hohencenda Letitý zákazník koupil nového Forda Custom chtěl zimáky disky: Moje nabídka disk 6,5x16 et 60 1926 včetně Dph,pneu Michelin Alpin 215/65/16 C 109/107 s Dph 3609 kč Přezutí uskladnění mytí 1900 kč s Dph.Telefonát že to je drahý a proč dražší než na Netu až jak je to s tím indexem nosnosti že by mu stačil menší a že na netu je to za Pneu 3070 Kč a 99 Kč doprava a proč chci tolik a že 2000 Kč levněji je lepší na netu.A jen poradit proč je cena vyšší a jaké že jsou ty pneu z netu tak jsem mu řekl že at si je tam koupí a nechá si to přezout kde chce ne u mně.
pondělí, 5. listopadu 2018
hohencenda Kolik máte zaměstnanců nebo znáte pneuservisáků do 30 let?
hohencenda Jo kecy typu nevím že v Pneuservisu máte pneumatiky mě dožíraj copak v hospodě nemaj pivo limo, u řezníka salám,maso?
BIB Z deníku pneuserviská potýkajícího se s bandou otravného hmyzu kolenovrtního.... Minulý pátek mě volal známý kterého jsem pár let neviděl jestli bych ho někdy v uplynulém týdnu nepřezul. Varovná kontrolka v hlavě mě blikla což znamená: pozor možný kolenovrt v dosahu. Ptám se tedy jaké pneu potřebuje a on že si je právě objednal na netu v akci. Zeptal jsem se jaké a řekl mu že takové pneu mám skladem za stejné peníze jako je on objednal. Tak jsem mu sdělil že teoreticky po 15.11. by mohl být čas ho přezout, jelikož přednost mají lidi kupující pneu u mě. Poděkoval mě s tím že se pak ozve (nevěděl prý že i prodáváme pneu :-) No a ted v pátek mě volal že pneu měly přijít v pondělí ale do pátku je dopravce nebyl schopný dovést. Že co má dělat :-) No řekl jsem at to nepřebírá pokud to náhodou přivezou a ve středu si přijede pro pneu ke mě. Co z toho mimo jiné plyne? Kurýři jsou v pasti a s blížícími se vánoci to bude pro ně horší a horší. Eshopy budou mít velký problém...
neděle, 4. listopadu 2018
roman V pátek okolo poledne se stavil soused z naší malé ulice, jestli by nešlo v rámci našich dobrých sousedských vztahů teď hned nazout jeho nové pneumatiky z netu a pokud možno se slevou. Měl dobrý postřeh: "NEŠLO BY TO SOUSEDE!!" s vysvětlením, proč to teď nejde a nepůjde. To zase bude keců v naší ulici, ale já jim nepolevím. Buď počkají do prosince a patřičně zaplatí, nebo ať si najdou jiného osla.
karel Bořku děkuji za přání. Já už okolní servisy neřeším, už se jen směju jak může být někdo tak hloupý nebo zoufalý, že dělá takové nesmyslné "opravy" ,někdy je to pokus o vraždu na zákazníka, za které bych mu utrhl ruce a nacpal do ...... Jak už jsem psal jdu svou cestou a snažím se dělat dobrou práci abych se za ni nemusel stydět a pokud se někomu zdají mé ceny vysoké, tak může jít jinam. Z kvality práce a cenové politiky neslevím, radši budu dělat něco jiného ale co?že? Včera jsem polepoval výlohy a mám tam větu :" aby jste i vy byli spokojeni a dojeli bezpečně až do cíle" a to je další mé pořekadlo. Přeji všem hezký zbytek neděle a naberte čerstvé síly do dalšího náročného týdne.Já jdu se psem na procházku do lesa, doporučuji všem, je to balzám na tělo i duši.
