak to prostě je a už to neřeším, vidím pak v zimě desítky defektů kdy tito blbci už mají zavřeno a nedělají a ti lidé pak zjístí , že jim třeba nevyměnili ventil. A já jim říkám, vidíte byli tam při přezutí na zimu super levní na úkor kvality a teď máte zničenou gumu a bude Vás to stát mnohem více než když by jste to přezuli jak se má. Že to nevíte jak to má být je nezlobte se na mne vaše věc. Vy jste řešili cenu a teď máte škodu mnohem větší a musíte si koupit už 2 pneu, protože výškový rozdíl je tak velký že to na nápravu nemůžete ani dát. A těch případů v zimě mám xxx. A tak tu žijeme.
čtvrtek, 18. října 2018

karel
karel Já už vím, to je asi cena za jedno kolo.
čtvrtek, 18. října 2018

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz