hohencenda Hroudo něvěš hlavu ,vše se jednou v dobré obrátí,marže jsou špatné ale co s tím, jeden se vymlouvá na druhého zisk má jen výrobce a distributor ostatní utřou nudli, bráním se cenou za práci.P.S.až pojede někdo od tebe kolem nezapomen něco tu máš.
sobota, 12. ledna 2019
Hrouda Posílilo protože co tě nezabije to tě posílí.Oprava: Jedná se o 600/50-22.5 16PR TR-08 TL Mitas Implement záběrový, Trelleborg ...... odesílatel. Romane: vysvětli v číslech (aby zisk by z ní byl minimálně takový, jako kdybych tu gumu sám prodal a namontoval). cena pneu pro ilustraci: se pohybuje cca 12 500 bez dph. koncák to je nákup zemědělce s hrstkou strojů zakoupených za dotace. - servis cca 12 183,36 Kč bez dph. jaká je tvoje představa o zisku na pneu a ceně montáže. ????. Pokud taková kola nemontuješ,nevadí jen se poděl o tvou představu jak by to mělo vypadat.
sobota, 12. ledna 2019
roman Hroudo, obdivuji, že Tě ta situace "posílila". Mě by to neposílilo, ale spíš silně vytočilo a asi bych vymýšlel nějaký protitah, aby se tahle situace neopakovala (nebo případně opakovala, ale aby zisk by z ní byl minimálně takový, jako kdybych tu gumu sám prodal a namontoval).
sobota, 12. ledna 2019
Hrouda Ahoj Bořku. Kdyby ty traktorové pneu měl z netu tak tam je velka šance udělat lepší cenu než na netu. Měl jsi štěstí a povedlo se , ale mě je tu lidem do ulice dodávají i jiní než interneťáci, pneu rozměr snad pokud ho pamatuji 400/50-22.5 TRELLEBORG rovnou od zdroje a na adresu. Kdyby se někdo z vedení chtěl podívat jestli jste to prodali rád vám zdělím ico, ale tady ho napsat nemohu. Ale mě to jen posiluje a zítra toho zase vydržím o něco více děkuji
BF Ano Romane přesně tak. já jsem ty otěže nepouštěl a minulý rok je tak přitáhnul, že někteří jen kroutili hlavou že to nedám. Ale dám a dal jsem to v pohodě. Výsledek? rok 2018 po dubnovém masakru- pohoda, klídek, čas na sport, koníčky apod. A teď odbočím jinam. Dnes ráno tady hořel pár km ode mne u autosalonu servis. Příčina? V noci došlo ke ZKRATU VYPLÉ VYVAŽOVAČKY a shořela komplet celá + Roztavené plasty a hlavně černý dým udělaly svoje na celé naštěstí jen té malé dílně. Kdyby neměli hlásiče požáru, nezasáhli včas hasiči tak by škoda nebyla jen +- 500 tisíc, ale mnohem větší. Dílna komplet černá jako v pekle. Auta naštěstí nezasáhnutá plamenem, přesto na nich bude velmi hodně práce. tady je jasně vidět, že i značková i když starší třeba vyvažovačka může zničeho nic udělat zkrat a vyhořet. Proto je potřeba investovat, třeba zrovna i do požárních čidel.
pátek, 11. ledna 2019
roman Problém je v tom, že jsme lidem dříve moc povolili otěže a lidé začali s námi zametat. Většina pneuservisů se bála, aby zákazník neodjel ke konkurenci a tak pneuservisáci raději stáhli svá křídla a tím posloužili zákazníkovi něco jako užitečný blb, který pracuje skoro za hubičku. Tohle se musí změnit a pomalu se to snad i začíná měnit k lepšímu. Pokud si kolenovrt zakoupil gumy na netu, tak proč si tam nekoupil i mašiny na přezouvání a nepřehodí si to sám... A pokud si nechce zakoupit své mašiny na přezutí, tak musí nejenom královsky zaplatit za přezutí, ale přijde na něj řada až tehdy, až nebude jiná lukrativnější činnost na dohled (neboli až mimo hlavní sezónu). Kolenovrt musí pochopit, že není možné dotovat provoz našeho pneuservisu z našeho prodeje pneumatik. Každá metoda, která pomůže kolenovrta nasměrovat k tomu, aby to pochopil a dotlačit jej ke změně jednání je mnou (resp. námi pneuservisáky) určitě vítána.
pátek, 11. ledna 2019
BF Tome, ne není lepší. Akorát prostě teď kdy mám více času hodím s nimi řeč, vysvětlím, ukážu a vidím jasně že to jde přesvědčivě argumentovat. Cesta je klikatá a poseta trny a klacky, ale jde to ukázat, že internet a gumy k sobě nejdou a není to žádná spása. Teď jsem ráno zrovna řešil velké traktorové pneumatiky. A on, že by si je dovezl z internetu. Já mu řekl, že traktory, náklaďáky apod. si ke mne nemůže nikdo nikdy dovézt nové. Že si nebudu ničit stroje a hlavně lidi za pár korun, jedině když bude tolerovat dohodnutou smluvní cenu která bude jednoznačně brutálně navýšena abych pokryl ztrátu na prodeji těchto těžkých pneumatik. Pak si je nechal teprve nacenit a zjístil, že je má u mne levnější a nic nemusí překládat, čekat na to apod. Ke mne postaví traktor a pak už jede. V pondělí příjdou gumy a v úterý ho ráno přezouvám. A nehledě na tom, že kdyby pak přijel třeba s defektem, tak bych ho odlifroval tam kde si ty pneumatiky koupil, nebo přezul. U mne už pak nemají tito zákazníci absolutně šanci uspět třeba jen s blbým defektem, kdy je to kolikrát humus špinavé a nikdo to nechce dělat. Máš vidět jak třeba v létě kňourají že potřebují okamžitě, hned udělat defekt a já s klidem jen řeknu- koupils jinde, namontoval si s to někde , tak tam jeď ať ti udělají laskavě i ten defekt. Je lehké prodat, čisté namontovat, ale pak když to přijede jako koule hnoje to vůbec nikdo nechce dělat a zneužívali jen mne. To však skončilo minulý rok. Já s tím nemám problém, mám wapku, separátory na kal, bláto, čističku, ale vše něco stojí a proto je to jen pro své věrné kupující zákazníky,. Ostatní bohužel. A pokud to je nějaký místní spekulant tak ten už vůbec neuspěje. Výjimkou jsou jen ti co třeba tady někde staví cesty, železnice apod. odjinud a mají servis desítky, či stovky km daleko a to je poznat okamžitě a těm rád pomohu. Skončila éra kdy si přišli do servisu a poroučeli teď hned, okamžitě jinak jedu pryč. Teď už kolikrát nemají na výběr a musí se postavit do řady a čekat. Bohužel, je to i tím, že si vozili na servisy své gumy a teď je posílají k šípku,, nebo už ty servisy ani nejsou a to je taky důležité zdůraznit když jim říkám, že nechci skončit jako ten co tam oni zrovna jezdili a už není a proto to dělám tak jak chci já a ne jak to chtějí oni. To bych taky nemusel být už dávno, ale že mi pracuje ještě docela dobře rozum, tak vola nikomu nedělám a ani dělat určitě nebudu. Asi tak k tomu.
pátek, 11. ledna 2019
Pneunm BF tvůj přístup je určitě lepší ale asi jsem si za ty roky vypěstoval nějakou alergii na internet. Navíc tohle byl letošní první kolenovrt, uviděl jsem v kufru placatý zabalený Číny a už to bylo :)
pátek, 11. ledna 2019
BF ČLÁNEK --400 000 pneumatik z Otrokovic--opravit chyba
čtvrtek, 10. ledna 2019
BF Tome, dobrá práce. Já to momentálně provádím, ale nechám si to i krásně zaplatit. Leden zatím nadstandartní, gumy se prodávají fantasticky, ale stíháme i dovezené, což za ty peníze by byl hřích neudělat. Zaměstnanci taky spokojeni, že je nejenom na chleba a tak do jarní sezony kdy opět zablokuji internetovou možnost dovozu na servis mají šanci u mne sem tam něco teď přezout. Dokonce jsem se i přemohl a předem jim řeknu cenu za přezutí což vůbec nemusím dělat a i když někteří těžce polykají , nikdo zatím neodjel. Každému ukazujeme jaký je rozdíl v základním bez slevovém přezutí a tím když si koupí gumy u mne. Každému naceníme jeho dovezené pneumatiky a zatím se nestalo, že bych byl nějak dražší, což mne přesvědčuje o tom že jsem konečně plně jsem schopen dát cenu pneu takovou, abych minimálně konkuroval internetu a hlavně něco i vydělal. Někteří se bijí do hlavy, někteří nadávají na někoho kdo jim to prý doporučil, někteří jen smutně koukají že to prý nevěděli. Bohužel, pravidla jsou u mne jasná a neobměkčí mne ničím ani náhodou. Zatím, ale opravdu nikdo neodjel a zaplatil plnou palbu což teď je určitým jasným přínosem. Hlavní je komunikace se zákazníkem ukázat mu rozdíly, nevýhody internetu a ty se mi zatím jednoznačně daří. Jaro opět bude i u mne v časovém pásmu ve znamení NEBOJ SE - PŘIDEJ SE a věřím, že také příjde i druhé fáze pro pneuservisy které posílají přes svůj eshop do ulice a podle mne by to už měli zastavit. NEPODRÁŽEJ - NEPOSÍLEJ by měli tito servisáci podpořit. Snad najdou odvahu, sílu a myšlení které je k tomu velmi rychle dovede, protože jen tak může být lekce internetu důsledná a o to i rychleji proveditelná.
čtvrtek, 10. ledna 2019
Pneunm Zdravím všechny. Tak jsem si dnes prodloužil zákaz internetu i na leden, v únoru s tím nemá cenu začínat a v březnu snad už nebude na parazity ani čas. Třeba se mi letos splní dávný sen a budu celý rok posílat interneťáky s úsměvem o dům dál.
čtvrtek, 10. ledna 2019
Hrouda Děkuji Bořku zavolám a nebo se přijedu podívat pokud mě to pan Krutil dovolí.
čtvrtek, 10. ledna 2019
BF Hroudo, zavolej do TOP KB do Olomouce panu Krutilovi. Odkaž se klidně na mne a poptej se napřímo. Máš to nejlepší řešení.
čtvrtek, 10. ledna 2019
Hrouda SJM vše už tu proběhlo ceny-internet-stovky nářků-i pár radostných vět a co ti co se jich to týká se ani nebrání neodepišou nezájem. Ale mám něco k diskuzi sezouvacku HUNTER REVOLUTION má někdo na dílně a podělí se někdo o pár zážitků (reklamu znám) zajímají mě spíše nějaké nedostatky a nebo věci na které si dát pozor. Měl bych zájem pořídit jeden kousek. Děkuji přátelé.
úterý, 8. ledna 2019
roman Nj. Marketingová omáčka dělá s mnoha lidmi doslova divy. Nemusíme chodit daleko. I v naší branži je spousta produktů, u kterých není na prvním místě kvalita či užitná hodnota, ale právě marketing.
SJM Tak takové PR od stolu nevymyslíš. Je vidět, že to mají vymakané od A do Z. Nedávno mě problesklo, že hodím do placu dotaz, jak to tam sviští. No drtí to teda brutálně. Holt, za 650 lidmi již musí být nějaké výsledky vidět.
sobota, 5. ledna 2019
roman Pokud by se striktně dodržovala pravidla naší vize "neboj se, přidej se", tak by druhá polovina akce typu "nepodrážej" nebyla skoro ani potřeba. Nenamontované gumy jsou zákazníkovi platná tak, jako mrtvému zimník => takže by se zákazník s prosíkem vrátil k tomu "dobrákovi", který mu je prodal. Jenže nic není jednoduché a při české vych*anecké povaze to nebude vůbec jednoduché. Rozhodně ale souhlasím s Bořkovou představou.