SJM Potvrzeno z dalšího zdroje –prodeje E nejdou. To se ostatně dá očekávat letmým pohledem z okna. Toto dotyčný E prodejce chápe a ví, že s tím nic nenadělá. Paradoxně, podle jeho vlastních slov, ho nyní drží nad vodou jen stálí zákazníci, čili přeloženo, servisy. Ano, ty servisy, kterým celé roky mydlil schody cenovou politikou. Tito objednávají údajně 2-3x týdně nějakou tu sadu. Obrat vidí ve změně počasí (prozatím podle měsíčního výhledu ČHMÚ to nevypadá). Domnívá se, že klientela E a servisu má jiné vzorce nákupního chování. Zatím, co gumu na servise koupí spíše konzervativní (starší)zákazník, který ctí zákony, dává přednost kamenné stavbě, osahání si zboží, éčku dává přednost mladší generace, která řeší problém až v momentě, kdy nastane (just in time) a chce ho řešit hned, protože zítra již bude mít jiný problém a ten včerejší pouští z hlavy. Vinu na aktuálních prodejích také připisuje výrobcům a jejich kampaním +7°C. Jako ale ještě větší problém vidí přepravu. Konečně snad pochopili, že jsou fakticky jen hračkou v rukou přepravců. Mysleli si, že to vyřeší tím, že uzavřou smlouvy se všemi společnostmi a budou operativně využívat tu momentálně tu nejvýhodnější. To ale evidentně nefunguje. Změní-li jeden podmínky (zdraží, omezí váhu, ks, krabice atd.), přesměrují se na druhého a toho ihned dostávají do stejných potíží, a tak reaguje stejně jako první dopravce, tak se jde k dalšímu a tak pořád dokola, až se kruh uzavře a jede se druhé kolo. Musí se ale chovat maximálně uctivě, protože, jak se rychlostí blesku blíží vánoce a vědí, že právě přepravci drží palec na tepně jejich podnikání. S hrůzou zjišťují, že mohou mít své web stránky sebelépe provázané, vymazlené a kdo ví co ještě, ale „v hrsti“ je má ten bezejmenný chlapec, co denně od brzkého rána do pozdního večera točí volantem, 100x nasedne a vysedne, přehrabává stovky balíčků a balíků, které se postupně dokonale promíchají , aby neměl pokaždé kde zastavit, obvolává často arogantní lidi, tahá se s balíky sem a tam. Může se někdo divit, že na to chybí lidé? Ano, najde se stále dost, co to nechápou a problém vidí nějak tak asi: „Já mám vystudovanou VŠ, já jsem podnikatel, já dávám práci lidem (hodně oblíbené), tak co by nějaký blbý učeň (středoškolák) pořád chtěl? On by snad chtěl brát stejně jako já?“ No a tady vidíme výsledky. To není jen kurýrní služba, to je všude napříč ekonomikou, ve stavebnictví i strojírenství, tam je situace doslova tragická a může za to převážně výše uvedený povýšenecký přístup. Inzeráty to dokládají dnes a denně. Přijmeme obsluhu CNC, požadujeme: vyučen v oboru, praxe min. 5roků, znalost řídících systémů AB, XZ atp, znalost čtení výkresů, operativní podílení na technologických postupech, časová flexibilita, ochota učit se novým věcem atd.. Nabízíme: 24000 až 32000, možnost pracovat v prosperující firmě, možnost osobního růstu , výplatu v termínu. Jenže vezměte si z dlaně chlup, když tam není. Místní str. učiliště ještě po 89 produkovalo kolem 60 maturantů a 90 učňů. Nyní je to údajně max. do 20 maturantů (1/2 jde na VŠ) a učni byli u zkoušek 3 (zbylých 9 nebylo připuštěno, jelikož školu prakticky nenavštěvovali). Závěr si udělejte každý sám.
BF Karle, vše nejlepší k dnešnímu svátku přeji. A Karle, Romane co se týče kvality práce psal jsem o tom pár článků nazpět. A i díky tomu, že prostě mnohdy kvalifikovaní mechanici odešli z velkých servisů dochází k tomu, že prudce upadá mnohdy morálka a s tím přichází i kvalita odvedené práce. Staré ventily a staré závaží, je jen slabým odvarem toho co jsou schopni někteří umělci v pneuservisech vytvořit. Karle, ty jako vyučený vulkanizér by jsi mohl psát o tom knihy co jsou schopni kompletně všechny pneuservisy udělat za smrtonosný koktéjl např. při opravách pneumatik a heslo-- co bys neudělal sobě ,nedělej druhým--- je krásným vystižením toho, jak přistupuješ ty osobně k pneuservisní práci.
roman Hohencenda: To já bych jí řekl, ať se klidně staví znovu, pokud nepochodí jinde, ale pokud by se stavila znovu, tak bych jí řekl, že je už úplně plno a že má smůlu. Mohla minule souhlasit s nabídkou... To by jí naprdlo ještě víc.
hohencenda 750 Kč sorry neumím si to po sobě přečíst.
hohencenda No a to je právě o tom : telefon paní ve čtvrtek potřebovala bych přezout jedem v pátek pryč ,Mám pátek obsazený přijedte dnes nemohu jsem celý den v práci Říkám hodte mi sem jen auto večer si ho odvezete:Domluveno paní přijela pneu starší ale v pohodě odchází a otázka cena?Říkám tady je podrobný ceník, když chvilku počkáte plus mínus 100 kč spočítám. výsledná cena: Montáž osa, mazání dosedací plochy, čištění disku a patek, nové ventily staré se mi nelíbili, závaží, vyvážení, samozřejmě nové závaží 980 Kč Hm to posledně mi to dělali za 7řé tak to nic při odjezdu mi ještě sdělila že pokud neuspěje jinde vrátí se ,tak jsem ji řekl at se nevrací.
karel Romo, ti kluci ke gumařině nemají žádný vztah a jsou naučení a nucení , šetřit se musí za každou cenu. Bohužel nás poctivých b....ů je v gumařině málo,proto to tak vypadá . Jsem rád ,že mám v okolí takovéto a ještě horší fušery, čím víc těchto fušerů bude, tím líp pro nás, zákazníků kteří chtějí kvalitní servis a poctivě odvedenou práci je dost a oni si nás najdou. Celý profesní život se držím hesla: co bys neudélal sobě ,nedělej druhým. Zatím to funguje.
sobota, 3. listopadu 2018
roman Zdravím všechny rozumné gumaře. Přezouvání je v plném proudu a mě neustále překvapuje, kolik okolních pneuservisů používá k vyvažování kol použitá závaží. Že to udělá nějaký fušer, to by snad ještě pochopil, ale že tuhle prasárnu používají i větší servisy a navíc při namontování nových pneumatik u nich zakoupených, to mě hlava nebere.
sobota, 3. listopadu 2018
hohencenda Romo BF Super vymazlená vychytaná hláška to by se mělo nikde pořádně zvýraznit třeba jako slogan Nedej se Přidej se.
pátek, 2. listopadu 2018
BF Shambo, taky čekám co se bude dít v těch nákladních. Takový nepořádek jako je v nich u nás není nikde na světě, to jsem si jist. A věřím, že dojde k selekci této části pneubranže, snad vyhnijí ti co dnes przní ceny a dělají jen totální chaos v cenové politice.
pátek, 2. listopadu 2018
BF Romo, dovolím si zkopírovat tvé psaní na naši druhé privátní diskuzi. Takhle po ránu jsem se nezasmál už pár dní, děkuji!!!---- Kolenovrt je dotěrný hmyz z čeledě vyčůraných, z podčeledě dotěrných a s vlastnostmi čeledě práce ostatních neuznávajících. Řídí se pokyny z říše webshopí a absolutně ignoruje radami a zkušenostmi plebsu z říše rukami pracujících. Největší výskyt kolenovrtů je v období okolo 15.4. a okolo 15.11. každého roku. Tolik z encyklopedie "gumopedie".
Shambo Každá hodina jednou dotiká a skončí. Banzaj!
čtvrtek, 1. listopadu 2018
Hrouda Problem s dopravou,problem s nedostatkem pneu,problem s odběrem starých pneu to neni nic s porovnáním s tím že stačí jen jedna Hodina na špatném místě a celá vaše práce se zákazníkama v okoli 50km jde do h....n. Hlavně levně ať se to prodá ,dovezem další šlupky a dáme všem okolo za uší za Hodinu bazzzaaaaj . Nebo co to řvou ti válečníci :D
čtvrtek, 1. listopadu 2018
hohencenda GUMOVEJ PES no jo pán vo gumách ví kulový a neták mu neporadí protože gumu většinou z kanclu nevidí a zajímáho na ní jen marže asi tak,za sebe stát se to mně měl bych škodolibou radost.